Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:16:19 IP/Host: 46.98.179.---
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:19:12 IP/Host: ---.volia.net
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:20:04 IP/Host: ---.catechism.volia.net
|
А що, ніхто не пам'ятає назви та рецепти борщів кінця 18 століття?
А я наводив їх багато разів на ФУПі.
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:20:11 IP/Host: 46.98.179.---
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:21:02 IP/Host: 91.123.150.---
|
Цікаво було б побачити, як перетинаються українські діалекти з видами борщу,
який варять в тих, чи інших місцевостях.
Стосовно того, де борщ люблять в Україні найбільше, питань нема взагалі -
тільки на Харківщині є селище Борщова
Кацапи намагалися захопити, але наші, такі, відбили.
Бо Борщова ж
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:25:03 IP/Host: ---.catechism.volia.net
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:28:57 IP/Host: 37.73.142.---
|
Розгорнути попередні цитати...Цікаво було б побачити, як перетинаються українські діалекти з видами борщу,
який варять в тих, чи інших місцевостях.
Стосовно того, де борщ люблять в Україні найбільше, питань нема взагалі -
тільки на Харківщині є селище Борщова
Кацапи намагалися захопити, але наші, такі, відбили.
Бо Борщова жЩе є містечко Борщів. Здається так, там навіть фестиваль борщу є
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:51:50 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Розгорнути попередні цитати...В Скадовську пригощали борщем з сушеними бичками. Смачно. Але перший раз я теж очима блимала, коли побачила.А ще є класичний борщ з кількою в томатному соусі і квасолею.
Смакує холодним.Ми його більше з бичками у томатному соусі любимо але у дитинстві бабуня варила з кількою, задля мене голови їм відривали, бо мені не подобалися їхні погляди з полумиска
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:54:08 IP/Host: ---.public.t-mobile.at
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 19:58:09 IP/Host: ---.public.t-mobile.at
|
У Шолом Алейхема часто згадувався молочний борщ.
Меня стало цікаво, подивилась рецепт. Пишуть, у свій час був дуже популярним в Одесі серед єврейського населення. Звичайно, він без м'яса - бо ж є молоко, і рецепт трохи відрізняється від звичайного .
Даруйте, знайшла тільки російською.
=============================
Способ приготовления
Картофель очистите, нарежьте небольшими кусочками.
Залейте двумя стаканами горячей подсоленной воды, отварите.
Далее остудите и протрите вместе с отваром.
Капусту, морковь, свеклу, лук, коренья петрушки измельчите, отправьте в кастрюлю, добавьте томат-пюре, сахар.
Залейте все картофельной смесью и потушите 20-25 минут.
Добавьте до нормы воду, доведите до кипения, снимите с огня.
Влейте растительное масло и лимонную кислоту.
Перед подачей добавьте в тарелку с борщом кислое молоко и зелень.
Показати зображення...
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 20:06:15 IP/Host: 37.73.2.---
|
Цікаво було б побачити, як перетинаються українські діалекти з видами борщу,
який варять в тих, чи інших місцевостях.
Стосовно того, де борщ люблять в Україні найбільше, питань нема взагалі -
тільки на Харківщині є селище Борщова
Кацапи намагалися захопити, але наші, такі, відбили.
Бо Борщова ж
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 20:07:38 IP/Host: 37.73.142.---
|
Розгорнути попередні цитати...Цікаво було б побачити, як перетинаються українські діалекти з видами борщу,
який варять в тих, чи інших місцевостях.
Стосовно того, де борщ люблять в Україні найбільше, питань нема взагалі -
тільки на Харківщині є селище Борщова
Кацапи намагалися захопити, але наші, такі, відбили.
Бо Борщова жЩаз!
Борщів броварський район Київська обл
місто Борщів Тернопільська обл!
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 20:08:54 IP/Host: ---.public.t-mobile.at
|
«По закінченні одного борщу подавали другого сорту. І скільки сортів бувають борщі — так на диво! Борщ з говядиною або, по–тодішньому, з яловичиною; борщ з гусем, прежирно вигодуваним, борщ зі свининою»
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 20:24:20 IP/Host: ---.public.t-mobile.at
|
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 21:10:11 IP/Host: 2a09:bac1:7520:30::49:---
|
Цікаво було б побачити, як перетинаються українські діалекти з видами борщу,
який варять в тих, чи інших місцевостях.
Стосовно того, де борщ люблять в Україні найбільше, питань нема взагалі -
тільки на Харківщині є селище Борщова
Кацапи намагалися захопити, але наші, такі, відбили.
Бо Борщова ж
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 21:13:27 IP/Host: 195.49.149.---
|
Борщ, це дуже смачно.
Але коли на свята мама готує капустняк з реберцями, що аж ложка стоїть, та жарить пиріжки з картоплею до нього.....
Ще й два мисника - сметана, та топлені шкварки з цибулею..... Перчина гостра, бажано тільки з грядки.....
Й холодна чарка домашнього "самжене".....
То вже нірванааааааааааааа аааААААААААААААААА!!!!!!!
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 21:28:21 IP/Host: ---.46-175-160-42.norma4.ks.ua
|
Борщ в уяві типу австрійця
Можна просміятися)
Бульон овочевий на 4 години ще норм
Далі пішов треш
Хоча чувак назвав свій борщ геніальним
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 22:05:03 IP/Host: 91.123.150.---
|
Розгорнути попередні цитати...Борщ в уяві типу австрійця
Можна просміятися)
Бульон овочевий на 4 години ще норм
Далі пішов треш
Хоча чувак назвав свій борщ геніальнимПодруга жінки (наша кума), вже більше 20-ти років живе в Токіо.
Кілька років тому приїзджала з чоловіком (японцем) до Херсону.
Водили по нашим закладам пригощати різним, у тому числі і суші.
Спробувавши два-три варіанти, він стримано і ввічливо щось їй сказав.
Вона сміється. Каже - він питає, навіщо вони це готують, якщо не розуміють
якого смаку треба добиватись?
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 22:59:28 IP/Host: 2405:8100:8000:5ca1::b0:---
|
якась буряківка
буряк взагалі дуже обережно треба додавати, якщо додавати взагалі
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
24 лютого 2023 23:15:01 IP/Host: ---.opera-mini.net
|
Зопалу сьорбнувши козацької страви, рейтар очаманів, закашлявся, засіпався, зачмихав і зачхав, аж у печінці йому щось закавкало, аж руки зсудомило, аж білозорі його баньки полізли на лоба.
— їж! — наполягав Мелхиседек.
— Не можу! — нарешті здобувся на слово бідолашний рейтар, котрому до тої хвилини здавалось, буцім він може все на світі. — Не можу, майне геррен!
— Лигай-но! — підбадьорював бундючного барона Козак Мамай.
— Це ж — якась нелюдська страва!
— Ти ж сам казав, що ви не люди!?
— Ой! Від цього й лев умре…. — А ми, гляди, живі та дужі.
— Що козакові здорово, те німцеві — смерть! — посміхнувся Гнат Романюк.
— Наминай, собако! — звелів пан сотник.
— Умру-таки, майне геррен!
— Ковтай!
— Сконаю…
— А коли сконаєш, — озвався й Козак Мамай, — коли ти не годен навіть козацької страви заживати, то чого ж ти припер нашу землю плюндрувати? Тебе ж тут, слимаче, зітруть на макуху… Гамай!
— Ой, пробі, майне геррен! Ой, умру!
Переймаючи німцеву поведінку. ловлячи за хвіст його чорта-суперечника, Козак також зайшов у спірку:
— Та не вмреш, — сказав він, — не вмреш, а дуба даси.
— Славні прусські рицарі дають не дуба, а богу душу!
— їж! Богу… душу… мать! — розвередився до краю Мамай.
— Ой, умру!
— Та не вмреш, а гигнеш!
— Ой… гигну! — нарешті перестав на кожне слово заперечувати німчин.
— Гигнеш?
— Гигну.
— Переставишся?
— Переставлюсь.
— Здохнеш, пане?
— Ой, здохну ж!
— От і добре, — зареготав Козак Мамай. — Ми ж тут об заклад побилися: чи гигнеш ти, чи здохнеш, а чи дуба даси?
А владика доточив миролюбно:
— Або їж, або кажи — про що питають: чого сюди прийшли?
— Не скажу…
— То їж!
— Не можу!
— То кажи.
— Ні! Не скажу…
— То бери ложку!
— Не скажу! Але… під тиском обставин… я змушений…
— Ну, гаразд, нехай буде «під тиском обставин». Кажи!
— Унзер унюбервіндліхер гауптман звелів вашому недоумкуватому гетьманові — розбити на озері греблю, щоб увійти в Мирослав по сухому.
— Коли ж ви маєте все це зробити?
— На світанку.
Почувши те, отець Мелхиседек прожогом зірвався з-за столу, став надягать на себе рясу, бо ж тривала й тривала війна, — і, вже виходячи з господи, почув запитання Романюка:
— Ти кажеш: ваш гауптман наказує ясновельможному? Гетьманові України?!
— А чого ж! Де ж видано, щоб якийсь пернатий Однокрил… від нього ж гусаком тхне верстов за дві! — щоб якийсь поганий гетьман та щось наказував німецьким благородним рицарям? Ого!
— Хто ж кого наймав? — саркастично спитав отець Мелхиседек і вийшов, грюкнувши дверима куховарні.
— Одведіть пана барона в холодну, — кивнув Мамай куценькому монашкові та й поспішив з товаришами за архиреєм-полковником.
Виходячи останнім, пан Купа-Стародупський пильно озирнувся на, Зосиму, що саме починав в'язати руки полоненому рейтарові.
Коли всі вийшли, куценький ченчик, озирнувшись на двері й схопивши чиюсь мокру ложку, так заходився коло мудрого борщу, аж лящало за вухами, а полонений пан барон з неприхованим страхом стежив за коротконогим монашком: слимак слимаком, а до того ж борщу! — і пан барон задумався над тим, що ж за химерні люди живуть у оцій незбагненній стороні?
Re: Борщ за рецептом 1860 року |
28 лютого 2023 10:37:21 IP/Host: 2001:67c:2628:647:94af:c9ff:feb7:---
|