Політичний ФОРУМ

ФЗВ. ФУП знає все => Тема розпочата: eact від 12 лютого 2018 10:19:45

Назва: ФЗВ: Домашня ковбаса і оболонка
Відправлено: eact від 12 лютого 2018 10:19:45
Надумав сам робити.

І відразу - проблема - на м'ясному базарі не зміг купити оболонку для ковбаси (кишку). Шось мабуть немає моди, чи що?

Знаю, існують якісь штучні оболонки, але я так і не зрозумів яка саме підійде для мене, бо у всіх штучних - обмеження по температурі обробки. Мені потрібно для звичайної ковбаси - для запікання в духовці.

Де можна в Києві купить? Що зі штучного підходить?
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: DRIM від 12 лютого 2018 10:22:07
Домовся на базарі. Або в супермаркеті купи (Сільпо чи Арсен) майже завжди є.
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Шарик72 від 12 лютого 2018 10:22:48
Купував кишки натуральні, заморожені у Велмарті.
На олх повно - натуральних, штуяних. наших, імпортних. Діаметр біля 2,5 см. потрібен
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: mantagio від 12 лютого 2018 10:27:40
В кожному супермаркеті є,наприклад в "Рукавичка".Я роблю всякі ковбаси вже море років і ніколи не було проблем з оболонкою.Штучні,білкові і ін. треба шукати в інтернеті.
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Svitlana Bykova від 12 лютого 2018 10:28:08
в сільпо продають
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Молли П від 12 лютого 2018 10:35:41
в велмарте советую брать, там на полках где мясопродукты они лежат. и свиную кишку желательно
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Рамзан Духовноскреперов від 12 лютого 2018 10:41:13
то хуйня
знайдеш

головне - шпик
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Alisa від 12 лютого 2018 10:42:48
можно просто в пищевую фольгу завернуть конфетой
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: DRIM від 12 лютого 2018 10:43:39
можно просто в пищевую фольгу завернуть конфетой

та ну... то буде зовсім не ковбаса.
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Sardanapal від 12 лютого 2018 10:44:31
в Ашане продают, в отделе где мясо
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Десантник від 12 лютого 2018 10:52:58
полно.

почти в каждом супермаркете.

главное на диаметр внимание обращай. я как то по ошибке 5 см взял, а для копчения это не подходит
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: eact від 12 лютого 2018 11:47:04
В кожному супермаркеті є,наприклад в "Рукавичка".Я роблю всякі ковбаси вже море років і ніколи не було проблем з оболонкою.Штучні,білкові і ін. треба шукати в інтернеті.

Білкові підходять для жарки? А які саме?
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: eact від 12 лютого 2018 11:48:28
в велмарте советую брать, там на полках где мясопродукты они лежат. и свиную кишку желательно

Уже почищенные и готовые для начинки?

Круто.

На базаре не нашел  :facepalm:  шото я не додумался в сильпо смотреть  :facepalm:
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: R2D2 від 12 лютого 2018 11:55:59
В кожному супермаркеті є,наприклад в "Рукавичка".Я роблю всякі ковбаси вже море років і ніколи не було проблем з оболонкою.Штучні,білкові і ін. треба шукати в інтернеті.
Білкові підходять для жарки? А які саме?

Есть один чел, у него в ЖЖ (http://beef-and-smoked.livejournal.com/) много информации есть, в том числе теории и рецептов, посмотри, может что-то полезное найдешь.
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: alex_kyiv від 12 лютого 2018 11:58:16
Уже почищенные и готовые для начинки?

Промыть не помешает :)

Ждём фото колбаски!
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: alex_kyiv від 12 лютого 2018 12:02:51
Можно я покажу, пока ты свою приготосишь?
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Прол від 12 лютого 2018 12:07:16
я как то по ошибке 5 см взял, а для копчения это не подходит

Отета ты от всей души, шоб було и побольше :о)))
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: mantagio від 12 лютого 2018 12:19:03
В кожному супермаркеті є,наприклад в "Рукавичка".Я роблю всякі ковбаси вже море років і ніколи не було проблем з оболонкою.Штучні,білкові і ін. треба шукати в інтернеті.
Білкові підходять для жарки? А які саме?
Білкові тільки для підігріву,тут підходять натуральні.Білкові для вудження і вялення.
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Alisa від 12 лютого 2018 12:21:23
можно просто в пищевую фольгу завернуть конфетой
та ну... то буде зовсім не ковбаса.

в духовке запечь нормально будет
в колбасе главное содержание, а не оболочка
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: eact від 12 лютого 2018 14:11:19
В кожному супермаркеті є,наприклад в "Рукавичка".Я роблю всякі ковбаси вже море років і ніколи не було проблем з оболонкою.Штучні,білкові і ін. треба шукати в інтернеті.
Білкові підходять для жарки? А які саме?
Білкові тільки для підігріву,тут підходять натуральні.Білкові для вудження і вялення.

Тобто - купувати тільки натуральні?
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: bot098 від 12 лютого 2018 14:16:30
В Сильпо продают в мясном отделе. Я делаю дома вяленое мясо бастурма и копиколу - рецепты простые, а получается очень вкусно.
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Via від 12 лютого 2018 14:18:29
На Житньому ринку на Подолі продають зранку, швидко розбирають.
В супермаркетах є також заморожені.
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: na100ika від 12 лютого 2018 14:32:15
https://www.olx.ua/obyavlenie/kolbasnaya-obolochka-belkozin-6-grn-m-IDbc8RN.html
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: na100ika від 12 лютого 2018 14:35:04
http://www.emkolbaski.com.ua/belkozin/
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: eact від 12 лютого 2018 14:42:26
http://www.emkolbaski.com.ua/belkozin/

Для запекания не годятся :-) По крайней мере там написано.

Сегодня пойду в сильпо за натуральной.

ПС: Купил в Метро готовой колбасы, и не ожидал, что больше, чем за 100 грн мне наложат в колбасу одних хрящей.

Отказался уже от всех вареных и других готовых колбас. Теперь решил отказаться и от тех, что самому печь надо
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: DRIM від 12 лютого 2018 14:47:30
береш кусок мяса і кусок шпондера, змащуєш сумішшю з солі-перцю-давленого часнику-лаврового листка (+трави по смаку). скаладаєш в посудину на добу в холодильник. витягуєш, перемотуєш міцною ниткою і в рукав для запікання на годину часу (+ 10-20 хв в розрізаному рукаві). і на фіг тобі та ковбаса.
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Груздев від 12 лютого 2018 14:56:28
Купил в Метро готовой колбасы

производитель кто?
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: na100ika від 12 лютого 2018 15:05:19
http://www.emkolbaski.com.ua/belkozin/
Для запекания не годятся :-) По крайней мере там написано.

Сегодня пойду в сильпо за натуральной.

ПС: Купил в Метро готовой колбасы, и не ожидал, что больше, чем за 100 грн мне наложат в колбасу одних хрящей.

Отказался уже от всех вареных и других готовых колбас. Теперь решил отказаться и от тех, что самому печь надо

отчего это? все работает как часы
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: LSD від 12 лютого 2018 15:55:53
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою  сировиною)  два дні  під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)

Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: eact від 12 лютого 2018 15:56:10
http://www.emkolbaski.com.ua/belkozin/
Для запекания не годятся :-) По крайней мере там написано.

Сегодня пойду в сильпо за натуральной.

ПС: Купил в Метро готовой колбасы, и не ожидал, что больше, чем за 100 грн мне наложат в колбасу одних хрящей.

Отказался уже от всех вареных и других готовых колбас. Теперь решил отказаться и от тех, что самому печь надо
отчего это? все работает как часы

Максимальная температура запекания 90°.   8-:

Я в духовке их готовлю при температуре 170°
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: eact від 12 лютого 2018 15:58:01
Прямо зараз в сільпо - кишок для ковбаси немає
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: bot098 від 12 лютого 2018 16:21:49
Прямо зараз в сільпо - кишок для ковбаси немає
В Херсоне есть.
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Шарик72 від 12 лютого 2018 16:32:28
Прямо зараз в сільпо - кишок для ковбаси немає

так може ще завозу не було
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: DRIM від 12 лютого 2018 16:32:33
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою  сировиною)  два дні  під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?

свіжий пеніцилін виріс, а ти що хотів?
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: LSD від 12 лютого 2018 16:52:15
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою  сировиною)  два дні  під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?
свіжий пеніцилін виріс, а ти що хотів?
А що дальше робити?
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Шарик72 від 12 лютого 2018 16:54:21
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою  сировиною)  два дні  під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?
свіжий пеніцилін виріс, а ти що хотів?
А що дальше робити?

ну не знаю, вважається, що чим більше білого нальоту на сиро-в"яленій ковбасі - тим вона якісніша. її для цього місяцями тримають підвішеною щоб жир зтік і білим нальотом вкрилась
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Laur Balaur від 12 лютого 2018 16:54:32
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою  сировиною)  два дні  під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?
свіжий пеніцилін виріс, а ти що хотів?
А що дальше робити?
протереть уксусом и смазать олией. Вы шо, ковбасу николы нэ куплялы в магазыни?
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: LSD від 12 лютого 2018 16:57:51
Дякую за поради, вона ще має стояти місяць
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: komarik2008 від 12 лютого 2018 17:22:04
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою  сировиною)  два дні  під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?

Ось Андреас колись і тут на ФУПі викладав - http://www.ohtyrka.net/2013/03/16/domashnij-sudzhuk/. Біле на сиров'яленому, то або сіль і це нормально, або пліснява, тоді треба спиртиком протерти, не мити, а саме легшенько протерти.

Я суджук не робила, а бастурма дуже смачною вийшла - http://www.ohtyrka.net/2013/04/16/domashnyaya-basturma/

Думаю, що Андеас не образиться за те що дала посилання на його блог 8-)

Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: LSD від 12 лютого 2018 18:00:43
Пятого лютого зробив сиров'ялену ковбасу, уже стоїть 7 днів, з них 5 днів при температурі +12-15 градусів (з стартовою  сировиною)  два дні  під вагою температура +5. Сьогодні подивився і побачив на ній невеличкий білий наліт,
(http://i.piccy.info/i9/41d2e7aa72b687b02bde08399e5731e2/1518443122/10518/1193796/IMG_6222_240.jpg) (http://piccy.info/view3/12056077/932381affc128ef491182c43353fab0c/)(http://i.piccy.info/a3/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r/i.gif) (http://i.piccy.info/a3c/2018-02-12-13-45/i9-12056077/240x180-r)
Роблю це вперше. Може хтось скаже з цього приводу?
Ось Андреас колись і тут на ФУПі викладав - http://www.ohtyrka.net/2013/03/16/domashnij-sudzhuk/. Біле на сиров'яленому, то або сіль і це нормально, або пліснява, тоді треба спиртиком протерти, не мити, а саме легшенько протерти.

Я суджук не робила, а бастурма дуже смачною вийшла - http://www.ohtyrka.net/2013/04/16/domashnyaya-basturma/

Думаю, що Андеас не образиться за те що дала посилання на його блог 8-)
Дякую
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Kilkenny від 12 лютого 2018 18:17:26
в велмарте советую брать, там на полках где мясопродукты они лежат. и свиную кишку желательно
Уже почищенные и готовые для начинки?

Круто.

На базаре не нашел 

На базаре надо спрашивать, они их на прилавок не выкладывают.
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: eact від 12 лютого 2018 19:25:54
Купив в Ашані.

7 метрів - 40 грн.

Завтра або коли вийде куплю 3 кіла м'яса, півтора сала і буду робить  (tu)
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: патріот від 12 лютого 2018 20:18:06
Купив в Ашані.

7 метрів - 40 грн.

Завтра або коли вийде куплю 3 кіла м'яса, півтора сала і буду робить  (tu)

не ризикуй, вперше ж робиш. Попробуйспочатку на 0,2+0,1 . Перший млинець завжди поперек горла.  :D
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Забужанка від 12 лютого 2018 20:47:46
Купив в Ашані.

7 метрів - 40 грн.

Завтра або коли вийде куплю 3 кіла м'яса, півтора сала і буду робить  (tu)
не ризикуй, вперше ж робиш. Попробуйспочатку на 0,2+0,1 . Перший млинець завжди поперек горла.  :D
Ваша ковбаса -  Дуже жирна ковбаса.
Ми робимо так; 2 частини свинини,1 частина яловичини.Яловичина на мЯсорубку, свинина шматочками. Потім у теплій воді розводиться сіль і трошечки  цукру і задається в фарш. Потім  фарш  ставиться в холодне місце  і вітримується від 12 годин до доби. Після цього додається перемелений часник і приправи, Вимішується і начиняється кишка. Далі ковбасу коптять або печуть
 :pooh_on_b:
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: nativi від 12 лютого 2018 22:39:53
в велмарте советую брать, там на полках где мясопродукты они лежат. и свиную кишку желательно
Уже почищенные и готовые для начинки?

Круто.

На базаре не нашел 
На базаре надо спрашивать, они их на прилавок не выкладывают.
Подружка когда-то кровянку на продажу делала - у мясников покупала кровь и кишки свиные. И в кишках почти всегда глисты были. Она в ванной кишки чистила и в водосток глистов спускала, а когда потом купалась - боялась, что они назад оттуда выползут))
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: alex_kyiv від 12 лютого 2018 22:41:53
Купив в Ашані.

7 метрів - 40 грн.

Завтра або коли вийде куплю 3 кіла м'яса, півтора сала і буду робить  (tu)

Да давай вже, роби! Їсти хочеться,  або хоч фоток...  :laugh:
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Груздев від 12 лютого 2018 22:44:06
Уже почищенные и готовые для начинки?

Круто.

На базаре не нашел 
На базаре надо спрашивать, они их на прилавок не выкладывают.
Подружка когда-то кровянку на продажу делала - у мясников покупала кровь и кишки свиные. И в кишках почти всегда глисты были. Она в ванной кишки чистила и в водосток глистов спускала, а когда потом купалась - боялась, что они назад оттуда выползут))
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?

а термообработка?
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: alex_kyiv від 12 лютого 2018 22:44:08
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
:laugh:
ФУП не может не пожелать - "Приятного аппетита!"  :weep:
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Svitlana Bykova від 12 лютого 2018 22:48:46
Уже почищенные и готовые для начинки?

Круто.

На базаре не нашел 
На базаре надо спрашивать, они их на прилавок не выкладывают.
Подружка когда-то кровянку на продажу делала - у мясников покупала кровь и кишки свиные. И в кишках почти всегда глисты были. Она в ванной кишки чистила и в водосток глистов спускала, а когда потом купалась - боялась, что они назад оттуда выползут))
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
вони густо засипані сіллю
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: adviser від 12 лютого 2018 22:49:51
На базаре надо спрашивать, они их на прилавок не выкладывают.
Подружка когда-то кровянку на продажу делала - у мясников покупала кровь и кишки свиные. И в кишках почти всегда глисты были. Она в ванной кишки чистила и в водосток глистов спускала, а когда потом купалась - боялась, что они назад оттуда выползут))
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
вони густо засипані сіллю

Тому нефіг там довбатись!
М'ясо лишнім не буде
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Svitlana Bykova від 12 лютого 2018 22:50:22
тс!
знавці домашньої ковбаси всюди радять робити співвідношення м"ясо/сало - 1/5 або 1/4 - тобто сала десь 20-25 відсотків максимум. А ти вирішив лупанути одразу 1/2
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: nativi від 12 лютого 2018 23:37:17
На базаре надо спрашивать, они их на прилавок не выкладывают.
Подружка когда-то кровянку на продажу делала - у мясников покупала кровь и кишки свиные. И в кишках почти всегда глисты были. Она в ванной кишки чистила и в водосток глистов спускала, а когда потом купалась - боялась, что они назад оттуда выползут))
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
а термообработка?
До того как кишки набивать и термообрабатывать - их жи ж почистить надо бы) помыть к тому же) вот в процессе чистки и помывки глистики и обнаруживаются.
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: nativi від 12 лютого 2018 23:39:38
Я б побоялась базарные взять. Интересно, из Сільпо или Метро кишки без глистов?
:laugh:
ФУП не может не пожелать - "Приятного аппетита!"  :weep:
Тьуууу... Да приятного аппетиту, конечно же!! И крепкого здоровья без паразитов.
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: alex_kyiv від 12 лютого 2018 23:53:25
тс!
знавці домашньої ковбаси всюди радять робити співвідношення м"ясо/сало - 1/5 або 1/4 - тобто сала десь 20-25 відсотків максимум. А ти вирішив лупанути одразу 1/2

Половина сала - это многовато... мягко говоря :)

От количества сала зависит жирность полученного продукта. Мы мало сала добавляем, может процентов 10-15. Свининка она и так жырная. Но, с другой стороны, если сальца мало - колбаса получится сухая.

Дело вкуса,  и опыта ;)
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: eact від 16 лютого 2018 22:04:54
тс!
знавці домашньої ковбаси всюди радять робити співвідношення м"ясо/сало - 1/5 або 1/4 - тобто сала десь 20-25 відсотків максимум. А ти вирішив лупанути одразу 1/2

Купив 2 кг мяса і 1 кг підчеревини. Вийшла супер!
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: eact від 16 лютого 2018 22:06:56
(https://s18.postimg.org/3p3z6se15/IMG-433092c58819cd27d3458c55c3aaa10c-_V.jpg)
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: eact від 16 лютого 2018 22:08:26
(https://s18.postimg.org/6x8gji7x5/IMG_20180215_213712.jpg)
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: eact від 16 лютого 2018 22:09:16
Те що по магазинам продають - гівно, порівняно з тим, що в мене вийшло. А робив вперше в житті!
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Serhiyrw від 16 лютого 2018 22:12:22
Те що по магазинам продають - гівно, порівняно з тим, що в мене вийшло. А робив вперше в житті!

+1
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: Palermo від 17 лютого 2018 12:04:39
где-то видел, что есть в продаже сухие кишки - их просто в водичке подержать и как новые

но и свежие не проблема - на рынке
Назва: Re: ФЗВ: Домашня ковбаса 8-)
Відправлено: bot098 від 17 лютого 2018 16:13:03
Те що по магазинам продають - гівно, порівняно з тим, що в мене вийшло. А робив вперше в житті!
+1 Молоток!