Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie

в чем проблема?
Назвіть мені без гугла 5, ні хоча б 3 українські страви з осетром.
   
У Києві обирають логотип для столичного пирога Kyiv Pie

В рамках проєкту гастрономічних турів Києвом команда кухарів створила пиріг Kyiv Pie – гастросимвол столиці. На офіційному туристичному сайті міста розпочали голосування за найкращий логотип цього символу.
За задумом, пиріг буде презентувати Київ серед туристів та жителів столиці.

Загалом, існує п’ять варіантів майбутнього логотипу:

Сонце над Дніпром

Концепція: Київ стоїть на Дніпрі – річці, яка є однією з візитівок столиці. Сонце – це форма самого пирога й символ України загалом, яке впевнено підіймається та йде уперед.



Старословянская в’язь

Орнамент виконаний на основі символів родючості та сили, які використовували за часів Київської Русі для розпису елементів побуту.



Об’єднання сучасності і традицій

Концепція обрана для зображення ідеї, що у Києві поєднуються традиції й сучасні технології та розвиток: декоративні елементи викликають асоціації з трипільською культурою.



Українське жито

Це одне з символів Києва та України. Об’єднання зображення жита з округлими лініями викликає асоціації з формою самого пирога та сонця.



Колос

Мінімалістичне зображення підкреслює зв’язок колоса з історією країни та ідеєю зробити гастросимволом міста саме пиріг.



https://kyivcitytravel.com.ua/golosuvannya-za-najkrashhyj-logotyp/
   
Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie

Концепція супер, але я б вишень напхала - типово українська начинка :) але певно ідея була щоб це була не солодка страва
   
Ага, чекаємо дотепників з жартами "Київ дай"
   
Концепція супер, але я б вишень напхала - типово українська начинка :) але певно ідея була щоб це була не солодка страва
Вони б туди ще м'ясо сайгака запхали.
   
Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie

а тобі яке взагалі діло до наших пирогів/паїв? дивися на свій скрєпний "курнік с мойвай" Показати зображення...
Показати зображення...
О, Ємєля вхойдохав щуку  :idea:
   
Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie

Вони б туди ще м'ясо сайгака запхали.
Ну так осетер сумнівно, але ж хочуть, щоб страва і ресторанна була
   
Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie

Якіто комісії засєдають...

Нєд шоб назвать - Скибка [ua]

Це коли скибку житьного хліба кирпичик намастити здьором а скоринку натерти часником :pooh_hone:  :beach:

А то вигадують яикихось осєтров, якшо хочеця тіпа такого то у Дніпрі масово водилася - стерлядь, і назва яка :)
   
Ага, чекаємо дотепників з жартами "Київ дай"
А я думаю, що буде Київ пі-пі.
   
А я думаю, що буде Київ пі-пі.

Гадаю англомовні дотепники більше так аналогізуватимуть

Kyiv pie - Kyiv die
   
Ну так осетер сумнівно, але ж хочуть, щоб страва і ресторанна була

та там все сумнівно. Корєн'я не сумнівно? Та й тісто теж більше під самсу закос якийся. Караїмські пиріжки з Новуса.
   
Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie
Via

Українські вареники корінням ідуть у турецьку кухню. Страву дюш-вар – варені пиріжки з прісного тіста з начинкою – здавна готували в Туреччині. В Україні назва трансформувалася у схожу "вара-ники", а згодом – "вареники". У назві відображено і метод приготування страви – варіння.

Більше читайте тут: https://m.гордон/ukr/interesting/-vareniki-istorija-traditsijnoji-ukrajinskoji-stravi-253236.html
Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.
   
Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.

доволі смілива заява
   
Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie

Зовсім вже здуріли? В сраку твого Гордона!
Тих турків ще в проекті не було, коли українці вареники їли.
Какой-то известный повар, ну типа этих что сейчас по ютубах шляются, говорит что Украина может претендовать на вареники с вишнями, как суто национальное украинское. А так, они есть у многих , у поляков в том числе
   
Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie

киевская перепичка когда я ела в году 2016 была унылое *авно
   
Мдя.
Повний пі.
Асьотр. Вони ще б шті притягли. І рєпку.


 Та ще й по 60 гривень штучка. Тьху.
   
Назвіть мені без гугла 5, ні хоча б 3 українські страви з осетром.
Вязіга , расстєгайчік, шті суточниє, ми вєдь адіннорот (це сарказм єсішо)
   
Какой-то известный повар, ну типа этих что сейчас по ютубах шляются, говорит что Украина может претендовать на вареники с вишнями, как суто национальное украинское. А так, они есть у многих , у поляков в том числе

ну і? поляки чeсно називають вареники пієрогі рускі, тобто вже сама назва каже, що це для них запозичена страва вiд нас, доречі українці теж називають вареники пирогами, варто згадати пісню - любив козак дівчину і з сиром пироги...
   
ну і? поляки чeсно називають вареники пієрогі рускі, тобто вже сама назва каже, що це для них запозичена страва вiд нас, доречі українці теж називають вареники пирогами, варто згадати пісню - любив козак дівчину і з сиром пироги...

По-перше , pierogi ruskie не мають ніякого відношення до Москви.

Вареники руські
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Походження   Українська кухня, Польська кухня, Словацька кухня


Пироги[1] руські (пол. pierogi ruskie), галицькі вареники — назва вареників, популярна у Польщі[2] та на Західній Україні, назва та страва походять з регіону Червоної Русі (Східна Галичина)[3]. Руські пироги також відомі в Словаччині під назвою словац. bryndzové pirohy.
По
Тісто готують з борошна, води і солі (іноді також яєць ), а начинку з маси сирно- картопляної з додаванням солі, перцю і смаженої цибулі. Тісто розкочують до товщини близько 2 мм, начинку покривають тістом і кип'ятять у воді. Страву подають з шкварками, смаженою цибулею або сметаною. У Львові популярним було подавання руських варенків, посипаних кмином.

Деякі гурмани особливо цінують руські вареники, які готуються і потім смажаться.

Ще в XIX столітті під назвою "вареники руські" розумілися вареники печені з різними начинками (включаючи м'ясо, капусту і гриби).

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8_%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96


Pierogi ruskie

Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi (województwa ruskiego Korony Królestwa Polskiego, następnie w Rzeczypospolitej).

Ciasto przygotowuje się z mąki, wody i soli (czasem także jaj), a farsz z masy twarogowo-ziemniaczanej[5] z dodatkiem soli, pieprzu, podsmażonej cebuli. Ciasto rozwałkowuje się do grubości około 2 mm, farsz oblepia się ciastem i gotuje w wodzie. Potrawę podaje się ze skwarkami, smażoną cebulą lub śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem.

Niektórzy smakosze szczególnie cenią pierogi ruskie gotowane, a następnie odsmażane.

Jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów).


https://pl.wikipedia.org/wiki/Pierogi_ruskie


По-друге , у поляків як і в нас вареників є купа різновидів крім pierogi ruskie : pierogi leniwe, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem , pierogi z kapustą i grzybami і т.д.


По-третє, в українській кухні вареники з сиром і пироги з сиром то дві  окремі страви.





   
До мене дійшло, в чому причина цього факапу. Організували це латентні сєпарасти, українофоби (а може і не латентні) а також відверті русофіли з характерними прізвищами президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму Волков та начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Радова.
Звідси й цей антимаркетинговий Kyiv die, і відверто москальский продукт, який вони хочуть видати за український. Ну пруть з них оці всі расстєгаі-кулєбякі-шанєжкі хоч ти трісни.
   
До мене дійшло, в чому причина цього факапу. Організували це латентні сєпарасти, українофоби (а може і не латентні) а також відверті русофіли з характерними прізвищами президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму Волков та начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Радова.
Звідси й цей антимаркетинговий Kyiv die, і відверто москальский продукт, який вони хочуть видати за український. Ну пруть з них оці всі расстєгаі-кулєбякі-шанєжкі хоч ти трісни.

+

Звідти і пірог с асетриной , 100500 рецептів якого є на російських  сайтах.
А назва то , взагалі, апофігей кацапства, які при зовнішній ненависті до штатів все в них злизують.
До речі, назва злизана з дурної підліткової комедії American Pie.  Цей пиріг там трахають...

Культ карго вульгаріс...

     
   
По-перше , pierogi ruskie не мають ніякого відношення до Москви.

Вареники руські
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Походження   Українська кухня, Польська кухня, Словацька кухня


Пироги[1] руські (пол. pierogi ruskie), галицькі вареники — назва вареників, популярна у Польщі[2] та на Західній Україні, назва та страва походять з регіону Червоної Русі (Східна Галичина)[3]. Руські пироги також відомі в Словаччині під назвою словац. bryndzové pirohy.
По
Тісто готують з борошна, води і солі (іноді також яєць ), а начинку з маси сирно- картопляної з додаванням солі, перцю і смаженої цибулі. Тісто розкочують до товщини близько 2 мм, начинку покривають тістом і кип'ятять у воді. Страву подають з шкварками, смаженою цибулею або сметаною. У Львові популярним було подавання руських варенків, посипаних кмином.

Деякі гурмани особливо цінують руські вареники, які готуються і потім смажаться.

Ще в XIX столітті під назвою "вареники руські" розумілися вареники печені з різними начинками (включаючи м'ясо, капусту і гриби).

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8_%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96


Pierogi ruskie

Pierogi ruskie, pierogi galicyjskie – popularny w Polsce[1] i na Ukrainie[2] (czyli na Rusi) rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest zbyt dobrze znany, ponieważ były bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi (województwa ruskiego Korony Królestwa Polskiego, następnie w Rzeczypospolitej).

Ciasto przygotowuje się z mąki, wody i soli (czasem także jaj), a farsz z masy twarogowo-ziemniaczanej[5] z dodatkiem soli, pieprzu, podsmażonej cebuli. Ciasto rozwałkowuje się do grubości około 2 mm, farsz oblepia się ciastem i gotuje w wodzie. Potrawę podaje się ze skwarkami, smażoną cebulą lub śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem.

Niektórzy smakosze szczególnie cenią pierogi ruskie gotowane, a następnie odsmażane.

Jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów).


https://pl.wikipedia.org/wiki/Pierogi_ruskie


По-друге , у поляків як і в нас вареників є купа різновидів крім pierogi ruskie : pierogi leniwe, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem , pierogi z kapustą i grzybami і т.д.


По-третє, в українській кухні вареники з сиром і пироги з сиром то дві  окремі страви.

до чого тут москва взагалі, ясно що це про нас, по польски звучить як рускі/рускіе хто як вимовляє, а тобі чомусь відразу москва мерещиться, і в придачу щоб розумним виглядади навалив в купу всього сам не читаючи  :facepalm:

в галичині досить поширено, що вареники називають пирогами, а начинка це вже другорядне, тим більше сирний пиріг і пироги (вареники) з сиром, то є так якби трохи різні кулінарні речі
   
а тепер трохи іншої аргументації, чому ці пиріжки - тупо російська провокація.
За все життя я з'їв безліч пиріжків, якими мене пригощали мама, бабусі, тітки, інші родички, знайомі бабусі в селі та місті. Вони їх пекли з різними начинками: з солоним сиром, солодким сиром, м'ясом, печінкою, вишнями, рисом та яйцем, квасолею, квасолею та чорницями, капустою, яблуками, грушами, абрикосами, повидлом, яблуками та повидлом, лівером, маком навіть з маком, родзинками та горіхами. Але ніколи з рибою. Не знаю чому. Перший і єдиний раз я скуштував пиріжок з рибою років 20 тому, коли був у Росії. І називався той пиріжок - расстєгай.
А тепер порівняйте ото шо назвали "Kyiv die" з отим шо на я навожу на фото
1) це самса, її татари (і не лише) у РФ готують кругом (перша ж фотка, яку мені гугл видав на запит)


правда ж більше схоже на оту лажу київпай ніж традиційний український пиріжок

2) а це кацапські шанєжки


і знову більше схожесті еге ж?

3) а це вищезгадані расстєгайчики


теж схоже на "витвір" кацапоавторів, але не на український пиріжок
 
   
до чого тут москва взагалі, ясно що це про нас, по польски звучить як рускі/рускіе хто як вимовляє, а тобі чомусь відразу москва мерещиться, і в придачу щоб розумним виглядади навалив в купу всього сам не читаючи  :facepalm:

в галичині досить поширено, що вареники називають пирогами, а начинка це вже другорядне, тим більше сирний пиріг і пироги (вареники) з сиром, то є так якби трохи різні кулінарні речі

Ще раз.  Пироги і вареники  то різні в Україні речі. Абсолютно.
Тільки повний невіглас може таке писати  " пироги ( вареники)".

А в Галичині то лише запозичення з польскою.

Пан вважає що кубіта то теж українською, наприклад ?




Останнє редагування: 18 березня 2021 14:05:27 від Людас
   
І , взагалі, навіщо цей кацапський  закос під Америку посеред Європи ?
Своїх назв мало ?

 
   
колись в Києві так створювали конкуренцію МакДоналдзу
вигадали якусь вареничну і навіть дали їй місце в переході на майдані
точнісінько такий же загон маркетинговий реклама-лого-стилі-шрифти все з національним колоритом

нема тієї вареничної давно 
   
Ще раз.  Пироги і вареники  то різні в Україні речі. Абсолютно.
Тільки повний невіглас може таке писати  " пироги ( вареники)".

А в Галичині то лише запозичення з польскою.

Пан вважає що кубіта то теж українською, наприклад ?

ага і з словацької запозичили теж щоб два рази не запозичати :facepalm:

наша назва, яку запозичили сусіди, пироги=вареники, так само, як і бульба=барболя=картопля, і як різні назви дерунів в різних регіонах україни...
   
   
самса (tu)
   








Останнє редагування: 20 червня 2021 21:32:22 від Potato
   
корнепплодаими...

дивно може туристам треба було б анлгійською написати....
   
корнепплодаими...

дивно може туристам треба було б анлгійською написати....

   
Re: У Києві презентували гастрономічну новинку Kyiv Pie

З бітрутом? З якими ще корнеплодами?
   
а чому б українцям не зробити з візитівської своєї страви - борща - вуличну находушну хавку?)
ну типу налили борщ в одноразовий паперовийтермостака нчик - накрили накривкою з трубкою 0 йдеш і їсиш через трубочку борщ-
   
до речі щоб ніяка падла не поставила під сумнів що борщ це україна- зробити борщ центральною фігурою великого герба україни , і щоб втерти носа москалям - сметана в тарілці борщу на гербі маж бути обрисами україни з кримом, + все це окантувати по коло українською газовою трубою і лозунг на стрічці - не дамо агресору перестати качати через нашу трубу агресивний газ
слава україні  [ua]
   
А что за дикая агрессия, словно шаурму запретили.
   
До мене дійшло, в чому причина цього факапу. Організували це латентні сєпарасти, українофоби (а може і не латентні) а також відверті русофіли з характерними прізвищами президент Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму Волков та начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Радова.
Звідси й цей антимаркетинговий Kyiv die, і відверто москальский продукт, який вони хочуть видати за український. Ну пруть з них оці всі расстєгаі-кулєбякі-шанєжкі хоч ти трісни.
Так
Добре, що не взлєтіт це убожество
Куди їм до перепічки
   
https://www.facebook.com/kyivtourism/posts/4301487953264930
Ми такоє їсти не будем, туристи теж
 Добре, що Макдональдс є, а то ці довбні нагодують  корнєплоідамі (цє шо, рєпа?)
   
Просто распилили кучу денег в очередной раз. Немного знаком с отделом туризма кмда изнутри. Логотип, пиаркомпания, и ларёк с пирожками с мясом за пол года. Интересно было бы узнать бюджет всего этого мероприятия.
   
Ми такоє їсти не будем, туристи теж
 Добре, що Макдональдс є, а то ці довбні нагодують  корнєплоідамі (цє шо, рєпа?)

корнеплоїд це жива розумна істота створена шляхом генетичних модифікацій з буряка, моркви та редьки дайкон в секретній лабораторії Уханя 
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія