Політичний ФОРУМ
ФЗВ. ФУП знає все => Тема розпочата: eact від 12 лютого 2018 10:19:45
-
Надумав сам робити.
І відразу - проблема - на м'ясному базарі не зміг купити оболонку для ковбаси (кишку). Шось мабуть немає моди, чи що?
Знаю, існують якісь штучні оболонки, але я так і не зрозумів яка саме підійде для мене, бо у всіх штучних - обмеження по температурі обробки. Мені потрібно для звичайної ковбаси - для запікання в духовці.
Де можна в Києві купить? Що зі штучного підходить?
-
Домовся на базарі. Або в супермаркеті купи (Сільпо чи Арсен) майже завжди є.
-
Купував кишки натуральні, заморожені у Велмарті.
На олх повно - натуральних, штуяних. наших, імпортних. Діаметр біля 2,5 см. потрібен
-
В кожному супермаркеті є,наприклад в "Рукавичка".Я роблю всякі ковбаси вже море років і ніколи не було проблем з оболонкою.Штучні,білкові і ін. треба шукати в інтернеті.
-
в сільпо продають
-
в велмарте советую брать, там на полках где мясопродукты они лежат. и свиную кишку желательно
-
то хуйня
знайдеш
головне - шпик
-
можно просто в пищевую фольгу завернуть конфетой
-
можно просто в пищевую фольгу завернуть конфетой
та ну... то буде зовсім не ковбаса.
-
в Ашане продают, в отделе где мясо
-
полно.
почти в каждом супермаркете.
главное на диаметр внимание обращай. я как то по ошибке 5 см взял, а для копчения это не подходит
-
В кожному супермаркеті є,наприклад в "Рукавичка".Я роблю всякі ковбаси вже море років і ніколи не було проблем з оболонкою.Штучні,білкові і ін. треба шукати в інтернеті.
Білкові підходять для жарки? А які саме?
-
в велмарте советую брать, там на полках где мясопродукты они лежат. и свиную кишку желательно
Уже почищенные и готовые для начинки?
Круто.
На базаре не нашел :facepalm: шото я не додумался в сильпо смотреть :facepalm:
-
В кожному супермаркеті є,наприклад в "Рукавичка".Я роблю всякі ковбаси вже море років і ніколи не було проблем з оболонкою.Штучні,білкові і ін. треба шукати в інтернеті.
Білкові підходять для жарки? А які саме?
Есть один чел, у него в ЖЖ (http://beef-and-smoked.livejournal.com/) много информации есть, в том числе теории и рецептов, посмотри, может что-то полезное найдешь.
-
Уже почищенные и готовые для начинки?
Промыть не помешает :)
Ждём фото колбаски!
-
Можно я покажу, пока ты свою приготосишь?
-
я как то по ошибке 5 см взял, а для копчения это не подходит
Отета ты от всей души, шоб було и побольше :о)))
-
В кожному супермаркеті є,наприклад в "Рукавичка".Я роблю всякі ковбаси вже море років і ніколи не було проблем з оболонкою.Штучні,білкові і ін. треба шукати в інтернеті.
Білкові підходять для жарки? А які саме?
Білкові тільки для підігріву,тут підходять натуральні.Білкові для вудження і вялення.
-
можно просто в пищевую фольгу завернуть конфетой
та ну... то буде зовсім не ковбаса.
в духовке запечь нормально будет
в колбасе главное содержание, а не оболочка
-
В кожному супермаркеті є,наприклад в "Рукавичка".Я роблю всякі ковбаси вже море років і ніколи не було проблем з оболонкою.Штучні,білкові і ін. треба шукати в інтернеті.
Білкові підходять для жарки? А які саме?
Білкові тільки для підігріву,тут підходять натуральні.Білкові для вудження і вялення.
Тобто - купувати тільки натуральні?
-
В Сильпо продают в мясном отделе. Я делаю дома вяленое мясо бастурма и копиколу - рецепты простые, а получается очень вкусно.
-
На Житньому ринку на Подолі продають зранку, швидко розбирають.
В супермаркетах є також заморожені.
-
https://www.olx.ua/obyavlenie/kolbasnaya-obolochka-belkozin-6-grn-m-IDbc8RN.html
-
http://www.emkolbaski.com.ua/belkozin/
-
http://www.emkolbaski.com.ua/belkozin/
Для запекания не годятся :-) По крайней мере там написано.
Сегодня пойду в сильпо за натуральной.
ПС: Купил в Метро готовой колбасы, и не ожидал, что больше, чем за 100 грн мне наложат в колбасу одних хрящей.
Отказался уже от всех вареных и других готовых колбас. Теперь решил отказаться и от тех, что самому печь надо
-
береш кусок мяса і кусок шпондера, змащуєш сумішшю з солі-перцю-давленого часнику-лаврового листка (+трави по смаку). скаладаєш в посудину на добу в холодильник. витягуєш, перемотуєш міцною ниткою і в рукав для запікання на годину часу (+ 10-20 хв в розрізаному рукаві). і на фіг тобі та ковбаса.
-
Купил в Метро готовой колбасы
производитель кто?
-
http://www.emkolbaski.com.ua/belkozin/
Для запекания не годятся :-) По крайней мере там написано.
Сегодня пойду в сильпо за натуральной.
ПС: Купил в Метро готовой колбасы, и не ожидал, что больше, чем за 100 грн мне наложат в колбасу одних хрящей.
Отказался уже от всех вареных и других готовых колбас. Теперь решил отказаться и от тех, что самому печь надо
отчего это? все работает как часы
-
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою сировиною) два дні під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?
-
http://www.emkolbaski.com.ua/belkozin/
Для запекания не годятся :-) По крайней мере там написано.
Сегодня пойду в сильпо за натуральной.
ПС: Купил в Метро готовой колбасы, и не ожидал, что больше, чем за 100 грн мне наложат в колбасу одних хрящей.
Отказался уже от всех вареных и других готовых колбас. Теперь решил отказаться и от тех, что самому печь надо
отчего это? все работает как часы
Максимальная температура запекания 90°. 8-:
Я в духовке их готовлю при температуре 170°
-
Прямо зараз в сільпо - кишок для ковбаси немає
-
Прямо зараз в сільпо - кишок для ковбаси немає
В Херсоне есть.
-
Прямо зараз в сільпо - кишок для ковбаси немає
так може ще завозу не було
-
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою сировиною) два дні під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?
свіжий пеніцилін виріс, а ти що хотів?
-
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою сировиною) два дні під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?
свіжий пеніцилін виріс, а ти що хотів?
А що дальше робити?
-
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою сировиною) два дні під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?
свіжий пеніцилін виріс, а ти що хотів?
А що дальше робити?
ну не знаю, вважається, що чим більше білого нальоту на сиро-в"яленій ковбасі - тим вона якісніша. її для цього місяцями тримають підвішеною щоб жир зтік і білим нальотом вкрилась
-
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою сировиною) два дні під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?
свіжий пеніцилін виріс, а ти що хотів?
А що дальше робити?
протереть уксусом и смазать олией. Вы шо, ковбасу николы нэ куплялы в магазыни?
-
Дякую за поради, вона ще має стояти місяць
-
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою сировиною) два дні під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?
Ось Андреас колись і тут на ФУПі викладав - http://www.ohtyrka.net/2013/03/16/domashnij-sudzhuk/. Біле на сиров'яленому, то або сіль і це нормально, або пліснява, тоді треба спиртиком протерти, не мити, а саме легшенько протерти.
Я суджук не робила, а бастурма дуже смачною вийшла - http://www.ohtyrka.net/2013/04/16/domashnyaya-basturma/
Думаю, що Андеас не образиться за те що дала посилання на його блог 8-)
-
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою сировиною) два дні під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?
Ось Андреас колись і тут на ФУПі викладав - http://www.ohtyrka.net/2013/03/16/domashnij-sudzhuk/. Біле на сиров'яленому, то або сіль і це нормально, або пліснява, тоді треба спиртиком протерти, не мити, а саме легшенько протерти.
Я суджук не робила, а бастурма дуже смачною вийшла - http://www.ohtyrka.net/2013/04/16/domashnyaya-basturma/
Думаю, що Андеас не образиться за те що дала посилання на його блог 8-)
Дякую
-
в велмарте советую брать, там на полках где мясопродукты они лежат. и свиную кишку желательно
Уже почищенные и готовые для начинки?
Круто.
На базаре не нашел
На базаре надо спрашивать, они их на прилавок не выкладывают.
-
Купив в Ашані.
7 метрів - 40 грн.
Завтра або коли вийде куплю 3 кіла м'яса, півтора сала і буду робить (tu)
-
Купив в Ашані.
7 метрів - 40 грн.
Завтра або коли вийде куплю 3 кіла м'яса, півтора сала і буду робить (tu)
не ризикуй, вперше ж робиш. Попробуйспочатку на 0,2+0,1 . Перший млинець завжди поперек горла. :D
-
Купив в Ашані.
7 метрів - 40 грн.
Завтра або коли вийде куплю 3 кіла м'яса, півтора сала і буду робить (tu)
не ризикуй, вперше ж робиш. Попробуйспочатку на 0,2+0,1 . Перший млинець завжди поперек горла. :D
Ваша ковбаса - Дуже жирна ковбаса.
Ми робимо так; 2 частини свинини,1 частина яловичини.Яловичина на мЯсорубку, свинина шматочками. Потім у теплій воді розводиться сіль і трошечки цукру і задається в фарш. Потім фарш ставиться в холодне місце і вітримується від 12 годин до доби. Після цього додається перемелений часник і приправи, Вимішується і начиняється кишка. Далі ковбасу коптять або печуть
:pooh_on_b:
-
в велмарте советую брать, там на полках где мясопродукты они лежат. и свиную кишку желательно
Уже почищенные и готовые для начинки?
Круто.
На базаре не нашел
На базаре надо спрашивать, они их на прилавок не выкладывают.
Подружка когда-то кровянку на продажу делала - у мясников покупала кровь и кишки свиные. И в кишках почти всегда глисты были. Она в ванной кишки чистила и в водосток глистов спускала, а когда потом купалась - боялась, что они назад оттуда выползут))
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
-
Купив в Ашані.
7 метрів - 40 грн.
Завтра або коли вийде куплю 3 кіла м'яса, півтора сала і буду робить (tu)
Да давай вже, роби! Їсти хочеться, або хоч фоток... :laugh:
-
Уже почищенные и готовые для начинки?
Круто.
На базаре не нашел
На базаре надо спрашивать, они их на прилавок не выкладывают.
Подружка когда-то кровянку на продажу делала - у мясников покупала кровь и кишки свиные. И в кишках почти всегда глисты были. Она в ванной кишки чистила и в водосток глистов спускала, а когда потом купалась - боялась, что они назад оттуда выползут))
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
а термообработка?
-
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
:laugh:
ФУП не может не пожелать - "Приятного аппетита!" :weep:
-
Уже почищенные и готовые для начинки?
Круто.
На базаре не нашел
На базаре надо спрашивать, они их на прилавок не выкладывают.
Подружка когда-то кровянку на продажу делала - у мясников покупала кровь и кишки свиные. И в кишках почти всегда глисты были. Она в ванной кишки чистила и в водосток глистов спускала, а когда потом купалась - боялась, что они назад оттуда выползут))
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
вони густо засипані сіллю
-
На базаре надо спрашивать, они их на прилавок не выкладывают.
Подружка когда-то кровянку на продажу делала - у мясников покупала кровь и кишки свиные. И в кишках почти всегда глисты были. Она в ванной кишки чистила и в водосток глистов спускала, а когда потом купалась - боялась, что они назад оттуда выползут))
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
вони густо засипані сіллю
Тому нефіг там довбатись!
М'ясо лишнім не буде
-
тс!
знавці домашньої ковбаси всюди радять робити співвідношення м"ясо/сало - 1/5 або 1/4 - тобто сала десь 20-25 відсотків максимум. А ти вирішив лупанути одразу 1/2
-
На базаре надо спрашивать, они их на прилавок не выкладывают.
Подружка когда-то кровянку на продажу делала - у мясников покупала кровь и кишки свиные. И в кишках почти всегда глисты были. Она в ванной кишки чистила и в водосток глистов спускала, а когда потом купалась - боялась, что они назад оттуда выползут))
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
а термообработка?
До того как кишки набивать и термообрабатывать - их жи ж почистить надо бы) помыть к тому же) вот в процессе чистки и помывки глистики и обнаруживаются.
-
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
:laugh:
ФУП не может не пожелать - "Приятного аппетита!" :weep:
Тьуууу... Да приятного аппетиту, конечно же!! И крепкого здоровья без паразитов.
-
тс!
знавці домашньої ковбаси всюди радять робити співвідношення м"ясо/сало - 1/5 або 1/4 - тобто сала десь 20-25 відсотків максимум. А ти вирішив лупанути одразу 1/2
Половина сала - это многовато... мягко говоря :)
От количества сала зависит жирность полученного продукта. Мы мало сала добавляем, может процентов 10-15. Свининка она и так жырная. Но, с другой стороны, если сальца мало - колбаса получится сухая.
Дело вкуса, и опыта ;)
-
тс!
знавці домашньої ковбаси всюди радять робити співвідношення м"ясо/сало - 1/5 або 1/4 - тобто сала десь 20-25 відсотків максимум. А ти вирішив лупанути одразу 1/2
Купив 2 кг мяса і 1 кг підчеревини. Вийшла супер!
-
(https://s18.postimg.org/3p3z6se15/IMG-433092c58819cd27d3458c55c3aaa10c-_V.jpg)
-
(https://s18.postimg.org/6x8gji7x5/IMG_20180215_213712.jpg)
-
Те що по магазинам продають - гівно, порівняно з тим, що в мене вийшло. А робив вперше в житті!
-
Те що по магазинам продають - гівно, порівняно з тим, що в мене вийшло. А робив вперше в житті!
+1
-
где-то видел, что есть в продаже сухие кишки - их просто в водичке подержать и как новые
но и свежие не проблема - на рынке
-
Те що по магазинам продають - гівно, порівняно з тим, що в мене вийшло. А робив вперше в житті!
+1 Молоток!