Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль
1
14 квітня 2024 00:32:26
Иордания будет сбивать, британские истребители вылетели, а нас пусть равняют с землей, мы не люди?
Вибраний народ не має постраждати.
2
12 квітня 2024 09:07:03
По скудным сообщениям, то без особых изменений.
Щось в кацапів проскакувала інфа, що в Козачих Лагерях невеликий плацдарм захопили наші.
3
29 березня 2024 00:39:15
Про ГЕС в Кам'янському нехороше пишуть.  :X
4
26 березня 2024 18:37:49
Новий голова РНБО України  Литвиненко, випускник Московського інституту криптографії при академії ФСБ - абсолютна людина Єрмака. І в цьому плані його призначення (з відставкою Данилов) виглядає не тільки показово з погляду розкладу сил у найближчому оточенні Зеленського, але відверто цинічно.

Що стосується Данилова, то він пройшов показовий шлях відданої цій владі людини - гарна пенсія, затишна посада у прекрасній європейській країні, влаштовані за кордоном діти та онуки.

Знаю, що дехто порівняє це призначення із призначенням Залужного. Я б не поспішав. У першому випадку - напіввигнання, у другому - нагорода, у першому - найвідданіша і найцінніша для нас Британія, у другому - благополучна Норвегія. Перший - повернеться, щоб у тій чи іншій якості очолити країну, про другого ми забудемо через тиждень.

Олег Шарп.
5
22 березня 2024 20:11:39
:)

Показати зображення...
Так! Зразу ж після відео всередині згадалось!
"І помнітє, ні слова по русскі..."
6
18 березня 2024 00:47:25
Як цікаво...  :-)o

https://t.me/kremlin_secrets/3781
Колись же за такі "джерела" обіцяли банити? Це фуфло рівня Хєнєрала свр, лєгітімного і тп.
7
16 лютого 2024 22:27:52
Все ж залишились ще на росії совісливі люди. Нажаль вимираючий (в прямому сенсі) вид.
ЗІ. За Навальним не жалкую, бутерброд показав хто він є.
8
12 лютого 2024 01:06:05
Побачив чергове відео (якийсь масовий махач). І знову зі сторони ТЦК якісь тітухани у чорному.
І в Одесі скло в автівці такий бив.
Ці секунд 20 відео крутять по кацапських каналах. Реально там конфлікт за церкву московського патріархату. Ось, кацапи вчора самі виклали, а потім фрагмент вирізали і іпсошать.
9
11 лютого 2024 09:33:01

 Повернувся півроку тому. За цей час не було прильотів і до цого ще кілька місяців без уваги від москалів.
 І ось понеслось. Почали десь тиждень тому. Ну а сьогодні вночі це було щось.
 Шо змінилось?
 Просто накопичили шахедів і не жаліють?
 Чи це підготовка до чогось або щось вицілюють
В прибережній зоні Херсонщини таке почалось з листопада. Села на березі та десь на відстані 5 км від Дніпра гатять мало не щодня. Ланцети до 20 км залітають. Думаю кацапи таки налаштували виробництво деяких видів зброї і вирішили методично роздовбувати до чого можуть дотягтись.
10
7 лютого 2024 00:51:40
Достатньо подивись на автопарк біля лікарень, не кажучи вже про Інститут Шалімова чи Центр серця якийсь і навіть папуасу все буде ясно з байками про безкоштовні операції.
11
3 лютого 2024 18:44:01
Хаймарси рознесли "мірную пєкарню" в Лисичанську (реально ресторан "Адріатика"), в якому чомусь зібрались "до 40 чєловек". Напевне булки в три зміни пекли. :)

Ще
12
1 лютого 2024 21:22:33
Берислав стирають просто  :X  Всі будівлі вище 5 поверхів вже знищено.
Схоже кацапське відео з лівого берега.
13
23 січня 2024 22:36:44
Вище про білорусів багато писали. Ось...
Від себе додам, що ще в березні 2022, під час окупації Херсонщини, там вже 100% були білоруси. Розказували знайомі, котрі довго жили в Білорусі і по вимові зразу "вичислили" звідки "асвібадітєль"
?single
14
21 січня 2024 02:33:52
Здається таки до Пітера долетіли влучно. Гаріт  X(
15
19 січня 2024 07:53:27
Всє бєспілотнікі сбіти нєфтєбазой...

Зі. О, так там нічогенько так горить  (tu)

Ну і відео.
17
13 січня 2024 22:58:20
зібрати не так складно - а от де взяти комплектуху?
написали ж де. За свої.  :rotate:
Цитувати
"Это инженерный курс, который научит вас, как дома собрать семидюймовый FPV-дрон. Во время обучения получите доступ к лекциям, будут Zoom с лекторами, перечень компонентов и мастхев-инструментов и материалов, которые нужно приобрести, а также доступ к сообществу инженеров, где можно совещаться и задавать вопросы", – объяснил Федоров.

После сборки FPV-дрон отправляется инструкторам Victory Drones. Беспилотник проходит проверку качества сборки и испытания с весом и, если тест успешный, то дрон передадут военным.
18
31 грудня 2023 21:45:02
Інсайдне відео зі Старкону

https://t.me/zahid_golovne_ua/23967
Хз навіщо таке. Я розумію приколи, але ж кацапи все вивертають..... "Хахли фейки из Арми постят"
19
29 грудня 2023 23:58:11
Це таки може бути. Давно доведено, сучасні тести показують навіть сліди наркотичних речовин, Руйнівники міфів навіть тест проводили. Інша справа, що кількісні параметри не обраховуються, тільки є чи немає речовини. Ось з 19 хвилини.

А ось кацапський репортаж, теж багато років тому опублікований
20
24 грудня 2023 21:55:27
Вчора на ютюбі бачив якесь відео де манкуртиха з кубані балакає на чистій мові в побутових рамках звичайно, а тоді заявляє какая ето мова, ето балачка, я по украински не понимаю. Як не крути а хохлятина за останні років московитам стільки днк добавила, московит зараз це десь 25% хахол по крові, і всі якісь прокляті, не знаю не одної групи імігрантів що з кривавою піною у рота ненавидять землю їх предків і бажає знищення автохонної культури.
Дивно, чому в темі ще немає цього фільму. В 90-х ще були діди, що знали, де Батьківщина їх предків.
21
24 грудня 2023 18:22:06
Врубати потужну ребку і посипляться ті дрони як мухи після дихлофосу.
22
18 грудня 2023 07:42:45
Є хто знаючий? Яка там ОТГ? Яке село є центральним?
Село Керецьки, Керецьківська ОТГ
23
16 грудня 2023 00:59:07
https://t.me/xydessa/37278
Хтось не вірив, коли я про таке писав в іншій темі
Соррі, сьогодні якийсь день зради в мене.
В дядька хату дуже сильно пошкодило сьогодні КАБом, недалеко розірвався, добре що всі живі.
Дружині двоюрідна сестра дзвонила, її чоловік призваний і з весни в Одеській області, в них мала дитина, біля року. На днях командир заявив йому, що або платить 4тис доларів, або відправляють на передок. Заявити боїться, каже вб'ють, там всі пов'язані, військові, менти. От що з цією йобаною феодальною системою робити?
24
15 грудня 2023 18:34:12
Судячи з гілки, всі "політичні сили", незважаючи на "опозиційність" дійшли консенсусу. Шевченко таки пророк.

Цитувати
Так-то, так!
Найшовсь-таки один козак
Із міліона свинопасів,
Що царство все оголосив —
Сатрапа в морду затопив.
А ви — юродиві — тим часом,
Поки нездужає капрал,
Ви огласили юродивим
Святого лицаря. А бивий
Фельдфебель ваш, Сарданапал,
Послав на каторгу святого,
А до побитого старого
Сатрапа «навсегда оставсь
Преблагосклонним».
25
15 грудня 2023 18:04:34
Чому зараз в телеефірі (канал Київ) йде глорифікація цього терориста?

Демонструють відеозвернення самого терориста, демонструють без купюр сам теракт в денний час доби (норми про вікові обмеження в телеефірі вже скасували???).
Ви теж голова якоїсь громади і плануєте підвищити собі оклад і премію під час війни?
Жартую...
26
10 грудня 2023 21:19:36
Результати не фоткав, бо, чесно кажучи, влом метати бісер, але myth мене трохи підбадьорив )))
Я теж не фоткаю, просто згадав зранку дискусію і спробував показати, що тут немає нічого "космічного", мінімум приладів (кухонні ваги, термометр) і витратні (спеції з будь якого магазину, нітритна сіль, оболонка, або взагалі можна в кухонному рукаві готувати). І результат набагато кращий за магазині "вироби". Щось співставне за якістю в магазині буде в 2-3 рази мінімум дорожче.
27
10 грудня 2023 20:20:40
Трохи підніму тему.
Вирішив сьогодні забабахати еспрес-сервелат, без заморочок. Купив в магазині десь 0,8-0,9 кг охолодженої лопатки, там же її на прохання перемололи в фарш. Вдома додав сіль (нітритна+звичайна, 10+10 гр на кг м'яса) та спеції (духмяний та чорний перець, мускатний горіх, коріандр, кардамон, все по 1-2 грами), добре перемішав,  закинув біля 150 гр дрібно порізаного твердого сала (шпик). Спеціально до білянульових температур для замісу фаршу, як радять специ, нічого не охолоджував. Вийшла така суміш, на годину в холодильник її, щоб сіль розійшлася і прореагував нітрит.
Показати зображення...
Набив все в колагенову оболонку, діаметр 45 мм, довжина батона 45 см. Різних шприців ковбасних та м'ясорубок не використовую, набиваю руками через відрізану горловину пластикової пляшки з кефіру.
Показати зображення...
Далі головне, температурна обробка і електродуховці. По часу вийшло приблизно наступне - 1,5 години при 50-60 градусах (до температури всередині батона 40 градусів), 1 година при 80-90 градусах (до температури всередині батона 60-64 градуси), далі наливаємо в піддон кип'яток і готуємо до температури всередині батона 70-72 градуси (в мене це зайняло десь 1 годину). Виймаємо і охолоджуємо хвилин 20 в холодній воді (я роблю це в мийці), потім має в холодильнику ніч пролежати, щоб все стабілізувалось. Але не в моєму випадку, як тільки охолола, зразу пішла в діло. Кінцевий результат на фото, вийшло просто бомбічно.
Показати зображення...
а як взнати температуру в середині батона?
Термометри є спеціальні, гривень 100-200 коштують.

Цитувати
і нашуя та уся мастурба на 5 годин навкруги палки ковбасні?... взяв та засмажив мнясо з цибулькою на пательні і нашо жерти усі ті нітріди з нітратами?
Чистого часу (мішанана, набивка, глянути на термометр, вийняти) хвилин 30. Шкода нітритів явно накручена штучно, ще за часів пізнього СРСР, тим більше  в покупних виробах їх в рази більше, а мясо з цибулькою в бутерброд чи піцу не покладеш.
28
10 грудня 2023 20:09:05
Трохи підніму тему.
Вирішив сьогодні забабахати еспрес-сервелат, без заморочок. Купив в магазині десь 0,8-0,9 кг охолодженої лопатки, там же її на прохання перемололи в фарш. Вдома додав сіль (нітритна+звичайна, 10+10 гр на кг м'яса) та спеції (духмяний та чорний перець, мускатний горіх, коріандр, кардамон, все по 1-2 грами), добре перемішав,  закинув біля 150 гр дрібно порізаного твердого сала (шпик). Спеціально до білянульових температур для замісу фаршу, як радять специ, нічого не охолоджував. Вийшла така суміш, на годину в холодильник її, щоб сіль розійшлася і прореагував нітрит.
Показати зображення...
Набив все в колагенову оболонку, діаметр 45 мм, довжина батона 45 см. Різних шприців ковбасних та м'ясорубок не використовую, набиваю руками через відрізану горловину пластикової пляшки з кефіру.
Показати зображення...
Далі головне, температурна обробка і електродуховці. По часу вийшло приблизно наступне - 1,5 години при 50-60 градусах (до температури всередині батона 40 градусів), 1 година при 80-90 градусах (до температури всередині батона 60-64 градуси), далі наливаємо в піддон кип'яток і готуємо до температури всередині батона 70-72 градуси (в мене це зайняло десь 1 годину). Виймаємо і охолоджуємо хвилин 20 в холодній воді (я роблю це в мийці), потім має в холодильнику ніч пролежати, щоб все стабілізувалось. Але не в моєму випадку, як тільки охолола, зразу пішла в діло. Кінцевий результат на фото, вийшло просто бомбічно.
Показати зображення...
якось
а  що , свинину так можна  , не доводити до 100 градусів ?
в мене кум дуже нехарошу болячку підхватив  , попоїв  свининки недообробленої
Для мене теж це було відкриття. У майже всіх ковбасних виробів температура готовності 70 градусів, крім традиційних смажених ковбас. А сиров'ялені та сушені взагалі без термообробки готуються. Хамони так декілька років можуть висіти.
29
10 грудня 2023 18:03:27
Трохи підніму тему.
Вирішив сьогодні забабахати еспрес-сервелат, без заморочок. Купив в магазині десь 0,8-0,9 кг охолодженої лопатки, там же її на прохання перемололи в фарш. Вдома додав сіль (нітритна+звичайна, 10+10 гр на кг м'яса) та спеції (духмяний та чорний перець, мускатний горіх, коріандр, кардамон, все по 1-2 грами), добре перемішав,  закинув біля 150 гр дрібно порізаного твердого сала (шпик). Спеціально до білянульових температур для замісу фаршу, як радять специ, нічого не охолоджував. Вийшла така суміш, на годину в холодильник її, щоб сіль розійшлася і прореагував нітрит.

Набив все в колагенову оболонку, діаметр 45 мм, довжина батона 45 см. Різних шприців ковбасних та м'ясорубок не використовую, набиваю руками через відрізану горловину пластикової пляшки з кефіру.

Далі головне, температурна обробка і електродуховці. По часу вийшло приблизно наступне - 1,5 години при 50-60 градусах (до температури всередині батона 40 градусів), 1 година при 80-90 градусах (до температури всередині батона 60-64 градуси), далі наливаємо в піддон кип'яток і готуємо до температури всередині батона 70-72 градуси (в мене це зайняло десь 1 годину). Виймаємо і охолоджуємо хвилин 20 в холодній воді (я роблю це в мийці), потім має в холодильнику ніч пролежати, щоб все стабілізувалось. Але не в моєму випадку, як тільки охолола, зразу пішла в діло. Кінцевий результат на фото, вийшло просто бомбічно.
30
2 грудня 2023 10:03:04
Реально, сижу-балдію.
З'їв пару бутриків з цим хлібом до чаю.
Саме той смак, який був в старі добрі часи. Ніяких шкурок-сісьок-пісьок, перемелених хрящів і кісток. Ніякого присмаку хімії і консервантів.
(tu)  я коли почав таке робити, ковбасні вироби не купляю, тільки лікарську, діти виключно з нею бутери їдять, а я не витримую трахотні з цими емульсіями.
31
30 листопада 2023 22:51:04
Северомуйский тоннель закрыли из-за задымления 30.11.2023 07:10 На Байкало-Амурской магистрали из-за задымления закрыли Северомуйский тоннель, поезда пускают в обход.

Как сообщают в Восточно-Сибирской железной дороге, инцидент произошел вчера вечером, когда по тоннелю двигался грузовой состав, в это время появилось задымление. Движение поездов организовали в обход. Создана комиссия, которая выясняет причины произошедшего.

Напомним, Северомуйский тоннель – самый длинный железнодорожный тоннель в России, его длина свыше 15 километров.
Показати зображення...
Що за обход?
Показати зображення...
Кацапи пишуть що на "обходном" теж, тойво...
32
26 листопада 2023 16:43:36
Знову побуду зрадойобом, бо такої х-ні стає все більше. Просто підарастія якась, Бериславський район. Повідомляють люди, яких знаю особисто.
Показати зображення...
а че тут зрадойобствовать, все описанное правда
Так, місцеві "очільники" розказують що все номально, хоча це абсолюьно не так. І немало колобків, які з руснею звалили, через Польшу назад повернулись, а СБУ немає до них діла, сидять "правоохоронці" подалі від фронту.
33
26 листопада 2023 09:42:24
Знову побуду зрадойобом, бо такої х-ні стає все більше. Просто підарастія якась, Бериславський район. Повідомляють люди, яких знаю особисто.
34
26 листопада 2023 09:25:36
Хто там хотів українських "Гєранєй"? Щось схоже летить над тульскімі болотами.
35
25 листопада 2023 16:41:10
Уточнив про хамон.

Засолювали стегно заколотої восени на покрова свині, і до весни, до паски та нога висіла під стріхою в полотняному мішку.

ото і весь рецепт.
солити можна в будь-який з відомих способів.
спецій додавали мало, бо не особливо їх і було в рядових українців.
якось треба спробувати.
дякую.
Головне в таких виробах - дуже добре просолити кістку, бо непросол одна з головних причин протухання. Іспанці свої хамони фактично закопують в сіль на 2-4 тижні, щоб волога по максимуму вийшла.
P.S. І температура має бути не вище 3-4 градусів, бо мікроби не сплять.
36
24 листопада 2023 23:41:04
Ковбаса с магазину - чим далі, тим більш гидотна на смак і, впевнений, на склад.
спробуй сиров'ялену "ностальжі" від алан
це таки "тот самий вкус" (с)
але вона не дуже щоб дешева
Глянув. 800 грн за 1 кг курячої ковбаси, хоча б і сиров'яленої? Ппц. Я прикидав, дуже приблизно, реальна собівартість готового продукту десь така: ціна м'яса*1,6 для сиров'ялених продуктів і ціна м'яса*1,1 для продуктів з тепловою обробкою. Джерки окремо, там дуже сильне усихання.
37
24 листопада 2023 22:27:34
Взяв колагенову оболонку 28мм, шпагат, насадки на м'ясорубку, щоб набивати оболонку, нітритну сіль, харчові фосфати, спеції.

Будемо з дружиною пробувати. Останнім часом полюбляємо приготувати щось не повсякденне. Теж весело.
Фосфати тільки для ковбас з тепловою обробкою (шинка, сервелат, лікарська і т.д) А для них ще обовязково ваги кухонні треба і термометр. Ну і електродуховка, щоб температуру не вище 90 тримати.
38
24 листопада 2023 22:21:12
Ось залишки сировялу, фотав на тапок. Дві верхні - свинина в колагеновій оболонці, знизу - яловичина в оболонці Налофен (дуже рекомендую). Сировина - дрібно порізане мясо, нітритна сіль, спеції. Два-три тижні десь до готовності, якщо щось просте. Робити реально доволі легко. Були ще сервелат та шинка(вєтчіна, кому звичніше), але вчора з'їли.
Показати зображення...
Ось в розрізі, темніше яловичина, діаметр оболонки 40 мм (додаю суміш спецій до бастурми десь 6-8 грам на кг м'яса), з салом свинина, діаметр оболонки 32 мм.
39
24 листопада 2023 22:08:45
Ось залишки сировялу, фотав на тапок. Дві верхні - свинина в колагеновій оболонці, знизу - яловичина в оболонці Налоферм (дуже рекомендую). Сировина - дрібно порізане мясо, нітритна сіль, спеції. Два-три тижні десь до готовності, якщо щось просте. Робити реально доволі легко. Були ще сервелат та шинка(вєтчіна, кому звичніше), але вчора з'їли.
40
19 листопада 2023 10:54:55
Під Миргородом в лісництві близько 200 оленів...
М,ясо - нічого особливого, їла у Фінляндії. Жорсткувате.
що ж, цілком очікувано, все ж дичина або умовно дичина, має бути жорстким
також, ймовірно, жирність маленька, бо в таких умовах набрати жир важкувато
Десь так і є. На Закарпатті родичі пригощали ковбасою з оленини. Дуже червоне маложирне м'ясо. На смак не відчув нічого суперособливого.

Повна версія