Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

ФЗВ: недільне... запитання поціновувачам вина.... :)

ні разу не бачив в европах напису на вині - столове.
Сухе, напівсухе, напівсолодке, біле, червоне, рожеве.

В каждой стране - своя квалификация.
Например, в Испании есть аналог столовых вин - Vino de mesa.
В Италии Vino da tabola, VDT.
   
Так,   не пишуть на етикетках...  але підрозумівається , що столові  вина і є сухими
не обязательно сухие. обычно вина делят на столовые и десертные. т.е. полусухие и полусладкие тоже попадают в категорию столовых.
   
не обязательно сухие. обычно вина делят на столовые и десертные. т.е. полусухие и полусладкие тоже попадают в категорию столовых.

Ні, не зовсім так...  правильніше буде сказати, що сухі вина діляться на столові і марочні.... тобто столове вино завжди є сухим... але я трохи не точно вжила термін "столові вина" в початковому дописі... потрібно було написати "сухі вина", бо  купуємо в якості сухих і столові(якісь нові, маловідомі)  і марочні( частіше).
   
В каждой стране - своя квалификация.
Например, в Испании есть аналог столовых вин - Vino de mesa.
В Италии Vino da tabola, VDT.
это уже больше деление по качеству, чем по назначению, что по сути означает использование винограда неклассифицированны х виноградников.
более высокие уровни подразумевают различный контроль сортов, регионов, технологии производства. примерно как в совке были "столовые" и "марочные", только немного круче)
   
Ні, не зовсім так...  правильніше буде сказати, що сухі вина діляться на столові і марочні.... тобто столове вино завжди є сухим... але я трохи не точно вжила термін "столові вина" в початковому дописі... потрібно було написати "сухі вина", бо  купуємо в якості сухих і столові(якісь нові, маловідомі)  і марочні( частіше).
как раз ответил правде. есть разное деление. есть по качетсву, есть по назначению. но в любом случае столовые вина могут быть и полусладкими и полусухими. хотя большинство таки сухие.
   
да, мне тут подсказывают), по качетву более применимо таки деление на ординарные и марочные, а не столовые и марочные))
   
куда делась кнопка редактировать? 8-:
   
как раз ответил правде. есть разное деление. есть по качетсву, есть по назначению. но в любом случае столовые вина могут быть и полусладкими и полусухими. хотя большинство таки сухие.

Так, це правильно
   
да, мне тут подсказывают), по качетву более применимо таки деление на ординарные и марочные, а не столовые и марочные))

щойно прочитала в німецькій вікіпедії, що з 2009 по розпорядженню комітету для регулювання ринку вина в ЄС,  термін "столовe вино"  взагалі більше не рекомендується використовувати для позначок на етикетках, а замість цього просто "вино"  :)
Ось і пояснення на питання medved, яке було вище  :)
   
щойно прочитала в німецькій вікіпедії, що з 2009 по розпорядженню комітету для регулювання ринку вина в ЄС,  термін "столовe вино"  взагалі більше не рекомендується використовувати для позначок на етикетках, а замість цього просто "вино"  :)
Ось і пояснення на питання medved, яке було вище  :)

Ну так.
Просто раніше було вино, щоб до їжі звичайне, з яким не заморочувались. Як при виробництві винограду, так і при виробництві вина.
А потім було таке, де дотримувались якості, букет виділяли, у діжках дубових настоювали.
Так як зараз якість вина та виробництва загалом у світі виноробному підвищилась, то є просто вина різних цінових категорій. Часто вино нижчої категорії - це вино тієї ж партії винограду, яке просто не пройшло вибір дегустратора і не було обрано для подальшого процесу (зазвичай настоювання у чанах з дубовими пелетами (дешевше виробляти), або діжках - дорожче)

Останнє редагування: 30 липня 2018 05:04:02 від MartinFierro
   
если вы не можете выпить за раз бутылку вина - вы не ценитель вина
не мучайте себя - переходите на водку
она не портится
   
если вы не можете выпить за раз бутылку вина - вы не ценитель вина
не мучайте себя - переходите на водку
она не портится

Ну за раз пляшка вина то забагато (якщо, звичайно, це не застілля).
Це якраз доза на двох-трьох для обіду/вечері.
   
Ну за раз пляшка вина то забагато (якщо, звичайно, це не застілля).
Це якраз доза на двох-трьох для обіду/вечері.

ну так они ж вдвоем и пили
   
если вы не можете выпить за раз бутылку вина - вы не ценитель вина
не мучайте себя - переходите на водку
она не портится

Підтримаю дописувача...
   

Не знаю чому, але що це саме так, знаю вже точно....     звичайно це так на мій смак...

Ошибка № 22: Недопитое вино можно оставить на столе. Иногда мы открываем бутылку вина и не допиваем ее. Это редко, но все же случается. Если мы собираемся допить ее в ближайшие 2-3 дня, то лучше убрать остатки в холодильник. «Так вино сохраниться лучше, — уверяет Гильермо Крус. — Только не забудьте на следующий день достать ее оттуда заблаговременно, чтобы вино не было слишком холодным. Хотя в любом случае лучше чересчур холодное, чем наоборот: холодное нагреется в бокале, а вот слишком теплое пить неприятно из-за более резких винных паров».

https://inosmi.ru/social/20151206/234680423.html
таки я був правий - краще в холодильник який гальмує процес а перед вживанням витягнути і довести до кімнатної температури


i як ви смаки порівняти могли?
Щоб порівняти смак потрібно дві пляшки відкрити одночасно, відлити однакову кількість вина з них, закрити одночасно, одну поставити в холодильник,
іншу в кімнатній температурi тримати, і перед вживанням з холодильника витягнути і довести обидві до однакової температури. Тільки тоді можна порівняти.
А інакше як? На пам'ять?
  Температура, кiлькiсть повітря, час, настрій могли бути різними і створювати вам різні враження

Останнє редагування: 30 липня 2018 07:44:36 від bassarabia
   
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки.....  як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет....   мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...

Поціновувачі вина ніколи не встають з-за стола, поки не осушать пляшку до дна.
Так що це запитання не для поціновувачів вина, а для малопитущих хлюпиків. :)
   
Я от теж читав читав...
Яка проблема випити на двох за вечерею чи обідом пляшку вина?
Не лізе? Значить ви п*єте вино і не для смаку і не для задоволення.
А тому що так треба.
Пийте тархун чи пепсі.
   
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки.....  як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет....   мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...

Корок від хересу чи бренді і стоїть при кімнатний температурі ще день-два.
Довго нема сенсу зберігати.
   
Я от теж читав читав...
Яка проблема випити на двох за вечерею чи обідом пляшку вина?
Не лізе? Значить ви п*єте вино і не для смаку і не для задоволення.
А тому що так треба.
Пийте тархун чи пепсі.

Від людини залежить.
Якщо обід/вечеря досить короткі, то оптимум пляшка на трьох-чотирьох.
За довгого можна і по пляшці випити, і більше.
Коротше, кожен п'є у свою міру.
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія