Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

Кому яєшню?

Re: Кому яєшню?

Не согласен. Они сильно отличаются. По двум причинам. Религия и Климат.

Османська імперія взагалі то була мультирелігійною з домінуючим ісламом. По ставленню до інших релігій вона була набагато толерантніша за ту ж Європу. Тому вплив її культури та кухні величезний і на кавказі, і на балканах. А так звичайно ж відрізняється.
   
Re: Кому яєшню?

Османська імперія взагалі то була мультирелігійною з домінуючим ісламом. По ставленню до інших релігій вона була набагато толерантніша за ту ж Європу. Тому вплив її культури та кухні величезний і на кавказі, і на балканах. А так звичайно ж відрізняється.

Вот наверное по тому она ближе к Арабским кухням чем к балканским или кавказским. За исключением мучного. Там почти все один в один.
   
Re: Кому яєшню?

Вот наверное по тому она ближе к Арабским кухням чем к балканским или кавказским. За исключением мучного. Там почти все один в один.

Та нууу, турецька - досить близька до середньоземноморськ их кухонь - ліванської, ізраільської, навіть грецької. Кавказька має ту саму базу, але багато своїх специфічних присмаків та нюансів
   
Re: Кому яєшню?

Та нууу, турецька - досить близька до середньоземноморськ их кухонь - ліванської, ізраільської, навіть грецької. Кавказька має ту саму базу, але багато своїх специфічних присмаків
А шакшука, кажуть, взагалі туніська страва!
Це безнадійно на БС шукати батьківщіну якоїсь страви. Все перемішано та добряче взбовтане!
З регіональними відмінностями, не дуже суттєвими.  :)
   
Re: Кому яєшню?

А шакшука, кажуть, взагалі туніська страва!
Це безнадійно на БС шукати батьківщіну якоїсь страви. Все перемішано та добряче взбовтане!
З регіональними відмінностями, не дуже суттєвими.  :)

Є певні базові моменти - оливкова олія, м'ясо замариноване в спеціях та посмажене на шампурах, хліб у вигляді лавашу
   
Re: Кому яєшню?

Ну так. Воно і має загальну назву: "Середземноморська кухня". :)
   
Re: Кому яєшню?

Ну так. Воно і має загальну назву: "Середземноморська кухня". :)

Ну так турецька - це теж середземноморська, про що я і кажу.
   
Re: Кому яєшню?

Помидоры нужно хорошее ко прожарить чтобы карамелизовались, тогда особый вкус!
   
Re: Кому яєшню?

А "перуанское рагу" - смесь всего, что есть, обжаренная на сковородке с перцем чили)) "Компоненты изначально были съедобны" (с) )))

то вааще классика!  :-B
ЗЫ ты, эта, не задерживайсо - а то йа фсю хреновину сожру самым наглымЪ образомЪ! ;)
   
Re: Кому яєшню?

Я на даче такую делаю.
Запечённая грудинка оставшаяся с ужина, колбаски, перец, картофель, помидоры, лук. + перцовка на самогоне. Это завтрак.  :D
   
Re: Кому яєшню?

З помідорами?


вау, мое любимое.

Останнє редагування: 28 серпня 2016 23:29:48 від shor
   
Re: Кому яєшню?

то вааще классика!  :-B
ЗЫ ты, эта, не задерживайсо - а то йа фсю хреновину сожру самым наглымЪ образомЪ! ;)

Ещё немножко и домой
   
Re: Кому яєшню?

Натхненний цією гілкою, створив власний рецепт.
Шість яєць, трошки вареної ковбаски з салом, півцибулини, одна солодка перчина, дві сливи-угорки, шість помідорчиків-чері, сіль, сода, спеції, олія.
Ковбаску і цибулю, порізані кубиками обсмажив в олії до золотавого коліру цибулі. Додав подрібнені перець, сливи і помідори які розрізав навпіл. Поки все це пасерувалося хвилин 5-7 , збив виделкою яйця із сіллю,спеціями  і трохи соди на кінчику ножа. Потім збиті яйця вилив у пасеровану суміш ковбаси і овочей. Тут треба постаратися , щоб яйця досягли дна сковороди, тому треба оберещно виделочкою попроколювати всю площу яєчні. Накриваємо сковороду кришкою. Через 5 хвилин можна їсти.

Фото не буде. Бо все одразу і з'їли вдвох з жінкою :facepalm:
   
Re: Кому яєшню?

Додав подрібнені перець, сливи і помідори які розрізав навпіл
сливі?...
   
Re: Кому яєшню?

   
Re: Кому яєшню?

Я на даче такую делаю.
Запечённая грудинка оставшаяся с ужина, колбаски, перец, картофель, помидоры, лук. + перцовка на самогоне. Это завтрак.  :D

Самогонку на завтрак?)))
   
Re: Кому яєшню?

Самогонку на завтрак?)))

У меня после вчерашнего бутылка виноградного Шабо на завтрак. :-B
   
Re: Кому яєшню?

Натхненний цією гілкою, створив власний рецепт.
Шість яєць, трошки вареної ковбаски з салом, півцибулини, одна солодка перчина, дві сливи-угорки, шість помідорчиків-чері, сіль, сода, спеції, олія.
Ковбаску і цибулю, порізані кубиками обсмажив в олії до золотавого коліру цибулі. Додав подрібнені перець, сливи і помідори які розрізав навпіл. Поки все це пасерувалося хвилин 5-7 , збив виделкою яйця із сіллю,спеціями  і трохи соди на кінчику ножа. Потім збиті яйця вилив у пасеровану суміш ковбаси і овочей. Тут треба постаратися , щоб яйця досягли дна сковороди, тому треба оберещно виделочкою попроколювати всю площу яєчні. Накриваємо сковороду кришкою. Через 5 хвилин можна їсти.

Фото не буде. Бо все одразу і з'їли вдвох з жінкою :facepalm:
а сода зачем? Если для пішности, то лучше яйца развести водой ))
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія