Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 10:16:53 IP/Host: ---.broadband.kyivstar.net
|
Розгорнути попередні цитати...Я вже кілька років горошок заморожую в пластиковому контейнері. Взимку потрібну кількість відварюю хвилин 5 з лаврушкою та духмяним у підсоленій воді- отака вешч.В нас горошок заморожений в суп іде. Разом з броколли мороженою. Чоловік полюбляє.що за суп такий? що туди ще кладете?Розгорнути попередні цитати...В цьому році сіяла, зійшло дві насинини. Пішла на базар- 8 грн стакан. Я на насіння більше потратила, щоб той горошок посіяти.у мене горошок іде лише декілька разів на рік в олів"є, і то не завжди бо діти його відгортають.
тому нема сенсу його вирощувати і ним займатись, теж купую в магазині - однієї баночки вистачає на 2 рази,
половинку залишаю, і без рідини зберігаю в морозилці до наступного разу.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 10:23:39 IP/Host: ---.broadband.kyivstar.net
|
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 10:24:44 IP/Host: 176.122.101.---
|
Консервую помідори і огірочки з кетчупом Чілі(Торчин). Але найбільш сподобались кабачки по цьому рецепту. Кому цікаво - пошук на Ютубі.
Салати не консервую, роблю зі свіжих овочів. Зараз не совок, славабогу, овочі можна купити круглий рік.
А ще заморозив нАзиму броколі, цвітну капусту, горошок, спаржеву квасолю, кріп, трохи кабачків. На підході болгарський перець. Все з власної дачі.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 10:29:54 IP/Host: 109.122.46.---
|
Розгорнути попередні цитати...А ВЫ как закрываете эти огурцы?розказуваю:
рецепт 1:
на дно банки 2 гвоздічини на літр. Закидаєш огірки цілі або різані. На літр води: 1 ст.л. солі, 2 ст.л. цукру, 100 мл. оцту.
2 рази париш, за третім то все вкидаєш закипає і закатуєш.
рецепт 2:
на дно банки петрушка та часник 2 крупні зубки дрібно порізані на літр. Огірки чистиш і нарізаєш тонкими скибочками довжиною 6-7 см. На літр води: 1 ст.л. солі, 1,5 ст. л. цукру, 80 мл оцту. 3 рази париш, за четвертим разом то все вкидаєш, закипає і закатуєш.
Чому аж три рази париш? Тому що почищені і так тонко нарізані огірки дуже плотно натрамбовуються і важко пропарюються.
На смак вони виходять як квашений кавун.А оцту не забагато?
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 10:31:12 IP/Host: 176.122.101.---
|
Розгорнути попередні цитати...В нас горошок заморожений в суп іде. Разом з броколли мороженою. Чоловік полюбляє.що за суп такий? що туди ще кладете?В цьому році сіяла, зійшло дві насинини. Пішла на базар- 8 грн стакан. Я на насіння більше потратила, щоб той горошок посіяти.у мене горошок іде лише декілька разів на рік в олів"є, і то не завжди бо діти його відгортають.
тому нема сенсу його вирощувати і ним займатись, теж купую в магазині - однієї баночки вистачає на 2 рази,
половинку залишаю, і без рідини зберігаю в морозилці до наступного разу.Про суп. Самий звичайний. Картопля, зажарка морква-цибуля. А далі що в закромах є: трохи крупи рисової або гречаної, горошок ( разом з картоплею), зелені пучок і наприкінці броколлі морожена. Їй варитися хвилин 15 в супі на вогні або хвилин 7 у пароварці. Ще перець додаю морожений в зажарку. И подрібнений часник геть наприкінці. Можно на бульйоні, а можна й на воді. В чоловіка діабет, то він ту броколлі дуже полюбляє. А мені якщо борщу нема, то й їсти нема що в хаті.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 10:31:49 IP/Host: 46.98.129.---
|
Консервую помідори і огірочки з кетчупом Чілі(Торчин). Але найбільш сподобались кабачки по цьому рецепту. Кому цікаво - пошук на Ютубі.
Салати не консервую, роблю зі свіжих овочів. Зараз не совок, славабогу, овочі можна купити круглий рік.
А ще заморозив нАзиму броколі, цвітну капусту, горошок, спаржеву квасолю, кріп, трохи кабачків. На підході болгарський перець. Все з власної дачі.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 10:32:01 IP/Host: ---.broadband.kyivstar.net
|
морозилку не клала свіжі кабачки,
бо минулорічні не сподобались - вода і шкірка
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 10:33:18 IP/Host: ---.broadband.kyivstar.net
|
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 10:34:24 IP/Host: 176.122.101.---
|
Колись літо було, помідори до приморозків стояли зелені, як дуб. Закривала зелені, напхані петрушкою. Взимку улетіли перші. А рецепта не записала, робила на-глаз: щось з помідорних рецептів, щось з огірочних.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 10:42:16 IP/Host: 109.122.46.---
|
Розгорнути попередні цитати...А ВЫ как закрываете эти огурцы?розказуваю:
рецепт 1:
на дно банки 2 гвоздічини на літр. Закидаєш огірки цілі або різані. На літр води: 1 ст.л. солі, 2 ст.л. цукру, 100 мл. оцту.
2 рази париш, за третім то все вкидаєш закипає і закатуєш.
рецепт 2:
на дно банки петрушка та часник 2 крупні зубки дрібно порізані на літр. Огірки чистиш і нарізаєш тонкими скибочками довжиною 6-7 см. На літр води: 1 ст.л. солі, 1,5 ст. л. цукру, 80 мл оцту. 3 рази париш, за четвертим разом то все вкидаєш, закипає і закатуєш.
Чому аж три рази париш? Тому що почищені і так тонко нарізані огірки дуже плотно натрамбовуються і важко пропарюються.
На смак вони виходять як квашений кавун.І хто це кисло-солодке месиво їстиме?
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 10:55:59 IP/Host: 109.122.46.---
|
Я не можу куплену консервацію їсти. Мені воно не таке. Купую лише квасолю у томаті у борщ, горошок у салат та томатну пасту.
Все решта своє та з городу.
Клубніку, черешню, агрус свіжимо їмо. Смородину чорну морозимо. Червону свекрусі віддаю. Вишню трохи в компот закриваю, трохи у варення, а решту у морозилку. Сливу може ще закрию. Цілою. Бо на варення багато цукру тре. А мо посушимо, якщо буде що.
Абрикоси на варення закривала. У цьому році нема, так є торішне. Я його з морозивом люблю.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 10:59:03 IP/Host: ---.broadband.kyivstar.net
|
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:00:29 IP/Host: ---.range86-178.btcentralplus.com
|
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:02:27 IP/Host: 109.122.46.---
|
Розгорнути попередні цитати...Консервую помідори і огірочки з кетчупом Чілі(Торчин). Але найбільш сподобались кабачки по цьому рецепту. Кому цікаво - пошук на Ютубі.
Салати не консервую, роблю зі свіжих овочів. Зараз не совок, славабогу, овочі можна купити круглий рік.
А ще заморозив нАзиму броколі, цвітну капусту, горошок, спаржеву квасолю, кріп, трохи кабачків. На підході болгарський перець. Все з власної дачі.Я теж вже третій рік закриваю огірки з кетчупом Чілі ))) Помідори і кабачки не пробувала, треба буде спробувати.
Салати взимку не йдуть зовсім, донька, коли з нами жила, то навіть покуштувати відмовлялася, а чоловік їсть, але якось неохотно.
То я й припинила їх консервувати взагалі. Тільки баклажани роблю заготовку і все.
Кароффка, а оце твоє "париш 2 рази" - це те ж саме, що заливаємо окропом, 10 хвилин стоїть, зливаєш, кип"ятиш, знову заливаєш ?
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:04:22 IP/Host: 109.122.46.---
|
Я на бутиль давала 80 г оцту на огірки та 50 на помідори. Нічого не зривало. Тільки оцет в банку перед останньою заливою.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:06:44 IP/Host: 46.98.129.---
|
Тільки, літрова стоїть 12 хв, а 3-літрова - 20 хвилин.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:07:05 IP/Host: 109.122.46.---
|
Карофка, дяки.
Але квасоля, як і горошок, зі мною не дружать в городі. Тому я їх купую але рецептик - бомба.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:07:20 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:09:12 IP/Host: 109.122.46.---
|
Розгорнути попередні цитати...Тільки, літрова стоїть 12 хв, а 3-літрова - 20 хвилин.Дяки. А я так трохи постояло, і виливала коли вже руками можна взятися )))
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:09:20 IP/Host: 176.122.101.---
|
адже для порівняння:
у моїх рецептах на літр води йде 37,5/50 гр цукру, 30 гр. солі, 100 мл. оцту
у рецептах кадри на літр води йде 75 гр солі, 100 гр. цукру, 100 мл. оцту (і це при цукровому діабетові).
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:09:29 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...Карофка, дяки.
Але квасоля, як і горошок, зі мною не дружать в городі. Тому я їх купую але рецептик - бомба.У мене дитина квасолю з*їдає серед перших нарівні з аджикою і лечо. Не встигаю і борщу наваритися взимку, то трішки приховую від нього.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:11:44 IP/Host: 176.122.101.---
|
Розгорнути попередні цитати...Тільки, літрова стоїть 12 хв, а 3-літрова - 20 хвилин.Дяки. А я так трохи постояло, і виливала коли вже руками можна взятися )))
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:14:35 IP/Host: 176.122.101.---
|
Розгорнути попередні цитати...Карофка, дяки.
Але квасоля, як і горошок, зі мною не дружать в городі. Тому я їх купую але рецептик - бомба.У мене дитина квасолю з*їдає серед перших нарівні з аджикою і лечо. Не встигаю і борщу наваритися взимку, то трішки приховую від нього.А я від чоловіка ховаю. Як тільки забігла баночка квасолі у холодильник, все, хто не встиг, той борщ без квасолі їсть
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:18:50 IP/Host: 109.122.46.---
|
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:20:07 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:22:05 IP/Host: 109.122.46.---
|
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:23:33 IP/Host: 109.122.46.---
|
Мене харить ту квасолю з м'яса або реберець виколупувати, коли бульон проціджую.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:25:08 IP/Host: ---.206.252.172.pantele.net.ua
|
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:26:47 IP/Host: ---.volia.net
|
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:38:27 IP/Host: 176.122.101.---
|
Помідори я закатую ще простіше: на дно в банку 2-3 гвоздічини на літр, помідори накладаю, у маринад 1 ст. л солі, 2-3 ст. л цукру, 100 мл оцту. 1 раз пропарила, на другий закатала.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 11:41:03 IP/Host: 176.122.101.---
|
Але більше я люблю варення абрикосово-апельсинове. Теж 1:1:1, ле з невеличким нюансом: з половини апельсинів зчищаю шкурку, щоб не дуже гірчила. Апельсини та абрикоси перемелюю на середню решітку мясорубки. Кісточки можете виймати з апельсина, а можете і не виймати - вони потім додадуться до шматочків перемеленої шкурки як цукати. Варити 40 хвилин помішуючи. Розкласти у стерилізовані банки, закатати і укутати.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 12:00:34 IP/Host: 88.155.12.---
|
От, курва, файлообмінник йому не такий
Ви краще розкажіть як помідорки закриваєте, шось маю бажання вперше в житті зайнятися солінням/маринуванням. А шо як їх віскі залити - шо буде?))
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 12:21:41 IP/Host: ---.mobile.kyivstar.net
|
Я вже років з 10 огірки тільки заквашувала - на олів"є, розсольник і вінегрет потрібні саме такі,
зазвичай беру середнього розміру плоди, обов"язково додаю в банку листя хрону,
аби огірочки не перекисали і не розлазились, ну і подрібнений часник та шапочку кропу.
У мене банки-півторачки, то півтори ложки солі кладу і заливаю холодною водою,
стоять у теплі три-чотири доби, потім розсіл зливаю, кип"ячу і назад у банку,
закриваю поліетиленовими герметичними кришками. Вже заготували 10 півторачок.
А в цьому році назбирали ще і кілограмів три корнішончиків, то вирішили законсервувати -
вийшло 5 літрових банок, маринаду 2 літри заварила (150 гр цукру, 100 гр солі і 200 мл оцту)
в якості експерименту замість хрону в маринад додала насіння гірчиці, ну і перець горошком та лавровий лист.
Стерилізувала хвилин 10 і закатала металевими кришками.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 12:22:49 IP/Host: ---.mobile.kyivstar.net
|
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 12:26:16 IP/Host: 176.122.101.---
|
Кста, щодо зберігання квасолі:
можете отак всю сирою закинути у морозилку і зберігати там всю зиму, бо якщо її періодично хоча б раз на місяць не закидати на добу у морозилку, то навесну з неї вилізуть довгоносики.
У мене свекруха приварює, а я люблю її зберігати сирою у морозилці.
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 12:30:49 IP/Host: 176.122.101.---
|
Розгорнути попередні цитати...Я вже років з 10 огірки тільки заквашувала - на олів"є, розсольник і вінегрет потрібні саме такі,
зазвичай беру середнього розміру плоди, обов"язково додаю в банку листя хрону,
аби огірочки не перекисали і не розлазились, ну і подрібнений часник та шапочку кропу.
У мене банки-півторачки, то півтори ложки солі кладу і заливаю холодною водою,
стоять у теплі три-чотири доби, потім розсіл зливаю, кип"ячу і назад у банку,
закриваю поліетиленовими герметичними кришками. Вже заготували 10 півторачок.
А в цьому році назбирали ще і кілограмів три корнішончиків, то вирішили законсервувати -
вийшло 5 літрових банок, маринаду 2 літри заварила (150 гр цукру, 100 гр солі і 200 мл оцту)
в якості експерименту замість хрону в маринад додала насіння гірчиці, ну і перець горошком та лавровий лист.
Стерилізувала хвилин 10 і закатала металевими кришками.сейчас замочу вечером попробую холодным способом 3 столовые ложки соли на 3 литр банку залить водой из колодца и в подвал.
квасить надоело
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 12:33:12 IP/Host: ---.206.252.172.pantele.net.ua
|
в маринованные огурцы кладу больше сахара чем соли, чтоб как из Голландии по вкусу были
кстати, может кто знает рецепт таких огурцов точный?
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 12:35:31 IP/Host: 176.122.101.---
|
в маринованные огурцы кладу больше сахара чем соли, чтоб как из Голландии по вкусу были
кстати, может кто знает рецепт таких огурцов точный?
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 12:36:24 IP/Host: ---.10.164.95.in-addr.arpa.nline.net.ua
|
Re: Хто що, консервація. |
24 липня 2021 12:46:06 IP/Host: 176.122.101.---
|
я нічого не закриваю. раніше, коли був чоловік живим, то робили ткемалі соус з червоної та жовтої сливи, морозили овочі та ягоду, білі гриби. зараз подружки, які мають свої дачі, пригощають огірками та помідорами. а так все свіже купую взимку. компоти не п'ємо, тільки узвар. та й де це все зберігати у квартирі? зараз буду тільки морозити все сезонне.