Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:10:57 IP/Host: 109.234.234.---
|
Скоро об'їстеся
Більше, ніж навали медуз, науковців Приазовського національного парку лякає активне розмноження рапана - хижого черевоногого молюска.
Про це розповів директор нацпарку Дмитро Воловик, передає РІА "Мелітополь".
За його словами, саме хижі рапани найбільше шкодять Азовському морю. При цьому там не водяться їх природні вороги, через що в морі очікується скорочення кількості мідій, якими рапани харчуються.
"Медуз бачать усі, а рапани на глибині, і їх не видно. Вони збільшуються такими ж обсягами, як медуза, і харчуються скафаркою (черепашка), мідіями. Це хижак. Їх у нас дуже багато. І в якості загрози для біоти особисто я бачу рапана, а не медузу. Медузи йдуть і приходять. На зиму вимерзають. А рапани зимують. І, думаю, що за кілька років Азовське море зіткнеться саме з проблемою їх навали, якщо не розвинути промисловий вилов", - зазначив Воловик.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:11:49 IP/Host: 193.29.16.---
|
Розгорнути попередні цитати...Скоро об'їстеся
Більше, ніж навали медуз, науковців Приазовського національного парку лякає активне розмноження рапана - хижого черевоногого молюска.
Про це розповів директор нацпарку Дмитро Воловик, передає РІА "Мелітополь".
За його словами, саме хижі рапани найбільше шкодять Азовському морю. При цьому там не водяться їх природні вороги, через що в морі очікується скорочення кількості мідій, якими рапани харчуються.
"Медуз бачать усі, а рапани на глибині, і їх не видно. Вони збільшуються такими ж обсягами, як медуза, і харчуються скафаркою (черепашка), мідіями. Це хижак. Їх у нас дуже багато. І в якості загрози для біоти особисто я бачу рапана, а не медузу. Медузи йдуть і приходять. На зиму вимерзають. А рапани зимують. І, думаю, що за кілька років Азовське море зіткнеться саме з проблемою їх навали, якщо не розвинути промисловий вилов", - зазначив Воловик.Не їм мушлі ніякі, мої морепродукти це креветка - кальмар - риба, всьо
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:13:49 IP/Host: 109.234.234.---
|
Розгорнути попередні цитати...Скоро об'їстеся
Більше, ніж навали медуз, науковців Приазовського національного парку лякає активне розмноження рапана - хижого черевоногого молюска.
Про це розповів директор нацпарку Дмитро Воловик, передає РІА "Мелітополь".
За його словами, саме хижі рапани найбільше шкодять Азовському морю. При цьому там не водяться їх природні вороги, через що в морі очікується скорочення кількості мідій, якими рапани харчуються.
"Медуз бачать усі, а рапани на глибині, і їх не видно. Вони збільшуються такими ж обсягами, як медуза, і харчуються скафаркою (черепашка), мідіями. Це хижак. Їх у нас дуже багато. І в якості загрози для біоти особисто я бачу рапана, а не медузу. Медузи йдуть і приходять. На зиму вимерзають. А рапани зимують. І, думаю, що за кілька років Азовське море зіткнеться саме з проблемою їх навали, якщо не розвинути промисловий вилов", - зазначив Воловик.Не їм мушлі ніякі, мої морепродукти це креветка - кальмар - риба, всьоГефілте фіш, фаршмак?
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:16:14 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Ну не знаю.. Я народився, виріс та живу на Морі, але шось мені не зайшли ні мідії ні рапани.. Може тому, що куштував їх не правильно зготованими? А може тому, шо у нас вони й не сприймалися за їжу так само як і чорний бичок "циган" чи скат (ними тільки свиней кормили).. З катрана брали тільки печінку та шкуру.. За вбитого дельфіна чи лебедя люди могли й вбити.. Брали пух з лебедя, але тільки з того, що загинув вмерзши в море... Якась така була тоді культура общєнія з Природою..В Скадовську тре їсти креветку. Вона в вас . Мілка та смачна - лузаєш як "сємки" і холодним пивом запиваєшЦе щас вона "крєвєтка", а так всю жисть була "рачкИ"
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:21:37 IP/Host: 193.29.16.---
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:23:08 IP/Host: ---.opera-mini.net
|
на базарі в Мельбурні (дуже смачні, із Нової Зеландії)
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:31:28 IP/Host: 109.234.234.---
|
Розгорнути попередні цитати...Восьминіг ще їмТак кашрут же не дозволя восьминогів?
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:32:41 IP/Host: 195.64.182.---
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:33:56 IP/Host: 109.234.234.---
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:50:20 IP/Host: ---.dyn.iinet.net.au
|
Розгорнути попередні цитати...Не їм мушлі ніякі, мої морепродукти це креветка - кальмар - риба, всьоГефілте фіш, фаршмак?Це вже продукти з риби
Восьминіг ще їм
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:53:47 IP/Host: 109.234.234.---
|
Розгорнути попередні цитати...Гефілте фіш, фаршмак?Це вже продукти з риби
Восьминіг ще їмКальмар, осьміног і каракатиця - це теж мушлі (молюски)
Черепа́шка[1], або му́шля[2], розм. ра́ковина[3] — захисний скелетний утвір, що вкриває тіло багатьох найпростіших, більшості молюсків, плечоногих та деяких ракоподібних
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:55:34 IP/Host: 193.29.16.---
|
Розгорнути попередні цитати...Восьминіг ще їмТак кашрут же не дозволя восьминогів?Бєз руля хто такий той ваш кашрут і кому він не дозволяє
І тєм болєє панятія нє імєю як це мені хтось щось заборонить
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:00:39 IP/Host: 109.234.234.---
|
Розгорнути попередні цитати...Так кашрут же не дозволя восьминогів?Бєз руля хто такий той ваш кашрут і кому він не дозволяє
І тєм болєє панятія нє імєю як це мені хтось щось заборонитьТи ще скажи, що шабат не святкуєш?
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:01:17 IP/Host: 193.29.16.---
|
Розгорнути попередні цитати...Бєз руля хто такий той ваш кашрут і кому він не дозволяє
І тєм болєє панятія нє імєю як це мені хтось щось заборонитьТи ще скажи, що шабат не святкуєш?Ідинакуй навіть якби й святкувала, то й що ?
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:04:18 IP/Host: ---.dyn.iinet.net.au
|
Розгорнути попередні цитати...на базарі в Мельбурні (дуже смачні, із Нової Зеландії)Ну то й - смачного . )
А от що останніми роками у річці , у Ворсклі , тих мідій почав помічати - на очеретові у воді і навіть на отих бєззубках кріпляця та із ними й мадрують дном - хвакт , схоже , що хвакт інвазії чі як воно тамечки звецця .
Хоч і меньші від морських тії мідії , з ніготь розміром , але - впізнавані , а чі - прісноводні , чі пристосуванці - хто зна .
Такшо - не рапанами єдиними )) , пошесті бувають . ))
Так , згадалось . Але - не наукове . Побутове . ))
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:07:36 IP/Host: 109.234.234.---
|
Розгорнути попередні цитати...Ти ще скажи, що шабат не святкуєш?Ідинакуй навіть якби й святкувала, то й що ?Якби святкувала, то восьминогів не можна.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:25:40 IP/Host: 193.29.16.---
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:28:25 IP/Host: ---.dyn.iinet.net.au
|
Розгорнути попередні цитати...Скоро об'їстеся
Більше, ніж навали медуз, науковців Приазовського національного парку лякає активне розмноження рапана - хижого черевоногого молюска.
Про це розповів директор нацпарку Дмитро Воловик, передає РІА "Мелітополь".
За його словами, саме хижі рапани найбільше шкодять Азовському морю. При цьому там не водяться їх природні вороги, через що в морі очікується скорочення кількості мідій, якими рапани харчуються.
"Медуз бачать усі, а рапани на глибині, і їх не видно. Вони збільшуються такими ж обсягами, як медуза, і харчуються скафаркою (черепашка), мідіями. Це хижак. Їх у нас дуже багато. І в якості загрози для біоти особисто я бачу рапана, а не медузу. Медузи йдуть і приходять. На зиму вимерзають. А рапани зимують. І, думаю, що за кілька років Азовське море зіткнеться саме з проблемою їх навали, якщо не розвинути промисловий вилов", - зазначив Воловик.Не їм мушлі ніякі, мої морепродукти це креветка - кальмар - риба, всьо
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:28:56 IP/Host: 109.234.234.---
|
Розгорнути попередні цитати...Хто сказав ?Ребе каже, як зазвичай. Коли батьки не навчили.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:31:01 IP/Host: 109.234.234.---
|
Розгорнути попередні цитати...Скоро об'їстеся
Більше, ніж навали медуз, науковців Приазовського національного парку лякає активне розмноження рапана - хижого черевоногого молюска.
Про це розповів директор нацпарку Дмитро Воловик, передає РІА "Мелітополь".
За його словами, саме хижі рапани найбільше шкодять Азовському морю. При цьому там не водяться їх природні вороги, через що в морі очікується скорочення кількості мідій, якими рапани харчуються.
"Медуз бачать усі, а рапани на глибині, і їх не видно. Вони збільшуються такими ж обсягами, як медуза, і харчуються скафаркою (черепашка), мідіями. Це хижак. Їх у нас дуже багато. І в якості загрози для біоти особисто я бачу рапана, а не медузу. Медузи йдуть і приходять. На зиму вимерзають. А рапани зимують. І, думаю, що за кілька років Азовське море зіткнеться саме з проблемою їх навали, якщо не розвинути промисловий вилов", - зазначив Воловик.Не їм мушлі ніякі, мої морепродукти це креветка - кальмар - риба, всьоА попробуй мідії:
2 ст ложкі слівочного масла
1 цибуля, кубіками
3 давлених зубчика часнику
0.3 кг помідор кубіками
150 г білого вина
2 ст ложки порізаної петрушки (можна кінзу)
сіль, свіжемолотий чорний перець по смаку
1 кг мідій
грєнки
---В кастрюлю масло з цибулею, готов скільки треба, потім добав часник на 1 хвилину
---добав помідори, вино, петрушку, сіль, перець
---закинь мідії і готов поки створки не розкриються
---докинь ще петрушки, виймай і подавай на стіл з грєнками
АБО
---Нирни під воду, налови мідій, в кастрюльку і на газову плитки біля палатки, поки створки не відкриються --- десь пари хвилин
---соєвий соус і лимонний сік
---горілка або вино яке є
ПісЄц.
АБО
дюжину устриць (вони вже відкриті продаються)
на стіл
соєвий соус і лимонний сік поверх устриці - і в рот
Дабл пісєць
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:32:04 IP/Host: 193.29.16.---
|
2 ст ложкі слівочного масла
1 цибуля, кубіками
3 давлених зубчика часнику
0.3 кг помідор кубіками
150 г білого вина
2 ст ложки порізаної петрушки (можна кінзу)
сіль, свіжемолотий чорний перець по смаку
1 кг мідій
грєнки
---В кастрюлю масло з цибулею, готов скільки треба, потім добав часник на 1 хвилину
---добав помідори, вино, петрушку, сіль, перець
---закинь мідії і готов поки створки не розкриються
---докинь ще петрушки, виймай і подавай на стіл з грєнками
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:32:50 IP/Host: 193.29.16.---
|
Розгорнути попередні цитати...Хто сказав ?Ребе каже, як зазвичай. Коли батьки не навчили.Не бачу сенсу далі відповідати дятлу який не читає до кінця і перекручує сказане
Томосоносних теж вчать, не брехати, не красти, щось там ще про пости є, і т.д., але хіба то кого коли спиняло ?
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:47:06 IP/Host: ---.dyn.iinet.net.au
|
Розгорнути попередні цитати...2 ст ложкі слівочного масла
1 цибуля, кубіками
3 давлених зубчика часнику
0.3 кг помідор кубіками
150 г білого вина
2 ст ложки порізаної петрушки (можна кінзу)
сіль, свіжемолотий чорний перець по смаку
1 кг мідій
грєнки
---В кастрюлю масло з цибулею, готов скільки треба, потім добав часник на 1 хвилину
---добав помідори, вино, петрушку, сіль, перець
---закинь мідії і готов поки створки не розкриються
---докинь ще петрушки, виймай і подавай на стіл з грєнкамиА спробуй все те саме, але відварені мідії нафаршируй твоєю сумішшю, накрий тертим сиром і запечи.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:50:08 IP/Host: 193.29.16.---
|
сирий лосось
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:52:58 IP/Host: ---.dyn.iinet.net.au
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:54:13 IP/Host: 193.29.16.---
|
А ще є рецепт сирого тунця по гавайськи (покЕ)
Це тріпл пісєць
https://www.seriouseats.com/ahi-poke-hawaiian-raw-tuna-salad-recipe
Замість тунця можна боніто, там у вас є в Середземному морі
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 16:57:16 IP/Host: ---.komitex.net
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 17:24:13 IP/Host: 109.234.234.---
|
Розгорнути попередні цитати...Ребе каже, як зазвичай. Коли батьки не навчили.Не бачу сенсу далі відповідати дятлу який не читає до кінця і перекручує сказане
Томосоносних теж вчать, не брехати, не красти, щось там ще про пости є, і т.д., але хіба то кого коли спиняло ?Друже, що з тобою?
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 17:25:53 IP/Host: 109.234.234.---
|
Розгорнути попередні цитати...2 ст ложкі слівочного масла
1 цибуля, кубіками
3 давлених зубчика часнику
0.3 кг помідор кубіками
150 г білого вина
2 ст ложки порізаної петрушки (можна кінзу)
сіль, свіжемолотий чорний перець по смаку
1 кг мідій
грєнки
---В кастрюлю масло з цибулею, готов скільки треба, потім добав часник на 1 хвилину
---добав помідори, вино, петрушку, сіль, перець
---закинь мідії і готов поки створки не розкриються
---докинь ще петрушки, виймай і подавай на стіл з грєнкамиА спробуй все те саме, але відварені мідії нафаршируй твоєю сумішшю, накрий тертим сиром і запечи.Прірва рецептів, як з мідіями так і з устрицями в духовці
Але мені подобається попростіше
---сирий лосось+соєвий соус+васабі з тертою редькою (лоба чи дайкон)
---свіжомолота говядина з цибулею, сирим яйцем та пряностями (tartar beef)
---строганіна із мороженої говядини, оленя чи риби з цибулею та соєвим соусом і чорнем перцем
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 17:33:58 IP/Host: 109.234.234.---
|
Marco Cervetti
Підписалося 153 тис. користувачів
Дамы и господа! Сегодня с нами рапаны!
Вы наверняка не знаете, но вы на пороге величайшей рапанизации! Ведь рапаны едят не только в Одессе, но и в Италии. В Италии их очень многооо! Особенно в моем любимом городе - Венеция.
Рецепт проще простого, вот, что вам понадобится:
• Чеснок - 3 больших зубчика
• Петрушка - 3 г
• Рапаны свежие - 400 г
• Оливковое масло - 50 г
• Пассато ди помидоро - 350 г
• Белое вино - 150 г
• Соль - по вкусу
https://www.youtube.com/watch?v=Kr-rL9GHraU
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
24 вересня 2021 09:02:27 IP/Host: 193.29.16.---
|
Розгорнути попередні цитати...Не бачу сенсу далі відповідати дятлу який не читає до кінця і перекручує сказане
Томосоносних теж вчать, не брехати, не красти, щось там ще про пости є, і т.д., але хіба то кого коли спиняло ?Друже, що з тобою?Тамбовский вовк тобі товариш
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
24 вересня 2021 09:36:50 IP/Host: ---.dyn.iinet.net.au
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
24 вересня 2021 10:00:17 IP/Host: 193.29.16.---
|
Маринований осьминог чи кальмар - делікатес. У нас - від $45 за кг
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
24 вересня 2021 11:33:20 IP/Host: ---.dyn.iinet.net.au
|
Розгорнути попередні цитати...Маринований осьминог чи кальмар - делікатес. У нас - від $45 за кгА у вас там взагалі риба є?
Тріска там, мінтай, палтус, ставріда?
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
24 вересня 2021 11:36:09 IP/Host: 193.29.16.---
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
24 вересня 2021 11:36:51 IP/Host: 193.29.16.---
|
Мінтай - мусорна риба, давали зекам в часи СССР
Тріска - це до поморів. Така сама, як і мінтай чи хек
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
24 вересня 2021 11:37:27 IP/Host: 193.29.16.---
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
24 вересня 2021 11:38:44 IP/Host: 193.29.16.---
|
https://www.penguin.com.au/books/swainstons-fishes-of-australia-the-complete-illustrated-guide-9781761040542
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
24 вересня 2021 11:44:29 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Мінтай - мусорна риба, давали зекам в часи СССР
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
24 вересня 2021 11:45:13 IP/Host: ---.dyn.iinet.net.au
|
Розгорнути попередні цитати...Ставрида - це отстой.Ставрида- мікротунець фактично.
Суперриба.