Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

Що ж робити із порошковими винами

Re: Що ж робити із порошковими винами

я в курсі,  але вино тут ні при чому
Якщо нема якісного вина з винограду, то тоді вже краще виробляти і вживати яблучні напої різної міцності і інших фруктів.
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Якщо нема якісного вина з винограду, то тоді вже краще виробляти і вживати яблучні напої різної міцності і інших фруктів.

практично будь-яке вино вартістю 60 грн/пляшка, є доброякіснішим за цей напій
але звісно це дорожче ніж такий же обсяг сидру
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

практично будь-яке вино вартістю 60 грн/пляшка, є доброякіснішим за цей напій
але звісно це дорожче ніж такий же обсяг сидру
Всього не пробував. Але попадалось неякісне також.
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

це жесть
йопнуті журналюшки...що вони знімають... :facepalm:


Как отличить настоящее пенное пиво от порошкового
Внимательно смотрим мастер-класс от Сергея Ливадного. Он научит, как же отличить настоящее пенное пиво от порошкового!
http://ranok.kanalukraina.tv/ru/episode/kak-otlichit-nastoyashchee-pennoe-pivo-ot-poroshkovogo




Останнє редагування: 5 травня 2017 16:39:38 від Potato
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

В СССР тоже были бормотухи, например "Солнцедар":
"Сам по себе исходный алжирский виноматериал представлял собой красное Мерло или Каберне. Возить его стали танкерами в Новороссийск, где по винопроводу перегоняли на местный винкомбинат. Правда, танкеры очищали пропаркой и покрывали специальным пищевым лаком. Далее добавляли обычный свекольный сахар для вкуса и этиловый спирт для крепости. После самоферментации этих, по нормам классического виноделия несочетаемых элементов, образовывались жуткие сочетания эфирных масел, предельных углеводородов, альдегидов и даже цианидов, в малых дозах просто ядовитых, а в больших — смертельных."
https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Солнцедар_(напиток)
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Я постоянно покупаю украинские вина.
Сейчас фаворитом выступает  Fratelli Pino Grigio (НПП "Нива", Одесская обл., Овидиопольский р-н., пгт.Таирово).



Цвет бледно соломенный с легкой зеленцой, тело плотное.
Аромат резковатый, насыщенный преобладают цитрусовые тона в частности грейпфрут, вторым носом идет легкая цветочность. После длительной аэрации проявляется спелое яблоко. Вкус довольно приятный, легкая яблочная кислинка, в продолжением аромата следует вкус цитрусовых, послевкусие кисловатое средней длительности. Согревает пищевод.

Из зарубежных вин - ассоциируемым по органолептике  является J.P. Сhenet colombard sauvihnon  blanc

Фотки ниже:




   
Re: Що ж робити із порошковими винами

як можна виготовити витримане ввсоп бренді у красивому флаконі за 4 ойро?
ніяк не можна!
 
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Я постоянно покупаю украинские вина.
Сейчас фаворитом выступает  Fratelli Pino Grigio (НПП "Нива", Одесская обл., Овидиопольский р-н., пгт.Таирово).



Цвет бледно соломенный с легкой зеленцой, тело плотное.
Аромат резковатый, насыщенный преобладают цитрусовые тона в частности грейпфрут, вторым носом идет легкая цветочность. После длительной аэрации проявляется спелое яблоко. Вкус довольно приятный, легкая яблочная кислинка, в продолжением аромата следует вкус цитрусовых, послевкусие кисловатое средней длительности. Согревает пищевод.


НПП "Нива" пришлось таки дизайн торговой марки менять.
http://vo.od.ua/rubrics/problemy-i-konflikty/8384.php

а настоящие вина института Таирова - у них в магазинчике или в паре точек в Одессе. чувствуется что из сока. по сравнению с ними - от НПП Нивы - бодяга.

 
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Прочитал как "Що ж робити із порошенковими винами"

надо отдохнуть от ФУПа :)
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Прочитал как "Що ж робити із порошенковими винами"

+1
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

З яблук, мабуть, сік дешевий. Я недавно підвозив мужика і він каже, що осінню обтрусив на свому паї і здав яблука на консервний завод по 1грн. за кілограм. Мені подобається ось такий напій:
Показати зображення...
так як він на смак якісніший багатьох виноградних вин які в нас продаються.
склад читав?  :facepalm1:  там від сидру тіко назва

спробуй сидр,а не ці сцаки

http://goodwine.com.ua/sidry/cidre-bouche-brut.html

Останнє редагування: 6 травня 2017 13:17:59 від хробак
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Думаю що " євроасоціація " розставить все по своїх місцях . За який час українські винолюби перейдуть на милий їм французський каберне - совіньон , якого буде в україні море , а українські винободяжники просто зникнуть , бо туди їм і дорога . Це стосується і того француза з Одеси , з його ферментаторами з неспоживчого пластику .
В Україні треба розвивати броварні  і  сідрерії. Ну і горільчані вироби удосконалювати . Вино це не про нашого брата .
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Думаю що " євроасоціація " розставить все по своїх місцях . За який час українські винолюби перейдуть на милий їм французський каберне - совіньон , якого буде в україні море , а українські винободяжники просто зникнуть , бо туди їм і дорога . Це стосується і того француза з Одеси , з його ферментаторами з неспоживчого пластику .
В Україні треба розвивати броварні  і  сідрерії. Ну і горільчані вироби удосконалювати . Вино це не про нашого брата .
броварні в Україні розвиваються швидше ніж кролі ібуться.
вибир пиво зараз тикий, що 5 років тому і мріяти не можна було.
 
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

броварні в Україні розвиваються швидше ніж кролі ібуться.
вибир пиво зараз тикий, що 5 років тому і мріяти не можна було.

це правда
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

броварні в Україні розвиваються швидше ніж кролі ібуться.
вибир пиво зараз тикий, що 5 років тому і мріяти не можна було.

Це прекрасно . Що тут ще сказати . От кількість напрацьованого матеріалу , ноухау , експерементальної праці і тд , неодмінно вийлеться в якісний конкурентноспроможн ій продукт . Ячміню і яблук в Україні - жопою їж , можна перепаскуджувати  сировину в  необмежених кількостях для досягнення правильної остаточної формули .
З вином нічого не вийде , немає  ні виноградників для таких акцій , не кажучи вже про власні сорти . Бодяжити австралійський шираз звичайно можна і це будуть робити , але якщо мова про власне виноробство , то це як я казав не про нашого брата писано .
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

це правда
шкода, що лікбезу ніхто не проводить.
Ось буде скоро черговий кафт-фест, і знов просто зберуться випити пива.   Нарід вже вивчив слово "крафт", а що воно таке, який буває, на що орієнтуватись, якщо не крафт-це погано?, і таке інше.
Я зараз спостерігаю зворотній ефект іноді- якщо не крафт, то гімно!  :laugh: 
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

шкода, що лікбезу ніхто не проводить.
Ось буде скоро черговий кафт-фест, і знов просто зберуться випити пива.   Нарід вже вивчив слово "крафт", а що воно таке, який буває, на що орієнтуватись, якщо не крафт-це погано?, і таке інше.
Я зараз спостерігаю зворотній ефект іноді- якщо не крафт, то гімно!  :laugh: 

ну там буде культурна програма

п'ятниця, 26/05
16:00 – відкриття фестивалю
17:00 – коротко про ґатунки пива разом з «Пивним Гідом»
18:00 – анонсування активностей від Київської пивної ліги
20:00 – відбір пива на дегустацію професіоналами
23:00 – закриття першого дня фестивалю
субота, 27/05
11:00 – відкриття другого дня фестивалю
12:00 – коротко про ґатунки пива разом з «Пивним Гідом»
13:00 – знайомство з броварнями
14:00 – конкурс на найкраще пиво за оцінкою професіоналів
15:00 – майстер-клас від Київської пивної ліги
16:00 – найкращі історії від пивоварів
16:30 – голосування за найкраще пиво фестивалю за оцінкою відвідувачів
17:00 – майстер-клас від Київської пивної ліги
19:00 – трансляція виготовлення хмільного з броварні
23:00 – закриття другого дня фестивалю
неділя, 28/05
11:00 – відкриття третього дня фестивалю
12:00 – коротко про ґатунки пива разом з «Пивним Гідом»
13:00 – знайомство з броварнями
15:00 – майстер-клас від Київської пивної ліги
16:00 – найкращі історії від пивоварів
17:00 – майстер-клас від Київської пивної ліги
19:00 – оголошення переможця фестивалю
22:00 – закриття фестивалю
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Це прекрасно . Що тут ще сказати . От кількість напрацьованого матеріалу , ноухау , експерементальної праці і тд , неодмінно вийлеться в якісний конкурентноспроможн ій продукт . Ячміню і яблук в Україні - жопою їж , можна перепаскуджувати  сировину в  необмежених кількостях для досягнення правильної остаточної формули .
З вином нічого не вийде , немає  ні виноградників для таких акцій , не кажучи вже про власні сорти . Бодяжити австралійський шираз звичайно можна і це будуть робити , але якщо мова про власне виноробство , то це як я казав не про нашого брата писано .
колоніст, трубецького коштували?
вчора взяв оксамит, сьогодні спробую, якщо буде не гірший за 250-300 гривневі бордо, що зазвичай купую, буду пити.
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

ну там буде культурна програма

п'ятниця, 26/05
16:00 – відкриття фестивалю
17:00 – коротко про ґатунки пива разом з «Пивним Гідом»
18:00 – анонсування активностей від Київської пивної ліги
20:00 – відбір пива на дегустацію професіоналами
23:00 – закриття першого дня фестивалю
субота, 27/05
11:00 – відкриття другого дня фестивалю
12:00 – коротко про ґатунки пива разом з «Пивним Гідом»
13:00 – знайомство з броварнями
14:00 – конкурс на найкраще пиво за оцінкою професіоналів
15:00 – майстер-клас від Київської пивної ліги
16:00 – найкращі історії від пивоварів
16:30 – голосування за найкраще пиво фестивалю за оцінкою відвідувачів
17:00 – майстер-клас від Київської пивної ліги
19:00 – трансляція виготовлення хмільного з броварні
23:00 – закриття другого дня фестивалю
неділя, 28/05
11:00 – відкриття третього дня фестивалю
12:00 – коротко про ґатунки пива разом з «Пивним Гідом»
13:00 – знайомство з броварнями
15:00 – майстер-клас від Київської пивної ліги
16:00 – найкращі історії від пивоварів
17:00 – майстер-клас від Київської пивної ліги
19:00 – оголошення переможця фестивалю
22:00 – закриття фестивалю
ну клас,минулого року не було...
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

колоніст, трубецького коштували?
вчора взяв оксамит, сьогодні спробую, якщо буде не гірший за 250-300 гривневі бордо, що зазвичай купую, буду пити.

От ти впертий хробак , козел тебе нюхав .
Я пояснюю ще раз . Якщо я в порті Аліканте , розладую 30 цистерн австралійського каберне і ширазу , а потім збадяжу закоркую і це піде в продаж , то це не буде " виноробством " . І  серед іспанських виноробів я буду мати репутацію аферіста , хоча нічого нелегального я б не зробив .
Який (x) трубецкой і оксамит ? Ти хочеш сказати що каберне  правильно розлите в Україні можна пити , так я що не погоджуюсь ?
Але назви мені причину нафіга мені це робити , якщо є каберне з бержераку в рази краще ніж південноафриканське , яке бодяжить трубєцкой? .

Останнє редагування: 6 травня 2017 14:08:07 від cheshuntt
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

От ти впертий хробак , козел тебе нюхав .
Я пояснюю ще раз . Якщо я в порті Аліканте , розладую 30 цистерн австралійського каберне і ширазу , а потім збадяжу закоркую і це піде в продаж , то це не буде " виноробством " . І  серед іспанських виноробів я буду мати репутацію аферіста , хоча нічого нелегального я б не зробив .
Який (x) трубецкой і оксамит ? Ти хочеш сказати що каберне  правильно розлите в Україні можна пити , так я що не погоджуюсь ?
Але назви мені причину нафіга мені це робити , якщо є каберне з бержераку в рази краще ніж південноафриканське , яке бодяжить трубєцкой? .

http://vina-trubetskogo.com.ua/rozhdenie-vina/terruar
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Ну не йоханий бабай  :lol:

" В 2007-2008 роках здійснено посадку сортів мерло, совіньйон блан, шардоне, піно нуар та піно блан. В 2011 році – каберне фран та пті вердо, в 2012 – висаджено 5 га рислінгу рейнського, а в 2013 – по 5 га винограду сортів мальбек та сіра. "

Ти сам все цим сказав . Знаєш чому Іспанія країна виноробства , а Польща і Україна ні ?
Бо в Іспанії  вино виробляють з ВЛАСНИХ сортів винограду яких біля 30 . Не з каберне , не з шардоне , не з піно нуар ітд .
А така штука як " деномінасіон де оріхен " скажімо білого альбаріньо,  передбачає 95 % альбаріньо і вже потім додатки у вигляді скажімо французського винограду або рейнського і тд .
Якийсь трубєцкой насадив французських сортів і тепер з якогось переляку це українське вино .
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Ну не йоханий бабай  :lol:

" В 2007-2008 роках здійснено посадку сортів мерло, совіньйон блан, шардоне, піно нуар та піно блан. В 2011 році – каберне фран та пті вердо, в 2012 – висаджено 5 га рислінгу рейнського, а в 2013 – по 5 га винограду сортів мальбек та сіра. "

Ти сам все цим сказав . Знаєш чому Іспанія країна виноробства , а Польща і Україна ні ?
Бо в Іспанії  вино виробляють з ВЛАСНИХ сортів винограду яких біля 30 . Не з каберне , не з шардоне , не з піно нуар ітд .
А така штука як " деномінасіон де оріхен " скажімо білого альбаріньо,  передбачає 95 % альбаріньо і вже потім додатки у вигляді скажімо французського винограду або рейнського і тд .
Якийсь трубєцкой насадив французських сортів і тепер з якогось переляку це українське вино .

що за маячня?

в іспанії так а в молодих винних країнах Чілі, ПАР, Австралії не так

хто скаже що чілійське каберне, вирощене з лози завезеної з Європи не є чілійським?

   
Re: Що ж робити із порошковими винами

От ти впертий хробак , козел тебе нюхав .
Я пояснюю ще раз . Якщо я в порті Аліканте , розладую 30 цистерн австралійського каберне і ширазу , а потім збадяжу закоркую і це піде в продаж , то це не буде " виноробством " . І  серед іспанських виноробів я буду мати репутацію аферіста , хоча нічого нелегального я б не зробив .
Який (x) трубецкой і оксамит ? Ти хочеш сказати що каберне  правильно розлите в Україні можна пити , так я що не погоджуюсь ?
Але назви мені причину нафіга мені це робити , якщо є каберне з бержераку в рази краще ніж південноафриканське , яке бодяжить трубєцкой? .
до чого тут цистерни? у трубецького та колоніста вино з цистерн?
про власні сорти - це взагалі, але не хочу повторювати потата, він все  сказав.

ще раз - ти коштував?? я - ні. саме тому купив і скоштую. Як саме "бодяже" трубецькой?
безумовно, що ротшильда чи решти з 60 чи скілки там, а ні в Україні, а ні в Чилі не буде ніколи, але ми про 10-20 ойрове вино.

Останнє редагування: 6 травня 2017 14:44:56 від хробак
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

що насадив?
де насадив?
смак та якість вину забезпечує не лише сорт винограду, а й тип землі, погодні умови, особливості переробки і мільйон нюансів
цінуються вина зі старої (40-50 річної) лози, а тут посадили і всьо!
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

що насадив?
де насадив?
смак та якість вину забезпечує не лише сорт винограду, а й тип землі, погодні умови, особливості переробки і мільйон нюансів
цінуються вина зі старої (40-50 річної) лози, а тут посадили і всьо!

вигадки
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

вигадки

і особливо цінуються старі діжки
новина?
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Ну так, кажуть про теруар і дубові бочки. І виноградники треба через якийсь час корчувати і садити нові, коли їм по 50 років, там майже нічого не родить
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Ну так, кажуть про теруар і дубові бочки. І виноградники треба через якийсь час корчувати і садити нові, коли їм по 50 років, там майже нічого не родить

врожайність падає, а якість зростає
ще ж має значення і який саме сорт і який саме продукт є кінцевим
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

і особливо цінуються старі діжки
новина?

який зв'язок між діжками і лозою?
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

врожайність падає, а якість зростає
ще ж має значення і який саме сорт і який саме продукт є кінцевим

Going underground
Somewhere around the age of 30-40 years a vine falls away from maximum productivity, but might be retained because of high quality, marketable fruit. By this age, said Eben Sadie, of Sadie Family Wines in South Africa, “an advanced root system is established.”

Clearly a young vine needs to establish roots. Carbonneau said we “can assume wine quality is not optimal until the vine has aged enough. A vine requires a minimum of 5, 6, 7 years to be fully establishedpermanent roots are established 6-7 years after planting.”

A step change at some point after a decade is mooted. Carbonneau said “there is no experimental proof that very old vines, 30, 50, 70 years old, produce better wines than a balanced, well-trained, 12-year old vine”.  Dr Yerko Moreno, director of grape and wine research centre, University of Talca, in Chile also pinpointed balance, saying “if you are at the right site (soil and climate) you can also produce high quality wines coming from 10 or 12 year old vines as long as you are able to achieve a correct balance between crop load and vegetative growth.”

Sadie, who makes eight, single vineyard, old vine (50-150 years), wines, said “the development between canopy and roots is disproportionate in young vines. Roots grow slower than vigour. For roots to grow you need vigour on top to absorb energy from sun. This may be the case for the first 15 years on average, though every soil is different.”

Thus balance is argued to improve with age. Pablo Morandé, the winemaker and founder of Morandé Wines, suggested balanced vines really register over 20 years, depending “on conditions, terroirs, density and management.” The confounding variables are manifold and potential wide-reaching. Brett Jackson the chief winemaker at Vina Valdivieso, said 20 years marks the approximate point from which wines are “extremely consistent in quality and yield.” And, added Prue Henschke, of Henschke Wines in Australia, between about 20-30 years old there is a “slow build-up of more mature varietal flavour and structural characters. Tannin and textural maturity in 30+ year old vines is most obvious.”

Roots and reserves provide balancing points. Marcelo Retamal, the chief winemaker at De Martino said “the younger the vine is, the more affected by vintages it will be, as roots will be more superficial. In warmer years vineyards will be much more affected and therefore have a strong influence in the quality and style of the wines. In my experience, in vineyards over 30 years in some areas in Chile, you can see that its roots are deep enough if there are no soil difficulties. The stability in quality and wine style is much more even from year to year.”

Water stress is a recurrent theme. Dal said “old vines have a better root system, deeper and developed over a significant area. They have more wood and therefore more reserves … [which give] … “old vines the best adaptability to climate changes and a more regular water nutrition than young vines.” Carbonneau added when water is limited, there can be “some difficulty for grapes to mature. Then the vines which are not adult enough respond too much to such stress.”

On this basis old vines may find a preferred place in a more sustainable world. Yerko said “old vines require less irrigation as their root systems are deeper and well expanded in the soil. Canopy management is also limited due to the fact that they are less vigorous. Disease management is similar to younger vines except for the presence or wood diseases that force the replacement of dead vines by means of layering or replanting.”  And in the Barossa, Henschke said “Many old vines have survived without irrigation and have extensive root systems that act as a buffer in less favourable seasons. In drier years the deeper roots are more active, keeping the canopy supplied with moisture and nutrients.”

Останнє редагування: 6 травня 2017 17:44:04 від Potato
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

що за маячня?

в іспанії так а в молодих винних країнах Чілі, ПАР, Австралії не так

хто скаже що чілійське каберне, вирощене з лози завезеної з Європи не є чілійським?


А  ну тоді і кока- кола є  кацапським напоєм . Он жеж є завод під С- Петербургом .
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

А  ну тоді і кока- кола є  кацапським напоєм . Он жеж є завод під С- Петербургом .
це  вже на троллінг схоже...
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

це  вже на троллінг схоже...

можу авторитетно заявити
що всі блюда з картоплі є блюдами американськими
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Потато, в тому тексті можна і інше виділити ;)
Наприклад, кращу стабільність врожаю у старої лози...
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

який зв'язок між діжками і лозою?

бо в деяких винах і у бренді витримка у діжках є невід'ємною складовою технології виготовлення, а де їм взятися у молодих виробників?
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Потато, в тому тексті можна і інше виділити ;)
Наприклад, кращу стабільність врожаю у старої лози...
Тож це питання дескусійне. А про 40 50 взагалі розмови немає 30+  а далі скільки проживе. І стосується це скоріше білих сортів.
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

по сравнению с ними - от НПП Нивы - бодяга.

Да ладно бухтеть...

Ты их не пробовал, но уже осуждаешь...

 :D

О вкусе устриц спорить имеет смысл только с теми, кто их жрал...

 :gigi:
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Да ладно бухтеть...

Ты их не пробовал, но уже осуждаешь...

 :D

О вкусе устриц спорить имеет смысл только с теми, кто их жрал...

 :gigi:
;)
по-вашему, вина производства НПП Нива - это "нечто особенного"???
да это часто встречаемые наливайки, исключительно их там продукт.
и они достаточно долго на рынке, и когда были под маркой "Одесский степ" (некоторые были вполне приемлемые), и после под этикеткой с буквой Т, маскировались под Таировские. про это и разбирательства института с НПП.
я ещё в 90-е покупал таировские вина в их магазинчике, по дороге на Ильичёвск/Черноморск, вероятно, Вы знаете где. там и саженцы, и виноград.
Настоящие таировские - на разлив - на Б.Арнаутской у Преображенской.
44 грн литр. вкус - реально из сока сделаны.

а НПП Нива - резкие, неприятное послевкусие.кислые. ИМХО конечно.
"на вкус и на цвет..."

возможно, в бутылках Фрателли они и лучше, нет желания больше с ними экспериментировать.
я сравнивал одинаковые сорта -
Одесский чёрный, Каберне.

устриц доводилось пробовать неоднократно, в славном порту Аугуста(это Сицилия, выше Сиракуз и налево), ещё где-то, но не суть.
это в совке вкус кокосовых орехов был неведом большинству, миниатюра Жванецкого про и это, но в основном там про спор без фактов, на эмоции.
вот как Вы примерно. 
   
Re: Що ж робити із порошковими винами

Друзі в торгівельних мережах
Нормальна якість це від Трубецького
Колоніст але дорого
Нижче Шабо

Потім те що можна пити ще Коблево нижче котнар и чизай


   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія