Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

ФЗВ: недільне... запитання поціновувачам вина.... :)

От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки.....  як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет....   мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
   
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))
   
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))

А де зберігаєте при такій жарі:  в кімнатній температурі чи в холодильнику?
   
Поможет только такая штучка
https://goodwinehome.com.ua/coravin/1836-koravin-one-coravin.html

Дорогая, но это пока единственная вещь, которой пользуются профессионалы.
   
А де зберігаєте при такій жарі:  в кімнатній температурі чи в холодильнику?
у холодильнику
   
Поможет только такая штучка
https://goodwinehome.com.ua/coravin/1836-koravin-one-coravin.html

Дорогая, но это пока единственная вещь, которой пользуются профессионалы.

Цікаво, дякую....  ніколи такого ще не бачила.....  потрібно буде почитати детальніше...
   
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки.....  як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет....   мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
Закоркувати герметично будь-яким корком, тримати в холодильнику. Настпуного разу пеед вживанням вийняти за не менше як за 2 години.
 
   
у холодильнику

От якраз про це і мова..... вже давно примітила, що червоне вино( особливо високоякісне)  в той день коли відкоркували пляшку, і після зберігання в холодильнику мають інший смак.... після зберігання холодильнику - гірший....
   
Цікаво, дякую....  ніколи такого ще не бачила.....  потрібно буде почитати детальніше...

Но вашей бутылке это не поможет.  Судя по тому, что вы начинающие любители вина, то проще ее заткнуть пробкой и выпить завтра
   
Цікаво, дякую....  ніколи такого ще не бачила.....  потрібно буде почитати детальніше...
и незабывай за расходники https://goodwinehome.com.ua/coravin/1297-kapsula-s-argonom-dlya-koravina-a65-2sht-coravin.html

но это для тех, кто увлекается великими винами и подобными вещами. недопитые остатки тех вин, которые пьет большинство, дешевле просто выбрасывать. :gigi:
   
От якраз про це і мова..... вже давно примітила, що червоне вино( особливо високоякісне)  в той день коли відкоркували пляшку, і після зберігання в холодильнику мають інший смак.... після зберігання холодильнику - гірший....
мабуть ми не настільки тонкі гурмани  :)
   
   
А пам'ятаєте як наші батьки при союзі ще вина  відкорковані зберігали? правильно, в барі, вбудованому  в сервант....  і нічого їм не було...   :rotate:
   
От якраз про це і мова..... вже давно примітила, що червоне вино( особливо високоякісне)  в той день коли відкоркували пляшку, і після зберігання в холодильнику мають інший смак.... після зберігання холодильнику - гірший....
зберігання понятие растяжимое, в том числе и по времени. до завтра или на подлгода?
   
Но вашей бутылке это не поможет.  Судя по тому, что вы начинающие любители вина, то проще ее заткнуть пробкой и выпить завтра

Чому? ... давайте в деталях пояснюйте....
 бо  часто буває саме так, що якраз завтра її допити не має можливості чи настрою, і стоїть вона так ,чекаючи нас , пару днів....

Останнє редагування: 29 липня 2018 18:12:06 від ценительница алей
   
А пам'ятаєте як наші батьки при союзі ще вина  відкорковані зберігали? правильно, в барі, вбудованому  в сервант....  і нічого їм не було...   :rotate:
кому? батькам чи винам? то шо батькам, то немає сумнівів :lol:
   
Поможет только такая штучка
https://goodwinehome.com.ua/coravin/1836-koravin-one-coravin.html

Дорогая, но это пока единственная вещь, которой пользуются профессионалы.

 ;o
вот это супер "штопор"  :gigi:
про такое даже не слышал, круто
   
Чому? ... давайте в деталях пояснюйте....
туда уже воздух попал. а значит пошел окислительный процесс. скоро будет винный уксус :weep:
   
зберігання понятие растяжимое, в том числе и по времени. до завтра или на подлгода?

Та які півроку.... день-два.....    ну тиждень максимально
   
туда уже воздух попал. а значит пошел окислительный процесс. скоро будет винный уксус :weep:

А він мав на увазі в своїй відповіді конкретно  сьогоднішню бутилку хіба  ? 
Я так зрозуміла, що взагалі той гаджет не для хобі- алкоголіків , на його думку :D
Олежка, проясніть, прошу пана .... :)
   
Та які півроку.... день-два.....    ну тиждень максимально

1-3 дні для легких вин, і 3-5 для важких
в батьків у серванті зберігався солодкий шмурдяк, більший вміст цукру впливає на тривалість зберігання
   
Та які півроку.... день-два.....    ну тиждень максимально
на большинстве столовых вин до 24 часов вы не почувствуете изменений. разве что вина мало осталось - тогда почувствуете хорошо. температура подачи играет более важную роль, чем небольшое окисление.
   
1-3 дні для легких вин, і 3-5 для важких
в батьків у серванті зберігався солодкий шмурдяк, більший вміст цукру впливає на тривалість зберігання
безусловно, сладкие и крепленые можно хранить дольше. а всякие шипучки хранить нельзя вообще)
   
Олено Юр'ївно, внесіть будь ласка  ясність в процес.....  для кого конкретно той гаджет, що Ви порекомендували, для  профільних закладів чи для обивателя? Ви користуєтесь таким вдома?
   
1-3 дні для легких вин, і 3-5 для важких
в батьків у серванті зберігався солодкий шмурдяк, більший вміст цукру впливає на тривалість зберігання


Ну да, правильно...  кагор і сєдьмое нєбо князя галіцина   :laugh:
   
Олено Юр'ївно, внесіть будь ласка  ясність в процес.....  для кого конкретно той гаджет, що Ви порекомендували, для  профільних закладів чи для обивателя? Ви користуєтесь таким вдома?


Хоть я и не АЮ, но отвечу

В основном его используют бары/рестораны где есть вино побокально. Суть коравина, что он протыкает, а не открывает пробку.  Соответсвенно воздух не попадает в бутылку.

Использовать его дома? Не знаю. У меня очень редко остается открытой бутылка
   
Олено Юр'ївно, внесіть будь ласка  ясність в процес.....  для кого конкретно той гаджет, що Ви порекомендували, для  профільних закладів чи для обивателя? Ви користуєтесь таким вдома?
для дома для знатоков и ценителей дорогих вин. для заведений такие-же только большие, с большими баллонами. есть даже стационарные.
   
В основном его используют бары/рестораны где есть вино побокально. Суть коравина, что он протыкает, а не открывает пробку.  Соответсвенно воздух не попадает в бутылку.
не просто прокалывает, а само вино потом выдавливает аргоном.
   
и незабывай за расходники https://goodwinehome.com.ua/coravin/1297-kapsula-s-argonom-dlya-koravina-a65-2sht-coravin.html

но это для тех, кто увлекается великими винами и подобными вещами. недопитые остатки тех вин, которые пьет большинство, дешевле просто выбрасывать. :gigi:


Та не повірите, але я так і роблю вже......  я вже скільки вин,  непоганих в перший день за  смаком,  вилила.... от і  постало питання, що на  далі  так не годиться....
   
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))

Зберігайте корки, ті що можна запхнути.
А якщо немає, то можна той що є обрізати гострим ножем і ошкурити наждачкою.
Справа 5 хвилин.
   
Та не повірите, але я так і роблю вже......  я вже скільки вин,  непоганих в перший день за  смаком,  вилила.... от і  постало питання, що на  далі  так не годиться....
как дойдешь до бутылки за 1-2 тыс долларов - так это будет для тебя :gigi:
   
Та не повірите, але я так і роблю вже......  я вже скільки вин,  непоганих в перший день за  смаком,  вилила.... от і  постало питання, що на  далі  так не годиться....

значить, не такі вони були непогані, якщо нема сили допити пляшку на двох  )
може, пити вино рідше?
   
позвонил знакомому ресторатору - у них эноматик стоит на 8 бутылок с азотом. стоит что-то порядка 12к евро. :gigi:
   
   
Існують спеціальні ґумові закривачки з клапаном і насосики. Закриваєш пляшку, відкачуєш повітря з неї, і все. На рідній Канадійщині такий набір можна придюати в будь-якому лікеро-горільчаному доларів за 5-10. Як в Україні х/з.
   
позвонил знакомому ресторатору - у них эноматик стоит на 8 бутылок с азотом. стоит что-то порядка 12к евро. :gigi:

Как по мне это уже из оперы Hi-End аудиофильских систем. Цены космос и точно не покрывают разницу. В Италии и Франции в ресторанах все пьют бутылками и горя не знают
   
смак вина сильно залежить від температури
вино сульфатується для припинення бродіння, тому навряд чи щось з ним станеться навіть за місяць коли воно герметично закорковане і зберігається в холодильнику
ну і справжнє вино це сухе- без додавання цукру і спирту, воно найбільш ніжне і вимогливе, якщо дороге, кілька тисяч грн, то мабуть його краще висмоктати одразу :)
а, так, головний ворог вина це повітря яке заходить- це проблема
   
Как по мне это уже из оперы Hi-End аудиофильских систем. Цены космос и точно не покрывают разницу. В Италии и Франции в ресторанах все пьют бутылками и горя не знают
у них есть chateau margaux на разлив. бутылка чуть больше килобакса стоит. в прошлом году был мутон :gigi:
   
https://www.youtube.com/watch?v=c69I1voI-Vg
как ты себе представляешь вакуумную пробку для шампанского? :lol:  X(
   
значить, не такі вони були непогані, якщо нема сили допити пляшку на двох  )
може, пити вино рідше?

Я рідко п'ю, ну на мою думку..... раз в тиждень, по вихідних, коли щось смачне приготую....
Ми дуже дорогі вина не купуємо, зазвичай.... в нормі, десь біля 10 євро за бутилку, то нормально в Німеччині для якісного вина.... ну іноді трохи дорожчі вина буває купуємо...   ось недавній приклад, не дешеве, але дуже смачне вино:  Branzin...2011...ol d fine zinfandel, Lodi, California...  нам його принесли гості, випили разом - дуже  класне... потім замовив чоловік  пару таких бутилок....  відкрили, випили півбутилки,  поставили в холодильник.... через день - хоч виливай.....  якщо б  холодильник не поставили б, то мабуть би смак зберігся нормальним... а так вилила
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія