Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

Домашній квас

Домашній квас

Розкажіть, хто який готує. Або готував раніше.

Тема авіатора
https://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=1006190.0
Попив квасу і за руль сідати трохи стрьомно. Башню конкретно косить  :rotate:

Квас з молочної сироватки
https://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=1007411.0

Тема кактуса у вільному спілкуванні
https://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=499138.0
Какой квас пьем?

Останнє редагування: 24 червня 2018 14:19:38 від com1
   
Re: Домашній квас

Намагаюсь зробити яблучний із зелених кислих яблук.
В 3-х літровій банці. Квас ще не достиг, а вже майже літру випив.

   
Re: Домашній квас

Робив без дріжджів, з хлібом.
Квас вийшов. Настоюється, бродить дуже повільно. Трохи похолодало.
Тара замала 3 літри. Треба більшу якусь. Постійно п'ю. Доливаю холодну кип'ячену воду. Цукру також додаю.

Який посуд взяти на другий раз?
   
Re: Домашній квас

Чоловік підсів на радлер, каже йому найкраще

Я роблю фруктову воду - заливаю фрукти кип'ятком плюс м'ята чи лимон і охолоджую.
Фруктова вода - виходить щось типу чаю або компоту.

Намагаюсь освоїти домашній квас.
Велика каструля. Дрібно ріжу яблука. Можна сушені взяти, а також ягоди.
Варю з цукром, охолоджую. Розливаю в пляшки не доверху. Додаю родзинки. Закручую кришкою. Ставлю в тепле місце.
   
Re: Домашній квас

квас с соцветий бузины - всем квасам квас

правда, уже поздно его делать

вкус на раннем этапе - как спрайт

вкус на позднем этапе - шампанское

цвет как швепс с лимоном
   
Re: Домашній квас

Квас роблять навіть з буряка. Але там інший рецепт.
Для фруктово-ягідних рецепт майже однаковий.
   
Re: Домашній квас

Беремо велику каструлю. Дрібно ріжемо яблука (або що хто має), на око. Яблука бажано кислі. Можна взяти сушені сухофрукти. Заливаємо водою, засипаємо цукром. Варимо. Як нагріється - пробуємо на смак, за потреби додаємо цукру. Можна довести до кипіння або майже до кипіння - за бажанням.

Компот-квас настоюється після варки декілька годин. Потім для прискорення процесу примусово охолоджуємо. Ставимо каструлю в миску з холодною водою. Як вихолоне - виймаємо. Додаємо родзинки, дві скибки житнього хліба, дві жмені вівсяних пластівців. Смак виходить неперевершений. Можна пити вже в процесі приготування. Найкраще - через ніч, щоб забродив.


Останнє редагування: 2 липня 2018 12:39:43 від com1
   
Re: Домашній квас

надо будет попробовать
тем более у меня где-то два фунта солода ферментированного валяются без дела
   
Re: Домашній квас

С виноградных листьев попробуйте, народ. В ведро малирване напихать свежих листьев с пагонами, залить остывшей кипяченой водой (теплой), стакан сахара и грамм 30 сухих дрожжей. Все. в тенек на пару суток, накрыть марлей от мух.  Обалденная тема.
   
Re: Домашній квас

дріжджі краще зробити власноруч, з ізюму.
   
Re: Домашній квас

черный хлеб+сахар+вода=квас

это самый лучший рецепт. делала когда то квас. в жару оч хорошо и на окрошку. сейчас не делаю - нет необходмости
   
Re: Домашній квас

С виноградных листьев попробуйте, народ. В ведро малирване напихать свежих листьев с пагонами, залить остывшей кипяченой водой (теплой), стакан сахара и грамм 30 сухих дрожжей. Все. в тенек на пару суток, накрыть марлей от мух.  Обалденная тема.


ПАГОНИ російського мародера з Донецьких степов України для квасу підійдуть? Добре!
   
Re: Домашній квас

Зелені яблука ріжемо на 4 частини.
 Три жмені на 3 літри яблук різаних .
 Заливаемо окропом.
Додаемо 2 ложки цукру та дольку лимона.
 банку накриваемо бінтом абом арлею. Чекаемо три дні.
 Квас яблучний.

дуже добре при гастриті та для кишечного тракту.
   
Re: Домашній квас

ПАГОНИ російського мародера з Донецьких степов України для квасу підійдуть? Добре!
"Пагін – надземний вегетативний орган, що виник як пристосування до життя в повітряному середовищі суші, – у квіткових досягає високої досконалості. Головним пагоном дерева є стовбур − разом зі своїми бічними відгалуженнями (гілками і 1-2-річними бічними пагонами)[1].

Пагін складається з осі (стебла), листків, та бруньок (зачатків нових пагонів). Основну функцію вегетативного пагона — фотосинтез — здійснюють листки; стебла виконують механічну, провідну, іноді запасаючу функцію. Головна риса пагона, що відрізняє його від кореня – наявність листків, отже наявність вузлів, а подібність у тому, що пагін і корінь мають розгалужену систему.

У одних рослин (злакові) вузли різко позначені у вигляді потовщення на стеблі, у інших межа вузла умовна. Ділянки стебла між вузлами називають міжвузлями. Звичайно на пагоні кілька, іноді багато вузлів і міжвузлів, вони повторюються вздовж осі пагона. Міжвузля можуть бути довгими і тоді пагін називається – видовженим (ростовим), вкорочений пагін має короткі міжвузля. Плодові дерева й кущі утворюють обидва типи пагонів: вкорочені, на яких формуються квітки й плоди; видовжені – безплідні."

 Осьо. А ти мені якусь гидоту у квас суєш, чоловіче. Хіба ж так можна? Сам таке пий, якщо не виверне...
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія