Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

:-T ФЗВ. Сиров'ялена ковбаса та бастурма своїми руками.

Чи хтось має реальний досвід?

Передивився надцять відосів. Здається, нічого складного і затратного.
Ковбаса с магазину - чим далі, тим більш гидотна на смак і, впевнений, на склад.

Коліться, хто вже робив самостійно?

ну я з кумом... а що ? це можливо.
рецепт шукай в інтернеті. далі пробуй роби експериментуй і матимеш результат.
   
Я хз.
П'ємо кожного року по таблетці для профілактики паразитів і не паримось.
Стейк альденте, він теж лише зверху піджарений)

Як мені казав ветеринар - раз на півроку курс протиглистної терапії потрібно проходити всім. Бо то жах.
А ще ендоскопіст, коли на обстеженні була, казав, що під час обстеження в багатьох людей видно,як рухаються глисти в кішкивнику, але люди про їх наявність не знають)
   
Re:  :-T ФЗВ. Сиров'ялена ковбаса та бастурма своїми руками.

Як мені казав ветеринар - раз на півроку курс протиглистної терапії потрібно проходити всім. Бо то жах.
А ще ендоскопіст, коли на обстеженні була, казав, що під час обстеження в багатьох людей видно,як рухаються глисти в кішкивнику, але люди про їх наявність не знають)
На початку 20-го сторічча люди почали боротьбу з паразитами в кішківнику. Після цього почали хворіти тим, чим до цього ніколи не хворіли. От кому вірити.
   
На початку 20-го сторічча люди почали боротьбу з паразитами в кішківнику. Після цього почали хворіти тим, чим до цього ніколи не хворіли. От кому вірити.
А чи доживали ті люді до встановлення діагнозу взагалі?
   
Сьогодні поставив солитися на 5 діб 1.5 кг м'яса на бастурму.
Соли 3-4 тижні в 30% розчині солі.
   
Re:  :-T ФЗВ. Сиров'ялена ковбаса та бастурма своїми руками.

А чи доживали ті люді до встановлення діагнозу взагалі?
В период с 1200 по 1745 гг. 21-летний в среднем доживал до возраста между 62 и 70 годами - за исключением XIV века, когда бубонная чума радикально снизила вероятную продолжительность жизни до 45 лет.
   
21-летний в среднем доживал до возраста между 62 и 70 годами
Якщо не вб'ють раніше, чи від голоду.
   
Re:  :-T ФЗВ. Сиров'ялена ковбаса та бастурма своїми руками.

Якщо не вб'ють раніше, чи від голоду.
ага, як і зараз
   
ага, як і зараз
Зараз не так активно, як тоді.
Плюс гігієна, сульфаміди та антибіотики.
Тому 62-70- це цифра нереальна.
   
Re:  :-T ФЗВ. Сиров'ялена ковбаса та бастурма своїми руками.

Тому 62-70- це цифра нереальна.
реально доживали - голуба кров. Доступ до їжі, лікарів (ну ті що на той час) і відсутність важкої фізичної праці. Так що 10+ за 800 років, таке собі досягнення.
   
реально доживали - голуба кров
Один на тисячу?
   
Re:  :-T ФЗВ. Сиров'ялена ковбаса та бастурма своїми руками.

Один на тисячу?
ну якось жеж наїбали 7 мільярдів  :laugh:
   
ну якось жеж наїбали 7 мільярдів  :laugh:
Після WW II виключно.
1. Змогли нагодувати.
2. Змогли лікувати.

А тато Чьорчіла помер в 45 років. І голуба кров не допомогла. І це в ХІХ ст.
Бо сифіліс і не було антибіотиків.
   
Скотилися від ковбаси до сифілісу.Такий ФУП.
   
Скотилися від ковбаси до сифілісу.Такий ФУП.
Не я це почав.
   
купую суджук, нарізаю чіпсами і смакую

але багато і часто того не будеш їсти
   
купую суджук, нарізаю чіпсами і смакую

але багато і часто того не будеш їсти
Купую прошюто, нарізаю слайсами і смакую.
Можна їсти щоденно.
   
Ось залишки сировялу, фотав на тапок. Дві верхні - свинина в колагеновій оболонці, знизу - яловичина в оболонці Налоферм (дуже рекомендую). Сировина - дрібно порізане мясо, нітритна сіль, спеції. Два-три тижні десь до готовності, якщо щось просте. Робити реально доволі легко. Були ще сервелат та шинка(вєтчіна, кому звичніше), але вчора з'їли.
Показати зображення...

а де нітритну сіль купляєте?
   
нарізаю слайсами
ножем чи слайсером?
   
В период с 1200 по 1745 гг. 21-летний в среднем доживал до возраста между 62 и 70 годами - за исключением XIV века, когда бубонная чума радикально снизила вероятную продолжительность жизни до 45 лет.
раніше люди їли лише бульбу та сало і жили до 120 років
бігме
   
ножем чи слайсером?
Ножем, звісно.
Слайсер за рахунок тертя псує м'ясо.
   
   
https://youtu.be/1TXwzB8_6R8?si=tG6l_-yqF2OPtect
Неправильно варили.
Бачиш отвори в ковбасі?
Спочатку треба на низькій температурі.
   
Неправильно варили.
Бачиш отвори в ковбасі?
Спочатку треба на низькій температурі.

Рецепт подивись,ковбасу ніхто не варив.
   
Ножем, звісно.
Слайсер за рахунок тертя псує м'ясо.
ножем нестабільний результат
а терка-слайсер також фігня?


   
Рецепт подивись,ковбасу ніхто не варив.
Варену ковбасу ніхто не варив?..
   
ножем нестабільний результат
Ніж нормальний потрібен... Руки...
   
а терка-слайсер також фігня?
Я не користивувався, бо сенс?
   
Рецепт подивись,ковбасу ніхто не варив.

я робив..але мало добавив сік буряка..тому колір другий получився..але смачно.
   
А без нітритної солі можна? Я її на дух не переношу. Я з кон'яком: столова ложка на 1 філе.
Не можна, це безпека і консервант
   
Ніж нормальний потрібен... Руки...
все є, але хочеться ідеальний результат не напрягаючись)
   
Я не користивувався, бо сенс?
Навіщо мені купувати слайсер або шатківницю, коли я можу порізати ножем?
Тому і відповідаю: не користався, бо мені це не треба.
Може я неточно сформулював в перший раз, вибач.
   
все є, але хочеться ідеальний результат не напрягаючись)
Промисловий слайсер.
   
Ще одну фігню примітив.

Варені ковбаси мають присмак якоїсь неприємної хімії, ослбливо, влітку.
Кажуть то - антибіотики, щоб довше зберігалась.
І пересолені.

коли будемо робити своє, будемо впевнені, що там цієї херні нема.

Вони ще й "силіконові", тобто м'яса там ще пошукати.
Навіть "Алан" в цьому плані скурвився. Мабуть тому що споживач морально ще не готовий купувати варену ковбасу за 500 грн кіло
   
а де нітритну сіль купляєте?

https://aromatdereva.com.ua/ua
https://deluxe.com.ua/catalog/pischevyie-dobavki/nitritnaya-sol.html
   
а де нітритну сіль купляєте?
У Сцільпо була колись у банках
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія