Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль
1
cьогодні в 16:34
До речі уселі ніякого пломбіру не було взагалі.  Тільки зараз люди можуть піти й купити що забажають ..

Інколи був.
На 1 травня та 7 листопада у нас завозили трохи. Народ чергу займав зрання і вистачало не усім бажаючим. До райцентру - 20 км. Навіть якщо встигло в дорозі добряче розтанути, усе одно розгрібали миттєво, носом не крутили.
2
cьогодні в 16:19
Навряд чи у нас буде таке ось
В БК у Кракові на вокзалі брали бургери та напої. Так були здивовані що за склянку напою платиш раз, а потім можеш ще підійти до автомату добрати не доплачуючи :)
3
cьогодні в 16:05
Я не фахівець але здається трохи фальшивить
4
cьогодні в 15:51
Може крисіяни ?
5
17 травня 2021 13:10:22
чому саме при свині люди збідінли

Як же ви закохали своїми мантрами
Для тих у кого пам'ять відбило

Прочитайте нарешті про "борг Януковича", чому і навіщо його брали в 2013 р та скільки ще мали взяти в 2014 р

Приплюсуйте ще війну і більше не киздіть
6
17 травня 2021 12:43:23
Всю гілку про совєцкій пломбір не читав,  але якщо на 16-й сторінці зайшла мова про ПК,  то не зайвим буде згадати й ковбасу по 2.60
Я,  десятирічний,  стояв за нею в черзі по свої 200 грамів- матір давала копійок на приблизно стільки грам.
Звісно,  ковбаса по 2.60 щезла так само,  як і ковбаса по 2.20, але пам'ятаючи її я в матері запитав: а що то за ковбаса була по 2.60?
А вона й каже: кінська ковбаса,  з конини...
От і цікаво: чи хоч один сучасний комп'ютерник їв справжню ковбасу з конини?   :laugh:

По 2.60 була варена ковбаса "Деснянська"
2.20 - "Стєпная"
2.10 - гидотна "Чайная"
2.80 - Любительська

Ковбаса з конини, копчена, в'ялена не могла бути дешвшою за варену

Скільки коштували Молочна та Докторская не пам'ятаю бо це була рідкісна екзотика
7
17 травня 2021 12:07:26
В Украінє борщ варят на свінінє да єщо і с добавлєнієм старого сала, ето брутально
Старі люди старе сало готують за спецрецептом, сало має зістаритися у гілках або сухій тирсі/стружках ялівцю,
чи смерекових
одним словом, має бути якась хвоя.
Про ці рецепти вже мало хто пам'ятає. 

Де ти в степу той ялівець знайдеш
8
16 травня 2021 15:47:06
Справжній борщ як застигне то вкривається жировою скоринкою як холодець майже :)
9
16 травня 2021 15:34:17
Хіба не є можливим патрулювати ймовірні місця запуску ракет вночі ударними дронами?
Та іпашить усе що схоже на бойовика з ракетою
10
16 травня 2021 15:15:34
А мы как на это смотрим?Или,как всегда,в домике?
Украина будет иметь проблемы с ГСМ

А Литва чи Румунія не компенсують нам закриття постачання з Білорусі? Чи дорого?
11
16 травня 2021 15:13:11
Порівнюючи з хлібом з маркету котрий можна стиснути в кульку розміром з яблуко - він був добре таки щільним, що не заперечує м'якості.
Багети - то не хліб, то забавка)
Для мене гарний тест для хліба - той, який смакує з добрим салом, краще сірий. B-)
Житній бездріжжевий. Здається він усюди є. Ну може окрім АТБ, але то недомаркети
І не тільки житній. Так, бездріжджеві найближче до поняття "хліба", як уявляю.
Проте ну от далеко не завжди на нього натрапиш. Тут якість муки важлива, гадаю. Хліб має бути "трохи гумовим" через клейковини, а не кришитись під ножем.

В житньому чи гречаному борошні клейковини кнацик. Тому вони й щільні. Чисто житній хліб як каменюка і кришиться. Навіть сильні закваски не завжди витягують. Тому й додають клейковину як окремий інгредієнт або роблять хліб житньо-пшеничним
12
16 травня 2021 15:03:25
Але деякої гидотки з минулого інколи хочеться. Як от були в півлітрових банках капустяний салат і салат "солянка"  :D
А ще справжніх пломбокілерних ірисок
13
16 травня 2021 15:00:53
А ваще дискуссия офигенная... Совок все... Смысла поминать особо нет... Было как было - стало как есть... Персонально... Было - зашибись... Стало - просто офигенно...  :D
Так  не было зашибись никогда. Вообще такое ощущение после совка осталось что жизнь была в проголодь.
Все что не хватало заедалось хлебом и картошкой.

І вермішеллю. Добре якщо яєчною
14
16 травня 2021 14:58:52
Бабуся пекли хліб домашній що не був щільним.
Порівнюючи з хлібом з маркету котрий можна стиснути в кульку розміром з яблуко - він був добре таки щільним, що не заперечує м'якості.
Багети - то не хліб, то забавка)
Для мене гарний тест для хліба - той, який смакує з добрим салом, краще сірий. B-)

Житній бездріжжевий. Здається він усюди є. Ну може окрім АТБ, але то недомаркети
15
16 травня 2021 14:56:52
Знову шабаш антивакцинаторів.
Та заспокойтеся вже. Ніхто вас не змусить. Але як не дай бог накриє, потім вже не жалійтеся
16
16 травня 2021 14:53:38
СССР это не только мороженое. Я до сих пор помню вкус сливочного масла при СССР, настоящий сыр в магазинах, колбаса из мяса, молоко не из порошка. У меня как-то недавно сгущенка из магазина скисла в холодильнике. Такое в СССР было невозможно по определению. В магазинах настоящее вино (любое) или коньяк, а не разведенный в спирте порошок. В самом деле сдобные булки. Тут можно многое перечислять. При СССР было много не совсем приятных вещей, но то, что средний человек питался намного лучше, чем сейчас, это очевидно. 
И кто вам мешает сейчас покупать хорошие сыры и колбасу из мяса???? Вам доступных сейчас  марок вина не хватает, реально??? Вы готовы сравнивать советские чернила с доступными винами со всего света? Мне сложно представить что у вас в голове должно твориться, чтобы такой бред выдавать.
Скажи это моему знакомому, который получает 2200 пенсии. Я же четко написал: средний человек при СССР питался лучше и качественнее. 

Не знаю як там у місті, але мої батьки в селі на пенсії харчуються краще ніж пенси аналогічні за совка.
17
16 травня 2021 14:50:31
А зараз от навпаки - не знайдеш нашвидкуруч в Києві доброго хліба, як має бути, одне порохно.
На периферії ж навпаки - змагання довколишніх заводів і заводиків, в одному магазині десяток сортів саме хліба різних виробників.
Враження, що в Києві конкуренцію штучно придушують монстри типу київхліб та кулиничів.
Та повно різного. Не кажучи вже про вибір крафтового у практично кожному супері чи гіпері
Чому я його не бачу, регулярно буваючи в Варусі, новусі, рідше атб?
Він їстивний, але це не хліб в українському розумінні - щільний, проте м'який, той, який можна жерти без нічого. Просто добрий хліб без витребеньок.
Враження таке, що туди валять розпушувачів без міри, а клейковини в борошні не ночувало.

Не знаю що то за українське розуміння
Бабуся пекли хліб домашній що не був щільним. Без розпушувачів, виключно завдяки сильній заквасці

Якщо просто пожерти хліба, то я беру гречаний багет в Сільпо або Новусі
18
16 травня 2021 14:44:25
Вы считаете,что мороженное начали делать только после изобретения холодильника?  :D
Тобто на фермі був агар-агар?! Чи хоча б желатин
Інакше тебе максимум могли пригостити десертом а ля Джелато якщо на фермі був охолоджувач (як мінімум на деяких до того як везти на молокозавод молоко нагрівали до високих температур а потім охолоджували)
Та переплутала людина, дитячі спогади ж.
Який, нахрен, цех морозива при колгоспній молочній фермі...

Ну перемішування молока в чані дуже схоже на охолоджувач.
Я ж кажу, батя у мене кілька місяців пропрацював свого часу в кочегарці що пастеризувала молоко просто на молочно-товарному комплексі колгоспу. Стояли там котли на солярці. Потім підігріте молоко охолоджували і лише після цього заливали в молоковози. Але то був великий комплекс а не пересічна МТФ
19
16 травня 2021 14:37:32
Зараз хліб по смаку, в основному, такий як булочки з Макдональдсу.
Ви, кияни, подуріли. Окрім вашого кієва гдє всьо било і бил вкусний хлєп були інші міста, де хліб був м'яко кажучи хєровий і  було свято коли привозили хліб з Києва.
А зараз от навпаки - не знайдеш нашвидкуруч в Києві доброго хліба, як має бути, одне порохно.
На периферії ж навпаки - змагання довколишніх заводів і заводиків, в одному магазині десяток сортів саме хліба різних виробників.
Враження, що в Києві конкуренцію штучно придушують монстри типу київхліб та кулиничів.

Та повно різного. Не кажучи вже про вибір крафтового у практично кожному супері чи гіпері
20
16 травня 2021 14:34:37
выбросьте сейчас олию гривен по 20ть за бутылку или масло гривен по 15 за пачку 82% и ты увидишь теже самые очереди и пустые прилавки.

 очереди были в государственые магазины с субсидироваными ценами на продукты. Совки !Не манипулируйте правдой.
Надо было в коопспилке покупать или на рынках. 
Вы даже не знаете что большинствбо отоваривалось в орсах.
:lol:

Какой нахер коорспилке.. где такие магазины были
Тю. Та всі сільські магазини називали "коперація", і вивіски з емблемою укоопспілки. Щоправда, досі хз, що то означало.

У батьків досі десь валяється членський квиток тої кооперації з наклеєними марками про сплату внесків
21
16 травня 2021 14:31:56
Заходишь в любой пристойный супер и там этого мороженного на любой вкус и цену. Но совкодрочеры дрочат на "лучший савецкий пломбир". Заработайте лучше денег и купите себе и детям нормальное мороженное. Хотя, что это я, где совок и где заработать, любому совку известно - деньги не зарабатывают, а получают.
Где его купить? Без добавок растительного масла и консервантов

Без консервантів в рітейлі не знайдеш. А без олій - ДСТУ 4733:2007, повно.
Якщо ж ДСТУ 4735:2007, то там ще й напис "з комбінованим складом".
Взагалі пломбіри усі мають ДСТУ 4733:2007
22
16 травня 2021 14:26:58
Вы помните детали событий в свои пять лет?

Помню как тетка в каком то производственном помещении рядом с коровниками,  где стоял большой чан с молоком, которое перемешивалось какой то хреновиной, вытащила алюминиевый бидончик и из него в мою чашку положила мороженное. Помню, что мороженное меня поразило, так как было очень мягким и вкусным.
Деду тем временем наливали охлажденное молоко в бидончик, а меня угошали еще парным теплым молоком. Я запивал им бутерброд с московской колбасой.
Увы. для меня это было самая вкусная еда. А то, что вредно пить молоко и одновременно  кушать колбасу,  узнал намного позже.
кстати. Вы сейчас не увидите молоковозов. Мой дед работал на молокозаводе на Жилянской. Его тоже давно нет.
просто я не можу уявити процес приготування зі свіжого молока температурою 37С морозива температурою нижче нуля "при тобі"
там повинна офігєнна установка стояти

і ще, я не раз бував на різних фермах і ніде нічого схожого не зустрічав
скоріш за все то було не морозиво ти просто у свої 5 років так сприйняв

а на Жилянській тримати молокозавод безглуздо
Вы считаете,что мороженное начали делать только после изобретения холодильника?  :D

Тобто на фермі був агар-агар?! Чи хоча б желатин
Інакше тебе максимум могли пригостити десертом а ля Джелато якщо на фермі був охолоджувач (як мінімум на деяких до того як везти на молокозавод молоко нагрівали до високих температур а потім охолоджували)
23
16 травня 2021 14:15:14
були і дійсно добрі продукти як халва
у нас повно продають соняшникової халви гарної якості, якщо ти про таку

Так. Ще й значно ширший вибір. Совкова можливо була трохи маснішою
24
16 травня 2021 14:13:51
Мой дед работал водителем молоковоза в 60-года.
Самым большим удовольствием было, когда он брал меня пятилетнего пацана в рейс. Обычно это случалось когда у него были три недалеких рейса и он брал меня в дневной рейс.

В рейс он обычно брал бидончик для молока. А меня на колхозном молочном пункте всегда угощали свежеприготовленным мороженным.
Никакое сравнение с фабричным не подходит.

Поэтому рекомендую пробовать не фабричное, а мороженное приготовленное прямо у вас на глазах из свежего молока
Ну от так замість молока в магазині ми купляли побовтюхи . Там шохвьор ,тут грущик, продавщиці...і всі по бетончику взяли.
і водою розбавляли, в т.ч. і селяни від власних корів, що здавали молоко державі.
коли в бабусі корова тільна була і не доїлася вже, то купували магазинне молоко. воно мені не як молоко смакувало, а як забілена вода.

Нічим воно не відрізняється від нинішнього пастеризованого
Кажу як експерт. Мали свою корову але завжди любив молоко магазинне 2'.5% що тоді що зараз
25
16 травня 2021 14:10:47
Пломбір : 20 коп
Вершкове: 15 коп
Молочне: 10 коп
Фруктове, Щербет: 8коп? лише в паперових стаканчиках, гидота
Ескімо в 70-ті було навіть в нашому райцентрі, потім десь зникло і справжнє я скуштував знову лише в 2000-х
26
16 травня 2021 14:06:50
які стаканчики? Їли переважно квадратне, затиснене між двома вафлями. Вафлі розмокали, морозиво тануло і текло по руках.
Пломбір був молочний і вершковий - за 13 і 19 копійок. Було ще ескімо за 22 в фользі на паличці.
Ну і в стаканчику за 22 і з кремом 28. Але нормальні пацани типу мене вважали, що краще два за 13, ніж одне за 28. Потім з‘явився каштан за 28. Але в моєму дитинстві його майже не було.
Можна ще було піти в Пасаж в кафе-морозиво і взяти розвісне за 19 копійок, або молочний коктейль за 12.  B-)
эскимо в Киеве? квадратное ? с вафельками?
это в какие годы? при Шелесте?

Це в Москві.
Тільки там в ті часи таке вперше побачив
А також морзиво розфасоване в великі картонні упаковки, грам по 250 не менше
27
15 травня 2021 21:24:16
мені Tarhana турецький норм
хоча формально - той же фастфуд :)
28
15 травня 2021 21:21:02
так, положа руку на сердце, и фо бо, и рамен, и том ям, в рот дают борщам и прочей европейской жидкой поеботе.
как исключение, может быть, буабес.....

а так, всё евроварево, типа риболиты, гаспачо и проч... галимое жорево для бедняков
такие дела)

рамен - лайно
якому там борщу він що дає?!
29
15 травня 2021 20:49:26
Навіть викрадали (євреї) всяких Ейхманів і кінчали у себе в Ізраілі.

формально все ж таки судили, потім кінчали
30
15 травня 2021 13:27:20
нас на хуторі електрики свої лічильники власним коштом замінили всі на дистанційні
я так розумію проїжджають повз і віддалено зчитують
31
15 травня 2021 13:23:30
замена водительского удостоверения

меддовідка теж онлайн?
32
15 травня 2021 13:13:51
О, ещё одна тема для раскрутки - козацький куліш

Очень вкусное блюдо. Много трав/приправ, телятина

нормальний харч для кочівника :)
ще й вибір мняса характерний
33
15 травня 2021 13:10:20
3 роки тому колодязі міліли і у нас, хоча жодного видобутку поруч
взагалі кілька останніх років води менше ніж раніше
34
15 травня 2021 08:34:22
А каци з часів Фобос-Грунт за межі орбіти Землі вже невиїзні
35
14 травня 2021 23:24:19
Ну правильно
А в Краснодарський край і Сибір хто борщ завіз?
37
13 травня 2021 11:44:26
А на Марсе дополнительно  с обустройства обитаемых пространств под поверхностью Марса для защиты от космической радиации.
Спочатку енергія. Далі рОботи. Далі будівельні матеріали. Де взяти метали і пластик? Чи можливо з місцевих матеріалів? Щось дрібне можна надрукувати 3d-принтерами. З чого? Рано чи пізно питання про мікрометалургію виникне. Матеріал ом для неї спершу слугуваттмуть корпуси кораблів.
іржи добіса. Вся колишня вода марсу  стала по ітогу іржою, водень здуло. Фотоліз.Тому він червоний. Як є іржа, то десь іі багато. То залізо та вода.

Але чистим залізом не обійдешся. Сучасні сталі то ще й хром, ванадій, молібден, нікель і т.п. Не кажучи вже про сірку.

І нащо людині летіти так скоро на Марс?! Неха Бостон Дайнемікс робить гуманоїдного робота і керувати ним віддалено за допомогою віртуальної реальності :) Ефект присутності, ефективна робота
38
13 травня 2021 11:39:22
Треба буде рити нори. Але, до Місяця трі дні, а до Марсу - півроку. Я не знаю, як зробити, щоб живими долетіли.

Як не крути, а тренуватися треба на Місяці. Спершу обкатати процес побудови бази там. Щоб зафіксувати усі можливі проблеми. Без того на Марс людині краще не потикатися
39
13 травня 2021 11:36:30
Облаштування бази на будь-якій планеті має починатися зі встановлення генераторів та накопичувачів  енергії. З різних джерел. Дубльованих і резервованих.
А на Марсе дополнительно  с обустройства обитаемых пространств под поверхностью Марса для защиты от космической радиации.

Спочатку енергія. Далі рОботи. Далі будівельні матеріали. Де взяти метали і пластик? Чи можливо з місцевих матеріалів? Щось дрібне можна надрукувати 3d-принтерами. З чого? Рано чи пізно питання про мікрометалургію виникне. Матеріал ом для неї спершу слугуваттмуть корпуси кораблів.
40
13 травня 2021 11:27:24
Облаштування бази на будь-якій планеті має починатися зі встановлення генераторів та накопичувачів  енергії. З різних джерел. Дубльованих і резервованих.

Повна версія