Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:21:48 IP/Host: ---.122.33.96.dynamic.uch.net
|
Андреас колись на ФУПі давав свої рецепти бастурми і суджука. Я робила бастурму і вийшло смачно. Теж на балконі (заскленому) в шафці вивішувала. Це було осінню чи весною, вже не пам'ятаю - не було ні морозу ні спеки, десь 5-10 градусів. У нас вище 10 поверха, так що сирості не було.
Так що рецепти Андреаса перевірені особисто і вони працюють!
Ось посилання на його блог - http://www.ohtyrka.net/2013/04/16/domashnyaya-basturma/
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:25:22 IP/Host: 78.11.62.---
|
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:27:44 IP/Host: ---.122.33.96.dynamic.uch.net
|
Розгорнути попередні цитати...Подвал у меня стерильный, на полу плитка, подвесной потолок, вентиляция приточно-вытяжная. Двери стеклянные. Кирпич керамический, покрыт пропиткой. Единственное, что не сделала релинг с крючками для мяса))). Подойдут такие условия?Та тьі оказьівается давно готовилась)
Да, именно то, что нужно.
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:30:16 IP/Host: ---.speedy.com.ar
|
Імхо цілу свиняча нога просто засмердицця
я особисто не уявляю як домашніх умовах просолити так щоб шпік в кістці не засмердівся
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:30:25 IP/Host: ---.21.57.37.triolan.net
|
Розгорнути попередні цитати...що таке обвалка!Суміш спецій і трав і ще кой-чого, якою обваліваю м'ясо.
Ніякою пліснявою не вкривається.
Але я роблю доволі суху, десь одна чверта ваги як мінімум уходить.тому що в сухому місці тримаєш
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:30:59 IP/Host: 78.11.62.---
|
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:33:08 IP/Host: ---.21.57.37.triolan.net
|
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:33:11 IP/Host: ---.speedy.com.ar
|
Розгорнути попередні цитати...Может ошеек не подойдёт?Из ошейка свинного выйдет отличная копикола, готовится 2,5 месяца и оно того стоит.
]
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:33:29 IP/Host: 78.11.62.---
|
Розгорнути попередні цитати...Суміш спецій і трав і ще кой-чого, якою обваліваю м'ясо.
Ніякою пліснявою не вкривається.
Але я роблю доволі суху, десь одна чверта ваги як мінімум уходить.тому що в сухому місці тримаєшТак.
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:36:52 IP/Host: 78.11.62.---
|
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:41:24 IP/Host: ---.122.34.21.dynamic.uch.net
|
Розгорнути попередні цитати...Припиніть страждати хєрнею . Хамон вони "забацують " ...З жиру бісяться!
Хамон по українськи- це бройлерні окорочка на пательні, каму занадто жирно і не смачно - хай пол'ють погуще майонезіком!
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:41:33 IP/Host: 78.11.62.---
|
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:41:49 IP/Host: ---.khe.volia.net
|
Розгорнути попередні цитати...Может ошеек не подойдёт?Из ошейка свинного выйдет отличная копикола, готовится 2,5 месяца и оно того стоит.
]Це якщо дуже суху хочеш і більше потримати, щоб довше придатною була. А так днів 40, щоб біля кілограму вийшла.
Правило таке: якщо всохне до 70% початкової ваги, вже готова.
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:47:22 IP/Host: ---.21.57.37.triolan.net
|
Розгорнути попередні цитати...тому що в сухому місці тримаєшТак.мясо тоді засильно висушується
я завжди до тижня в сухому ,а тоді до півниці на місяць-два
там градусів 8-10 постійна температура і легка вологість
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:51:57 IP/Host: ---.pool85-52-73.dynamic.orange.es
|
Розгорнути попередні цитати...Припиніть страждати хєрнею . Хамон вони "забацують " ...З жиру бісяться!
Хамон по українськи- це бройлерні окорочка на пательні, каму занадто жирно і не смачно - хай пол'ють погуще майонезіком!
Та ну. То ти ще свиняче плічко не запікав із часничком і приправкою. Куди там вашим сранним хамонам.
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:52:55 IP/Host: 78.11.62.---
|
Розгорнути попередні цитати...Так.мясо тоді засильно висушується
я завжди до тижня в сухому ,а тоді до півниці на місяць-два
там градусів 8-10 постійна температура і легка вологістьЯ роблю, скажимо так, не тільки для себе, тому мені дуже важливо, щоб все було безпечно в плані якості. По консистенціі виходить як добра суха ковбаса.
Автоліз йде швидше чим в тебе , бо температурний режим трохи вищій.
Re: хамон хочу дома забацать |
14 лютого 2019 23:53:26 IP/Host: 78.11.62.---
|
Розгорнути попередні цитати...З жиру бісяться!
Хамон по українськи- це бройлерні окорочка на пательні, каму занадто жирно і не смачно - хай пол'ють погуще майонезіком!
Та ну. То ти ще свиняче плічко не запікав із часничком і приправкою. Куди там вашим сранним хамонам.А ще можна зварити відро квасолі і влупити з хлібом . Ото я понімаю їжа , а то понапридумували " сраних хамонів "
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 00:06:59 IP/Host: ---.pool85-52-73.dynamic.orange.es
|
Розгорнути попередні цитати...Та ну. То ти ще свиняче плічко не запікав із часничком і приправкою. Куди там вашим сранним хамонам.А ще можна зварити відро квасолі і влупити з хлібом . Ото я понімаю їжа , а то понапридумували " сраних хамонів "щєй ,з капусти
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 00:15:11 IP/Host: ---.21.57.37.triolan.net
|
Розгорнути попередні цитати...Припиніть страждати хєрнею . Хамон вони "забацують " ...З жиру бісяться!
Хамон по українськи- це бройлерні окорочка на пательні, каму занадто жирно і не смачно - хай пол'ють погуще майонезіком!
Та ну. То ти ще свиняче плічко не запікав із часничком і приправкою. Куди там вашим сранним хамонам.
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 00:24:26 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
Подвал у меня стерильный, на полу плитка, подвесной потолок, вентиляция приточно-вытяжная. Двери стеклянные. Кирпич керамический, покрыт пропиткой. Единственное, что не сделала релинг с крючками для мяса))). Подойдут такие условия?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 00:25:51 IP/Host: ---.122.34.21.dynamic.uch.net
|
Розгорнути попередні цитати...З жиру бісяться!
Хамон по українськи- це бройлерні окорочка на пательні, каму занадто жирно і не смачно - хай пол'ють погуще майонезіком!
Та ну. То ти ще свиняче плічко не запікав із часничком і приправкою. Куди там вашим сранним хамонам.А ще можна зварити відро квасолі і влупити з хлібом . Ото я понімаю їжа , а то понапридумували " сраних хамонів "
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 00:30:42 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
якщо не хочеш щоб пішла пліснява ( для мене вона досить бажана) то перед сушкою замочи на хвилин 20 в винному оцті і аж тоді в приправи
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 00:37:18 IP/Host: 78.11.62.---
|
Розгорнути попередні цитати...Подвал у меня стерильный, на полу плитка, подвесной потолок, вентиляция приточно-вытяжная. Двери стеклянные. Кирпич керамический, покрыт пропиткой. Единственное, что не сделала релинг с крючками для мяса))). Подойдут такие условия?Та почитай-посмотри про процесс производства хамона, или прошутто... Кратко: большим количеством морской соли убирают влагу, а потом ранней весной, подвешивают где нибудь в помещении, типа сарая, на склоне холма, где хороший движ воздуха, до созревания... Фишка, что весной, до поздней осени, в том что бы температура постепенно поднималась...
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 00:45:22 IP/Host: ---.21.57.37.triolan.net
|
Розгорнути попередні цитати...Подвал у меня стерильный, на полу плитка, подвесной потолок, вентиляция приточно-вытяжная. Двери стеклянные. Кирпич керамический, покрыт пропиткой. Единственное, что не сделала релинг с крючками для мяса))). Подойдут такие условия?Та почитай-посмотри про процесс производства хамона, или прошутто... Кратко: большим количеством морской соли убирают влагу, а потом ранней весной, подвешивают где нибудь в помещении, типа сарая, на склоне холма, где хороший движ воздуха, до созревания... Фишка, что весной, до поздней осени, в том что бы температура постепенно поднималась...робив особисто?
бо на ютубі багато різної херні кидають і результат не завжди такий якби хотілось))))
я пам'ятаю як був малим в нас вродило багато сливок і до діда приїхав колега в той час
ну і з дурі писданув що сливки можна як яблука свіжими на зиму заготовити, нада тільки зривати їх з хвостиками і кожну замочити в розплавленому парафіні
ну і дід повівся
ми зривали сливки з хвостиками,дід припер торбу свічок розтопив в баняку і мочили їх поштучно
за яких два тижні баба приходить і каже що в півниці бражкою смердит
ми туда, а там пісдєц ,сливки забродили
дід був ощадний, як я нині ,то каже не викину
ящик тому підєрасту що мені то порадив вишлю до радехова а решту на самогонку
самогонку ту до нині в селі згадують
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 00:49:27 IP/Host: 78.11.62.---
|
Розгорнути попередні цитати...Та почитай-посмотри про процесс производства хамона, или прошутто... Кратко: большим количеством морской соли убирают влагу, а потом ранней весной, подвешивают где нибудь в помещении, типа сарая, на склоне холма, где хороший движ воздуха, до созревания... Фишка, что весной, до поздней осени, в том что бы температура постепенно поднималась...робив особисто?
бо на ютубі багато різної херні кидають і результат не завжди такий якби хотілось))))
я пам'ятаю як був малим в нас вродило багато сливок і до діда приїхав колега в той час
ну і з дурі писданув що сливки можна як яблука свіжими на зиму заготовити, нада тільки зривати їх з хвостиками і кожну замочити в розплавленому парафіні
ну і дід повівся
ми зривали сливки з хвостиками,дід припер торбу свічок розтопив в баняку і мочили їх поштучно
за яких два тижні баба приходить і каже що в півниці бражкою смердит
ми туда, а там пісдєц ,сливки забродили
дід був ощадний, як я нині ,то каже не викину
ящик тому підєрасту що мені то порадив вишлю до радехова а решту на самогонку
самогонку ту до нині в селі згадуютьТо була військова хитрість.
Якщоб зразу поставив на бражку - баба стала би пилити, о знов бухло варить зібрався!
А так, я не я, мопед не мой. Хтів вас сливками пригощати, а тут таке.. придеться вже на самогонку, шопоробиш.
От тілько кожну з парафіну виколупувати, вже разляпану сливу.. То мабудь дуже баба строга була!
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 01:02:07 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
робив особисто?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 01:11:24 IP/Host: ---.21.57.37.triolan.net
|
Розгорнути попередні цитати...робив особисто?
бо на ютубі багато різної херні кидають і результат не завжди такий якби хотілось))))
я пам'ятаю як був малим в нас вродило багато сливок і до діда приїхав колега в той час
ну і з дурі писданув що сливки можна як яблука свіжими на зиму заготовити, нада тільки зривати їх з хвостиками і кожну замочити в розплавленому парафіні
ну і дід повівся
ми зривали сливки з хвостиками,дід припер торбу свічок розтопив в баняку і мочили їх поштучно
за яких два тижні баба приходить і каже що в півниці бражкою смердит
ми туда, а там пісдєц ,сливки забродили
дід був ощадний, як я нині ,то каже не викину
ящик тому підєрасту що мені то порадив вишлю до радехова а решту на самогонку
самогонку ту до нині в селі згадуютьТо була військова хитрість.
Якщоб зразу поставив на бражку - баба стала би пилити, о знов бухло варить зібрався!
А так, я не я, мопед не мой. Хтів вас сливками пригощати, а тут таке.. придеться вже на самогонку, шопоробиш.
От тілько кожну з парафіну виколупувати, вже разляпану сливу.. То мабудь дуже баба строга була!та нє ,дід дуже мало і рідко пив
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 01:18:43 IP/Host: ---.122.34.21.dynamic.uch.net
|
Розгорнути попередні цитати...А ще можна зварити відро квасолі і влупити з хлібом . Ото я понімаю їжа , а то понапридумували " сраних хамонів "щєй ,з капустиНі ну серйозно ... оці коменти з претензією на хамство реально дратують .
Тут йдеться про мистецтво , а виявляється : часником заправити , посипати спеціями ( чим більше різних , тим краще ) , а вкінці полляти шмурдяком , для гламуру .Ням ням . Ніхто ще в світі не зміг додуматись до такого вишуканого блюда як смажена свинина . писець яке кулінаре досягнення .
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 01:35:50 IP/Host: ---.red-79-150-205.dynamicip.rima-tde.net
|
Розгорнути попередні цитати...Хочется чего то замутить вкусненькое. Кто то дома пробовал хамон забацать но только по укороченной схеме, а то год два ждать пока повялится....не ...мне такое коты не простятУ Аргентині є схожа трохи на хамон річ - бондіола (курада)
Це грудинка свиняча в"ялена у солі, навпротязі місяця-двох, можна робити досить легко у домашніх умовах.
Ось так виглядає приблизно
Показати зображення...
Показати зображення...
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 04:33:26 IP/Host: ---.speedy.com.ar
|
то перший раз пробував кілька років тому довгодозріваючу ковбасу робити на стриху повісив і забув про неї))))
а потім згадав а вона вже пліснявою поросла
але смак повторити потім не вдалось
Показати зображення...
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 05:28:40 IP/Host: ---.hsd1.ca.comcast.net
|
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 05:31:37 IP/Host: ---.hsd1.ca.comcast.net
|
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 08:06:00 IP/Host: ---.21.57.37.triolan.net
|
Розгорнути попередні цитати...щєй ,з капустиНі ну серйозно ... оці коменти з претензією на хамство реально дратують .
Тут йдеться про мистецтво , а виявляється : часником заправити , посипати спеціями ( чим більше різних , тим краще ) , а вкінці полляти шмурдяком , для гламуру .Ням ням . Ніхто ще в світі не зміг додуматись до такого вишуканого блюда як смажена свинина . писець яке кулінаре досягнення .Ні, ну серйозно.... тут люди готують хамон для відправки на передок військовим, інакше чому б вони оце тут кичилися зі своєю зажратостю, а я тут зі своїм класичним варіантом приготування мняса.
Це як завести гілочьку: "ФЗВ маю два мільйони долярів - допоможіть їх вивести в офшори, щоб не платити податок на прибуток і військовий збір".
Ладно, жируйте, а пенси нехай виздихають пошвидше, щоб не бачили, як ти вничьку під ковдрою будеш жерти свій сраний хамон.
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 08:38:49 IP/Host: 178.158.233.---
|
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 08:48:05 IP/Host: ---.122.33.96.dynamic.uch.net
|
Розгорнути попередні цитати...якщо не хочеш щоб пішла пліснява ( для мене вона досить бажана) то перед сушкою замочи на хвилин 20 в винному оцті і аж тоді в приправиКогда с Италии привозят салями кампагнола, то она вся в какой то белой муке...
Мож так от плесени защищают..
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 08:51:33 IP/Host: 77.111.246.---
|
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 08:51:41 IP/Host: ---.122.33.96.dynamic.uch.net
|
Розгорнути попередні цитати...щєй ,з капустиНі ну серйозно ... оці коменти з претензією на хамство реально дратують .
Тут йдеться про мистецтво , а виявляється : часником заправити , посипати спеціями ( чим більше різних , тим краще ) , а вкінці полляти шмурдяком , для гламуру .Ням ням . Ніхто ще в світі не зміг додуматись до такого вишуканого блюда як смажена свинина . писець яке кулінаре досягнення .Ні, ну серйозно.... тут люди готують хамон для відправки на передок військовим, інакше чому б вони оце тут кичилися зі своєю зажратостю, а я тут зі своїм класичним варіантом приготування мняса.
Це як завести гілочьку: "ФЗВ маю два мільйони долярів - допоможіть їх вивести в офшори, щоб не платити податок на прибуток і військовий збір".
Ладно, жируйте, а пенси нехай виздихають пошвидше, щоб не бачили, як ти вничьку під ковдрою будеш жерти свій сраний хамон.
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 08:54:01 IP/Host: ---.122.33.96.dynamic.uch.net
|
Столько усилий, чтобы испортить свежее мясо. Зачем вам продукты длительного хранения, если можно хоть каждый день покупать свежее мясо?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 09:18:34 IP/Host: ---.21.57.37.triolan.net
|
Столько усилий, чтобы испортить свежее мясо. Зачем вам продукты длительного хранения, если можно хоть каждый день покупать свежее мясо?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 09:19:56 IP/Host: ---.pool85-52-73.dynamic.orange.es
|
Розгорнути попередні цитати...щєй ,з капустиНі ну серйозно ... оці коменти з претензією на хамство реально дратують .
Тут йдеться про мистецтво , а виявляється : часником заправити , посипати спеціями ( чим більше різних , тим краще ) , а вкінці полляти шмурдяком , для гламуру .Ням ням . Ніхто ще в світі не зміг додуматись до такого вишуканого блюда як смажена свинина . писець яке кулінаре досягнення .Ні, ну серйозно.... тут люди готують хамон для відправки на передок військовим, інакше чому б вони оце тут кичилися зі своєю зажратостю, а я тут зі своїм класичним варіантом приготування мняса.
Це як завести гілочьку: "ФЗВ маю два мільйони долярів - допоможіть їх вивести в офшори, щоб не платити податок на прибуток і військовий збір".
Ладно, жируйте, а пенси нехай виздихають пошвидше, щоб не бачили, як ти вничьку під ковдрою будеш жерти свій сраний хамон.