Політичний ФОРУМ
Вільне спілкування => Тема розпочата: sergyj від 10 липня 2016 21:15:17
-
Купив сметанку. Так і написано на упаковці: "Сметанка". Почитав вдома склад і побачив, що там є все крім сметанки. По ціні навіть доожча за деяких інших виробників натуральної сметани.
-
Насправді це не сметана а замінник сметани. Це як масло і маргарин.
-
Як вам склад?
Заменитель молочного жира (жиры рафинированные дезодорированным), сухое обезжиренное молоко, стабилизационная система (крахмал модифицированный кукурузный, желатин, пектин, камедь гуарового дерева), чистая культура молочнокислых бактерий.
-
Не ведіться на це лайно.
-
(http://dobavkam.net/sites/dobavkam.net/files/styles/m/public/products/smetanka_15.jpg?itok=8Q7oWsY0)
-
ТС, а дай но фотку зворотньої сторони
-
Бачите бренд "Молочна родина", от і обходьте його стороною.
Якщо є один такий штучний товар, то значить і все решта під підозрою.
До речі, дякую за інфу. Бо часом в магазинах влом або часу обмаль розглядати написи, написані мікронними літерами.
-
От на звороті виробник вже вказує, що це не сметана а сметанний продукт.
-
(https://img3.zakaz.ua/eepc.1304494699.ff7fb3d7/eepc.1304494699.SNB6D069.obj.0.11.jpg.oe.jpg.pf.jpg.1350x.jpg)
-
в 2011 вказали тільки про замінник молочного жиру.
А в 2016 написали правди трохи більше.
-
(http://oi65.tinypic.com/4tojo0.jpg)
-
От на звороті виробник вже вказує, що це не сметана а сметанний продукт.
То які претензії?
Але погано те, що у нас взагалі таке роблять, а головне купляють. А ще з кацапів з їх замінниками сміємося.
Як воно хоч на смак? Ну якщо наприклад не знати що воно таке, а зкуштувати?
-
От на звороті виробник вже вказує, що це не сметана а сметанний продукт.
Як воно хоч на смак? Ну якщо наприклад не знати що воно таке, а зкуштувати?
по правді на смак важко відрізнитити. Хіба якщо зʼїсти ложку доброї сметани, а потім цей замінник. хоча для не спеціаліста що масло що маселко на один смак.
-
Автор, так указано что не сметана, а сметанный продукт
Кто же вам виноват что вы не прочитали
-
ось цей марнарин.
(https://img2.zakaz.ua/white-1001PXD.1346249774.ad72436478c_2012-09-06/white-1001PXD.1346249774.SNB75C7E.obj.0.9.jpg.oe.jpg.pf.jpg.1350nowm.jpg.1350x.jpg)
-
Люди у нас нелякані. Етикетки не звикли читати.
От і є у нас сирний продукт, сметанний продукт, кефірний продукт, шоколадні плитки і т. д.
Це як в промислових товарах "Abibas" і "Panaconik" :pooh_on_b:
-
Автор, так указано что не сметана, а сметанный продукт
Кто же вам виноват что вы не прочитали
Винуватий хитрий менеджер, який замінник сметани називає Сматанка, а маргарин називає Маселко. Це хитрість. Не в кожного є час стояти в супермаркеті і вичитувати дрібний шрифт на звороті товару.
-
в свое время если все. и ничо)
(https://im1-tub-ua.yandex.net/i?id=132d96c29216456b09357a8e3aeabaf5&n=33&h=215&w=300)
но тут правильно, никакого обмана нет. типа "маселко"
-
Автор, так указано что не сметана, а сметанный продукт
Кто же вам виноват что вы не прочитали
Винуватий хитрий менеджер, який замінник сметани називає Сматанка, а маргарин називає Маселко. Це хитрість. Не в кожного є час стояти в супермаркеті і вичитувати дрібний шрифт на звороті товару.
ну закон же он не нарушает. все расписано четко
можно взять просроченый товар и сказать что мелко написано, а читать времени нет. виноват хитрый менеджер)))
-
На таких "продуктах" треба писати як на пачці цигарок великими буквами.
(http://ic.pics.livejournal.com/mykhaylenko/17835071/37569/37569_original.jpg)
-
ось цей марнарин.
головне що з йодом та селеном... :gigi:
-
ось цей марнарин.
головне що з йодом та селеном... :gigi:
головне що без холестерину. Це був головний аргумент моєї мами, коли я її вмовляв кинути їсти цю гидоту.
-
ось цей марнарин.
(https://img2.zakaz.ua/white-1001PXD.1346249774.ad72436478c_2012-09-06/white-1001PXD.1346249774.SNB75C7E.obj.0.9.jpg.oe.jpg.pf.jpg.1350nowm.jpg.1350x.jpg)
Треба читати склад.
Цей продукт не псується. Коли піст - можна кашу пару разів заправлити. У мене маленька упаковка уже більше року в холодильнику, іде експеремент, коли будуть помітні зміни.
Таке і пісний майонез я називаю чудесами хімічної промисловості.
-
Насправді це не сметана а замінник сметани. Це як масло і маргарин.
Сметанка - это, скорей всего, то же, что и польская śmietanka. Это точно не сметана.
PS: и название masełko тоже из польского. И это не масло :)
Возможно даже что и śmietanka и masełko сделаны в Польше, а в Украине только расфасованы.
-
. Почитав вдома склад
тепер перейди на інший рівень і читай склад до того,як купувати-має допомогти
-
Взагалі- то, на упаковці зазначено, що до складу входять вершки коров'ячі. То вже не так погано.
Але склад і виробник мають писатися дуже великими літерами. Я, н-д, в найсильніших своїх окулярах не можу нічого прочитати.
Якщо купую щось нещоденного користування, то прошу зрячих мені прочитати. А кожного дня тратити купу часу, щоб розгледіти упаковку - просто нема можливості. Тому купую лише вже перевірене.
-
Купуєте якусь хімічну бовтанку, ніби немає ринків зі справжньою сметаною! От що вас змушує брати молочку в магазині??????? Невже ціна? А здоров' я не жалко?
-
Бачите, є такий нормативний документ ДСТУ називається і в ньому записано , що має право називатися словом СМЕТАНА. А оскільки даний продукт продати треба, а вимогам НД він не відповідає, знаходять якесь слово співзвучне.
-
От на звороті виробник вже вказує, що це не сметана а сметанний продукт.
Як воно хоч на смак? Ну якщо наприклад не знати що воно таке, а зкуштувати?
по правді на смак важко відрізнитити. Хіба якщо зʼїсти ложку доброї сметани, а потім цей замінник. хоча для не спеціаліста що масло що маселко на один смак.
+================================================================================+
Правда в тому, що для твого шлунку, кишковика та взагаля - організму, байдуже джерело походження білків, жирів та вуглеводнів, що твій організм споживає. Головне - щоб там були потрібні речовини і мінімум - непотрібних, тобто токсичних. Все одно в кишковику всі ці речі розщеплюються на амінокислоти, глюкозу-фруктозу та гліцерин і жирні кислоти. Бо лише в такому вигляді вони всмоктуються тонкими кишками. Це - загальна схема і працює вона для ВСЬОГО живого.
Маразм-фантазії на таку тему я особисто бачив у французському супермаркеті: молоко без жиру - 2.5 євро, молоко 2.5% жиру - 1 євро. Щоб молоко без жиру було смачніше - до нього рекомендували додавати вершкове масло. За додаткові гроші...
-
Аффтор - не менший маніпулятор, ніж ті менеджери маркетингу. Чомусь у третьому пості склад продукту поданий рос. мовою,
а на оригінальній упаковці - українською. Чомусь аффтор ретельно приховує від нас, що до складу "сметанки" входять вершки. :punish:
На Хуйла працюємо, шановний? :punish:
І ще: аффтор мабуть ніколи не їв натуральної, без жодної промислової обробки сметани. Оце, скажу я вам - справжнє блювотиння. :bueee:
Без спеціальної підготовки важко запхати це в себе.
-
ось цей марнарин.
головне що з йодом та селеном... :gigi:
головне що без холестерину. Це був головний аргумент моєї мами, коли я її вмовляв кинути їсти цю гидоту.
+==================================================================+
Вміст холестерину в продуктах НЕ ВПЛИВАЄ на кількість холестерину в організмі! Ще встановлено ще 40-45 років назад і ніким не спростовано. Холестерин синтезується в організмі навідь якщо не з"їсти жодної молекули. Важко жити невігласам, що не знають хімії!
-
Купуєте якусь хімічну бовтанку, ніби немає ринків зі справжньою сметаною! От що вас змушує брати молочку в магазині??????? Невже ціна? А здоров' я не жалко?
+===============================================================+
Брати на базарі - ще гірше. Я, після того як отруївся таким "молоком", зробив аналіз. 2% прального порошку щоб не кисло та не згорталося! Їжте на здоров"я, якщо у когось його надлишок. Про соду в молоко я вже не кажу - це відомо ще з 50-х років.
-
Автор, так указано что не сметана, а сметанный продукт
Кто же вам виноват что вы не прочитали
Винуватий хитрий менеджер, який замінник сметани називає Сматанка, а маргарин називає Маселко. Це хитрість. Не в кожного є час стояти в супермаркеті і вичитувати дрібний шрифт на звороті товару.
ну ви дайотє...
вже те, що сметану назвали сметанко* є однозначним маркером ненатуральності продукту.
бо за Законом не можна називати звичайною назвою натуральних продуктів (масло, сметана, кефір, йогурт тощо) ненатуральні.
є такий закон. тому, якщо вам потрібна сметана -шукайте назву саме сметана чи кефір.
а уселякі сметанки, маселки, кефірунчики і проча лабудень є ознакою ненатуральності вмісту.
так, це маркетинговий хід, - обдурилово, яке в такий спосіб і закон виконує, і втім, споживача дурить.
-
От на звороті виробник вже вказує, що це не сметана а сметанний продукт.
Так и на лице указано, что это не сметана, а сметанКа.
Точно также масЕлКо почти 100 процентов будет не маслом, а маргарином, а твороЖОК не творогом, а неким продуктом рослынного походження.
Это такой хитрый маркетинговый ход. Получается, что производители ничего не нарушают, ведь они и пишут, что это не сметана, а сметанка...
-
эЛКа , опередила :D :-B
-
Бачите, є такий нормативний документ ДСТУ називається і в ньому записано , що має право називатися словом СМЕТАНА. А оскільки даний продукт продати треба, а вимогам НД він не відповідає, знаходять якесь слово співзвучне.
абсолютно вірно.
-
эЛКа , опередила :D :-B
:) :-B
та дивує, що споживач не в курсі таких от речей...)))
-
Автор, так указано что не сметана, а сметанный продукт
Кто же вам виноват что вы не прочитали
Винуватий хитрий менеджер, який замінник сметани називає Сматанка, а маргарин називає Маселко. Це хитрість. Не в кожного є час стояти в супермаркеті і вичитувати дрібний шрифт на звороті товару.
Вот поэтому никогда не покупайте самый дешёвый продукт из всей линейки.
Такие "сметанки" и "маселки", как правило, дешевле своих "натуральных" собратьев.
А вообще обычно у каждой хозяйки обычно с годами есть список из нескольких относительно проверенных производителей, чьи продукты она (или её муж) и берёт...
-
Бывает и сметана плохого качества, вроде срок употребления правильный, а уже скисшее. И производитель известный. Летом стремно покупать.
-
эЛКа , опередила :D :-B
:) :-B
та дивує, що споживач не в курсі таких от речей...)))
Ну почему, мужчины, которые редко ходят в магазины, обычно и попадают на такие уловки.
И пенсионеры, которые пытаются экономить каждую копейку.
Мне тоже, триста лет тому назад, не глядя, приволокли из Метро полукилограммовую упаковку некоего "сырка", который оказался сырным продуктом, а я не посмотрела внимательно и попыталась сделать из него сырники. :facepalm1:
Те липкие, тягучие и вонючие сопли, которые я потом долго отскребала от сковородки, помню до сих пор :gigi:
-
ось цей марнарин.
головне що з йодом та селеном... :gigi:
головне що без холестерину. Це був головний аргумент моєї мами, коли я її вмовляв кинути їсти цю гидоту.
Ти пинципово проти маргарину як такого? Чи проти цього конкретного?
Бо якщо у твоєї мами проблеми з холестерином, а після 50-60 вони практично у всіх є, то натуральне масло краще не їсти.
І маргарин, тоді буде хорошим виходом, для тих, хто не хоче доклрінно змінювати свої звички, але не може їсти все як в молодості.
-
. Почитав вдома склад
тепер перейди на інший рівень і читай склад до того,як купувати-має допомогти
:laugh:
-
головне що з йодом та селеном... :gigi:
головне що без холестерину. Це був головний аргумент моєї мами, коли я її вмовляв кинути їсти цю гидоту.
+==================================================================+
Вміст холестерину в продуктах НЕ ВПЛИВАЄ на кількість холестерину в організмі! Ще встановлено ще 40-45 років назад і ніким не спростовано. Холестерин синтезується в організмі навідь якщо не з"їсти жодної молекули. Важко жити невігласам, що не знають хімії!
Ситнезується, але якщо надлишок холестерину надходить з їжею, то він відкладається про запас, а от ці запаси можуть стати причиною серцево-сідинних захворювань.
Те що добре дітям не зажди добре людям пожилого віку і навпаки.
-
ось цей марнарин.
(https://img2.zakaz.ua/white-1001PXD.1346249774.ad72436478c_2012-09-06/white-1001PXD.1346249774.SNB75C7E.obj.0.9.jpg.oe.jpg.pf.jpg.1350nowm.jpg.1350x.jpg)
Це люблю, бо з нього бутерброди добре робити - не замерзає в холодильнику і не стає твердим. Може не так добре для здоров'я, але стільки я того масла їм..
-
ось цей марнарин.
(https://img2.zakaz.ua/white-1001PXD.1346249774.ad72436478c_2012-09-06/white-1001PXD.1346249774.SNB75C7E.obj.0.9.jpg.oe.jpg.pf.jpg.1350nowm.jpg.1350x.jpg)
Це люблю, бо з нього бутерброди добре робити - не замерзає в холодильнику і не стає твердим. Може не так добре для здоров'я, але стільки я того масла їм..
Та ну...
-
(http://dobavkam.net/sites/dobavkam.net/files/styles/m/public/products/smetanka_15.jpg?itok=8Q7oWsY0)
То це нехай єврогеї, зі своїми єврогейськими стандартами, під сметанними назвами стоживають сметану, а ми будьмо хитріші - українці в Україні.
-
От на звороті виробник вже вказує, що це не сметана а сметанний продукт.
Так и на лице указано, что это не сметана, а сметанКа.
Точно также масЕлКо почти 100 процентов будет не маслом, а маргарином, а твороЖОК не творогом, а неким продуктом рослынного походження.
Это такой хитрый маркетинговый ход. Получается, что производители ничего не нарушают, ведь они и пишут, что это не сметана, а сметанка...
при желании можно выебать
союз защиты потребителей или как там его
вполне мог бы
-
Як воно хоч на смак? Ну якщо наприклад не знати що воно таке, а зкуштувати?
по правді на смак важко відрізнитити. Хіба якщо зʼїсти ложку доброї сметани, а потім цей замінник. хоча для не спеціаліста що масло що маселко на один смак.
+================================================================================+
Правда в тому, що для твого шлунку, кишковика та взагаля - організму, байдуже джерело походження білків, жирів та вуглеводнів, що твій організм споживає. Головне - щоб там були потрібні речовини і мінімум - непотрібних, тобто токсичних. Все одно в кишковику всі ці речі розщеплюються на амінокислоти, глюкозу-фруктозу та гліцерин і жирні кислоти. Бо лише в такому вигляді вони всмоктуються тонкими кишками. Це - загальна схема і працює вона для ВСЬОГО живого.
Маразм-фантазії на таку тему я особисто бачив у французському супермаркеті: молоко без жиру - 2.5 євро, молоко 2.5% жиру - 1 євро. Щоб молоко без жиру було смачніше - до нього рекомендували додавати вершкове масло. За додаткові гроші...
И так не только во Франции. Дело в том, что для контролированного обезжиривания молока нужны дополнительные операции.
Точно так же как для получения кефира/ряжанки без лактозы. Эти операции стоят денег, что и отражается на цене.
-
Як вам склад?
Заменитель молочного жира (жиры рафинированные дезодорированным), сухое обезжиренное молоко, стабилизационная система (крахмал модифицированный кукурузный, желатин, пектин, камедь гуарового дерева), чистая культура молочнокислых бактерий.
Нормальний склад. Просто відновлюють молоко з сухого та додають необхідні бактерії щоб перетворили його в сметану. Зараз все так робиться.
-
на упаковке должно быть написано не сметанка, а сметана.
тоже самое творог, а не творожок
-
на упаковке должно быть написано не сметанка, а сметана.
тоже самое творог, а не творожок
сметана есть вполне определенный нормами натуральный продукт
данная "сметанка" нормам сметаны наверное не соответствует
-
Взагалі- то, на упаковці зазначено, що до складу входять вершки коров'ячі. То вже не так погано.
Так, на кілограм продукту майже два грами вершків.
-
От на звороті виробник вже вказує, що це не сметана а сметанний продукт.
Так и на лице указано, что это не сметана, а сметанКа.
Точно также масЕлКо почти 100 процентов будет не маслом, а маргарином, а твороЖОК не творогом, а неким продуктом рослынного походження.
Это такой хитрый маркетинговый ход. Получается, что производители ничего не нарушают, ведь они и пишут, что это не сметана, а сметанка...
при желании можно выебать
союз защиты потребителей или как там его
вполне мог бы
Это если будет закон соответствующий, запрещающий использовать подобные словоформы в неподходящих случаях.
-
тю... просто на пачке более менее правдивый состав написали... другие бодяжат точно такуюже лабуду, но не пишут.... тебе легче от этого?
-
Так и на лице указано, что это не сметана, а сметанКа.
Точно также масЕлКо почти 100 процентов будет не маслом, а маргарином, а твороЖОК не творогом, а неким продуктом рослынного походження.
Это такой хитрый маркетинговый ход. Получается, что производители ничего не нарушают, ведь они и пишут, что это не сметана, а сметанка...
при желании можно выебать
союз защиты потребителей или как там его
вполне мог бы
Это если будет закон соответствующий, запрещающий использовать подобные словоформы в неподходящих случаях.
для этого закон не нужен
вернее их уже есть
желание нужно
и пара смачных пендалей обществу защиты потребителей
-
(https://img3.zakaz.ua/eepc.1304494699.ff7fb3d7/eepc.1304494699.SNB6D069.obj.0.11.jpg.oe.jpg.pf.jpg.1350x.jpg)
З одного боку це явно лайно, з другого - виробник достатньо чесний, написав все як є.
По правилах, першими мають йти ті складові, який в продукті найбільше - тобто молоко і вершки. Правда як чисті культури бактерій уживаються з замінником молочного жиру туманно уявляю.
Але боюсь, що такий склад у більшості сметан, навіть тих, які декларують, що крім чистих вершків нічого нема.
-
ну может кого пучит от натуральной молочки или аллергия, будут хавать этот продукт и нахваливать. :gigi:
-
Сметанку краще купити на ринку домашню, але перевірену.
-
Сметанку краще купити на ринку домашню, але перевірену.
Як ви перевіряєте "домашню" сметанку?
-
Как можно сначала покупать, а потом смотреть что купили?
:facepalm:
ЗЫ - берите Простоквашино, много лет тарюсь и не парюсь
(https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/m50/bb9b6724caae_336x343.jpg)
(http://i.otzovik.com/2015/03/17/1900640/img/64935394.jpg)
-
Я теж купився на ціну. Сказали, що сметана збирана дешево.
Насправді сметанний продукт у відрах 5-10 кг, перефасовують у 0,5 літрів.
https://www.opishnyanka.com.ua/products/smetana-opishnyanka-paket-400g/
Дуже біла (тепер ще може й пофарбують). На смак важко відрізнити.
-
Сметанка
Вона тому і сметанка, бо то замінник.