Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 17:47:55 IP/Host: 2607:fea8:3c81:2700:a4f7:44f0:91e9:---
|
Із свиними ребрами.
З овочів: буряк, морква, цибуля, пастернак, картопля, фасоля, корінь петрушки, болгарський перець, помідори.
В тарілку - стручковий перець.
Ірландський віскі
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 17:51:54 IP/Host: 2a09:bac1:7520:30::49:---
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 17:56:43 IP/Host: ---.cgn1.srl.meteor.ie
|
сушений білий (чорного кольору ) гриб.
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:00:14 IP/Host: 2a09:bac1:7520:30::49:---
|
Розгорнути попередні цитати...сушений білий (чорного кольору ) гриб.Та ну жах же ж. То гриб, то рєпа, то без томату але з сосисками та м'ятою. І після всього ми наполягатимемо що борщ- українська культурна спадщина?
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:03:14 IP/Host: ---.retail.telecomitalia.it
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:03:53 IP/Host: ---.dip0.t-ipconnect.de
|
Особисто варю борщі за кількома рецептами, всього шість. Різні на смак. Рецепти маю від мами та від кухарки ресторану, який колись мені належав. Моя мама варить борщі приблизно 15-ти рецептів. Моя баба, професійна кухарка, варила борщі ще інших рецептів.
В різних рецептах використовуються різні буряки, навіть є борщ із цукрового буряка. Буряк можна варити, смажити, пекти чи заквасити. Є борщі з м*ясом та пісні, кислі та солодкі, з сметаною чи без, сметана сира чи смажена, навіть є борщ з карасями.
Коли я вчився ресторанній справі в США (брав курси), то коли мова йде про такі поняття як конкретна страва, то це завжди широкий спектр рецептів, який переходить плавно з одного в інший. Тобто, може існувати сотня рецептів борщу і все це будуть борщі, так само як сотні рецептів мексиканських такосів, тисяча рецептів італійської піци чи французького цибулевого супу або баварських сосисок. Баварські сосиски різні!!!! В борщі використовується біля 30-ти інгредієнтів!!!! Уявіть кількість комбінацій, коли кожен з інгредієнтів можна різним способом залучити! Коли у мене є час, то я коли варю супи чи юшки спочатку підгораю моркву і картоплю на вогні і це вже інший смак! А є супи, де картоплю варять оремо і це інший смак і борщ так теж можна.
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:13:24 IP/Host: ---.cgn1.srl.meteor.ie
|
Розгорнути попередні цитати...сушений білий (чорного кольору ) гриб.Та ну жах же ж. То гриб, то рєпа, то без томату але з сосисками та м'ятою. І після всього ми наполягатимемо що борщ- українська культурна спадщина?Ну, гриб - то явно рідне на поліссі, скільки ми за грибами в дитинстві находилися... Сушили у печі, тому вони чорніли.
Не тільки борщ з ними робили. мясо далеко не завжди було, а сушені гриби були
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:18:17 IP/Host: ---.retail.telecomitalia.it
|
навіть є борщ з карасями.
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:19:53 IP/Host: 2a09:bac1:7520:30::49:---
|
Розгорнути попередні цитати...Та ну жах же ж. То гриб, то рєпа, то без томату але з сосисками та м'ятою. І після всього ми наполягатимемо що борщ- українська культурна спадщина?Ну, гриб - то явно рідне на поліссі, скільки ми за грибами в дитинстві находилися... Сушили у печі, тому вони чорніли.
Не тільки борщ з ними робили. мясо далеко не завжди було, а сушені гриби булиГриб і сам по собі самодостатній продукт, або добрий в поєднанні з не агресивним смаковим середовищем.
Але ж борщ в першу букет запашних овочевих ароматів.
Крім іншого, для перетравлення гриба в дітей до 9 років і частини дорослих не існує потрібного ферменту.
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:21:30 IP/Host: ---.volia.net
|
Розгорнути попередні цитати...навіть є борщ з карасями.От чого-чого, а борщів на рибі ніколи не пробував, цікаво як воно
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:23:58 IP/Host: ---.crossing.volia.net
|
От чого-чого, а борщів на рибі ніколи не пробував, цікаво як воно
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:28:48 IP/Host: ---.crossing.volia.net
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:31:08 IP/Host: ---.catechism.volia.net
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:33:01 IP/Host: 91.123.150.---
|
Розгорнути попередні цитати...Літом не було чомусь, а зимою часто.Підказка - мабуть тому що літом капусту не квасять ...
А на капустняк найкраще 50/50 свіжа та кисла.
Й з АТБ кисла не годиться....
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:33:17 IP/Host: ---.volia.net
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:33:24 IP/Host: 37.73.142.---
|
Розгорнути попередні цитати...навіть є борщ з карасями.От чого-чого, а борщів на рибі ніколи не пробував, цікаво як воноВ Скадовську пригощали борщем з сушеними бичками. Смачно. Але перший раз я теж очима блимала, коли побачила.
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:35:02 IP/Host: 91.123.150.---
|
Розгорнути попередні цитати...сушений білий (чорного кольору ) гриб.Та ну жах же ж. То гриб, то рєпа, то без томату але з сосисками та м'ятою. І після всього ми наполягатимемо що борщ- українська культурна спадщина?
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:36:26 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Розгорнути попередні цитати...навіть є борщ з карасями.От чого-чого, а борщів на рибі ніколи не пробував, цікаво як воно
[/quote
Серед маминих борщів є пісний з рибою і чорносливом ... смачнючий, найцікавіше що смакує і гарячим і холодним
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:37:16 IP/Host: ---.46-175-160-42.norma4.ks.ua
|
томати та картопля то нововведення
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:39:54 IP/Host: ---.volia.net
|
мясо далеко не завжди було, а сушені гриби були
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:40:00 IP/Host: ---.dip0.t-ipconnect.de
|
Розгорнути попередні цитати...От чого-чого, а борщів на рибі ніколи не пробував, цікаво як воноВ Скадовську пригощали борщем з сушеними бичками. Смачно. Але перший раз я теж очима блимала, коли побачила.А ще є класичний борщ з кількою в томатному соусі і квасолею.
Смакує холодним.
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:40:34 IP/Host: ---.46-175-160-42.norma4.ks.ua
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:40:34 IP/Host: ---.cgn1.srl.meteor.ie
|
Розгорнути попередні цитати...Ну, гриб - то явно рідне на поліссі, скільки ми за грибами в дитинстві находилися... Сушили у печі, тому вони чорніли.
Не тільки борщ з ними робили. мясо далеко не завжди було, а сушені гриби булиГриб і сам по собі самодостатній продукт, або добрий в поєднанні з не агресивним смаковим середовищем.
Але ж борщ в першу букет запашних овочевих ароматів.
Крім іншого, для перетравлення гриба в дітей до 9 років і частини дорослих не існує потрібного ферменту.То ми того гриба і не їли, бо він страшно виглядав Він там тільки плавав-виварювався. Бувало, просто товкли в порошок і додавали. Насправді, грибний смак мені подобається, якщо його не дуже багато.
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:43:43 IP/Host: ---.retail.telecomitalia.it
|
Розгорнути попередні цитати...А ще є класичний борщ з кількою в томатному соусіМи його більше з бичками у томатному соусі любимо
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:46:06 IP/Host: ---.cgn1.srl.meteor.ie
|
Розгорнути попередні цитати...сушений білий (чорного кольору ) гриб.Та ну жах же ж. То гриб, то рєпа, то без томату але з сосисками та м'ятою. І після всього ми наполягатимемо що борщ- українська культурна спадщина?А на харківщині, колись читав, з карасями
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:47:06 IP/Host: ---.catechism.volia.net
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:47:10 IP/Host: 2a00:23c4:3ab5:a01:d113:c4f8:795a:---
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:48:32 IP/Host: ---.volia.net
|
Розгорнути попередні цитати...томати та картопля то нововведення
Ага, всього років п'ятсот, як відомі.
Ні, ми хочемо "аутентічної" рєпи та борщовика
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:50:18 IP/Host: 37.73.142.---
|
Розгорнути попередні цитати...А ще є класичний борщ з кількою в томатному соусіМи його більше з бичками у томатному соусі любимоНу, всьо, ось і я здивований. Класичний!?
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:51:06 IP/Host: ---.volia.net
|
В Скадовську пригощали борщем з сушеними бичками. Смачно. Але перший раз я теж очима блимала, коли побачила.
То класіка Борщ з бичками та помідорами, перший день йдемо у Море ловити бичков, потім женчіни чистять тих бичков, Риболови просинаюця...і починаєця варево, токо кушать можна токо на другий день
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:53:09 IP/Host: 37.73.142.---
|
Розгорнути попередні цитати...Та ну жах же ж. То гриб, то рєпа, то без томату але з сосисками та м'ятою. І після всього ми наполягатимемо що борщ- українська культурна спадщина?А на харківщині, колись читав, з карасямиТа ну нафіг, я не наполягаю але в їжі найприємніше - унікальність смаку тієї чи іншої страви.
То вже від бідності чи намагання набити черево починаються різноманітні ''вишукування''
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 18:55:06 IP/Host: ---.dip0.t-ipconnect.de
|
Розгорнути попередні цитати...А ще є класичний борщ з кількою в томатному соусіМи його більше з бичками у томатному соусі любимоНу, всьо, ось і я здивований. Класичний!?
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:00:19 IP/Host: ---.dip0.t-ipconnect.de
|
Розгорнути попередні цитати...А на харківщині, колись читав, з карасямиТа ну нафіг, я не наполягаю але в їжі найприємніше - унікальність смаку тієї чи іншої страви.
То вже від бідності чи намагання набити черево починаються різноманітні ''вишукування''То не стільки від бідності,
скільки від любові до борщу.
Будь з чим, яби борщ
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:01:01 IP/Host: ---.dynamic.monzoon.net
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:02:07 IP/Host: ---.volia.net
|
А що, ніхто не пам'ятає назви та рецепти борщів кінця 18 сторіччя?
А я наводив їх багато разів на ФУПі.
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:06:45 IP/Host: 37.73.142.---
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:06:46 IP/Host: ---.dynamic.monzoon.net
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:11:01 IP/Host: ---.dynamic.monzoon.net
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:11:36 IP/Host: 37.73.142.---
|
Среди таких невинных игр и забав нас позовут обедать. Это всегда бывало к полудню. Борщ с кормленою птицею, чудеснейший, салом свиным заправленный и сметаною забеленный — прелесть!
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:15:07 IP/Host: ---.catechism.volia.net
|