Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

Пектиму хліб

Re: Пектиму хліб

народ, а посоветуйте недорогую хлебопечку? На два человека, караваи не нужны...

Мулинекс поищи. Главное, как по мне, чтобы две лопасти для замешивания было - лучше тесто месится.

Можно выпекать от 0,5 до 1.5 кило. Всё зависит от дозы :) и желания.
   
Re: Пектиму хліб

Ой, Шуша- Шуша. ) Сама люб'язність.

Короновирус!  :laugh:
   
Re: Пектиму хліб

хлеб придумали для удобства, испёк на день минимум. Если сидишь дома полезней кашки, макарошки.
   
Re: Пектиму хліб

хлеб придумали для удобства, испёк на день минимум. Если сидишь дома полезней кашки, макарошки.

хліб вигадали щоб наїстися
   
Re: Пектиму хліб
LAR

Мулинекс поищи. Главное, как по мне, чтобы две лопасти для замешивания было - лучше тесто месится.

Можно выпекать от 0,5 до 1.5 кило. Всё зависит от дозы :) и желания.


Если брать , то только панасоник. Поверьте, это лучшая марка.  Если нет, то не брать вообще.
   
Re: Пектиму хліб

Если брать , то только панасоник. Поверьте, это лучшая марка.  Если нет, то не брать вообще.

Дело вкуса.

Можно две купить и сравнить наочно :)
   
Re: Пектиму хліб
LAR

(tu)  маю таку саму


 :-B
   
Re: Пектиму хліб

Вспоминается домашний хлеб из печи. В селе. Специальные формы, круглые, с перфорацией по бокам. Его неповторимый вкус.

И 20 литровая кастрюля теста, которую бабушка месила руками. Был малым, не понииар насколько тяжело это
   
Re: Пектиму хліб
LAR

Дело вкуса.

Можно две купить и сравнить наочно :)


Сравнивала. Первая панасоник была, потом пришлось печь на элджи, так это небо и земля по вкусу хлеб получается. Пробовала хлеб и из печек других производителей, сейчас могу сказать, что у них проблемы с температурным режимом, мощности не хватает. Поэтому хлеб может немножечко пахнуть дрожжами, корочка не совсем хрустящая. Когда хлеб испечется при постукивании, по буханке,  нет такого специфического звука хорошего хлеба. Так, что только панасоник.
   
Re: Пектиму хліб

Дуже важливо підібрати співвідношення борошно-вода. Якщо правильно підберете, то хліб не буде кришитись. Не потрібно робити ніякої опари. Змішав сіль воду та дріжджі додав борошно і через 15-20хв по формам.
   
Re: Пектиму хліб
LAR

Дуже важливо підібрати співвідношення борошно-вода. Якщо правильно підберете, то хліб не буде кришитись. Не потрібно робити ніякої опари. Змішав сіль воду та дріжджі додав борошно і через 15-20хв по формам.

Отличное соотношение по объему : 1 част воды, 2 части муки. по объему!   
   
Re: Пектиму хліб


Тісто збільшилося в об'ємі приблизно вдвічі-тричі.
Обм'яла, розділила на два батончики.
Почекаємо хвилин 20-30 і будемо випікати.
   
Re: Пектиму хліб

я тісто роблю у хлібопічці, а пеку і духовці

для гурманів
хліб з висівками на кефірі

мука з висівками  - 450 г
кефір або ряжанка - 400г
1 ч.л. солі
3/4 ч.л. соди (не гасити)

дуже не вимішуйте
пекти у духовці 40 хв при t 200 градусів
можна додавати насіння льону, прованськи трави або інші спеції

пс з йогурта виходить сама пишна випічка
   
Re: Пектиму хліб

невже вдома немає хлібопічки?  ;o  )

Якщо печеш на  небагато людей не має сенсу.  Я в духовці це роблю якщо мова про пару хлібин. Менше мороки та мити потім.
   
Re: Пектиму хліб

. Не потрібно робити ніякої опари. Змішав сіль воду та дріжджі додав борошно і через 15-20хв по формам.
Наступного разу спеку без опари. І зайвого клопоту.
Саме тому сьогодні роблю з вагами, аби зробити рецептуру для себе, бо перед цим змішувала ''на глаз''.

Останнє редагування: 23 березня 2020 13:07:05 від Златадобра
   
Re: Пектиму хліб

Мій рецепт: Вода 1110гр. Сіль 25гр. Цукор 20гр. Дріжджі 25-30гр. Борошно першого гатунку 1550гр.
   
Re: Пектиму хліб

Ой, Шуша- Шуша. ) Сама люб'язність.

А шо делать? Перемирие во время засухи... :)
   
Re: Пектиму хліб

Мій рецепт: Вода 1110гр. Сіль 25гр. Цукор 20гр. Дріжджі 25-30гр. Борошно першого гатунку 1550гр.
Дякую. Можна зменшувати пропорційно.
   
Re: Пектиму хліб

Дуже важливо підібрати співвідношення борошно-вода. Якщо правильно підберете, то хліб не буде кришитись. Не потрібно робити ніякої опари. Змішав сіль воду та дріжджі додав борошно і через 15-20хв по формам.
такие сложности. Помню, мама кашу сварит, в кожух замотает, и на роботу. Пока проснулся, каша дошла, добавил масла или молока, ням-ням.
   
Re: Пектиму хліб

А шо делать? Перемирие во время засухи... :)
Ну не знаю. В мене ні з ким войни і не було.
Просто розподіляю людей за своїм принципом і не напрягаюся зайвий раз.:)
   
Re: Пектиму хліб

Если брать , то только панасоник. Поверьте, это лучшая марка.  Если нет, то не брать вообще.

Во, спасибо. А я Мулинекс смотрела.
   
Re: Пектиму хліб

А шо делать? Перемирие во время засухи... :)

 (P)

 :-B
   
Re: Пектиму хліб

Ну не знаю. В мене ні з ким войни і не було.
Просто розподіляю людей за своїм принципом і не напрягаюся зайвий раз.:)

Тогда и я с вами)))
   
Re: Пектиму хліб

А есть рецепт без дрожжей для обычной духовки?

 Не люблю долго возиться с тестом...
   
Re: Пектиму хліб



   
Re: Пектиму хліб

Дякую. Можна зменшувати пропорційно.
Це у нас виходить три буханки.
   
Re: Пектиму хліб

такие сложности. Помню, мама кашу сварит, в кожух замотает, и на роботу. Пока проснулся, каша дошла, добавил масла или молока, ням-ням.
Ми хліб печемо на продаж і дуже важливо стабільний результат без "косяків" . Собівартість такого хліба 5грн.30коп./буханка

Останнє редагування: 23 березня 2020 13:19:48 від карась
   
Re: Пектиму хліб

А есть рецепт без дрожжей для обычной духовки?

 Не люблю долго возиться с тестом...

Якби маца в духовці ?
   
Re: Пектиму хліб

А есть рецепт без дрожжей для обычной духовки?

 Не люблю долго возиться с тестом...
А в чому проблема дріжджі розпустити? Це 30 секунд справа.
Он пан карась дав рецепт. Можна втричі зменшити рецептуру, все змішати, вимісити, покласти у форми, дати піднятися і в духовку. І два повноцінні батони забезпечені.
Можна без форм, тоді напевне треба трохи крутішим зробити тісто аби не розповзалося.
   
Re: Пектиму хліб

Це у нас виходить три буханки.
Ого, повноцінна у вас хлібина виходить.
Я думала то штук шість.
   
Re: Пектиму хліб

я для Панасоніка підібрав собі "повсякденний" рецепт на свій смак

Борошно пш 300 г / 375
Борошно  житнє 50 г / 65
Борошно гречане 50 г / 60
Сіль 1.2 ч.л. / 1.5
Цукор 1 ст.л. / 1.2 (якщо тільки для себе то навіть трохи менше цукру а трохи більше солі)
Олія 2 ст.л. / 2.5
Солод житній ферментований 1 ст.л. / 1.3
Дріжжі 1,3 ч.л. / 1.6
Вода 270 мл / 330

Режим 01 «основний», скоринка темна
   
Re: Пектиму хліб

А в чому проблема дріжджі розпустити? Це 30 секунд справа.
Он пан карась дав рецепт. Можна втричі зменшити рецептуру, все змішати, вимісити, покласти у форми, дати піднятися і в духовку. І два повноцінні батони забезпечені.
Можна без форм, тоді напевне треба трохи крутішим зробити тісто аби не розповзалося.

Ну в мене тількі сухі дріжжі... Спробую!
   
Re: Пектиму хліб

Якби маца в духовці ?
:laugh:
   
Re: Пектиму хліб


Змащую піднявшися батони мазилкою власного винаходу (1 чайна ложка цукру, крихта солі, 1 ч.ложка води, 1 ч.ложка олії) і посипала сливочно- мучною крихтою, що залишилася з попереднього випадку.
І в духовку 190 градусів, 25xвилин.
   
Re: Пектиму хліб
LAR

Показати зображення...
Тісто збільшилося в об'ємі приблизно вдвічі-тричі.
Обм'яла, розділила на два батончики.
Почекаємо хвилин 20-30 і будемо випікати.

Вот у нас с тобой микроволновки одинаковые :-B
   
Re: Пектиму хліб

Вот у нас с тобой микроволновки одинаковые :-B
Я рада. А як ти роздивилася модель?
Моїй вже страшно сказати скільки років.
   
Re: Пектиму хліб
LAR

Я рада. А як ти роздивилася модель?
Моїй вже страшно сказати скільки років.

Они наверное одногодки))) . Противень круглый увидела знакомый. Я уж и забыла от чего он. Ну а потом на интерьер печки обратила внимание, один в один.  :)
   
Re: Пектиму хліб

До речі про духовки. Сучасна духовка з трубчатими тенами не дуже підходить для випічки хліба. У мене знизу на тенах лежить металева пластина товщиною 5мм. а зверху пластина товщиною 1мм.

Останнє редагування: 23 березня 2020 14:16:03 від карась
   
Re: Пектиму хліб

Однако!  ©
   
Re: Пектиму хліб


Собсна і усьо.
Всім мерсі за увагу.
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 2 гостей
 
Повна версія