Політичний ФОРУМ
Клуб ФУП => Тема розпочата: Potato від 19 березня 2024 16:21:42
-
За 2023 рік виторг мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s в Україні зріс на 296,8% – до 12,9 млрд грн. Це стало відомо з інформації, розміщеній на аналітичній платформі YouControl. Прибуток компанії у 2023 році сягнув 1,2 млрд грн, хоча у 2022 «МакДональдз» мав збитки у 2 млрд грн, а виторг становив лише 3,2 млрд грн.
Станом на березень 2024 року існує понад 100 ресторанів McDonald’s у 24 містах України.
Нагадуємо, що з початку повномасштабної війни усі заклади McDonald’s в країні не працювали. За словами компанії, такі заходи були впроваджені з огляду на міркування безпеки. Але у вересні 2022 року мережа почала відновлювати роботу, перші ресторани запрацювали у Києві. Тоді до перемовин про відкриття долучилося навіть МЗС.
-
Ни разу там за год не был, цены явно заоблачные. Но поверю, очереди с машин стоят, а вот по поводу выторга в 219 ярдов всяких фавбетов, слотокингов с париматчами, которые уже пожирают друг друга (от суперприбылей что ли?) не поверю, по-моему, какая-то чушь, неужели у нас столько дураков?
-
Ни разу там за год не был, цены явно заоблачные. Но поверю, очереди с машин стоят, а вот по поводу выторга в 219 ярдов всяких фавбетов, слотокингов с париматчами, которые уже пожирают друг друга (от суперприбылей что ли?) не поверю, по-моему, какая-то чушь, неужели у нас столько дураков?
За "дураков":
https://finance.yahoo.com/news/billionaire-warren-buffett-mcdonalds-gold-200922573.html#:~:text=He%20chooses%20among%20three%20different,documentary%20was%20filmed%20in%202017.
-
Не розумію хейту цього закладу, так не найздоровіша їжа, але завжди свіже.
Ідеально взяти з собою в автобус або поїзд.
-
Ни разу там за год не был, цены явно заоблачные. Но поверю, очереди с машин стоят, а вот по поводу выторга в 219 ярдов всяких фавбетов, слотокингов с париматчами, которые уже пожирают друг друга (от суперприбылей что ли?) не поверю, по-моему, какая-то чушь, неужели у нас столько дураков?
чого вас не дивують надприбутки з продажу алкоголю, сигарет, наркотиків? На кожній залежності піднімаються захмарні гроші.
-
А никто там постоянно не питается. У нас вообще нет культуры постоянного питания в забегаловках.
-
Виторг це оборот а не прибуток.
Десь може бути. 12 мільйонів потратили тисячу гривень за рік в МД.
Ну і порівнювати з 2022 роком - так собі метрика.
-
з 2022м порівняння абсолютно некоректне, перші повідомлення, що заклад повертається, були ажно у серпні 2022
Звісно збитки були, бо мережу майже з нуля треба було розвертати, хіба що приміщення ще лишалися, але й там відновлювать все треба.
Ну й ріст виторга у гривні теж зрозумілий, бо ціни пішли слідом за курсом, тобто удвічі зросли
нічого такого незрозумілого чи незвичайного у новині немає
-
Макдонаолс цілий рік платив зп співробітникам в 22
-
Не розумію хейту цього закладу, так не найздоровіша їжа, але завжди свіже.
Ідеально взяти з собою в автобус або поїзд.
Здурел? Ты ел когда-нибудь холодный бигмак? Тот фарш, что в нем, когда холодный — говно редкое на вкус.
-
Не розумію хейту цього закладу, так не найздоровіша їжа, але завжди свіже.
Ідеально взяти з собою в автобус або поїзд.
Здурел? Ты ел когда-нибудь холодный бигмак? Тот фарш, что в нем, когда холодный — говно редкое на вкус.
я беру даблчизи :love:
-
Не розумію хейту цього закладу, так не найздоровіша їжа, але завжди свіже.
Ідеально взяти з собою в автобус або поїзд.
Здурел? Ты ел когда-нибудь холодный бигмак? Тот фарш, что в нем, когда холодный — говно редкое на вкус.
Ну коли фарш холодний то все гівно - пельмені, чебуреки і холодні теж не дуже)
-
Не розумію хейту цього закладу, так не найздоровіша їжа, але завжди свіже.
Ідеально взяти з собою в автобус або поїзд.
Здурел? Ты ел когда-нибудь холодный бигмак? Тот фарш, что в нем, когда холодный — говно редкое на вкус.
Ну коли фарш холодний то все гівно - пельмені, чебуреки і холодні теж не дуже)
Potato звиняйте :) Картопля фрі холодна теж несмачна :(
-
А який сенс купувати гамбургер у потяг і чекати, поки він охолоне? :S
Ніколи не розуміла цього.
Купив той теплий гамбургер - то їж його, поки він теплий. Чи у самому Макдональдсі, чи коли сів у потяг. А для того, щоб поїсти через годину -дві-три, в супермаркетах є купа продуктів, запаяних у вакуум. Ті ж слайси хамону, чи сировʼялена ковбаска, плюс свіжий багет, плюс сир брі, чи ще щось. Теж нічого готувати не треба.
Нащо ж катувати організм холодним гамбургером?
-
а він що, працює? в Одесі, Харкові - ні
пс. в Одесі вже працює
-
Кажуть у потягах микрохвильвки є у провідників, нє?
-
Кажуть у потягах микрохвильвки є у провідників, нє?
Маківські бутери якщо повторно розігрівати - несмачні)
-
Кажуть у потягах микрохвильвки є у провідників, нє?
Маківські бутери якщо повторно розігрівати - несмачні)
Ваша Галя балувана.
-
Кажуть у потягах микрохвильвки є у провідників, нє?
Маківські бутери якщо повторно розігрівати - несмачні)
Ваша Галя балувана.
Бутерброди з ковбасою в потязі наше все)
-
а він що, працює? в Одесі, Харкові - ні
пс. в Одесі вже працює
А KFC працює? :-)o
-
Кажуть у потягах микрохвильвки є у провідників, нє?
Маківські бутери якщо повторно розігрівати - несмачні)
потому что в макдональдсах их перед разогревом брызгают усилителями вкуса, который потом выдыхается видно. А ты думал, почему оно "дымком" пахнет? Только хера с два там того дымка. Химия!
-
а вот по поводу выторга в 219 ярдов всяких фавбетов
Не певен, що "выторг" правильний термін, бо там мова йшла про обіг.
-
Маківські бутери якщо повторно розігрівати - несмачні)
Ваша Галя балувана.
Бутерброди з ковбасою в потязі наше все)
ех, маладьош!
ото в СРСР було: потяг рушає: як квитки перевірили - з сумки витягується курка, сала шматок, огірки з помідорами, каклєтки дамашні!
Пазне на увесь вагон! Романтіка!
а не оті ваші бутерброди!
-
А який сенс купувати гамбургер у потяг і чекати, поки він охолоне? :S
Ніколи не розуміла цього.
Купив той теплий гамбургер - то їж його, поки він теплий. Чи у самому Макдональдсі, чи коли сів у потяг. А для того, щоб поїсти через годину -дві-три, в супермаркетах є купа продуктів, запаяних у вакуум. Ті ж слайси хамону, чи сировʼялена ковбаска, плюс свіжий багет, плюс сир брі, чи ще щось. Теж нічого готувати не треба.
Нащо ж катувати організм холодним гамбургером?
Порізаний сир або шинка вимагають охолодження. Так це доволі ризиковано літом. А якщо з майонезом промащено то взагалі.
Ну сама розумієш.
-
Кажуть у потягах микрохвильвки є у провідників, нє?
Маківські бутери якщо повторно розігрівати - несмачні)
потому что в макдональдсах их перед разогревом брызгают усилителями вкуса, который потом выдыхается видно. А ты думал, почему оно "дымком" пахнет? Только хера с два там того дымка. Химия!
Ті що працювали в маку таке не розказували та і не пахне воно димком- може то бургер кінг але я його не люблю) ще морозиво смачне у Макдональдсі)
-
а він що, працює? в Одесі, Харкові - ні
пс. в Одесі вже працює
А KFC працює? :-)o
в Харкові - так
-
Ваша Галя балувана.
Бутерброди з ковбасою в потязі наше все)
ех, маладьош!
ото в СРСР було: потяг рушає: як квитки перевірили - з сумки витягується курка, сала шматок, огірки з помідорами, каклєтки дамашні!
Пазне на увесь вагон! Романтіка!
а не оті ваші бутерброди!
яйця, яйця!
-
Бутерброди з ковбасою в потязі наше все)
ех, маладьош!
ото в СРСР було: потяг рушає: як квитки перевірили - з сумки витягується курка, сала шматок, огірки з помідорами, каклєтки дамашні!
Пазне на увесь вагон! Романтіка!
а не оті ваші бутерброди!
яйця, яйця!
о, так!
як я міг забути!
-
А який сенс купувати гамбургер у потяг і чекати, поки він охолоне? :S
Ніколи не розуміла цього.
Купив той теплий гамбургер - то їж його, поки він теплий. Чи у самому Макдональдсі, чи коли сів у потяг. А для того, щоб поїсти через годину -дві-три, в супермаркетах є купа продуктів, запаяних у вакуум. Ті ж слайси хамону, чи сировʼялена ковбаска, плюс свіжий багет, плюс сир брі, чи ще щось. Теж нічого готувати не треба.
Нащо ж катувати організм холодним гамбургером?
Порізаний сир або шинка вимагають охолодження. Так це доволі ризиковано літом. А якщо з майонезом промащено то взагалі.
Ну сама розумієш.
Раніше докторську ковбасу їли і через троє діб без усілякого охолодження - проблем не було) київські торти в потягах возили пару діб - теж)
-
ех, маладьош!
ото в СРСР було: потяг рушає: як квитки перевірили - з сумки витягується курка, сала шматок, огірки з помідорами, каклєтки дамашні!
Пазне на увесь вагон! Романтіка!
а не оті ваші бутерброди!
яйця, яйця!
о, так!
як я міг забути!
Яйця з смаженою куркою бачив у потязі років 20 тому останній раз - смакота)
-
Ваша Галя балувана.
Бутерброди з ковбасою в потязі наше все)
ех, маладьош!
ото в СРСР було: потяг рушає: як квитки перевірили - з сумки витягується курка, сала шматок, огірки з помідорами, каклєтки дамашні!
Пазне на увесь вагон! Романтіка!
а не оті ваші бутерброди!
А хто памʼятає як на станціях бабки котлети з пюре продавали і пиріжки - я не ризикував але люди їли)
-
А який сенс купувати гамбургер у потяг і чекати, поки він охолоне? :S
Ніколи не розуміла цього.
Купив той теплий гамбургер - то їж його, поки він теплий. Чи у самому Макдональдсі, чи коли сів у потяг. А для того, щоб поїсти через годину -дві-три, в супермаркетах є купа продуктів, запаяних у вакуум. Ті ж слайси хамону, чи сировʼялена ковбаска, плюс свіжий багет, плюс сир брі, чи ще щось. Теж нічого готувати не треба.
Нащо ж катувати організм холодним гамбургером?
Порізаний сир або шинка вимагають охолодження. Так це доволі ризиковано літом. А якщо з майонезом промащено то взагалі.
Ну сама розумієш.
Раніше докторську ковбасу їли і через троє діб без усілякого охолодження - проблем не було) київські торти в потягах возили пару діб - теж)
Тому що тоді якісне все було
А не гівно з пальмової олії на ароматизаторах :D
-
Порізаний сир або шинка вимагають охолодження. Так це доволі ризиковано літом. А якщо з майонезом промащено то взагалі.
Ну сама розумієш.
Раніше докторську ковбасу їли і через троє діб без усілякого охолодження - проблем не було) київські торти в потягах возили пару діб - теж)
Тому що тоді якісне все було
А не гівно з пальмової олії на ароматизаторах :D
Ти радянські гости почитай і спогади тих хто працював у харчовій промисловості)
Юморист)
-
А який сенс купувати гамбургер у потяг і чекати, поки він охолоне? :S
Ніколи не розуміла цього.
Купив той теплий гамбургер - то їж його, поки він теплий. Чи у самому Макдональдсі, чи коли сів у потяг. А для того, щоб поїсти через годину -дві-три, в супермаркетах є купа продуктів, запаяних у вакуум. Ті ж слайси хамону, чи сировʼялена ковбаска, плюс свіжий багет, плюс сир брі, чи ще щось. Теж нічого готувати не треба.
Нащо ж катувати організм холодним гамбургером?
Порізаний сир або шинка вимагають охолодження. Так це доволі ризиковано літом. А якщо з майонезом промащено то взагалі.
Ну сама розумієш.
Раніше докторську ковбасу їли і через троє діб без усілякого охолодження - проблем не було) київські торти в потягах возили пару діб - теж)
Що ж в ту варену ковбасу клали що вона три доби без холодильника влітку не псувалась? ;o
-
Якщо згадати туалети у потягах і відсутність паперу, то краще взагалі нічого у дорозі не істи , і голодувати добу перед подорожжю.
-
Якщо згадати туалети у потягах і відсутність паперу, то краще взагалі нічого у дорозі не істи , і голодувати добу перед подорожжю.
Шикарні були туалети, конструктор розумівся на мудрому народі.
Дуже рідко хто щось міг зламати чи вкрасти.
-
Порізаний сир або шинка вимагають охолодження. Так це доволі ризиковано літом. А якщо з майонезом промащено то взагалі.
Ну сама розумієш.
Раніше докторську ковбасу їли і через троє діб без усілякого охолодження - проблем не було) київські торти в потягах возили пару діб - теж)
Тому що тоді якісне все було
А не гівно з пальмової олії на ароматизаторах :D
:lol:
-
брызгают усилителями вкуса
Все ж радянська освіта - страшне зло.
-
Порізаний сир або шинка вимагають охолодження. Так це доволі ризиковано літом. А якщо з майонезом промащено то взагалі.
Ну сама розумієш.
Раніше докторську ковбасу їли і через троє діб без усілякого охолодження - проблем не було) київські торти в потягах возили пару діб - теж)
Тому що тоді якісне все було
А не гівно з пальмової олії на ароматизаторах :D
Знов радянська освіта. Взагалі-то тривале зберігання особливо без кліматичного спецрежиму (температура та вологість) і є ознакою додавання ненависної вами т.зв. "хімії".
-
єдине ,що там смачне і схоже на їжу- ранкові макмаффіини з нормальним хлібом ,так і не повернули.
-
Якщо згадати туалети у потягах і відсутність паперу, то краще взагалі нічого у дорозі не істи , і голодувати добу перед подорожжю.
Шикарні були туалети, конструктор розумівся на мудрому народі.
Дуже рідко хто щось міг зламати чи вкрасти.
Зате можна були кинути в залізний унітаз лом)
-
брызгают усилителями вкуса
Все ж радянська освіта - страшне зло.
А ви думаєте звідки взялося про вишкі 5g та про якісні совкові продукти?)
-
Порізаний сир або шинка вимагають охолодження. Так це доволі ризиковано літом. А якщо з майонезом промащено то взагалі.
Ну сама розумієш.
Раніше докторську ковбасу їли і через троє діб без усілякого охолодження - проблем не було) київські торти в потягах возили пару діб - теж)
Тому що тоді якісне все було
А не гівно з пальмової олії на ароматизаторах :D
Ну да.
В колбасу мололи кістки і туалетний папір, каву робили із стаканчиків з залишками морозива, розвесну сметану в магазинах розбавляли кефіром і т.д.
-
Раніше докторську ковбасу їли і через троє діб без усілякого охолодження - проблем не було) київські торти в потягах возили пару діб - теж)
Тому що тоді якісне все було
А не гівно з пальмової олії на ароматизаторах :D
Знов радянська освіта. Взагалі-то тривале зберігання особливо без кліматичного спецрежиму (температура та вологість) і є ознакою додавання ненависної вами т.зв. "хімії".
це брехня
звідки в совку стільки хімії? 8-:
хімію почали завозити в часи свободи та демократії
-
Раніше докторську ковбасу їли і через троє діб без усілякого охолодження - проблем не було) київські торти в потягах возили пару діб - теж)
Тому що тоді якісне все було
А не гівно з пальмової олії на ароматизаторах :D
Ну да.
В колбасу мололи кістки і туалетний папір, каву робили із стаканчиків з залишками морозива, розвесну сметану в магазинах розбавляли кефіром і т.д.
а яка ваша думка щодо вишок 5G? :-)o
-
Кажуть у потягах микрохвильвки є у провідників, нє?
Маківські бутери якщо повторно розігрівати - несмачні)
потому что в макдональдсах их перед разогревом брызгают усилителями вкуса, который потом выдыхается видно. А ты думал, почему оно "дымком" пахнет? Только хера с два там того дымка. Химия!
н хімія а синтетика ти мабуть хотів сказати.
бо натуральний димок це теж хімія
-
А ви думаєте звідки взялося про вишкі 5g
невже і на Заході була совкова освіта? 8-:
-
На вихідних (в інші дні просто не буваю) в Маку - дитячі дні. Основний контингент - діти від 5 до 18. Мої наприклад раз в місяць обов'язково згадають: "а ми ще цього місяця в Макдональдс не ходили". Обов'язкова програма: фрі, курячі, нагетси, один з бургерів , ну і соуси. Сам наприклад беру хіба що колу з льодом (вона реально якась прикольніша ніж в магазині з пляшки).
-
Тому що тоді якісне все було
А не гівно з пальмової олії на ароматизаторах :D
Знов радянська освіта. Взагалі-то тривале зберігання особливо без кліматичного спецрежиму (температура та вологість) і є ознакою додавання ненависної вами т.зв. "хімії".
це брехня
звідки в совку стільки хімії? 8-:
хімію почали завозити в часи свободи та демократії
Там працювала не хімія, а відсутність м'яса у ковбасі.
Анекдот тіх часів
Проводился, значит, ежегодный съезд-конкурс производителей колбасы. Съехались представители фабрик со всей страны и выиграл один подмосковный заводик. Все поздравляют представителя и спрашивают:
- Скажите, как удается вам получать колбасу такого высокого качества?
- Честно признаться, сам удивлен, что победа за нами. Ведь мы делаем как все: берем всякого дерьма, добавляем немного мяса...
- Ааа...так вы ещё мяса добавляете...
-
Тому що тоді якісне все було
А не гівно з пальмової олії на ароматизаторах :D
Ну да.
В колбасу мололи кістки і туалетний папір, каву робили із стаканчиків з залишками морозива, розвесну сметану в магазинах розбавляли кефіром і т.д.
а яка ваша думка щодо вишок 5G? :-)o
Нормальна. Я їх будую.
-
Знов радянська освіта. Взагалі-то тривале зберігання особливо без кліматичного спецрежиму (температура та вологість) і є ознакою додавання ненависної вами т.зв. "хімії".
це брехня
звідки в совку стільки хімії? 8-:
хімію почали завозити в часи свободи та демократії
Там працювала не хімія, а відсутність м'яса у ковбасі.
Анекдот тіх часів
Проводился, значит, ежегодный съезд-конкурс производителей колбасы. Съехались представители фабрик со всей страны и выиграл один подмосковный заводик. Все поздравляют представителя и спрашивают:
- Скажите, как удается вам получать колбасу такого высокого качества?
- Честно признаться, сам удивлен, что победа за нами. Ведь мы делаем как все: берем всякого дерьма, добавляем немного мяса...
- Ааа...так вы ещё мяса добавляете...
хм, а чи було за совка "м'ясо" із сої ? мабуть, що нє
-
Ну да.
В колбасу мололи кістки і туалетний папір, каву робили із стаканчиків з залишками морозива, розвесну сметану в магазинах розбавляли кефіром і т.д.
а яка ваша думка щодо вишок 5G? :-)o
Нормальна. Я їх будую.
Хіба існуючі вежі не годяться для 5G?
-
а яка ваша думка щодо вишок 5G? :-)o
Нормальна. Я їх будую.
Хіба існуючі вежі не годяться для 5G?
Годяться, але їх замало і вони не завжди там, де потрібно.
-
це брехня
звідки в совку стільки хімії? 8-:
хімію почали завозити в часи свободи та демократії
Там працювала не хімія, а відсутність м'яса у ковбасі.
Анекдот тіх часів
Проводился, значит, ежегодный съезд-конкурс производителей колбасы. Съехались представители фабрик со всей страны и выиграл один подмосковный заводик. Все поздравляют представителя и спрашивают:
- Скажите, как удается вам получать колбасу такого высокого качества?
- Честно признаться, сам удивлен, что победа за нами. Ведь мы делаем как все: берем всякого дерьма, добавляем немного мяса...
- Ааа...так вы ещё мяса добавляете...
хм, а чи було за совка "м'ясо" із сої ? мабуть, що нє
Було.
-
це брехня
звідки в совку стільки хімії? 8-:
хімію почали завозити в часи свободи та демократії
Там працювала не хімія, а відсутність м'яса у ковбасі.
Анекдот тіх часів
Проводился, значит, ежегодный съезд-конкурс производителей колбасы. Съехались представители фабрик со всей страны и выиграл один подмосковный заводик. Все поздравляют представителя и спрашивают:
- Скажите, как удается вам получать колбасу такого высокого качества?
- Честно признаться, сам удивлен, что победа за нами. Ведь мы делаем как все: берем всякого дерьма, добавляем немного мяса...
- Ааа...так вы ещё мяса добавляете...
хм, а чи було за совка "м'ясо" із сої ? мабуть, що нє
А от гівно було і багато :-)o
-
брызгают усилителями вкуса
Все ж радянська освіта - страшне зло.
а ти что, в Макдональдсе до сіх пор на раздаче стоішь, колбаснік, что такой уверенний?
-
Там працювала не хімія, а відсутність м'яса у ковбасі.
Анекдот тіх часів
Проводился, значит, ежегодный съезд-конкурс производителей колбасы. Съехались представители фабрик со всей страны и выиграл один подмосковный заводик. Все поздравляют представителя и спрашивают:
- Скажите, как удается вам получать колбасу такого высокого качества?
- Честно признаться, сам удивлен, что победа за нами. Ведь мы делаем как все: берем всякого дерьма, добавляем немного мяса...
- Ааа...так вы ещё мяса добавляете...
хм, а чи було за совка "м'ясо" із сої ? мабуть, що нє
Було.
https://www.youtube.com/watch?v=7afZRu3xI40
не смотрел ролік, но глядя на заставку с молочкой, сразу вспомніл, какой запах всегда стоял в советских магазинчиках с названием "Молоко" — это был запах настоящего свежего молока и сметаны. Которые кстати скисали без холодильника меньше чем за день. Понюхай современное молоко и сметану. Они вообще ничем не пахнут. И можно поставить на стол стакан молока — оно там несколько дней простоит и не скиснет.
-
хм, а чи було за совка "м'ясо" із сої ? мабуть, що нє
Було.
https://www.youtube.com/watch?v=7afZRu3xI40
не смотрел ролік, но глядя на заставку с молочкой, сразу вспомніл, какой запах всегда стоял в советских магазинчиках с названием "Молоко" — это был запах настоящего свежего молока и сметаны. Которые кстати скисали без холодильника меньше чем за день. Понюхай современное молоко и сметану. Они вообще ничем не пахнут. И можно поставить на стол стакан молока — оно там несколько дней простоит и не скиснет.
Розливне молоко при совку перевозили до магазинів автоцистернами чи бідонами.
Воно не було пастеризованим, чистота цистерн та бідонів - була сумнівною, плюс кожен працівник по всьому ланцюжку ніколи не купував молоко в магазині, а відливав собі скільки потрібно, додаючи замість молока в діжку що було під рукою.
Природно за таких умов молоко швидко скисало.
-
плюс кожен працівник по всьому ланцюжку ніколи не купував молоко в магазині, а відливав собі скільки потрібно, додаючи замість молока в діжку що було під рукою.
(tu)
"Ты хозяин а не гость, прихвати хотя бы гвоздь" (с) :buba:
-
просто в Україні ще дуже мало американських компаній , тому макдоналдс вигрібає весь хейт на себе!
Коли прийде вся навала , то забудете про макдоналдс , він просто розчиниться у десятках іншіх компаній.
зараз набирає оберти чік-філей, дійсно смачно
https://www.chick-fil-a.com/
-
Було.
https://www.youtube.com/watch?v=7afZRu3xI40
не смотрел ролік, но глядя на заставку с молочкой, сразу вспомніл, какой запах всегда стоял в советских магазинчиках с названием "Молоко" — это был запах настоящего свежего молока и сметаны. Которые кстати скисали без холодильника меньше чем за день. Понюхай современное молоко и сметану. Они вообще ничем не пахнут. И можно поставить на стол стакан молока — оно там несколько дней простоит и не скиснет.
Розливне молоко при совку перевозили до магазинів автоцистернами чи бідонами.
Воно не було пастеризованим, чистота цистерн та бідонів - була сумнівною, плюс кожен працівник по всьому ланцюжку ніколи не купував молоко в магазині, а відливав собі скільки потрібно, додаючи замість молока в діжку що було під рукою.
Природно за таких умов молоко швидко скисало.
Я не знаю что там добавляли, но из советского молока моя мать постоянно делала очень вкусный домашний творог. Из современного молока никакого творга хоть усрись не сделаешь
-
не смотрел ролік, но глядя на заставку с молочкой, сразу вспомніл, какой запах всегда стоял в советских магазинчиках с названием "Молоко" — это был запах настоящего свежего молока и сметаны. Которые кстати скисали без холодильника меньше чем за день. Понюхай современное молоко и сметану. Они вообще ничем не пахнут. И можно поставить на стол стакан молока — оно там несколько дней простоит и не скиснет.
Розливне молоко при совку перевозили до магазинів автоцистернами чи бідонами.
Воно не було пастеризованим, чистота цистерн та бідонів - була сумнівною, плюс кожен працівник по всьому ланцюжку ніколи не купував молоко в магазині, а відливав собі скільки потрібно, додаючи замість молока в діжку що було під рукою.
Природно за таких умов молоко швидко скисало.
Я не знаю что там добавляли, но из советского молока моя мать постоянно делала очень вкусный домашний творог. Из современного молока никакого творга хоть усрись не сделаешь
(tu)
А в нас сусід класні вершки часто приносив, він на молоковозі працював :-)o
-
не смотрел ролік, но глядя на заставку с молочкой, сразу вспомніл, какой запах всегда стоял в советских магазинчиках с названием "Молоко" — это был запах настоящего свежего молока и сметаны. Которые кстати скисали без холодильника меньше чем за день. Понюхай современное молоко и сметану. Они вообще ничем не пахнут. И можно поставить на стол стакан молока — оно там несколько дней простоит и не скиснет.
Розливне молоко при совку перевозили до магазинів автоцистернами чи бідонами.
Воно не було пастеризованим, чистота цистерн та бідонів - була сумнівною, плюс кожен працівник по всьому ланцюжку ніколи не купував молоко в магазині, а відливав собі скільки потрібно, додаючи замість молока в діжку що було під рукою.
Природно за таких умов молоко швидко скисало.
Я не знаю что там добавляли, но из советского молока моя мать постоянно делала очень вкусный домашний творог. Из современного молока никакого творга хоть усрись не сделаешь
Сир робиться з молока, яке не зазнавало пастеризації.
У процесі пастеризації вбиваються всі мікроорганізми, що дозволяє зберігати таке молоко значно довше і саме тому все молоко в магазинах зараз пастеризоване.
Якщо є бажання зробити сир із такого молока – необхідно додати закваску з живою культурою молочнокислих бактерій і буде тобі щастя.
-
Тому що тоді якісне все було
А не гівно з пальмової олії на ароматизаторах :D
Знов радянська освіта. Взагалі-то тривале зберігання особливо без кліматичного спецрежиму (температура та вологість) і є ознакою додавання ненависної вами т.зв. "хімії".
це брехня
звідки в совку стільки хімії? 8-:
хімію почали завозити в часи свободи та демократії
Без хімії ти ніц нормального не зробив та і хімія різна буває - нітритна сіль додається до копченостей і ковбас, в СРСР додавали нітрит натрію
Ось почитайте
У "ГОСТі" було понад 200 хімічних сполук, які рекомендували додавати. Серед них наступні складники:
Е250 - нітрит натрію, консервант, який додавали до ковбаси та сосисок і який знищував небезпечні бактерії. Його й досі використовують у сучасних технологіях
Е471 - емульгатор, який додавали у хлібобулочні вироби
Е160b - барвник для масла та маргарину
УЛ-1 - мінеральний барвник для цукру-рафінаду
М'ясні вироби на фабриках коптили з відходів виробництва скипидару та каніфолі.
Часто головним аргументом людей, які ностальгують за радянською ковбасою, є те, ніби нібито цей продукт колись складався виключно з 75% м’яса. Насправді це була рекомендація, а не вимога. На етикетках дрібним шрифтом навіть зазначали на що замінити м’ясо: суміш виварених кісток, крохмаль та харчова плазма. А згідно з нормами, у сосисках могло міститись лише 10% м'яса.
-
А який сенс купувати гамбургер у потяг і чекати, поки він охолоне? :S
Ніколи не розуміла цього.
Купив той теплий гамбургер - то їж його, поки він теплий. Чи у самому Макдональдсі, чи коли сів у потяг. А для того, щоб поїсти через годину -дві-три, в супермаркетах є купа продуктів, запаяних у вакуум. Ті ж слайси хамону, чи сировʼялена ковбаска, плюс свіжий багет, плюс сир брі, чи ще щось. Теж нічого готувати не треба.
Нащо ж катувати організм холодним гамбургером?
Порізаний сир або шинка вимагають охолодження. Так це доволі ризиковано літом. А якщо з майонезом промащено то взагалі.
Ну сама розумієш.
Раніше докторську ковбасу їли і через троє діб без усілякого охолодження - проблем не було) київські торти в потягах возили пару діб - теж)
олігархи зпаскудили і ковбасу і торт.
-
В 2022 році Макдональдс і півроку не працював та й ціни в ньому були набагато нижчі. Звідси і так званий зріст виторгу, а у співставних цінах з співставним періодом цей зріст перетворюється на падіння. Є три ступені брехні - брехня, зухвала брехня та статистика.
-
не смотрел ролік, но глядя на заставку с молочкой, сразу вспомніл, какой запах всегда стоял в советских магазинчиках с названием "Молоко" — это был запах настоящего свежего молока и сметаны. Которые кстати скисали без холодильника меньше чем за день. Понюхай современное молоко и сметану. Они вообще ничем не пахнут. И можно поставить на стол стакан молока — оно там несколько дней простоит и не скиснет.
Розливне молоко при совку перевозили до магазинів автоцистернами чи бідонами.
Воно не було пастеризованим, чистота цистерн та бідонів - була сумнівною, плюс кожен працівник по всьому ланцюжку ніколи не купував молоко в магазині, а відливав собі скільки потрібно, додаючи замість молока в діжку що було під рукою.
Природно за таких умов молоко швидко скисало.
Я не знаю что там добавляли, но из советского молока моя мать постоянно делала очень вкусный домашний творог. Из современного молока никакого творга хоть усрись не сделаешь
Все нормально робиться. Просто зараз чистота на виробництві на порядок вища, пастерізація краща, упаковка так взагалі геть інша.
-
Дякую, я дійсно не знав, що в оте молоке треба додавати закваски, та й ще три різні, щоб воно скисло. Треба спробувати
-
почитав вранці гілку. в обід заїхав на Макдрайв. картопляні діпи, два бігТейсті, новий якийсь великий гострий соус, еспресо. смакота.
перекусив.
я це лублу. Мак (с)
-
Бутерброди з ковбасою в потязі наше все)
ех, маладьош!
ото в СРСР було: потяг рушає: як квитки перевірили - з сумки витягується курка, сала шматок, огірки з помідорами, каклєтки дамашні!
Пазне на увесь вагон! Романтіка!
а не оті ваші бутерброди!
А хто памʼятає як на станціях бабки котлети з пюре продавали і пиріжки - я не ризикував але люди їли)
А я завжди купував десь на Полтавщині свіжесмажених карасиків.
-
Дякую, я дійсно не знав, що в оте молоке треба додавати закваски, та й ще три різні, щоб воно скисло. Треба спробувати
то вже для гурманів
можна обійтися замість закваски шматочком сиру з базару (чи навіть з магазину, але сир має буть якісний, з бактеріями та невеликим строком зберігання)
Більше того, можна взагалі не напружуватися й зробити швидким методом, за допомогою хлориду калію, сир робиться за півгодини
-
Ни разу там за год не был, цены явно заоблачные. Но поверю, очереди с машин стоят, а вот по поводу выторга в 219 ярдов всяких фавбетов, слотокингов с париматчами, которые уже пожирают друг друга (от суперприбылей что ли?) не поверю, по-моему, какая-то чушь, неужели у нас столько дураков?
чого вас не дивують надприбутки з продажу алкоголю, сигарет, наркотиків? На кожній залежності піднімаються захмарні гроші.
Потому что рынок алкоголя - это миллиардов 50.
В 2021 году, по данным Pro-Consulting, объем табачного рынка составил 37 млрд грн.
А игральный рынок - 219 ярдов и это при том, что большая его часть в тени и алкоголизмом страдают сотни тысяч, если не миллионы людей, курят много миллионов, наверное, половина населения, а лудоманией по данным ВОЗ, в мире примерно 0,8–1% человек в разной степени, а реально оставляют там кучу денег, наверное, намного меньше (надо еще как минимум, чтоб они были).
-
Дякую, я дійсно не знав, що в оте молоке треба додавати закваски, та й ще три різні, щоб воно скисло. Треба спробувати
то вже для гурманів
можна обійтися замість закваски шматочком сиру з базару (чи навіть з магазину, але сир має буть якісний, з бактеріями та невеликим строком зберігання)
Більше того, можна взагалі не напружуватися й зробити швидким методом, за допомогою хлориду калію, сир робиться за півгодини
До речі використання хлористого кальцію для виробництва сиру - це традиційна технологія при совку.
-
Дякую, я дійсно не знав, що в оте молоке треба додавати закваски, та й ще три різні, щоб воно скисло. Треба спробувати
то вже для гурманів
можна обійтися замість закваски шматочком сиру з базару (чи навіть з магазину, але сир має буть якісний, з бактеріями та невеликим строком зберігання)
Більше того, можна взагалі не напружуватися й зробити швидким методом, за допомогою хлориду калію, сир робиться за півгодини
До речі використання хлористого кальцію для виробництва сиру - це традиційна технологія при совку.
Хм, й ще сумнівався - хлористий калій чи кальцій використовують. Чогось переклинило.
загуглив - таки кальцій, так.
Ще й вважається більш корисним такий сир
-
Ще й вважається більш корисним такий сир
Онукам, коли були маленькі, саме так і робили. Виходить чудово і дуже швидко.