Re: Учимся и учим готовить вкусно
Пшениця
|
16 лютого 2021 07:42:02 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Розгорнути попередні цитати...Це якась Літня Соната коли овочі домашні і вирощені з любов'ю
2 великих миски
якшо на кокаїн такий же приход, то я розумію їхню пристрастьдуже поважаю пана, за його відношення до іжи з точкі зору носа. Запах, можливо, й головніше самого смаку, хочь вони й пов'язані. Ну, не бува несмачним те, що гарно пахне.
Re: Учимся и учим готовить вкусно
Пшениця
|
26 лютого 2021 01:02:33 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
26 лютого 2021 21:08:18 IP/Host: 195.38.11.---
|
Хочу підняти цікаву і важливу тему: як смажити картоплю.
Справа в тому, аби розв"язати 2 проблеми. Якщо більше, ніж один шар на поверхні, то
- вона склеюється
- одні шмтаточки аж підгорають, бо весь час внизу, як не мішай, в той час, як інші так і не присмажуються - просто їм не везе опинитися внизу і вони так і крутяться десь зверху.
Варити у маслі - не варіант. Люблю саме присмажену, а не варену в олії.
Проти склейки трохи працює гарно промити перед смаженням, а аби вся просмажилася - часто мішати.
Промивка і просушка паперовим рушником проти склеювання працює більш-менш ок, а от часто мішати призводить що вона ламається.
Можна нарізати пірамідками і кубиками, аби не ламалася, але то якось геть неапетитно виглядає кубики чи пірамідки в тарілці
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
27 лютого 2021 14:23:56 IP/Host: 195.38.11.---
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно
Пшениця
|
1 березня 2021 06:06:21 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Розгорнути попередні цитати...Хочу підняти цікаву і важливу тему: як смажити картоплю.
Справа в тому, аби розв"язати 2 проблеми. Якщо більше, ніж один шар на поверхні, то
- вона склеюється
- одні шмтаточки аж підгорають, бо весь час внизу, як не мішай, в той час, як інші так і не присмажуються - просто їм не везе опинитися внизу і вони так і крутяться десь зверху.
Варити у маслі - не варіант. Люблю саме присмажену, а не варену в олії.
Проти склейки трохи працює гарно промити перед смаженням, а аби вся просмажилася - часто мішати.
Промивка і просушка паперовим рушником проти склеювання працює більш-менш ок, а от часто мішати призводить що вона ламається.
Можна нарізати пірамідками і кубиками, аби не ламалася, але то якось геть неапетитно виглядає кубики чи пірамідки в тарілціпане Пшениця. Може то й не добре. Та смажу так: багато оліі. Дуже розпечоноі. Дрібно різана картопля. Сіль та спеціі в кінци, як шкоринка на них буде. То смачно, насправді, та, мабуть, не надто корисне
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
5 березня 2021 20:10:21 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Розгорнути попередні цитати...Хочу підняти цікаву і важливу тему: як смажити картоплю.
Справа в тому, аби розв"язати 2 проблеми. Якщо більше, ніж один шар на поверхні, то
- вона склеюється
- одні шмтаточки аж підгорають, бо весь час внизу, як не мішай, в той час, як інші так і не присмажуються - просто їм не везе опинитися внизу і вони так і крутяться десь зверху.
Варити у маслі - не варіант. Люблю саме присмажену, а не варену в олії.
Проти склейки трохи працює гарно промити перед смаженням, а аби вся просмажилася - часто мішати.
Промивка і просушка паперовим рушником проти склеювання працює більш-менш ок, а от часто мішати призводить що вона ламається.
Можна нарізати пірамідками і кубиками, аби не ламалася, але то якось геть неапетитно виглядає кубики чи пірамідки в тарілціпане Пшениця. Може то й не добре. Та смажу так: багато оліі. Дуже розпечоноі. Дрібно різана картопля. Сіль та спеціі в кінци, як шкоринка на них буде. То смачно, насправді, та, мабуть, не надто кориснеКипляча в олії картопля не дає їй нагріватися до дуже високої температури. Насправді, то не олія кипить, а вода в картоплі - і багато тепла виноситься парою. Олія, поки в картоплі ще є вода, не сильно і нагрівається.
Так що оксилення і перебудова молекул майже не відбуваються спочатку
А от коли настає підрум"янювання - тут треба не давати пересмажуватися. Саме тут і починаються всі шкідливі перетворення. Подвійні зв"язки розриваються і формуються нові з усім підряд, що пропливає мимо, або кільцюються.
Наприкінціі смажити треба на повільному вогні - аби олія не пергрівалася. Це якщо для здоров"я. А якщо ні - то смаж як хочеш ))
Ось тут трохи є :
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1750-3841.2007.00352.x
Показати зображення...
Саме тому промислові смаження роблять на гідрогенізованих оліях чи твердих (насичених) натуральних жирах: вони набагато стійкіші при високих температурах і не дають такої кількості шкідливих сполук, як текучі олії.
*************
Але якщо смажити не сильно, то насправді всі рідкі рослинні олії корисні.
Я просто випиваю щодня десь чверть склянки звичайної олії. І вирізаю з м"яса весь жир, який бачу. З курятини знімаю шкіру.
В общем, кожен сходить з розуму як хоче ))
Re: Учимся и учим готовить вкусно
Пшениця
|
6 березня 2021 02:34:36 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
6 березня 2021 07:58:02 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Мені дуже подобається пахнюща соняшникова зі смаженого насіння
В салатах то бомба
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
6 березня 2021 08:09:06 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно
Пшениця
|
8 березня 2021 17:12:40 IP/Host: 142.233.200.---
|
До кедровоі оліі звик із студентсьва. То інверсіонне масло для мікроскопів. Зжералося капанням на хліб не доносячі до мікроскопів. В розпачі біолухі наши заменили кедрове масло на гліцерін, хоч він технічно набагато гірший.
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
9 березня 2021 12:54:28 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Тільки не іверсіонне, а іммерсіонне / іммерсійне / імерсійне
Re: Учимся и учим готовить вкусно
Пшениця
|
11 березня 2021 00:53:34 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
11 березня 2021 12:14:52 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
11 березня 2021 12:21:50 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно
Пшениця
|
11 березня 2021 16:32:20 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
На оліі оливи в нас весь час духмяні маселка. Спробуйте додати на стакан оліі зубака свіжого часнику та одненького малесенького вистиглового стрючка перцю. Вас то здивує, та то довго не живе. То основа, навколо гратися можна. Люблю розмарін ще. Коріння, горіхі різні, трави, навіть ванілі стрючкі!
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
11 березня 2021 17:31:31 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
А про запах смаженого грецького горіха в олії можна серенади складати. Це вже рівень да Вінчі в кулінарії ))
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
11 березня 2021 17:36:37 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
12 березня 2021 20:32:13 IP/Host: ---.11.29.98.best.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...А про запах смаженого грецького горіха в олії можна серенади складати. Це вже рівень да Вінчі в кулінарії ))Спробую. Саме волоський. Зазвичай в нас фундук та лісовий в іжи. Ну, ясно мускатний, то окремо. Волоський дружина в ступци ломає,та додає до салату з буряку, часнику та всілякоі поганоі зеленоі трави, на кшталт кінзи.
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
12 березня 2021 20:44:44 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Розгорнути попередні цитати...А про запах смаженого грецького горіха в олії можна серенади складати. Це вже рівень да Вінчі в кулінарії ))Спробую. Саме волоський. Зазвичай в нас фундук та лісовий в іжи. Ну, ясно мускатний, то окремо. Волоський дружина в ступци ломає,та додає до салату з буряку, часнику та всілякоі поганоі зеленоі трави, на кшталт кінзи.А Ви все краще пишете українською)
Аби ще не матюкалися, бо то неможливо читати тоді Ваші пости(
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
12 березня 2021 20:49:01 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
12 березня 2021 21:08:24 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
12 березня 2021 21:17:07 IP/Host: ---.11.29.98.best.net.ua
|
Мені час йти до можливо завтра, пані Люстрація, гілка гастрономічна, може рецептіком порадуете?
Re: Учимся и учим готовить вкусно
Пшениця
|
13 березня 2021 01:55:59 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Розгорнути попередні цитати...Мені час йти до можливо завтра, пані Люстрація, гілка гастрономічна, може рецептіком порадуете?Та куди мені до Вас із Пшеницею - вашу креативність і оригінальність мені не переплюнути..
Я більше тут хочу навчитися чомусь, але не є умілим кулінаром.
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 09:21:54 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Є 2 кулінарії
Загальна
Індивідуальна
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 09:37:00 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 10:08:02 IP/Host: ---.206.252.172.pantele.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Мені час йти до можливо завтра, пані Люстрація, гілка гастрономічна, може рецептіком порадуете?Та куди мені до Вас із Пшеницею - вашу креативність і оригінальність мені не переплюнути..
Я більше тут хочу навчитися чомусь, але не є умілим кулінаром.Є 2 кулінарії
Загальна
Індивідуальна
ЗАГАЛЬНА кулінарія закінчується лише загальними правилами типу "як взнати, а чи зварилося м"ясо ? "))
То те, що готують інші для вас.
А після цього починається ІНДИВІДУАЛЬНА кулінарія. Під себе, своїх друзів, що до тебе приходять, дітей.
І питання тут вже інші.
"А що станеться, якщо варити моркву не 5 хвилин, а 2, чи воно мені сподобається ?"
"Як зміниться смак борщу, якщо буряк не різати, а натерти на терці"
"А якщо змінити пропорції складників в олів"є, чи є шанс, що воно стане смачнішим (для мене) ?" "А якщо просто порізати м"ясо чи цибулю більшими чи меншими шматочками?"
Просто заради цікавості, спробуйте картоплю, що тушиться з м"ясом, переперчити чорним молотим перцем в 2 рази. Дуже може статися, що несподівано приємно здивуєтеся.
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 12:03:26 IP/Host: ---.11.29.98.best.net.ua
|
Ось вам салатік, доречі. Дуже простий. Варимо 300 грамового червоного бурячка. Як на шубу варимо, до стану звареного. На терке його тремо. Пістакани, можно трохі більше, чіщеного волоського горіху розмелюемо в ступі, два зубкі часнику подрібнюємо туди ж. Сік половини лімону, троху дрібнорізаноі петрушкі. Додаю трохі меленого перцю, та то не обо'вязково, легенько прісолити. Трі ложкі домашнього майонезу. Дати постояти з півгодини. Просто та смачно. До рецепт на трьох людей. Салат "Кольорові Какашкі" зветься, за ітогамі вживання його.
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 12:04:53 IP/Host: ---.11.29.98.best.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Та куди мені до Вас із Пшеницею - вашу креативність і оригінальність мені не переплюнути..
Я більше тут хочу навчитися чомусь, але не є умілим кулінаром.Є 2 кулінарії
Загальна
Індивідуальна
ЗАГАЛЬНА кулінарія закінчується лише загальними правилами типу "як взнати, а чи зварилося м"ясо ? "))
То те, що готують інші для вас.
А після цього починається ІНДИВІДУАЛЬНА кулінарія. Під себе, своїх друзів, що до тебе приходять, дітей.
І питання тут вже інші.
"А що станеться, якщо варити моркву не 5 хвилин, а 2, чи воно мені сподобається ?"
"Як зміниться смак борщу, якщо буряк не різати, а натерти на терці"
"А якщо змінити пропорції складників в олів"є, чи є шанс, що воно стане смачнішим (для мене) ?" "А якщо просто порізати м"ясо чи цибулю більшими чи меншими шматочками?"
Просто заради цікавості, спробуйте картоплю, що тушиться з м"ясом, переперчити чорним молотим перцем в 2 рази. Дуже може статися, що несподівано приємно здивуєтеся.Есть еще третий путь - Great value!
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 13:26:32 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Розгорнути попередні цитати...Ось вам салатік, доречі. Дуже простий. Варимо 300 грамового червоного бурячка. Як на шубу варимо, до стану звареного. На терке його тремо. Пістакани, можно трохі більше, чіщеного волоського горіху розмелюемо в ступі, два зубкі часнику подрібнюємо туди ж. Сік половини лімону, троху дрібнорізаноі петрушкі. Додаю трохі меленого перцю, та то не обо'вязково, легенько прісолити. Трі ложкі домашнього майонезу. Дати постояти з півгодини. Просто та смачно. До рецепт на трьох людей. Салат "Кольорові Какашкі" зветься, за ітогамі вживання його.Дякую, беггі, за надихаючу назву...
Добре, що про колір сечі після буряка ще не згадали
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 13:30:05 IP/Host: ---.11.29.98.best.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Ось вам салатік, доречі. Дуже простий. Варимо 300 грамового червоного бурячка. Як на шубу варимо, до стану звареного. На терке його тремо. Пістакани, можно трохі більше, чіщеного волоського горіху розмелюемо в ступі, два зубкі часнику подрібнюємо туди ж. Сік половини лімону, троху дрібнорізаноі петрушкі. Додаю трохі меленого перцю, та то не обо'вязково, легенько прісолити. Трі ложкі домашнього майонезу. Дати постояти з півгодини. Просто та смачно. До рецепт на трьох людей. Салат "Кольорові Какашкі" зветься, за ітогамі вживання його.Дякую, беггі, за надихаючу назву...
Добре, що про колір сечі після буряка ще не згадалипані, назва - коливання повітря. Спробуйте, пріготуйте. То смачно. Вище десяткі рецептів, що рекомендую, жодна людина не сказала, що за рецептом від беггі вийшло не смачно. До того ж. Зазвичай все готую з простих доступних компонентів. Можна сказати - селяньська іжа. Жодних "правих грудей 16 річних цнотливих дівчат" в стравах не використовано.
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 13:33:42 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 13:41:56 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Розгорнути попередні цитати...Дякую, беггі, за надихаючу назву...
Добре, що про колір сечі після буряка ще не згадалипані, назва - коливання повітря. Спробуйте, пріготуйте. То смачно. Вище десяткі рецептів, що рекомендую, жодна людина не сказала, що за рецептом від беггі вийшло не смачно. До того ж. Зазвичай все готую з простих доступних компонентів. Можна сказати - селяньська іжа. Жодних "правих грудей 16 річних цнотливих дівчат" в стравах не використовано.Дякую, приготую обов'язково, я подібний робила, але без соку лимона. А ще люблю буряк із чорносливом. Але кажуть, що чорнослив шкідливий....
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 13:52:04 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 18:24:29 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 18:53:17 IP/Host: ---.11.29.98.best.net.ua
|
От вечеря, чверть яблука, хліб, та шпроти. І коньяк. А більше нічого не наскірдували. Жодного не маю рецепту із шпротів. Доброі ночі.
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 18:55:12 IP/Host: ---.11.29.98.best.net.ua
|
Re: Учимся и учим готовить вкусно
Пшениця
|
13 березня 2021 19:07:52 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Розгорнути попередні цитати...Є 2 кулінарії
Загальна
ІндивідуальнаПан помиляеться. Окрім залити окропом локшину з пакету, вся іньша кулінарія завжди індівідуальна. Щоб ви не робили, тістечко, чі м'ясо, в тому, що ви робите, завжди буде частинка вас, і то не тількі міліони ваших бацил з рук.
Re: Учимся и учим готовить вкусно
Пшениця
|
13 березня 2021 19:08:58 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Розгорнути попередні цитати...Та куди мені до Вас із Пшеницею - вашу креативність і оригінальність мені не переплюнути..
Я більше тут хочу навчитися чомусь, але не є умілим кулінаром.Є 2 кулінарії
Загальна
Індивідуальна
ЗАГАЛЬНА кулінарія закінчується лише загальними правилами типу "як взнати, а чи зварилося м"ясо ? "))
То те, що готують інші для вас.
А після цього починається ІНДИВІДУАЛЬНА кулінарія. Під себе, своїх друзів, що до тебе приходять, дітей.
І питання тут вже інші.
"А що станеться, якщо варити моркву не 5 хвилин, а 2, чи воно мені сподобається ?"
"Як зміниться смак борщу, якщо буряк не різати, а натерти на терці"
"А якщо змінити пропорції складників в олів"є, чи є шанс, що воно стане смачнішим (для мене) ?" "А якщо просто порізати м"ясо чи цибулю більшими чи меншими шматочками?"
Просто заради цікавості, спробуйте картоплю, що тушиться з м"ясом, переперчити чорним молотим перцем в 2 рази. Дуже може статися, що несподівано приємно здивуєтеся.Есть еще третий путь - Great value!
Re: Учимся и учим готовить вкусно
Пшениця
|
13 березня 2021 19:14:16 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Буряки якось не дуже люблю. Ну в борщ, ну в пару салатів - та й усе. А , ще робила цукати, для пригощання, бо сама не дуже солодкоїжка.
Re: Учимся и учим готовить вкусно |
13 березня 2021 20:31:28 IP/Host: ---.mobile.vf-ua.net
|
Розгорнути попередні цитати...От вечеря, чверть яблука, хліб, та шпроти. І коньяк. А більше нічого не наскірдували. Жодного не маю рецепту із шпротів. Доброі ночі.Чверть яблука? Ціле не подужали?