Політичний ФОРУМ
Клуб ФУП => Тема розпочата: Potato від 14 березня 2021 20:14:15
-
У київської перепічки з’явився конкурент — київський пиріг Kyiv Pie. Невеликого розміру, він зроблений у формі сонця та на сьогодні має три види начинки. Пиріг став першим кроком у напрямку розвитку гастрономічного туризму столиці.
Гастрономічний продукт розроблений у співпраці Управління туризму та промоцій КМДА, Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму та шеф-кухаря Олексія Повторейка.
«В рамках підписаного Меморандуму з Асоціацією гастрономічного туризму ми вирішили осучаснити київський гастропродукт. Намагалися поєднати українські традиції та сучасні тренди, — зазначила начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова. — Довго шукали, яка страва розпочне гастрономічну подорож до Києва. І дійшли до спільної думки, що це буде пиріг. Нашим завданням було створити унікальний гастроподукт, який коштує близько одного євро, і який турист може скушутувати, гуляючи містом. Загалом ми прагнемо залучити якомога більше зовнішніх туристів, відновити потоки минулих років та зацікавити внутрішніх туристів».
Про форму та концепцію Kyiv Pie розповів президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму, автор путівника «Київ гастрономічній» (одного з чотирьох туристичних путівників Києва) Олексій Волков.
«Займаюся гастрономічним туризмом та дослідженням кулінарії вже 8 років. Останні 4 роки намагався знайти відповідь, що саме є київська кухня, — зауважив він. — У путівнику „Київ гастрономічний“ описані кілька десятків страв, які можна вважати українськими, київськими, це наші традиційні або шляхетні страви. Але що саме сьогодні може бути київською стравою? Ми враховували кілька моментів: запит на веганські та вегетаріанські страви, що продукт бути ресторанною стравою, зручною у доставці, та стрітфудом, і звісно, безкомпромісно смачним. При обговоренні щоразу приходили до хлібопекарських страв. Традиції хлібопечення у Києві та Україні мають багатовікову історію. Форма цього пирога — сонце. І цей символ притаманний ще часам Київської Русі. Так, сонце знаходиться на даху Будинку митрополита у Софії Київській».
крім форми, охочих скуштувати київський пиріг, обіцяють дивувати начинками.
«Ми розробили три види начинки з локальних продуктів, — звернув увагу віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко, автор рецептури. — Перший — осетр. Сьогодні це елітарний подукт, хоча 300 років тому осетр наводняв Дніпро. Ми використовуємо осетр, вирощений в басейні під Українкою, Київської області. Далі — яловичий лівер а саме серце і печінка, це також локальний продукт з Баришівського району Київської області. І коріння, які ми недооцінюємо. Петрушка, пастернак, селера — саме вони були на нашій території до появи картоплі, яка витіснила цей локальний продукт. Хочемо відновити традиції та дати можливість спробувати ці смаки містянам та гостям столиці».
Для київського пирога характерне «повільне приготування», коли начинка готується мінімум 3 години, тушиться на невеликому вогні, а в якості заправки використовується цибуля, часник, соняшникова олія, масло. Лівер спочатку відварюється. Тісто може бути дріджеве, чи бездріджеве, на вершковому маслі чи маргарині. Відрізнити пироги можна за зовнішнім виглядом — пироги з корінням посипані насінням льону, а з ліверу — соняшниковим насінням.
«Пироги запікаються в духовці, тут ми також звертаємося до історії, адже трипільці, на відміну від кочових народів, готували страви у закритому вогнищі, в печі, — зазначив Олексій Повторейко. — Запікати в духовці потрібно 15-25 хвилин. Для цих продуктів можна використовувати шокову заморожку, а спечені чудово зберігаються 3-4 дні. В планах також солодкі начинки, зокрема, яблука та спеції».
-
Сьогодні продегустувати Kyiv Pie є змога в ресторанах мережі «Наживо» на Осокорках та Подолі. Вартість пирогів на виніс — 35 грн. (з осетром 60 грн.), в ресторанній подачі (з картоплею, салатом) коштуватимуть дорожче (від 60 грн.). До промоції нового київського гастропродукту запрошують всіх охочих рестораторів, яким безкоштовно нададуть рецептуру (технологічні карти) пирогів. Крім того, на сторінці Управління туризму та промоцій КМДА проведуть голосування за найкращий логотип Kyiv Pie.
Також київський пиріг буде презентований на туристичній виставці у Києві 24-26 березня, інших туристичних заходах, розглядають можливість продавати його в туристично-інформаційних центрах столиці (наразі таких відкрито два — в будівлі КМДА та Київській картинній галереї).
«Гастрономічний туризм є сьогодні одним із пріоритетних напрямків у Києві разом із медичним та бізнес-туризмом. Далі ми плануємо створення різних видів сучасних гастропродуктів, проведення гастрономічної премії та створення мапи тематичних гастрономічних маршрутів міста Києва», — поділилася Марина Радова.
https://vechirniy.kyiv.ua/news/50541/
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0793.jpg)
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0746-1.jpg)
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0777-1.jpg)
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_s0740-1.jpg)
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0768-1.jpg)
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0836-1.jpg)
-
лажа повна. Тісто що, як в караїмських пиріжках? Начинка: Осетр, коріння - серйозно??? Лосося ще напхайте, м'ясо страуса. І не забудьте напхати чорнил каракатиці, щоб модно-чорним було.
95-квартал якийся, а не страва
-
цена какая? это будет решающим фктором
-
виглядає апетитно
шкода, нема олдвуда в Києві, щоб пішов, скуштував і відзвітувався
-
Она так любит кушать, что ей рот замотали? :gigi:
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0768-1.jpg)
-
цена какая? это будет решающим фктором
Пиріг має коштувати до 30 гривень. Передбачається, що купити його можна буде в кафе або на вуличних фудкортах.
Сьогодні продегустувати Kyiv Pie є змога в ресторанах мережі «Наживо» на Осокорках та Подолі. Вартість пирогів на виніс — 35 грн. (з осетром 60 грн.), в ресторанній подачі (з картоплею, салатом) коштуватимуть дорожче (від 60 грн.).
-
І експерти вгодовані, такі поганого не порадять ;)
-
Зєля сказав шавєрма значить шавєрма))))
-
Ми розробили три види начинки з локальних продуктів, — звернув увагу віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко, автор рецептури. — Перший — осетр.
Осетр за 35 грн? :pooh_lol:
Ну якщо його 5 грам...
-
Жалкі потуги на піцу.укрмікропіца за ціною звичайної піци)))))
Гавно а не люди. Недолугість таки визначальна риса цеєвропейця)))
-
Топікстартер ризикує загриміти за продажництво))) рекламні відрахуванні одміністрації переказав ?
-
Потейто продажник)
-
Конкурент перепічки? Бугога!!!!!!!!
-
Піца по вкраїнськи. Менше вже не можна) за повну ціну малої піци)
Укр мега жлібство)
-
А як же катлєта по київські?)
-
Мікро піца?
-
Мікро піца?
Укрпіца. За ціною звичайної з доміноса етс)
-
Фокус в товщому коржі. Це по вкраїнськи.
-
Почему нет фото пирога с осетром в разрезе? Чтоб оценить соотношение теста и начинки.
И накуя его семечками посыпать? :facepalm1:
-
на самсу похоже
-
Ми розробили три види начинки з локальних продуктів, — звернув увагу віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко, автор рецептури. — Перший — осетр.
Осетр за 35 грн? :pooh_lol:
Ну якщо його 5 грам...
З осетром - 60.
Хтось взагалі текст читає? :facepalm:
-
ладно.. видать и в этой теме пришла пора написать
НЕДОЛУГИЕ!!!!!
-
Правильная укр уличная еда это вареники с картошкой или с мясом насаженные на шпажку как люлякебаб
-
"Киев - город, где все начинается"
Не самый удачный логотип в период пандемии.. :D
-
Різні уїбани так обсирають продукт, наче їх під дулом автомату примушують його купувати. Заспокойтесь, уїбани. Не подобається - не купуйте.
-
ладно.. видать и в этой теме пришла пора написать
НЕДОЛУГИЕ!!!!!
Зроби краще!
Ой, вибач, я забув, що ти імпотент.
-
Она так любит кушать, что ей рот замотали? :gigi:
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0768-1.jpg)
:lol: :weep:
ета пяць! (tu)
-
А просто пиріжки з вишнями, яблоками, сиром, лівером... Чим не так?
Нафіга видумувать велосипед?
-
Чоловік на роздачі продуктів без маски :facepalm1:
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
-
А просто пиріжки з вишнями, яблоками, сиром, лівером... Чим не так?
Нафіга видумувать велосипед?
це зараз в світі модньо.
-
Чоловік на роздачі продуктів без маски :facepalm1:
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
і багато є рідких страв у вуличному форматі?
-
Чоловік на роздачі продуктів без маски :facepalm1:
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
і багато є рідких страв у вуличному форматі?
(https://img.depo.ua/745xX/Apr2017/224974.jpg)
Популярне
-
Різні уїбани так обсирають продукт, наче їх під дулом автомату примушують його купувати. Заспокойтесь, уїбани. Не подобається - не купуйте.
Як упирів від хреста!
-
Чоловік на роздачі продуктів без маски :facepalm1:
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
і багато є рідких страв у вуличному форматі?
(https://img.depo.ua/745xX/Apr2017/224974.jpg)
Популярне
не зустрічав ні разу, але популярність не буду заперечувати
а що це?
-
і багато є рідких страв у вуличному форматі?
(https://img.depo.ua/745xX/Apr2017/224974.jpg)
Популярне
не зустрічав ні разу, але популярність не буду заперечувати
а що це?
Суп у стаканчику.
-
(https://img.depo.ua/745xX/Apr2017/224974.jpg)
Популярне
не зустрічав ні разу, але популярність не буду заперечувати
а що це?
Суп у стаканчику.
та я здогадався, що не піца
-
(https://img.depo.ua/745xX/Apr2017/224974.jpg)
Популярне
не зустрічав ні разу, але популярність не буду заперечувати
а що це?
Суп у стаканчику.
Ну це має бути суп пюре
Є бряковмй
http://soupculture.com.ua/#soups
-
лажа повна. Тісто що, як в караїмських пиріжках? Начинка: Осетр, коріння - серйозно??? Лосося ще напхайте, м'ясо страуса. І не забудьте напхати чорнил каракатиці, щоб модно-чорним було.
95-квартал якийся, а не страва
в чем проблема?
-
Сырники в любом виде и в любом количестве, вареники с любой начинкой
-
Різні уїбани так обсирають продукт, наче їх під дулом автомату примушують його купувати. Заспокойтесь, уїбани. Не подобається - не купуйте.
тоже не понял чего такая реакция?
решили люди сделать продукт который будет продвигаться как продукт туристического направления ....
так надо этих людей обосрать.
-
Чоловік на роздачі продуктів без маски :facepalm1:
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
і багато є рідких страв у вуличному форматі?
(https://img.depo.ua/745xX/Apr2017/224974.jpg)
Популярне
(tu)
-
Сырники в любом виде и в любом количестве, вареники с любой начинкой
нужен продукт который можно съесть как фаст фуд и запить кока колой?
какие вареники?
-
Різні уїбани так обсирають продукт, наче їх під дулом автомату примушують його купувати. Заспокойтесь, уїбани. Не подобається - не купуйте.
тоже не понял чего такая реакция?
решили люди сделать продукт который будет продвигаться как продукт туристического направления ....
так надо этих людей обосрать.
+1
Я був в Києві у 2009 році на екскурсії. Десь там недалеко від Золотих Воріт є пам'ятник козакові на коні у дворику якоїсь державної установи, щось з державною безпекою. Так от, екскурсовод, жирнувата кацапська к%рва в беретці, повівши туди групу, показала пам'ятник пограничнникам і давай його об$ирати: "а вот єслі ви пріглядітєсь, то ета ні конь, а какойти поні, а казак на ньом не сідіт, а стаіт, а ногі в казака карочє тулавіща" etc etc.
(https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/websites/50/images/gallery/11458_800x600_bd2ebc2dhaxes.jpg)
Я б вам ДУЖЕ радив провчити з десяток-другий таких об$ирачів якось, але так, щоб було чітко зрозуміло, за що саме карма йому так "посміхнулася".
-
Якщо, наприклад, порівняти з бельгійськими вафлями
Мінус цього продукту в тому що не можна накладати, змішувати різні інгредієнти і топінги. Інгредієнтів не видно
Якщо б зробити булку відкритою. Це було б цікавіше.
Можна. Ще зробити для тих хто бажає кришечку з такого ж тіста
Взяв таке сонечко з високими бортами . Туди тобі поклали тещо ти замовив на вибір і їш
Це додає елемент гри. Як і з супами.
-
Сырники в любом виде и в любом количестве, вареники с любой начинкой
нужен продукт который можно съесть как фаст фуд и запить кока колой?
какие вареники?
вкусные.
Есть такая дичь, как пельмени, жареные во фритюре. Продают в картонном кульке, как картошку в макдаке с одноразовой вилкой. Сырник вполне себе можно есть руками и запивать чаем
-
К чему она Вам это про памятник рассказывала? А вы внимательно слушали экскурсовода? Она ни кого не обсырала!!! Надо слушать экскурсовода, а не искать во всём негатив! А на подоле вам расскажут про памятник "какающей лошади"!!! Киевляне любят юмор!
-
Это ответ на написанное GizmoGremlin
-
К чему она Вам это про памятник рассказывала? А вы внимательно слушали экскурсовода? Она ни кого не обсырала!!! Надо слушать экскурсовода, а не искать во всём негатив!
В моєму пості є відповіді на ваші запитання.
-
А може хтось куснути для експерименту і описати відчуття?
-
К чему она Вам это про памятник рассказывала? А вы внимательно слушали экскурсовода? Она ни кого не обсырала!!! Надо слушать экскурсовода, а не искать во всём негатив!
В моєму пості є відповіді на ваші запитання.
Ні! відповіді нема!Ви почули щось, що Вам не сподобалось і зрозуміли до чого це!
В народе этот памятник сразу в шутку назвали "памятник мужскому достоинству" именно по причине того, что козак и лошадь не пропорциональны и он как бы не сидит на лошади, а держит её между ног!
Это народный юмор, а не об$ирач!!!
Тот же экскурсовод там же рассказывал про "ёжика и лошадку" и этого вы тоже похоже не услышали! Вам нужен негатив, а в Киеве любят шутить!
И этот казак имеет прямое отношение к госоргану, на который он смотрит!
-
Тот же экскурсовод там же рассказывал про "ёжика и лошадку" и этого вы тоже похоже не услышали! Вам нужен негатив, а в Киеве любят шутить!
Якби туристам з Канади цікава була клоунада, вони б поїхали в Монреаль на Цирк Де Солель.
А від екскурсії в столиці України очікується знайомство з усім, що в ній є найкращого, а не об$ирання пам'ятника, до якого сама ж і привела. Виглядає жалюгідно.
Так - зрозуміло?
-
виглядає апетитно
шкода, нема олдвуда в Києві, щоб пішов, скуштував і відзвітувався
Чесно кажучи виглядає неначе його діти в пісочниці готували. Куди насіння насипалось,
Може воно і смачне, але сонце точно не нагадує.
-
Ми розробили три види начинки з локальних продуктів, — звернув увагу віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко, автор рецептури. — Перший — осетр.
Осетр за 35 грн? :pooh_lol:
Ну якщо його 5 грам...
З осетром 60 грн.
-
Може воно і смачне, але сонце точно не нагадує.
Тобі треба фотографічну достовірність?
-
Різні уїбани так обсирають продукт, наче їх під дулом автомату примушують його купувати. Заспокойтесь, уїбани. Не подобається - не купуйте.
Ти чого так збудився, дядя? День поганий чи тобі ті пиріжки родичі? Люди мають свою думку.
Що тут такого?
-
Може воно і смачне, але сонце точно не нагадує.
Тобі треба фотографічну достовірність?
На х. я? Я і так бачу що зовні виглядає дилетантьскі.
Як діти ліпили.
-
Люди мають свою думку.
А що, вже скуштували? ;o
Чи, як завжди, "смак на колір"?
-
зовні виглядає дилетантьскі.
Зрозуміло. Таки "смак на колір".
-
всі начинки - гівно
-
по 60 грн (навіть з Білоруським осетром)- пролітають.
-
Тот же экскурсовод там же рассказывал про "ёжика и лошадку" и этого вы тоже похоже не услышали! Вам нужен негатив, а в Киеве любят шутить!
Якби туристам з Канади цікава була клоунада, вони б поїхали в Монреаль на Цирк Де Солель.
А від екскурсії в столиці України очікується знайомство з усім, що в ній є найкращого, а не об$ирання пам'ятника, до якого сама ж і привела.
Так - зрозуміло?
Юмор - часть нашей жизни! Каждый слышит то, что хочет услышать. Экскурсовод просто рассказал и историю памятника и юмор киевлян на его тему, но вы что ждали. то и услышали! Живите позитивнее!!! :)
-
зовні виглядає дилетантьскі.
Зрозуміло. Таки "смак на колір".
Якщо це туристична принада, то вона має бути привабливою як на смак так і на колір.
А не виглядати, вибачте, як кізяк на дорозі.
Пиріжки в Пирятині що на Київській трасі у тіток на автовокзалі набагато привабливіше виглядають.
-
Ну наконєц то ! Пірогі !
Ми вже зачекалися.
Я би з рибою скуштував.
-
Ну наконєц то ! Пірогі !
Не пироги, а "pie" :facepalm1:
-
Давня українська випічка - це шишка. Оригінальна за формою і зі смачного тіста. Готували її на весілля.
Років 2 назад біля мене відкрилася Рукавичка і там продавали ті шишки по 8 грн. Цімес! Кожен день мене туди водила мала внучка по шишку, а вона така розбалувана щодо їжі. (https://електронна-енциклопедія.укр/uploads/illustrations/mini/%D0%92%D0%B5%D1%81%D1%96%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%96-%D1%88%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B8.jpg)
-
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
А як це вареники не українські? :S
Щодо борщу - то у формі шоколадного батончика. (tu)
-
Ну наконєц то ! Пірогі !
Не пироги, а "pie" :facepalm1:
Люблю раболєпіє українців) і катлєта у них па кієвскі а не по києвські) а тепер у них новий старший брат сшанець. То ж оце гавно не київський пиріг а куївпай))))
Гавно а не люди
-
Ну наконєц то ! Пірогі !
Не пироги, а "pie" :facepalm1:
Люблю раболєпіє українців) і катлєта у них па кієвскі а не по києвські) а тепер у них новий старший брат сшанець. То ж оце гавно не київський пиріг а куївпай))))
Гавно а не люди
а тобі яке взагалі діло до наших пирогів/паїв? дивися на свій скрєпний "курнік с мойвай" (https://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_geek.png)
(http://ic.pics.livejournal.com/spulers/35910154/1186639/1186639_original.jpg)
-
Не пироги, а "pie" :facepalm1:
Люблю раболєпіє українців) і катлєта у них па кієвскі а не по києвські) а тепер у них новий старший брат сшанець. То ж оце гавно не київський пиріг а куївпай))))
Гавно а не люди
а тобі яке взагалі діло до наших пирогів/паїв? дивися на свій скрєпний "курнік с мойвай" (https://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_geek.png)
(http://ic.pics.livejournal.com/spulers/35910154/1186639/1186639_original.jpg)
що це бл..ядь таке ?
-
Не пироги, а "pie" :facepalm1:
Люблю раболєпіє українців) і катлєта у них па кієвскі а не по києвські) а тепер у них новий старший брат сшанець. То ж оце гавно не київський пиріг а куївпай))))
Гавно а не люди
а тобі яке взагалі діло до наших пирогів/паїв? дивися на свій скрєпний "курнік с мойвай" (https://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_geek.png)
(http://ic.pics.livejournal.com/spulers/35910154/1186639/1186639_original.jpg)
В українців генетична травма)) кожному українцю ще в утробі матері в борщ насрали кацапи і жиди) а віднедавна ще й мадяри))))
-
ГавноПай!! Нет вкуснее самсы из тандыра что на Почайной
-
Люблю раболєпіє українців) і катлєта у них па кієвскі а не по києвські) а тепер у них новий старший брат сшанець. То ж оце гавно не київський пиріг а куївпай))))
Гавно а не люди
а тобі яке взагалі діло до наших пирогів/паїв? дивися на свій скрєпний "курнік с мойвай" (https://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_geek.png)
(http://ic.pics.livejournal.com/spulers/35910154/1186639/1186639_original.jpg)
що це бл..ядь таке ?
аелітові скрєпні делікатеси.
-
А просто пиріжки з вишнями, яблоками, сиром, лівером... Чим не так?
Нафіга видумувать велосипед?
...так їх по києву в "домашній пекарні" як горобців...
-
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
А як це вареники не українські? :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.
Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
-
Навіть вареники. І ті не українські)
-
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
А як це вареники не українські? :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.
Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
А в Туреччині вареники зараз їдять? ;) То Гордон таке придумав?
-
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
А як це вареники не українські? :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.
Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
Справжні - готують на пару. Тісто дріжжове
-
А як це вареники не українські? :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.
Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
А в Туреччині вареники зараз їдять? ;) То Гордон таке придумав?
гордон - то перше джерело, на яке натрапила. Взагалі, я у Клопотенка колись почула про вареники, що вони мають східне походження.
-
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.
Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
А в Туреччині вареники зараз їдять? ;) То Гордон таке придумав?
гордон - то перше джерело, на яке натрапила. Взагалі, я у Клопотенка колись почула про вареники, що вони мають східне походження.
Бути того не може. Вареники (є така теорія) - ще язичницька страва. Не виключено, бо пшениця була вже дуже давно. Паляниці, хліб у формі сонця - готували. Вареник має форму місяця - теж символ. Худоба була, сир робили, то чому з тіста і сиру не зробити їстивний виріб?
Вироби з тіста робили в різних країнах - на Сході, в Італії...і роблять далі , і ніхто ні в кого не оспорює першість, бо то смішно і занадто примітивно.
Турки ж прийшли в Константинополь тільки у 1453 р. , до речі.
Я пригадую, як мені в Туреччині давали в готелі якийсь продукт з тіста, де начинкою тісто лише змазувалося. На моє небажання таке їсти турок мені простогнав: Ето же пєльмєні... :facepalm:
Якби турки придумали вареники, вони б їх їли досі.
А Гордон ...такий Гордон...
Он гляньте, як Аеліт відразу підхопив.
" Німець каже: Ви моголи...
- Моголи, моголи..."
-
лажа повна. Тісто що, як в караїмських пиріжках? Начинка: Осетр, коріння - серйозно??? Лосося ще напхайте, м'ясо страуса. І не забудьте напхати чорнил каракатиці, щоб модно-чорним було.
95-квартал якийся, а не страва
в чем проблема?
Назвіть мені без гугла 5, ні хоча б 3 українські страви з осетром.
-
У Києві обирають логотип для столичного пирога Kyiv Pie
В рамках проєкту гастрономічних турів Києвом команда кухарів створила пиріг Kyiv Pie – гастросимвол столиці. На офіційному туристичному сайті міста розпочали голосування за найкращий логотип цього символу.
За задумом, пиріг буде презентувати Київ серед туристів та жителів столиці.
Загалом, існує п’ять варіантів майбутнього логотипу:
Сонце над Дніпром
Концепція: Київ стоїть на Дніпрі – річці, яка є однією з візитівок столиці. Сонце – це форма самого пирога й символ України загалом, яке впевнено підіймається та йде уперед.
(https://kyivcitytravel.com.ua/wp-content/uploads/soncze-nad-dnIprom.png)
Старословянская в’язь
Орнамент виконаний на основі символів родючості та сили, які використовували за часів Київської Русі для розпису елементів побуту.
(https://kyivcitytravel.com.ua/wp-content/uploads/staroslovyanska-vyaz.png)
Об’єднання сучасності і традицій
Концепція обрана для зображення ідеї, що у Києві поєднуються традиції й сучасні технології та розвиток: декоративні елементи викликають асоціації з трипільською культурою.
(https://kyivcitytravel.com.ua/wp-content/uploads/obyednannya_suchasnostI_j_tradyczIj.png)
Українське жито
Це одне з символів Києва та України. Об’єднання зображення жита з округлими лініями викликає асоціації з формою самого пирога та сонця.
(https://kyivcitytravel.com.ua/wp-content/uploads/ukrayinske-zhyto.png)
Колос
Мінімалістичне зображення підкреслює зв’язок колоса з історією країни та ідеєю зробити гастросимволом міста саме пиріг.
(https://kyivcitytravel.com.ua/wp-content/uploads/kolos.png)
https://kyivcitytravel.com.ua/golosuvannya-za-najkrashhyj-logotyp/
-
Концепція супер, але я б вишень напхала - типово українська начинка :) але певно ідея була щоб це була не солодка страва
-
Ага, чекаємо дотепників з жартами "Київ дай"
-
Концепція супер, але я б вишень напхала - типово українська начинка :) але певно ідея була щоб це була не солодка страва
Вони б туди ще м'ясо сайгака запхали.
-
Не пироги, а "pie" :facepalm1:
Люблю раболєпіє українців) і катлєта у них па кієвскі а не по києвські) а тепер у них новий старший брат сшанець. То ж оце гавно не київський пиріг а куївпай))))
Гавно а не люди
а тобі яке взагалі діло до наших пирогів/паїв? дивися на свій скрєпний "курнік с мойвай" (https://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_geek.png)
(http://ic.pics.livejournal.com/spulers/35910154/1186639/1186639_original.jpg)
О, Ємєля вхойдохав щуку :idea:
-
Концепція супер, але я б вишень напхала - типово українська начинка :) але певно ідея була щоб це була не солодка страва
Вони б туди ще м'ясо сайгака запхали.
Ну так осетер сумнівно, але ж хочуть, щоб страва і ресторанна була
-
Якіто комісії засєдають...
Нєд шоб назвать - Скибка [ua]
Це коли скибку житьного хліба кирпичик намастити здьором а скоринку натерти часником :pooh_hone: :beach:
А то вигадують яикихось осєтров, якшо хочеця тіпа такого то у Дніпрі масово водилася - стерлядь, і назва яка :)
-
Ага, чекаємо дотепників з жартами "Київ дай"
А я думаю, що буде Київ пі-пі.
-
Ага, чекаємо дотепників з жартами "Київ дай"
А я думаю, що буде Київ пі-пі.
Гадаю англомовні дотепники більше так аналогізуватимуть
Kyiv pie - Kyiv die
-
Концепція супер, але я б вишень напхала - типово українська начинка :) але певно ідея була щоб це була не солодка страва
Вони б туди ще м'ясо сайгака запхали.
Ну так осетер сумнівно, але ж хочуть, щоб страва і ресторанна була
та там все сумнівно. Корєн'я не сумнівно? Та й тісто теж більше під самсу закос якийся. Караїмські пиріжки з Новуса.
-
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
А як це вареники не українські? :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.
Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.
-
А як це вареники не українські? :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.
Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.
доволі смілива заява
-
А як це вареники не українські? :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.
Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.
Какой-то известный повар, ну типа этих что сейчас по ютубах шляются, говорит что Украина может претендовать на вареники с вишнями, как суто национальное украинское. А так, они есть у многих , у поляков в том числе
-
киевская перепичка когда я ела в году 2016 была унылое *авно
-
Мдя.
Повний пі.
Асьотр. Вони ще б шті притягли. І рєпку.
Та ще й по 60 гривень штучка. Тьху.
-
лажа повна. Тісто що, як в караїмських пиріжках? Начинка: Осетр, коріння - серйозно??? Лосося ще напхайте, м'ясо страуса. І не забудьте напхати чорнил каракатиці, щоб модно-чорним було.
95-квартал якийся, а не страва
в чем проблема?
Назвіть мені без гугла 5, ні хоча б 3 українські страви з осетром.
Вязіга , расстєгайчік, шті суточниє, ми вєдь адіннорот (це сарказм єсішо)
-
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.
Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.
Какой-то известный повар, ну типа этих что сейчас по ютубах шляются, говорит что Украина может претендовать на вареники с вишнями, как суто национальное украинское. А так, они есть у многих , у поляков в том числе
ну і? поляки чeсно називають вареники пієрогі рускі, тобто вже сама назва каже, що це для них запозичена страва вiд нас, доречі українці теж називають вареники пирогами, варто згадати пісню - любив козак дівчину і з сиром пироги...
-
Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.
Какой-то известный повар, ну типа этих что сейчас по ютубах шляются, говорит что Украина может претендовать на вареники с вишнями, как суто национальное украинское. А так, они есть у многих , у поляков в том числе
ну і? поляки чeсно називають вареники пієрогі рускі, тобто вже сама назва каже, що це для них запозичена страва вiд нас, доречі українці теж називають вареники пирогами, варто згадати пісню - любив козак дівчину і з сиром пироги...
По-перше , pierogi ruskie не мають ніякого відношення до Москви.
Вареники руські
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Походження Українська кухня, Польська кухня, Словацька кухня
Пироги[1] руські (пол. pierogi ruskie), галицькі вареники — назва вареників, популярна у Польщі[2] та на Західній Україні, назва та страва походять з регіону Червоної Русі (Східна Галичина)[3]. Руські пироги також відомі в Словаччині під назвою словац. bryndzové pirohy.
По
Тісто готують з борошна, води і солі (іноді також яєць ), а начинку з маси сирно- картопляної з додаванням солі, перцю і смаженої цибулі. Тісто розкочують до товщини близько 2 мм, начинку покривають тістом і кип'ятять у воді. Страву подають з шкварками, смаженою цибулею або сметаною. У Львові популярним було подавання руських варенків, посипаних кмином.
Деякі гурмани особливо цінують руські вареники, які готуються і потім смажаться.
Ще в XIX столітті під назвою "вареники руські" розумілися вареники печені з різними начинками (включаючи м'ясо, капусту і гриби).
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8_%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96
Pierogi ruskie
Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi (województwa ruskiego Korony Królestwa Polskiego, następnie w Rzeczypospolitej).
Ciasto przygotowuje się z mąki, wody i soli (czasem także jaj), a farsz z masy twarogowo-ziemniaczanej[5] z dodatkiem soli, pieprzu, podsmażonej cebuli. Ciasto rozwałkowuje się do grubości około 2 mm, farsz oblepia się ciastem i gotuje w wodzie. Potrawę podaje się ze skwarkami, smażoną cebulą lub śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem.
Niektórzy smakosze szczególnie cenią pierogi ruskie gotowane, a następnie odsmażane.
Jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów).
https://pl.wikipedia.org/wiki/Pierogi_ruskie
По-друге , у поляків як і в нас вареників є купа різновидів крім pierogi ruskie : pierogi leniwe, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem , pierogi z kapustą i grzybami і т.д.
По-третє, в українській кухні вареники з сиром і пироги з сиром то дві окремі страви.
-
До мене дійшло, в чому причина цього факапу. Організували це латентні сєпарасти, українофоби (а може і не латентні) а також відверті русофіли з характерними прізвищами президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму Волков та начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Радова.
Звідси й цей антимаркетинговий Kyiv die, і відверто москальский продукт, який вони хочуть видати за український. Ну пруть з них оці всі расстєгаі-кулєбякі-шанєжкі хоч ти трісни.
-
До мене дійшло, в чому причина цього факапу. Організували це латентні сєпарасти, українофоби (а може і не латентні) а також відверті русофіли з характерними прізвищами президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму Волков та начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Радова.
Звідси й цей антимаркетинговий Kyiv die, і відверто москальский продукт, який вони хочуть видати за український. Ну пруть з них оці всі расстєгаі-кулєбякі-шанєжкі хоч ти трісни.
+
Звідти і пірог с асетриной , 100500 рецептів якого є на російських сайтах.
А назва то , взагалі, апофігей кацапства, які при зовнішній ненависті до штатів все в них злизують.
До речі, назва злизана з дурної підліткової комедії American Pie. Цей пиріг там трахають...
Культ карго вульгаріс...
-
Какой-то известный повар, ну типа этих что сейчас по ютубах шляются, говорит что Украина может претендовать на вареники с вишнями, как суто национальное украинское. А так, они есть у многих , у поляков в том числе
ну і? поляки чeсно називають вареники пієрогі рускі, тобто вже сама назва каже, що це для них запозичена страва вiд нас, доречі українці теж називають вареники пирогами, варто згадати пісню - любив козак дівчину і з сиром пироги...
По-перше , pierogi ruskie не мають ніякого відношення до Москви.
Вареники руські
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Походження Українська кухня, Польська кухня, Словацька кухня
Пироги[1] руські (пол. pierogi ruskie), галицькі вареники — назва вареників, популярна у Польщі[2] та на Західній Україні, назва та страва походять з регіону Червоної Русі (Східна Галичина)[3]. Руські пироги також відомі в Словаччині під назвою словац. bryndzové pirohy.
По
Тісто готують з борошна, води і солі (іноді також яєць ), а начинку з маси сирно- картопляної з додаванням солі, перцю і смаженої цибулі. Тісто розкочують до товщини близько 2 мм, начинку покривають тістом і кип'ятять у воді. Страву подають з шкварками, смаженою цибулею або сметаною. У Львові популярним було подавання руських варенків, посипаних кмином.
Деякі гурмани особливо цінують руські вареники, які готуються і потім смажаться.
Ще в XIX столітті під назвою "вареники руські" розумілися вареники печені з різними начинками (включаючи м'ясо, капусту і гриби).
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8_%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96
Pierogi ruskie
Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi (województwa ruskiego Korony Królestwa Polskiego, następnie w Rzeczypospolitej).
Ciasto przygotowuje się z mąki, wody i soli (czasem także jaj), a farsz z masy twarogowo-ziemniaczanej[5] z dodatkiem soli, pieprzu, podsmażonej cebuli. Ciasto rozwałkowuje się do grubości około 2 mm, farsz oblepia się ciastem i gotuje w wodzie. Potrawę podaje się ze skwarkami, smażoną cebulą lub śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem.
Niektórzy smakosze szczególnie cenią pierogi ruskie gotowane, a następnie odsmażane.
Jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów).
https://pl.wikipedia.org/wiki/Pierogi_ruskie
По-друге , у поляків як і в нас вареників є купа різновидів крім pierogi ruskie : pierogi leniwe, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem , pierogi z kapustą i grzybami і т.д.
По-третє, в українській кухні вареники з сиром і пироги з сиром то дві окремі страви.
до чого тут москва взагалі, ясно що це про нас, по польски звучить як рускі/рускіе хто як вимовляє, а тобі чомусь відразу москва мерещиться, і в придачу щоб розумним виглядади навалив в купу всього сам не читаючи :facepalm:
в галичині досить поширено, що вареники називають пирогами, а начинка це вже другорядне, тим більше сирний пиріг і пироги (вареники) з сиром, то є так якби трохи різні кулінарні речі
-
а тепер трохи іншої аргументації, чому ці пиріжки - тупо російська провокація.
За все життя я з'їв безліч пиріжків, якими мене пригощали мама, бабусі, тітки, інші родички, знайомі бабусі в селі та місті. Вони їх пекли з різними начинками: з солоним сиром, солодким сиром, м'ясом, печінкою, вишнями, рисом та яйцем, квасолею, квасолею та чорницями, капустою, яблуками, грушами, абрикосами, повидлом, яблуками та повидлом, лівером, маком навіть з маком, родзинками та горіхами. Але ніколи з рибою. Не знаю чому. Перший і єдиний раз я скуштував пиріжок з рибою років 20 тому, коли був у Росії. І називався той пиріжок - расстєгай.
А тепер порівняйте ото шо назвали "Kyiv die" з отим шо на я навожу на фото
1) це самса, її татари (і не лише) у РФ готують кругом (перша ж фотка, яку мені гугл видав на запит)
(https://s1.webspoon.ru/receipts/2016/1/32080/orig_32080_0_xxl.jpg)
правда ж більше схоже на оту лажу київпай ніж традиційний український пиріжок
2) а це кацапські шанєжки
(https://www.gastronom.ru/binfiles/images/20161115/b7138fff.jpg)
і знову більше схожесті еге ж?
3) а це вищезгадані расстєгайчики
(https://ic.pics.livejournal.com/esmarhov_ss/85882928/665091/665091_original.jpg)
теж схоже на "витвір" кацапоавторів, але не на український пиріжок
-
ну і? поляки чeсно називають вареники пієрогі рускі, тобто вже сама назва каже, що це для них запозичена страва вiд нас, доречі українці теж називають вареники пирогами, варто згадати пісню - любив козак дівчину і з сиром пироги...
По-перше , pierogi ruskie не мають ніякого відношення до Москви.
Вареники руські
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Походження Українська кухня, Польська кухня, Словацька кухня
Пироги[1] руські (пол. pierogi ruskie), галицькі вареники — назва вареників, популярна у Польщі[2] та на Західній Україні, назва та страва походять з регіону Червоної Русі (Східна Галичина)[3]. Руські пироги також відомі в Словаччині під назвою словац. bryndzové pirohy.
По
Тісто готують з борошна, води і солі (іноді також яєць ), а начинку з маси сирно- картопляної з додаванням солі, перцю і смаженої цибулі. Тісто розкочують до товщини близько 2 мм, начинку покривають тістом і кип'ятять у воді. Страву подають з шкварками, смаженою цибулею або сметаною. У Львові популярним було подавання руських варенків, посипаних кмином.
Деякі гурмани особливо цінують руські вареники, які готуються і потім смажаться.
Ще в XIX столітті під назвою "вареники руські" розумілися вареники печені з різними начинками (включаючи м'ясо, капусту і гриби).
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8_%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96
Pierogi ruskie
Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi (województwa ruskiego Korony Królestwa Polskiego, następnie w Rzeczypospolitej).
Ciasto przygotowuje się z mąki, wody i soli (czasem także jaj), a farsz z masy twarogowo-ziemniaczanej[5] z dodatkiem soli, pieprzu, podsmażonej cebuli. Ciasto rozwałkowuje się do grubości około 2 mm, farsz oblepia się ciastem i gotuje w wodzie. Potrawę podaje się ze skwarkami, smażoną cebulą lub śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem.
Niektórzy smakosze szczególnie cenią pierogi ruskie gotowane, a następnie odsmażane.
Jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów).
https://pl.wikipedia.org/wiki/Pierogi_ruskie
По-друге , у поляків як і в нас вареників є купа різновидів крім pierogi ruskie : pierogi leniwe, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem , pierogi z kapustą i grzybami і т.д.
По-третє, в українській кухні вареники з сиром і пироги з сиром то дві окремі страви.
до чого тут москва взагалі, ясно що це про нас, по польски звучить як рускі/рускіе хто як вимовляє, а тобі чомусь відразу москва мерещиться, і в придачу щоб розумним виглядади навалив в купу всього сам не читаючи :facepalm:
в галичині досить поширено, що вареники називають пирогами, а начинка це вже другорядне, тим більше сирний пиріг і пироги (вареники) з сиром, то є так якби трохи різні кулінарні речі
Ще раз. Пироги і вареники то різні в Україні речі. Абсолютно.
Тільки повний невіглас може таке писати " пироги ( вареники)".
А в Галичині то лише запозичення з польскою.
Пан вважає що кубіта то теж українською, наприклад ?
-
І , взагалі, навіщо цей кацапський закос під Америку посеред Європи ?
Своїх назв мало ?
-
колись в Києві так створювали конкуренцію МакДоналдзу
вигадали якусь вареничну і навіть дали їй місце в переході на майдані
точнісінько такий же загон маркетинговий реклама-лого-стилі-шрифти все з національним колоритом
нема тієї вареничної давно
-
По-перше , pierogi ruskie не мають ніякого відношення до Москви.
Вареники руські
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Походження Українська кухня, Польська кухня, Словацька кухня
Пироги[1] руські (пол. pierogi ruskie), галицькі вареники — назва вареників, популярна у Польщі[2] та на Західній Україні, назва та страва походять з регіону Червоної Русі (Східна Галичина)[3]. Руські пироги також відомі в Словаччині під назвою словац. bryndzové pirohy.
По
Тісто готують з борошна, води і солі (іноді також яєць ), а начинку з маси сирно- картопляної з додаванням солі, перцю і смаженої цибулі. Тісто розкочують до товщини близько 2 мм, начинку покривають тістом і кип'ятять у воді. Страву подають з шкварками, смаженою цибулею або сметаною. У Львові популярним було подавання руських варенків, посипаних кмином.
Деякі гурмани особливо цінують руські вареники, які готуються і потім смажаться.
Ще в XIX столітті під назвою "вареники руські" розумілися вареники печені з різними начинками (включаючи м'ясо, капусту і гриби).
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8_%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96
Pierogi ruskie
Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi (województwa ruskiego Korony Królestwa Polskiego, następnie w Rzeczypospolitej).
Ciasto przygotowuje się z mąki, wody i soli (czasem także jaj), a farsz z masy twarogowo-ziemniaczanej[5] z dodatkiem soli, pieprzu, podsmażonej cebuli. Ciasto rozwałkowuje się do grubości około 2 mm, farsz oblepia się ciastem i gotuje w wodzie. Potrawę podaje się ze skwarkami, smażoną cebulą lub śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem.
Niektórzy smakosze szczególnie cenią pierogi ruskie gotowane, a następnie odsmażane.
Jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów).
https://pl.wikipedia.org/wiki/Pierogi_ruskie
По-друге , у поляків як і в нас вареників є купа різновидів крім pierogi ruskie : pierogi leniwe, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem , pierogi z kapustą i grzybami і т.д.
По-третє, в українській кухні вареники з сиром і пироги з сиром то дві окремі страви.
до чого тут москва взагалі, ясно що це про нас, по польски звучить як рускі/рускіе хто як вимовляє, а тобі чомусь відразу москва мерещиться, і в придачу щоб розумним виглядади навалив в купу всього сам не читаючи :facepalm:
в галичині досить поширено, що вареники називають пирогами, а начинка це вже другорядне, тим більше сирний пиріг і пироги (вареники) з сиром, то є так якби трохи різні кулінарні речі
Ще раз. Пироги і вареники то різні в Україні речі. Абсолютно.
Тільки повний невіглас може таке писати " пироги ( вареники)".
А в Галичині то лише запозичення з польскою.
Пан вважає що кубіта то теж українською, наприклад ?
ага і з словацької запозичили теж щоб два рази не запозичати :facepalm:
наша назва, яку запозичили сусіди, пироги=вареники, так само, як і бульба=барболя=картопля, і як різні назви дерунів в різних регіонах україни...
-
-
самса (tu)
-
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/06/18/img20210617150724.jpg)
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/06/18/img20210617153142.jpg)
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/06/18/img20210617154739.jpg)
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/06/18/img20210617153319.jpg)
-
корнепплодаими...
дивно може туристам треба було б анлгійською написати....
-
корнепплодаими...
дивно може туристам треба було б анлгійською написати....
-
З бітрутом? З якими ще корнеплодами?
-
а чому б українцям не зробити з візитівської своєї страви - борща - вуличну находушну хавку?)
ну типу налили борщ в одноразовий паперовийтермостака нчик - накрили накривкою з трубкою 0 йдеш і їсиш через трубочку борщ-
-
до речі щоб ніяка падла не поставила під сумнів що борщ це україна- зробити борщ центральною фігурою великого герба україни , і щоб втерти носа москалям - сметана в тарілці борщу на гербі маж бути обрисами україни з кримом, + все це окантувати по коло українською газовою трубою і лозунг на стрічці - не дамо агресору перестати качати через нашу трубу агресивний газ
слава україні [ua]
-
А что за дикая агрессия, словно шаурму запретили.
-
До мене дійшло, в чому причина цього факапу. Організували це латентні сєпарасти, українофоби (а може і не латентні) а також відверті русофіли з характерними прізвищами президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму Волков та начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Радова.
Звідси й цей антимаркетинговий Kyiv die, і відверто москальский продукт, який вони хочуть видати за український. Ну пруть з них оці всі расстєгаі-кулєбякі-шанєжкі хоч ти трісни.
Так
Добре, що не взлєтіт це убожество
Куди їм до перепічки
-
https://www.facebook.com/kyivtourism/posts/4301487953264930
Ми такоє їсти не будем, туристи теж
Добре, що Макдональдс є, а то ці довбні нагодують корнєплоідамі (цє шо, рєпа?)
-
Просто распилили кучу денег в очередной раз. Немного знаком с отделом туризма кмда изнутри. Логотип, пиаркомпания, и ларёк с пирожками с мясом за пол года. Интересно было бы узнать бюджет всего этого мероприятия.
-
https://www.facebook.com/kyivtourism/posts/4301487953264930
Ми такоє їсти не будем, туристи теж
Добре, що Макдональдс є, а то ці довбні нагодують корнєплоідамі (цє шо, рєпа?)
корнеплоїд це жива розумна істота створена шляхом генетичних модифікацій з буряка, моркви та редьки дайкон в секретній лабораторії Уханя
-
Краще б деруни промотували.
-
+++++++++++++++++++
-
Самса пармуда по- київські.