Політичний ФОРУМ

Клуб ФУП => Тема розпочата: Potato від 14 березня 2021 20:14:15

Назва: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Potato від 14 березня 2021 20:14:15
У київської перепічки з’явився конкурент — київський пиріг Kyiv Pie. Невеликого розміру, він зроблений у формі сонця та на сьогодні має три види начинки. Пиріг став першим кроком у напрямку розвитку гастрономічного туризму столиці.

Гастрономічний продукт розроблений у співпраці Управління туризму та промоцій КМДА, Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму та шеф-кухаря Олексія Повторейка.

«В рамках підписаного Меморандуму з Асоціацією гастрономічного туризму ми вирішили осучаснити київський гастропродукт. Намагалися поєднати українські традиції та сучасні тренди, — зазначила начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова.  — Довго шукали, яка страва розпочне гастрономічну подорож до Києва. І дійшли до спільної думки, що це буде пиріг. Нашим завданням було створити унікальний гастроподукт, який коштує близько одного євро, і який турист може скушутувати, гуляючи містом. Загалом ми прагнемо залучити якомога більше зовнішніх туристів, відновити потоки минулих років та зацікавити внутрішніх туристів».

Про форму та концепцію Kyiv Pie розповів президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму, автор путівника «Київ гастрономічній» (одного з чотирьох туристичних путівників Києва) Олексій Волков.

«Займаюся гастрономічним туризмом та дослідженням кулінарії вже 8 років. Останні 4 роки намагався знайти відповідь, що саме є київська кухня, — зауважив він. — У путівнику „Київ гастрономічний“ описані кілька десятків страв, які можна вважати українськими, київськими, це наші традиційні або шляхетні страви. Але що саме сьогодні може бути київською стравою? Ми враховували кілька моментів: запит на веганські та вегетаріанські страви, що продукт бути ресторанною стравою, зручною у доставці, та стрітфудом, і звісно, безкомпромісно смачним. При обговоренні щоразу приходили до хлібопекарських страв. Традиції хлібопечення у Києві та Україні мають багатовікову історію. Форма цього пирога — сонце. І цей символ притаманний ще часам Київської Русі. Так, сонце знаходиться на даху Будинку митрополита у Софії Київській».

крім форми, охочих скуштувати київський пиріг, обіцяють дивувати начинками.

«Ми розробили три види начинки з локальних продуктів, — звернув увагу віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко, автор рецептури. — Перший — осетр. Сьогодні це елітарний подукт, хоча 300 років тому осетр наводняв Дніпро. Ми використовуємо осетр, вирощений в басейні під Українкою, Київської області. Далі — яловичий лівер а саме серце і печінка, це також локальний продукт з Баришівського району Київської області. І коріння, які ми недооцінюємо. Петрушка, пастернак, селера — саме вони були на нашій території до появи картоплі, яка витіснила цей локальний продукт. Хочемо відновити традиції та дати можливість спробувати ці смаки містянам та гостям столиці».

Для київського пирога характерне «повільне приготування», коли начинка готується мінімум 3 години, тушиться на невеликому вогні, а в якості заправки використовується цибуля, часник, соняшникова олія, масло. Лівер спочатку відварюється. Тісто може бути дріджеве, чи бездріджеве, на вершковому маслі чи маргарині. Відрізнити пироги можна за зовнішнім виглядом — пироги з корінням посипані насінням льону, а з ліверу — соняшниковим насінням.

«Пироги запікаються в духовці, тут ми також звертаємося до історії, адже трипільці, на відміну від кочових народів, готували страви у закритому вогнищі, в печі, — зазначив Олексій Повторейко. — Запікати в духовці потрібно 15-25 хвилин. Для цих продуктів можна використовувати шокову заморожку, а спечені чудово зберігаються 3-4 дні. В планах також солодкі начинки, зокрема, яблука та спеції».
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Potato від 14 березня 2021 20:16:04
Сьогодні продегустувати Kyiv Pie є змога в ресторанах мережі «Наживо» на Осокорках та Подолі. Вартість пирогів на виніс — 35 грн. (з осетром 60 грн.), в ресторанній подачі (з картоплею, салатом) коштуватимуть дорожче (від 60 грн.). До промоції нового київського гастропродукту запрошують всіх охочих рестораторів, яким безкоштовно нададуть рецептуру (технологічні карти) пирогів. Крім того, на сторінці Управління туризму та промоцій КМДА проведуть голосування за найкращий логотип Kyiv Pie.

Також київський пиріг буде презентований на туристичній виставці у Києві 24-26 березня, інших туристичних заходах, розглядають можливість продавати його в туристично-інформаційних центрах столиці (наразі таких відкрито два — в будівлі КМДА та Київській картинній галереї).

«Гастрономічний туризм є сьогодні одним із пріоритетних напрямків у Києві разом із медичним та бізнес-туризмом. Далі ми плануємо створення різних видів сучасних гастропродуктів, проведення гастрономічної премії та створення мапи тематичних гастрономічних маршрутів міста Києва», — поділилася Марина Радова.

https://vechirniy.kyiv.ua/news/50541/

(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0793.jpg)

(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0746-1.jpg)

(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0777-1.jpg)

(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_s0740-1.jpg)

(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0768-1.jpg)

(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0836-1.jpg)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Frost_I від 14 березня 2021 20:22:33
лажа повна. Тісто що, як в караїмських пиріжках? Начинка: Осетр, коріння - серйозно??? Лосося ще напхайте, м'ясо страуса.  І не забудьте напхати чорнил каракатиці, щоб модно-чорним було.
95-квартал якийся, а не страва
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: nik від 14 березня 2021 20:30:23
цена какая? это будет решающим фктором
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: патітяшка від 14 березня 2021 20:34:46
виглядає апетитно
шкода, нема олдвуда в Києві, щоб пішов, скуштував і відзвітувався
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: ПатриоТТ від 14 березня 2021 20:37:17
Она так любит кушать, что ей рот замотали?  :gigi:

(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0768-1.jpg)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Potato від 14 березня 2021 20:38:19
цена какая? это будет решающим фктором

Пиріг має коштувати до 30 гривень. Передбачається, що купити його можна буде в кафе або на вуличних фудкортах.

Сьогодні продегустувати Kyiv Pie є змога в ресторанах мережі «Наживо» на Осокорках та Подолі. Вартість пирогів на виніс — 35 грн. (з осетром 60 грн.), в ресторанній подачі (з картоплею, салатом) коштуватимуть дорожче (від 60 грн.).
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: БМП-2 від 14 березня 2021 21:31:55
І експерти вгодовані,  такі поганого не порадять  ;)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 14 березня 2021 21:34:30
Зєля сказав шавєрма значить шавєрма))))


Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: DiDUS від 14 березня 2021 21:35:56
Ми розробили три види начинки з локальних продуктів, — звернув увагу віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко, автор рецептури. — Перший — осетр.

Осетр за 35 грн?  :pooh_lol:

Ну якщо його 5 грам...
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 14 березня 2021 21:36:23
Жалкі потуги на піцу.укрмікропіца за ціною звичайної піци)))))

Гавно а не люди. Недолугість таки визначальна риса цеєвропейця)))
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 14 березня 2021 21:37:48
Топікстартер ризикує загриміти за продажництво))) рекламні відрахуванні одміністрації переказав ?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 14 березня 2021 21:38:14
Потейто продажник)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: myth від 14 березня 2021 21:39:42
Конкурент перепічки? Бугога!!!!!!!!
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 14 березня 2021 21:41:50
Піца по вкраїнськи. Менше вже не можна) за повну ціну малої піци)

Укр мега жлібство)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 14 березня 2021 21:42:49
А як же катлєта по київські?)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: N88 від 14 березня 2021 21:44:11
Мікро піца?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 14 березня 2021 21:45:36
Мікро піца?

Укрпіца. За ціною звичайної з доміноса етс)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 14 березня 2021 21:46:20
Фокус в товщому коржі. Це по вкраїнськи.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Медведылло від 14 березня 2021 22:13:38
Почему нет фото пирога с осетром в разрезе? Чтоб оценить соотношение теста и начинки.

И накуя его семечками посыпать?  :facepalm1:
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Вовчик від 14 березня 2021 22:15:23
на самсу похоже
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: шуша від 14 березня 2021 22:23:03
Ми розробили три види начинки з локальних продуктів, — звернув увагу віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко, автор рецептури. — Перший — осетр.
Осетр за 35 грн?  :pooh_lol:

Ну якщо його 5 грам...

З осетром - 60.

Хтось взагалі текст читає?  :facepalm:
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Вовчик від 14 березня 2021 22:26:10
ладно.. видать и в этой теме пришла пора написать

НЕДОЛУГИЕ!!!!!
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Вовчик від 14 березня 2021 22:38:48
Правильная укр уличная еда это вареники с картошкой или с мясом насаженные на шпажку как люлякебаб
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: You_know_me від 14 березня 2021 22:44:12
"Киев - город, где все начинается"

Не самый удачный логотип в период пандемии..  :D
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Дядечко Лао від 14 березня 2021 23:07:40
Різні уїбани так обсирають продукт, наче їх під дулом автомату примушують його купувати. Заспокойтесь, уїбани. Не подобається - не купуйте.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Дядечко Лао від 14 березня 2021 23:31:15
ладно.. видать и в этой теме пришла пора написать

НЕДОЛУГИЕ!!!!!

Зроби краще!

Ой, вибач, я забув, що ти імпотент.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Karoffka від 14 березня 2021 23:36:35
Она так любит кушать, что ей рот замотали?  :gigi:

(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/03/13/img_0768-1.jpg)
:lol:  :weep:

ета пяць!  (tu)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Agni від 15 березня 2021 08:42:43
А просто пиріжки з вишнями, яблоками, сиром, лівером... Чим не так?

Нафіга видумувать велосипед?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: тыдыщ від 15 березня 2021 09:22:51
Чоловік на роздачі продуктів без маски  :facepalm1:

P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: myshka naruzhka від 15 березня 2021 09:45:15
А просто пиріжки з вишнями, яблоками, сиром, лівером... Чим не так?

Нафіга видумувать велосипед?
це зараз в світі модньо.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Читач від 15 березня 2021 09:48:37
Чоловік на роздачі продуктів без маски  :facepalm1:

P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.

і багато є рідких страв у вуличному форматі?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: тыдыщ від 15 березня 2021 09:53:53
Чоловік на роздачі продуктів без маски  :facepalm1:

P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
і багато є рідких страв у вуличному форматі?

(https://img.depo.ua/745xX/Apr2017/224974.jpg)

Популярне
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: GizmoGremlin від 15 березня 2021 09:58:22
Різні уїбани так обсирають продукт, наче їх під дулом автомату примушують його купувати. Заспокойтесь, уїбани. Не подобається - не купуйте.

Як упирів від хреста!
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Читач від 15 березня 2021 09:58:35
Чоловік на роздачі продуктів без маски  :facepalm1:

P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
і багато є рідких страв у вуличному форматі?
(https://img.depo.ua/745xX/Apr2017/224974.jpg)
Популярне

не зустрічав ні разу, але популярність не буду заперечувати
а що це?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: тыдыщ від 15 березня 2021 09:59:46
і багато є рідких страв у вуличному форматі?
(https://img.depo.ua/745xX/Apr2017/224974.jpg)
Популярне
не зустрічав ні разу, але популярність не буду заперечувати
а що це?

Суп у стаканчику.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Читач від 15 березня 2021 10:02:58
(https://img.depo.ua/745xX/Apr2017/224974.jpg)
Популярне
не зустрічав ні разу, але популярність не буду заперечувати
а що це?
Суп у стаканчику.

та я здогадався, що не піца
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Potato від 15 березня 2021 10:03:26
(https://img.depo.ua/745xX/Apr2017/224974.jpg)
Популярне
не зустрічав ні разу, але популярність не буду заперечувати
а що це?
Суп у стаканчику.

Ну це має бути суп пюре

Є бряковмй

http://soupculture.com.ua/#soups
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: кноп від 15 березня 2021 10:18:00
лажа повна. Тісто що, як в караїмських пиріжках? Начинка: Осетр, коріння - серйозно??? Лосося ще напхайте, м'ясо страуса.  І не забудьте напхати чорнил каракатиці, щоб модно-чорним було.
95-квартал якийся, а не страва

в чем проблема?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: absolute від 15 березня 2021 10:22:40
Сырники в любом виде и в любом количестве, вареники с любой начинкой
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: кноп від 15 березня 2021 10:23:35
Різні уїбани так обсирають продукт, наче їх під дулом автомату примушують його купувати. Заспокойтесь, уїбани. Не подобається - не купуйте.

тоже не понял чего такая реакция?

решили люди сделать продукт который будет продвигаться как продукт туристического направления ....

так надо этих людей обосрать.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: myshka naruzhka від 15 березня 2021 10:25:34
Чоловік на роздачі продуктів без маски  :facepalm1:

P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
і багато є рідких страв у вуличному форматі?
(https://img.depo.ua/745xX/Apr2017/224974.jpg)
Популярне
(tu)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: кноп від 15 березня 2021 10:27:58
Сырники в любом виде и в любом количестве, вареники с любой начинкой

нужен продукт который можно съесть как фаст фуд и запить кока колой?

какие вареники?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: GizmoGremlin від 15 березня 2021 10:31:22
Різні уїбани так обсирають продукт, наче їх під дулом автомату примушують його купувати. Заспокойтесь, уїбани. Не подобається - не купуйте.
тоже не понял чего такая реакция?

решили люди сделать продукт который будет продвигаться как продукт туристического направления ....

так надо этих людей обосрать.

+1

Я був в Києві у 2009 році на екскурсії. Десь там недалеко від Золотих Воріт є пам'ятник козакові на коні у дворику якоїсь державної установи, щось з державною безпекою. Так от, екскурсовод, жирнувата кацапська к%рва в беретці, повівши туди групу,  показала пам'ятник пограничнникам і давай його об$ирати: "а вот єслі ви пріглядітєсь, то ета ні конь, а какойти поні, а казак на ньом не сідіт, а стаіт, а ногі в казака карочє тулавіща" etc etc.

(https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/websites/50/images/gallery/11458_800x600_bd2ebc2dhaxes.jpg)

Я б вам ДУЖЕ радив провчити з десяток-другий таких об$ирачів якось, але так, щоб було чітко зрозуміло, за що саме карма йому так "посміхнулася".
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Potato від 15 березня 2021 10:39:08
Якщо, наприклад, порівняти з бельгійськими вафлями

Мінус цього продукту в тому що не можна накладати, змішувати різні інгредієнти і топінги. Інгредієнтів не видно

Якщо б зробити булку відкритою. Це було б цікавіше.

Можна. Ще зробити для тих хто бажає кришечку з такого ж тіста

Взяв таке сонечко з високими бортами . Туди тобі поклали тещо ти замовив на вибір і їш

Це додає елемент гри. Як і з супами.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: absolute від 15 березня 2021 11:02:18
Сырники в любом виде и в любом количестве, вареники с любой начинкой
нужен продукт который можно съесть как фаст фуд и запить кока колой?

какие вареники?
вкусные.
Есть такая дичь, как пельмени, жареные во фритюре. Продают в картонном кульке, как картошку в макдаке с одноразовой вилкой. Сырник вполне себе можно есть руками и запивать чаем
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Lenush від 15 березня 2021 11:32:45
 К чему она Вам это про памятник рассказывала? А вы внимательно слушали экскурсовода? Она ни кого не обсырала!!! Надо слушать экскурсовода, а не искать во всём негатив! А на подоле вам расскажут про памятник "какающей лошади"!!! Киевляне любят юмор!
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Lenush від 15 березня 2021 11:33:30
Это ответ на написанное GizmoGremlin
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: GizmoGremlin від 15 березня 2021 11:35:17
К чему она Вам это про памятник рассказывала? А вы внимательно слушали экскурсовода? Она ни кого не обсырала!!! Надо слушать экскурсовода, а не искать во всём негатив!

В  моєму пості є відповіді на ваші запитання.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Ph.D. Olkam від 15 березня 2021 11:36:47
А може хтось куснути для експерименту і описати відчуття?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Lenush від 15 березня 2021 11:46:10
К чему она Вам это про памятник рассказывала? А вы внимательно слушали экскурсовода? Она ни кого не обсырала!!! Надо слушать экскурсовода, а не искать во всём негатив!
В  моєму пості є відповіді на ваші запитання.

Ні! відповіді нема!Ви почули щось, що Вам не сподобалось і зрозуміли до чого це!

В народе этот памятник сразу в шутку назвали "памятник мужскому достоинству" именно по причине того, что козак и лошадь не пропорциональны и он как бы не сидит на лошади, а держит её между ног!

Это народный юмор, а не об$ирач!!!
Тот же экскурсовод там же рассказывал про "ёжика и лошадку" и этого вы тоже похоже не услышали! Вам нужен негатив, а в Киеве любят шутить!
И этот казак имеет прямое отношение к госоргану, на который он смотрит!
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: GizmoGremlin від 15 березня 2021 11:58:40
Тот же экскурсовод там же рассказывал про "ёжика и лошадку" и этого вы тоже похоже не услышали! Вам нужен негатив, а в Киеве любят шутить!

Якби туристам з Канади цікава була клоунада, вони б поїхали в Монреаль на Цирк Де Солель.
А від екскурсії в столиці України очікується знайомство з усім, що в ній є найкращого, а не об$ирання пам'ятника, до якого сама ж і привела. Виглядає жалюгідно.
Так - зрозуміло?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Людас від 15 березня 2021 12:09:19
виглядає апетитно
шкода, нема олдвуда в Києві, щоб пішов, скуштував і відзвітувався

Чесно кажучи виглядає неначе його діти в пісочниці готували. Куди насіння насипалось,
Може воно і смачне, але сонце точно не нагадує.

Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Людас від 15 березня 2021 12:11:10
Ми розробили три види начинки з локальних продуктів, — звернув увагу віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко, автор рецептури. — Перший — осетр.
Осетр за 35 грн?  :pooh_lol:

Ну якщо його 5 грам...

З осетром 60 грн.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: GizmoGremlin від 15 березня 2021 12:13:26
Може воно і смачне, але сонце точно не нагадує.

Тобі треба фотографічну достовірність?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Людас від 15 березня 2021 12:14:24
Різні уїбани так обсирають продукт, наче їх під дулом автомату примушують його купувати. Заспокойтесь, уїбани. Не подобається - не купуйте.

Ти чого так збудився, дядя? День поганий чи тобі ті пиріжки родичі? Люди мають свою думку.
Що тут такого?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Людас від 15 березня 2021 12:15:34
Може воно і смачне, але сонце точно не нагадує.
Тобі треба фотографічну достовірність?

На х. я?  Я і так бачу що зовні виглядає дилетантьскі.
Як діти ліпили.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: GizmoGremlin від 15 березня 2021 12:16:11
Люди мають свою думку.

А що, вже скуштували?  ;o
Чи, як завжди, "смак на колір"?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: GizmoGremlin від 15 березня 2021 12:16:55
зовні виглядає дилетантьскі.

Зрозуміло. Таки "смак на колір".
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Миклован від 15 березня 2021 12:18:16
всі начинки - гівно
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: paolo від 15 березня 2021 12:22:39
по 60 грн (навіть з Білоруським осетром)- пролітають.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Lenush від 15 березня 2021 12:22:45
Тот же экскурсовод там же рассказывал про "ёжика и лошадку" и этого вы тоже похоже не услышали! Вам нужен негатив, а в Киеве любят шутить!
Якби туристам з Канади цікава була клоунада, вони б поїхали в Монреаль на Цирк Де Солель.
А від екскурсії в столиці України очікується знайомство з усім, що в ній є найкращого, а не об$ирання пам'ятника, до якого сама ж і привела.
Так - зрозуміло?

Юмор - часть нашей жизни! Каждый слышит то, что хочет услышать. Экскурсовод просто рассказал и историю памятника и юмор киевлян на его тему, но вы что ждали. то и услышали! Живите позитивнее!!! :)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Людас від 15 березня 2021 13:25:42
зовні виглядає дилетантьскі.
Зрозуміло. Таки "смак на колір".

Якщо це туристична принада, то вона має бути привабливою як на смак так і на колір.
А не виглядати, вибачте, як кізяк на дорозі.

Пиріжки в Пирятині що на Київській трасі у тіток на автовокзалі набагато привабливіше виглядають.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Бандер1вець від 15 березня 2021 13:32:48
Ну наконєц то ! Пірогі !


Ми вже зачекалися.

Я би з рибою скуштував.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Прохожий (Киев) від 15 березня 2021 16:20:12
Ну наконєц то ! Пірогі !



Не пироги, а "pie"  :facepalm1:
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: ЛАРТА від 15 березня 2021 17:25:18
Давня українська випічка - це шишка. Оригінальна за формою і зі смачного тіста. Готували її на весілля.
Років 2 назад біля мене відкрилася Рукавичка і там продавали ті шишки по 8 грн. Цімес! Кожен день мене туди водила мала внучка по шишку, а вона така розбалувана щодо їжі. (https://електронна-енциклопедія.укр/uploads/illustrations/mini/%D0%92%D0%B5%D1%81%D1%96%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%96-%D1%88%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B8.jpg)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: ЛАРТА від 15 березня 2021 17:28:43
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.

А як це вареники не українські?  :S
Щодо борщу - то у формі шоколадного батончика.   (tu)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 15 березня 2021 17:38:08
Ну наконєц то ! Пірогі !


Не пироги, а "pie"  :facepalm1:

Люблю раболєпіє українців) і катлєта у них па кієвскі а не по києвські)  а тепер у них новий старший брат сшанець. То ж оце гавно не київський пиріг а куївпай))))


Гавно а не люди
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: myshka naruzhka від 15 березня 2021 17:43:31
Ну наконєц то ! Пірогі !


Не пироги, а "pie"  :facepalm1:
Люблю раболєпіє українців) і катлєта у них па кієвскі а не по києвські)  а тепер у них новий старший брат сшанець. То ж оце гавно не київський пиріг а куївпай))))


Гавно а не люди
а тобі яке взагалі діло до наших пирогів/паїв? дивися на свій скрєпний "курнік с мойвай" (https://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_geek.png)

(http://ic.pics.livejournal.com/spulers/35910154/1186639/1186639_original.jpg)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: paolo від 15 березня 2021 18:06:13
Не пироги, а "pie"  :facepalm1:
Люблю раболєпіє українців) і катлєта у них па кієвскі а не по києвські)  а тепер у них новий старший брат сшанець. То ж оце гавно не київський пиріг а куївпай))))


Гавно а не люди
а тобі яке взагалі діло до наших пирогів/паїв? дивися на свій скрєпний "курнік с мойвай" (https://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_geek.png)
(http://ic.pics.livejournal.com/spulers/35910154/1186639/1186639_original.jpg)

що це бл..ядь таке ?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 15 березня 2021 18:08:21
Не пироги, а "pie"  :facepalm1:
Люблю раболєпіє українців) і катлєта у них па кієвскі а не по києвські)  а тепер у них новий старший брат сшанець. То ж оце гавно не київський пиріг а куївпай))))


Гавно а не люди
а тобі яке взагалі діло до наших пирогів/паїв? дивися на свій скрєпний "курнік с мойвай" (https://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_geek.png)
(http://ic.pics.livejournal.com/spulers/35910154/1186639/1186639_original.jpg)

В українців генетична травма)) кожному українцю ще в утробі матері в борщ насрали кацапи і жиди) а віднедавна ще й мадяри))))
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Вовчик від 15 березня 2021 18:11:56
ГавноПай!! Нет вкуснее самсы из тандыра что на Почайной
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: myshka naruzhka від 15 березня 2021 18:14:16
Люблю раболєпіє українців) і катлєта у них па кієвскі а не по києвські)  а тепер у них новий старший брат сшанець. То ж оце гавно не київський пиріг а куївпай))))


Гавно а не люди
а тобі яке взагалі діло до наших пирогів/паїв? дивися на свій скрєпний "курнік с мойвай" (https://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_geek.png)
(http://ic.pics.livejournal.com/spulers/35910154/1186639/1186639_original.jpg)
що це бл..ядь таке ?
аелітові скрєпні делікатеси.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: murik від 15 березня 2021 19:37:06
А просто пиріжки з вишнями, яблоками, сиром, лівером... Чим не так?

Нафіга видумувать велосипед?
...так їх по києву в "домашній пекарні" як горобців...
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: тыдыщ від 15 березня 2021 21:34:09
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
А як це вареники не українські?  :S


Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.

Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 15 березня 2021 21:36:51
Навіть вареники. І ті не українські)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: ЛАРТА від 15 березня 2021 21:38:12
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
А як це вареники не українські?  :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.

Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
А в Туреччині вареники зараз їдять?  ;)  То Гордон таке придумав?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: adviser від 15 березня 2021 21:39:26
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
А як це вареники не українські?  :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.

Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html

Справжні - готують на пару. Тісто дріжжове
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: тыдыщ від 15 березня 2021 22:05:37
А як це вареники не українські?  :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.

Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
А в Туреччині вареники зараз їдять?  ;)  То Гордон таке придумав?

гордон - то перше джерело, на яке натрапила. Взагалі, я у Клопотенка колись почула про вареники, що вони мають східне походження.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: ЛАРТА від 15 березня 2021 22:36:18
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.

Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
А в Туреччині вареники зараз їдять?  ;)  То Гордон таке придумав?
гордон - то перше джерело, на яке натрапила. Взагалі, я у Клопотенка колись почула про вареники, що вони мають східне походження.
Бути того не може. Вареники (є така теорія) - ще язичницька страва. Не виключено, бо пшениця була вже дуже давно. Паляниці, хліб  у формі сонця - готували. Вареник має форму місяця - теж символ. Худоба була, сир робили, то чому з тіста і сиру не зробити їстивний виріб?
Вироби з тіста робили в різних країнах - на Сході, в Італії...і роблять далі , і ніхто ні в кого не оспорює першість, бо то смішно і занадто примітивно.
Турки ж прийшли в Константинополь тільки у 1453 р. , до речі.

Я пригадую,  як мені в Туреччині давали в готелі якийсь продукт з тіста, де начинкою тісто лише змазувалося. На моє небажання таке їсти турок мені простогнав: Ето же пєльмєні...  :facepalm:
Якби турки придумали вареники, вони б їх їли досі.
А Гордон ...такий Гордон...
Он гляньте, як Аеліт відразу підхопив.
" Німець каже: Ви моголи...
- Моголи, моголи..."
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Frost_I від 16 березня 2021 12:58:52
лажа повна. Тісто що, як в караїмських пиріжках? Начинка: Осетр, коріння - серйозно??? Лосося ще напхайте, м'ясо страуса.  І не забудьте напхати чорнил каракатиці, щоб модно-чорним було.
95-квартал якийся, а не страва
в чем проблема?
Назвіть мені без гугла 5, ні хоча б 3 українські страви з осетром.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Potato від 17 березня 2021 18:42:32
У Києві обирають логотип для столичного пирога Kyiv Pie

В рамках проєкту гастрономічних турів Києвом команда кухарів створила пиріг Kyiv Pie – гастросимвол столиці. На офіційному туристичному сайті міста розпочали голосування за найкращий логотип цього символу.
За задумом, пиріг буде презентувати Київ серед туристів та жителів столиці.

Загалом, існує п’ять варіантів майбутнього логотипу:

Сонце над Дніпром

Концепція: Київ стоїть на Дніпрі – річці, яка є однією з візитівок столиці. Сонце – це форма самого пирога й символ України загалом, яке впевнено підіймається та йде уперед.

(https://kyivcitytravel.com.ua/wp-content/uploads/soncze-nad-dnIprom.png)

Старословянская в’язь

Орнамент виконаний на основі символів родючості та сили, які використовували за часів Київської Русі для розпису елементів побуту.

(https://kyivcitytravel.com.ua/wp-content/uploads/staroslovyanska-vyaz.png)

Об’єднання сучасності і традицій

Концепція обрана для зображення ідеї, що у Києві поєднуються традиції й сучасні технології та розвиток: декоративні елементи викликають асоціації з трипільською культурою.

(https://kyivcitytravel.com.ua/wp-content/uploads/obyednannya_suchasnostI_j_tradyczIj.png)

Українське жито

Це одне з символів Києва та України. Об’єднання зображення жита з округлими лініями викликає асоціації з формою самого пирога та сонця.

(https://kyivcitytravel.com.ua/wp-content/uploads/ukrayinske-zhyto.png)

Колос

Мінімалістичне зображення підкреслює зв’язок колоса з історією країни та ідеєю зробити гастросимволом міста саме пиріг.

(https://kyivcitytravel.com.ua/wp-content/uploads/kolos.png)

https://kyivcitytravel.com.ua/golosuvannya-za-najkrashhyj-logotyp/
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Ю-ла від 17 березня 2021 18:53:26
Концепція супер, але я б вишень напхала - типово українська начинка :) але певно ідея була щоб це була не солодка страва
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Frost_I від 17 березня 2021 18:54:55
Ага, чекаємо дотепників з жартами "Київ дай"
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Frost_I від 17 березня 2021 18:56:09
Концепція супер, але я б вишень напхала - типово українська начинка :) але певно ідея була щоб це була не солодка страва
Вони б туди ще м'ясо сайгака запхали.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Ю-ла від 17 березня 2021 19:02:52
Не пироги, а "pie"  :facepalm1:
Люблю раболєпіє українців) і катлєта у них па кієвскі а не по києвські)  а тепер у них новий старший брат сшанець. То ж оце гавно не київський пиріг а куївпай))))


Гавно а не люди
а тобі яке взагалі діло до наших пирогів/паїв? дивися на свій скрєпний "курнік с мойвай" (https://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_geek.png)
(http://ic.pics.livejournal.com/spulers/35910154/1186639/1186639_original.jpg)
О, Ємєля вхойдохав щуку  :idea:
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Ю-ла від 17 березня 2021 19:04:12
Концепція супер, але я б вишень напхала - типово українська начинка :) але певно ідея була щоб це була не солодка страва
Вони б туди ще м'ясо сайгака запхали.
Ну так осетер сумнівно, але ж хочуть, щоб страва і ресторанна була
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Meanmen від 17 березня 2021 19:07:35
Якіто комісії засєдають...

Нєд шоб назвать - Скибка [ua]

Це коли скибку житьного хліба кирпичик намастити здьором а скоринку натерти часником :pooh_hone:  :beach:

А то вигадують яикихось осєтров, якшо хочеця тіпа такого то у Дніпрі масово водилася - стерлядь, і назва яка :)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: ЛАРТА від 17 березня 2021 19:12:55
Ага, чекаємо дотепників з жартами "Київ дай"
А я думаю, що буде Київ пі-пі.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Frost_I від 17 березня 2021 20:45:30
Ага, чекаємо дотепників з жартами "Київ дай"
А я думаю, що буде Київ пі-пі.

Гадаю англомовні дотепники більше так аналогізуватимуть

Kyiv pie - Kyiv die
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Frost_I від 17 березня 2021 20:48:44
Концепція супер, але я б вишень напхала - типово українська начинка :) але певно ідея була щоб це була не солодка страва
Вони б туди ще м'ясо сайгака запхали.
Ну так осетер сумнівно, але ж хочуть, щоб страва і ресторанна була

та там все сумнівно. Корєн'я не сумнівно? Та й тісто теж більше під самсу закос якийся. Караїмські пиріжки з Новуса.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Via від 17 березня 2021 21:50:21
P.S. вареники - це не традиційна українська страва.
Краще придумали б "вуличний" формат борщу.
А як це вареники не українські?  :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.

Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Potato від 18 березня 2021 08:11:36
А як це вареники не українські?  :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.

Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.

доволі смілива заява
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Palermo від 18 березня 2021 08:19:36
А як це вареники не українські?  :S
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.

Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.
Какой-то известный повар, ну типа этих что сейчас по ютубах шляются, говорит что Украина может претендовать на вареники с вишнями, как суто национальное украинское. А так, они есть у многих , у поляков в том числе
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Молли П від 18 березня 2021 08:29:14
киевская перепичка когда я ела в году 2016 была унылое *авно
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: A.W. від 18 березня 2021 08:35:45
Мдя.
Повний пі.
Асьотр. Вони ще б шті притягли. І рєпку.


 Та ще й по 60 гривень штучка. Тьху.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: A.W. від 18 березня 2021 08:37:13
лажа повна. Тісто що, як в караїмських пиріжках? Начинка: Осетр, коріння - серйозно??? Лосося ще напхайте, м'ясо страуса.  І не забудьте напхати чорнил каракатиці, щоб модно-чорним було.
95-квартал якийся, а не страва
в чем проблема?
Назвіть мені без гугла 5, ні хоча б 3 українські страви з осетром.
Вязіга , расстєгайчік, шті суточниє, ми вєдь адіннорот (це сарказм єсішо)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Came Tak від 18 березня 2021 09:16:27
Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.

Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.
Какой-то известный повар, ну типа этих что сейчас по ютубах шляются, говорит что Украина может претендовать на вареники с вишнями, как суто национальное украинское. А так, они есть у многих , у поляков в том числе

ну і? поляки чeсно називають вареники пієрогі рускі, тобто вже сама назва каже, що це для них запозичена страва вiд нас, доречі українці теж називають вареники пирогами, варто згадати пісню - любив козак дівчину і з сиром пироги...
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Людас від 18 березня 2021 10:50:46
Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.
Какой-то известный повар, ну типа этих что сейчас по ютубах шляются, говорит что Украина может претендовать на вареники с вишнями, как суто национальное украинское. А так, они есть у многих , у поляков в том числе
ну і? поляки чeсно називають вареники пієрогі рускі, тобто вже сама назва каже, що це для них запозичена страва вiд нас, доречі українці теж називають вареники пирогами, варто згадати пісню - любив козак дівчину і з сиром пироги...

По-перше , pierogi ruskie не мають ніякого відношення до Москви.

Вареники руські
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Походження   Українська кухня, Польська кухня, Словацька кухня


Пироги[1] руські (пол. pierogi ruskie), галицькі вареники — назва вареників, популярна у Польщі[2] та на Західній Україні, назва та страва походять з регіону Червоної Русі (Східна Галичина)[3]. Руські пироги також відомі в Словаччині під назвою словац. bryndzové pirohy.
По
Тісто готують з борошна, води і солі (іноді також яєць ), а начинку з маси сирно- картопляної з додаванням солі, перцю і смаженої цибулі. Тісто розкочують до товщини близько 2 мм, начинку покривають тістом і кип'ятять у воді. Страву подають з шкварками, смаженою цибулею або сметаною. У Львові популярним було подавання руських варенків, посипаних кмином.

Деякі гурмани особливо цінують руські вареники, які готуються і потім смажаться.

Ще в XIX столітті під назвою "вареники руські" розумілися вареники печені з різними начинками (включаючи м'ясо, капусту і гриби).

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8_%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96


Pierogi ruskie

Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi (województwa ruskiego Korony Królestwa Polskiego, następnie w Rzeczypospolitej).

Ciasto przygotowuje się z mąki, wody i soli (czasem także jaj), a farsz z masy twarogowo-ziemniaczanej[5] z dodatkiem soli, pieprzu, podsmażonej cebuli. Ciasto rozwałkowuje się do grubości około 2 mm, farsz oblepia się ciastem i gotuje w wodzie. Potrawę podaje się ze skwarkami, smażoną cebulą lub śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem.

Niektórzy smakosze szczególnie cenią pierogi ruskie gotowane, a następnie odsmażane.

Jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów).


https://pl.wikipedia.org/wiki/Pierogi_ruskie


По-друге , у поляків як і в нас вареників є купа різновидів крім pierogi ruskie : pierogi leniwe, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem , pierogi z kapustą i grzybami і т.д.


По-третє, в українській кухні вареники з сиром і пироги з сиром то дві  окремі страви.





Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Frost_I від 18 березня 2021 13:15:34
До мене дійшло, в чому причина цього факапу. Організували це латентні сєпарасти, українофоби (а може і не латентні) а також відверті русофіли з характерними прізвищами президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму Волков та начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Радова.
Звідси й цей антимаркетинговий Kyiv die, і відверто москальский продукт, який вони хочуть видати за український. Ну пруть з них оці всі расстєгаі-кулєбякі-шанєжкі хоч ти трісни.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Людас від 18 березня 2021 13:25:24
До мене дійшло, в чому причина цього факапу. Організували це латентні сєпарасти, українофоби (а може і не латентні) а також відверті русофіли з характерними прізвищами президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму Волков та начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Радова.
Звідси й цей антимаркетинговий Kyiv die, і відверто москальский продукт, який вони хочуть видати за український. Ну пруть з них оці всі расстєгаі-кулєбякі-шанєжкі хоч ти трісни.

+

Звідти і пірог с асетриной , 100500 рецептів якого є на російських  сайтах.
А назва то , взагалі, апофігей кацапства, які при зовнішній ненависті до штатів все в них злизують.
До речі, назва злизана з дурної підліткової комедії American Pie.  Цей пиріг там трахають...

Культ карго вульгаріс...

     
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Came Tak від 18 березня 2021 13:28:26
Какой-то известный повар, ну типа этих что сейчас по ютубах шляются, говорит что Украина может претендовать на вареники с вишнями, как суто национальное украинское. А так, они есть у многих , у поляков в том числе
ну і? поляки чeсно називають вареники пієрогі рускі, тобто вже сама назва каже, що це для них запозичена страва вiд нас, доречі українці теж називають вареники пирогами, варто згадати пісню - любив козак дівчину і з сиром пироги...
По-перше , pierogi ruskie не мають ніякого відношення до Москви.

Вареники руські
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Походження   Українська кухня, Польська кухня, Словацька кухня


Пироги[1] руські (пол. pierogi ruskie), галицькі вареники — назва вареників, популярна у Польщі[2] та на Західній Україні, назва та страва походять з регіону Червоної Русі (Східна Галичина)[3]. Руські пироги також відомі в Словаччині під назвою словац. bryndzové pirohy.
По
Тісто готують з борошна, води і солі (іноді також яєць ), а начинку з маси сирно- картопляної з додаванням солі, перцю і смаженої цибулі. Тісто розкочують до товщини близько 2 мм, начинку покривають тістом і кип'ятять у воді. Страву подають з шкварками, смаженою цибулею або сметаною. У Львові популярним було подавання руських варенків, посипаних кмином.

Деякі гурмани особливо цінують руські вареники, які готуються і потім смажаться.

Ще в XIX столітті під назвою "вареники руські" розумілися вареники печені з різними начинками (включаючи м'ясо, капусту і гриби).

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8_%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96


Pierogi ruskie

Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi (województwa ruskiego Korony Królestwa Polskiego, następnie w Rzeczypospolitej).

Ciasto przygotowuje się z mąki, wody i soli (czasem także jaj), a farsz z masy twarogowo-ziemniaczanej[5] z dodatkiem soli, pieprzu, podsmażonej cebuli. Ciasto rozwałkowuje się do grubości około 2 mm, farsz oblepia się ciastem i gotuje w wodzie. Potrawę podaje się ze skwarkami, smażoną cebulą lub śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem.

Niektórzy smakosze szczególnie cenią pierogi ruskie gotowane, a następnie odsmażane.

Jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów).


https://pl.wikipedia.org/wiki/Pierogi_ruskie


По-друге , у поляків як і в нас вареників є купа різновидів крім pierogi ruskie : pierogi leniwe, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem , pierogi z kapustą i grzybami і т.д.


По-третє, в українській кухні вареники з сиром і пироги з сиром то дві  окремі страви.

до чого тут москва взагалі, ясно що це про нас, по польски звучить як рускі/рускіе хто як вимовляє, а тобі чомусь відразу москва мерещиться, і в придачу щоб розумним виглядади навалив в купу всього сам не читаючи  :facepalm:

в галичині досить поширено, що вареники називають пирогами, а начинка це вже другорядне, тим більше сирний пиріг і пироги (вареники) з сиром, то є так якби трохи різні кулінарні речі
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Frost_I від 18 березня 2021 13:40:34
а тепер трохи іншої аргументації, чому ці пиріжки - тупо російська провокація.
За все життя я з'їв безліч пиріжків, якими мене пригощали мама, бабусі, тітки, інші родички, знайомі бабусі в селі та місті. Вони їх пекли з різними начинками: з солоним сиром, солодким сиром, м'ясом, печінкою, вишнями, рисом та яйцем, квасолею, квасолею та чорницями, капустою, яблуками, грушами, абрикосами, повидлом, яблуками та повидлом, лівером, маком навіть з маком, родзинками та горіхами. Але ніколи з рибою. Не знаю чому. Перший і єдиний раз я скуштував пиріжок з рибою років 20 тому, коли був у Росії. І називався той пиріжок - расстєгай.
А тепер порівняйте ото шо назвали "Kyiv die" з отим шо на я навожу на фото
1) це самса, її татари (і не лише) у РФ готують кругом (перша ж фотка, яку мені гугл видав на запит)
(https://s1.webspoon.ru/receipts/2016/1/32080/orig_32080_0_xxl.jpg)

правда ж більше схоже на оту лажу київпай ніж традиційний український пиріжок

2) а це кацапські шанєжки
(https://www.gastronom.ru/binfiles/images/20161115/b7138fff.jpg)

і знову більше схожесті еге ж?

3) а це вищезгадані расстєгайчики
(https://ic.pics.livejournal.com/esmarhov_ss/85882928/665091/665091_original.jpg)

теж схоже на "витвір" кацапоавторів, але не на український пиріжок
 
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Людас від 18 березня 2021 13:49:03
ну і? поляки чeсно називають вареники пієрогі рускі, тобто вже сама назва каже, що це для них запозичена страва вiд нас, доречі українці теж називають вареники пирогами, варто згадати пісню - любив козак дівчину і з сиром пироги...
По-перше , pierogi ruskie не мають ніякого відношення до Москви.

Вареники руські
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Походження   Українська кухня, Польська кухня, Словацька кухня


Пироги[1] руські (пол. pierogi ruskie), галицькі вареники — назва вареників, популярна у Польщі[2] та на Західній Україні, назва та страва походять з регіону Червоної Русі (Східна Галичина)[3]. Руські пироги також відомі в Словаччині під назвою словац. bryndzové pirohy.
По
Тісто готують з борошна, води і солі (іноді також яєць ), а начинку з маси сирно- картопляної з додаванням солі, перцю і смаженої цибулі. Тісто розкочують до товщини близько 2 мм, начинку покривають тістом і кип'ятять у воді. Страву подають з шкварками, смаженою цибулею або сметаною. У Львові популярним було подавання руських варенків, посипаних кмином.

Деякі гурмани особливо цінують руські вареники, які готуються і потім смажаться.

Ще в XIX столітті під назвою "вареники руські" розумілися вареники печені з різними начинками (включаючи м'ясо, капусту і гриби).

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8_%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96


Pierogi ruskie

Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi (województwa ruskiego Korony Królestwa Polskiego, następnie w Rzeczypospolitej).

Ciasto przygotowuje się z mąki, wody i soli (czasem także jaj), a farsz z masy twarogowo-ziemniaczanej[5] z dodatkiem soli, pieprzu, podsmażonej cebuli. Ciasto rozwałkowuje się do grubości około 2 mm, farsz oblepia się ciastem i gotuje w wodzie. Potrawę podaje się ze skwarkami, smażoną cebulą lub śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem.

Niektórzy smakosze szczególnie cenią pierogi ruskie gotowane, a następnie odsmażane.

Jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów).


https://pl.wikipedia.org/wiki/Pierogi_ruskie


По-друге , у поляків як і в нас вареників є купа різновидів крім pierogi ruskie : pierogi leniwe, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem , pierogi z kapustą i grzybami і т.д.


По-третє, в українській кухні вареники з сиром і пироги з сиром то дві  окремі страви.
до чого тут москва взагалі, ясно що це про нас, по польски звучить як рускі/рускіе хто як вимовляє, а тобі чомусь відразу москва мерещиться, і в придачу щоб розумним виглядади навалив в купу всього сам не читаючи  :facepalm:

в галичині досить поширено, що вареники називають пирогами, а начинка це вже другорядне, тим більше сирний пиріг і пироги (вареники) з сиром, то є так якби трохи різні кулінарні речі

Ще раз.  Пироги і вареники  то різні в Україні речі. Абсолютно.
Тільки повний невіглас може таке писати  " пироги ( вареники)".

А в Галичині то лише запозичення з польскою.

Пан вважає що кубіта то теж українською, наприклад ?


Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Людас від 18 березня 2021 13:53:17
І , взагалі, навіщо цей кацапський  закос під Америку посеред Європи ?
Своїх назв мало ?

 
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Читач від 18 березня 2021 14:00:22
колись в Києві так створювали конкуренцію МакДоналдзу
вигадали якусь вареничну і навіть дали їй місце в переході на майдані
точнісінько такий же загон маркетинговий реклама-лого-стилі-шрифти все з національним колоритом

нема тієї вареничної давно 
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Came Tak від 18 березня 2021 15:08:48
По-перше , pierogi ruskie не мають ніякого відношення до Москви.

Вареники руські
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Походження   Українська кухня, Польська кухня, Словацька кухня


Пироги[1] руські (пол. pierogi ruskie), галицькі вареники — назва вареників, популярна у Польщі[2] та на Західній Україні, назва та страва походять з регіону Червоної Русі (Східна Галичина)[3]. Руські пироги також відомі в Словаччині під назвою словац. bryndzové pirohy.
По
Тісто готують з борошна, води і солі (іноді також яєць ), а начинку з маси сирно- картопляної з додаванням солі, перцю і смаженої цибулі. Тісто розкочують до товщини близько 2 мм, начинку покривають тістом і кип'ятять у воді. Страву подають з шкварками, смаженою цибулею або сметаною. У Львові популярним було подавання руських варенків, посипаних кмином.

Деякі гурмани особливо цінують руські вареники, які готуються і потім смажаться.

Ще в XIX столітті під назвою "вареники руські" розумілися вареники печені з різними начинками (включаючи м'ясо, капусту і гриби).

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8_%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96


Pierogi ruskie

Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi (województwa ruskiego Korony Królestwa Polskiego, następnie w Rzeczypospolitej).

Ciasto przygotowuje się z mąki, wody i soli (czasem także jaj), a farsz z masy twarogowo-ziemniaczanej[5] z dodatkiem soli, pieprzu, podsmażonej cebuli. Ciasto rozwałkowuje się do grubości około 2 mm, farsz oblepia się ciastem i gotuje w wodzie. Potrawę podaje się ze skwarkami, smażoną cebulą lub śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem.

Niektórzy smakosze szczególnie cenią pierogi ruskie gotowane, a następnie odsmażane.

Jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów).


https://pl.wikipedia.org/wiki/Pierogi_ruskie


По-друге , у поляків як і в нас вареників є купа різновидів крім pierogi ruskie : pierogi leniwe, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem , pierogi z kapustą i grzybami і т.д.


По-третє, в українській кухні вареники з сиром і пироги з сиром то дві  окремі страви.
до чого тут москва взагалі, ясно що це про нас, по польски звучить як рускі/рускіе хто як вимовляє, а тобі чомусь відразу москва мерещиться, і в придачу щоб розумним виглядади навалив в купу всього сам не читаючи  :facepalm:

в галичині досить поширено, що вареники називають пирогами, а начинка це вже другорядне, тим більше сирний пиріг і пироги (вареники) з сиром, то є так якби трохи різні кулінарні речі
Ще раз.  Пироги і вареники  то різні в Україні речі. Абсолютно.
Тільки повний невіглас може таке писати  " пироги ( вареники)".

А в Галичині то лише запозичення з польскою.

Пан вважає що кубіта то теж українською, наприклад ?

ага і з словацької запозичили теж щоб два рази не запозичати :facepalm:

наша назва, яку запозичили сусіди, пироги=вареники, так само, як і бульба=барболя=картопля, і як різні назви дерунів в різних регіонах україни...
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Potato від 20 червня 2021 21:20:54
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Вовчик від 20 червня 2021 21:22:06
самса (tu)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Potato від 20 червня 2021 21:30:50
(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/06/18/img20210617150724.jpg)

(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/06/18/img20210617153142.jpg)

(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/06/18/img20210617154739.jpg)

(https://vechirniy.kyiv.ua/uploads/2021/06/18/img20210617153319.jpg)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Potato від 20 червня 2021 21:34:13
корнепплодаими...

дивно може туристам треба було б анлгійською написати....
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Potato від 20 червня 2021 21:35:22
корнепплодаими...

дивно може туристам треба було б анлгійською написати....

Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: LampoGaz від 20 червня 2021 21:36:04
З бітрутом? З якими ще корнеплодами?
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 20 червня 2021 21:37:37
а чому б українцям не зробити з візитівської своєї страви - борща - вуличну находушну хавку?)
ну типу налили борщ в одноразовий паперовийтермостака нчик - накрили накривкою з трубкою 0 йдеш і їсиш через трубочку борщ-
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Aelit від 20 червня 2021 21:39:44
до речі щоб ніяка падла не поставила під сумнів що борщ це україна- зробити борщ центральною фігурою великого герба україни , і щоб втерти носа москалям - сметана в тарілці борщу на гербі маж бути обрисами україни з кримом, + все це окантувати по коло українською газовою трубою і лозунг на стрічці - не дамо агресору перестати качати через нашу трубу агресивний газ
слава україні  [ua]
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Olga Taylor від 21 червня 2021 01:29:25
А что за дикая агрессия, словно шаурму запретили.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Ю-ла від 21 червня 2021 07:49:49
До мене дійшло, в чому причина цього факапу. Організували це латентні сєпарасти, українофоби (а може і не латентні) а також відверті русофіли з характерними прізвищами президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму Волков та начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Радова.
Звідси й цей антимаркетинговий Kyiv die, і відверто москальский продукт, який вони хочуть видати за український. Ну пруть з них оці всі расстєгаі-кулєбякі-шанєжкі хоч ти трісни.
Так
Добре, що не взлєтіт це убожество
Куди їм до перепічки
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Ю-ла від 21 червня 2021 07:52:50
https://www.facebook.com/kyivtourism/posts/4301487953264930
Ми такоє їсти не будем, туристи теж
 Добре, що Макдональдс є, а то ці довбні нагодують  корнєплоідамі (цє шо, рєпа?)
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: lituanier від 21 червня 2021 08:20:49
Просто распилили кучу денег в очередной раз. Немного знаком с отделом туризма кмда изнутри. Логотип, пиаркомпания, и ларёк с пирожками с мясом за пол года. Интересно было бы узнать бюджет всего этого мероприятия.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Potato від 21 червня 2021 08:35:04
https://www.facebook.com/kyivtourism/posts/4301487953264930
Ми такоє їсти не будем, туристи теж
 Добре, що Макдональдс є, а то ці довбні нагодують  корнєплоідамі (цє шо, рєпа?)

корнеплоїд це жива розумна істота створена шляхом генетичних модифікацій з буряка, моркви та редьки дайкон в секретній лабораторії Уханя 
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Amid від 22 червня 2021 23:31:26
Краще б деруни промотували.
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Український Проект від 23 червня 2021 08:08:32
+++++++++++++++++++
Назва: Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Відправлено: Ivanseed від 23 червня 2021 09:24:51
Самса пармуда по- київські.