Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

Чому в ВР наїхали на пальмову олію? Хто що лобіює?

Якщо є реальний попит все це налагоджується досить швидко
Не зовсім так. Оскільки я в сільському господарстві, то беруся викласти свою думку. Від запліднення теляти до моменту коли з теляти буде корова з молоком потрібно кілька років. Зараз корова коштує біля 1000 доларів. Але від зміни власника корови кількість молока не збільшується. Різниця в вартості і собівартості для молока неякісного і якісногго така мала, що не завжди вигідно заморочуватись якісним молоком. До речі, саме тоому на ринку є купа неякісного молока і мало хто береться за виробництво якісного.
Я пройшов курс м*яса і молока в Америці. Мав серйозні наміри ан виробництво в Україні і навіть до дечого був причетний. Цікавило саме високоякісні молоко та м*ясо. Щодо м*яса то все було зарублено відразу, м*ясна індустрія відразу сказала, що якісне м*ясо не цікавить, бо з нього погана ковбаса. З молоком вийшло гірше, тому що було витрачено купу грошей, потім якісне молоко довелось збувати по ціні неякісного... Кілька місяців тому всі корови були розпродані...
Зараз занятий в виробництві. Написав цілий трактат про якісну і неякісну продукцію. І ми виробляємо якісну і неякісну продукцію. Продається все! Неякісне продається дешевше, яле і витрати нижчі.
Зараз розумію, чому в країні випускали дешеві і не дуже якісні ланоси... Тому що на них легше заробити.
   
Сама по собі пальмова олія не шкідлива. В натуральному вигляді.
а потім нетуральне переробляють в штучне. он, як.
свідки будь-якого ідіотизму не вимруть, це ясно, але, коли ідіотизм захоплює маси, стає вже тоскно.
   
Re: Чому в ВР наїхали на пальмову олію? Хто що лобіює?

напишу тут кілкьа слів як людина з бізнесу, яка виробляє, імпортує та експортує...
Ця заборона - профанація і дуже шкідлива для економіки і для людей. Справа в тому, що пальмова олія залишається найздоровішим компонентом за дмопогою якого можна ивробити недорогі продукти. Заборона призведе де того, що недорогі продукти будуть вироблятися зі шікідливих компонентів, які не є заборонені. Тобто, якщо зараз в дешевих сирах та спредах є пальмова олія, то після її заборони в цих продуктах буде таке, що вам краще цього не знати.
Можан маркувати, але це теж не допомагає. Єдиний вихід - брендування та приватан сертифікація позитивних чи занчущих характеристик. Все інше - то є задурення клієнта.
Якщо провести аналогію з автомобілями, то всі автомобілі можуть мати сертифікацію і вона одинакова, але ми всі знаємо різницю між Ланосом та Мерседесом...
особисто мені по баграбанау чи є мпальмова олія в сирі і інколи не переймаюсь соєю в ковбасі, тому що ні пальмова олія ні соя не є чимось поганим. Повірте, що соєвий білок в ковбасі це набагато краще ніж желатин з копит та шкіри... До речі, якби була ковбаса виключно з сої, то я її швидше купив би ніж ковбасу з нездорової свині чи зарізаної перед смертю корови.

Я в Штатах продукти з пальмовою олією бачив лише в 99 центах.... Значить тут це не вигідно
   
Я в Штатах продукти з пальмовою олією бачив лише в 99 центах.... Значить тут це не вигідно
Так в штатах зараз галон молок аможна купити за менше ніж долар при нормальних зарплатах. Звісно, що в штатах зовсім інша структура ринку, інший попит, інша пропозиція, відповідні виробництва.
   
Re: Чому в ВР наїхали на пальмову олію? Хто що лобіює?

Між іншим амазон і коско продають чимту пальмову олію. Он банка півкіло 10 дол коштує. Пишуть шо купа корисних властивостей має для споживання
рекомендують її використовувати для випічки замість масла



Останнє редагування: 16 травня 2018 06:36:30 від Uki_
   
Чому в ВР наїхали на пальмову олію? Хто що лобіює?
Концы обрубают шоколадному))
   
И это как раз тот редкий случай, когда полный запрет пойдет на пользу. Но не с нашим счастьем...
дурь і темрява це ваше "щастя"

З соняшниковою олією, як і з будь-якою іншоб рослиною відбувається те-ж саме.
Бо хімічна природа - однакова.
така проста і ясна відповідь, теж не може похитнути віру. бо вона зкаладена ще апостолами журнала "здоровьє".
то церква совкового і агресивного невігластва. майже діагноз.  :D

Останнє редагування: 16 травня 2018 06:56:30 від irpin
   
[ Invalid Facebook URL ]
   
https://www.facebook.com/www.сайт/posts/2059979864258692

починається війна між бізнесами за місце на ринку  :laugh:

Щодо моєї особистої думки. Як я зрозумів, нерафінована "чиста" пальмова олія нормальний дешевий продукт. Але справа у тому, що без обробки вона мало придатна для використання у тій жеж молочній промисловості. Але саме ця обробка й надає олії поганих властивостей.
Тому (якщо відкинути суто економічну складову) я більш схильний підтримати повну заборону, бо в наших умовах у випадку часткової заборони неможливо проконтролювати, що саме пхають до продуктів, та й поле для корупції відкривається величезне.
   
починається війна між бізнесами за місце на ринку  :laugh:

Щодо моєї особистої думки. Як я зрозумів, нерафінована "чиста" пальмова олія нормальний дешевий продукт. Але справа у тому, що без обробки вона мало придатна для використання у тій жеж молочній промисловості. Але саме ця обробка й надає олії поганих властивостей.
Тому (якщо відкинути суто економічну складову) я більш схильний підтримати повну заборону, бо в наших умовах у випадку часткової заборони неможливо проконтролювати, що саме пхають до продуктів, та й поле для корупції відкривається величезне.

неправильно
обообка не робить з неї більш непбеспечний жир ніж вершкове масло чи смелець
   
Скандальный запрет пальмового масла: Нардепы пекутся вовсе не о здоровье украинцев

Все кондитерские предприятия Украины используют пальмовое масло в производстве продукции, закупая его в больших количествах, однако Верховная Рада проголосовала за запрет на использование этого продукта, передает УКРОП.

Об этом на своей пишет журналист Юрий Бутусов.

По его словам, пальмовое масло разрешено в Америке и европейских странах, а компания «Дельта Вилмар» является крупнейшим поставщиком этого продукта в Украину.

Как отмечает Бутусов, основным покупателем пальмового масла является кондитерская компания «Рошен». Только в Одесской области «Дельта Вилмар» инвестировала 300 миллионов долларов в производство, а президент собирался приехать в Одессу и участвовать в открытии нового предприятия этой компании.

«Можно ли в связи с вышеизложенным считать голосование Рады в первом чтении за запрет пальмового масла в Украине антикондитерским заговором? Ну, нельзя же подумать, будто большинство в Раде, такие солидные люди, договорились отжать что-то у импортера масла, ну не может же такого быть. Нет ли здесь грязных интриг производителей сырников?», — пишет Бутусов.

Пользователи сети возмущены по поводу принятия Радой закона № 3871 «О внесении изменений в некоторые законы Украины относительно запрета использования пальмового масла в производстве пищевых продуктов».

Документ предусматривает, что в Украине вводится запрет использования пальмового масла при производстве пищевых продуктов. На тех, кто нарушит эту норму будут налагаться штрафы.

В частности, в Административном кодексе предусмотрен штрафы за производство и введение в оборот пищевых продуктов с содержанием пальмового масла — от 340 — 1700 гривен. За повторное нарушение придется заплатить больший штраф — до 3 400 гривен.

Пользователи сети уже отметили глупость данного закона, который может привести к подорожанию некоторых продуктов.

«Только идиоты решают вопрос путем запретов и ограничений. Сильные нации, состоящие из здоровых людей, сами выбирают, что им есть и пить, а что нет. Без указаний начальства. Что будет запрещено следующим? Сигареты и алкоголь? От них вреда больше, чем от пальмового масла. Или макдональдз и шаурмятни, стоящих на каждом углу? Пространство для законодательных инициатив!», «Без пальмового масла сколько стоить будет молочная продукция?», «А потом будут гнать на Порошенко: почему продукты такие дорогие», «Да еще бы нормально контролировать качество, а не просто забрать текст из состава», — негодовали в сети.
   
Re: Чому в ВР наїхали на пальмову олію? Хто що лобіює?

Не зовсім так. Оскільки я в сільському господарстві, то беруся викласти свою думку. Від запліднення теляти до моменту коли з теляти буде корова з молоком потрібно кілька років. Зараз корова коштує біля 1000 доларів. Але від зміни власника корови кількість молока не збільшується. Різниця в вартості і собівартості для молока неякісного і якісногго така мала, що не завжди вигідно заморочуватись якісним молоком. До речі, саме тоому на ринку є купа неякісного молока і мало хто береться за виробництво якісного.
Я пройшов курс м*яса і молока в Америці. Мав серйозні наміри ан виробництво в Україні і навіть до дечого був причетний. Цікавило саме високоякісні молоко та м*ясо. Щодо м*яса то все було зарублено відразу, м*ясна індустрія відразу сказала, що якісне м*ясо не цікавить, бо з нього погана ковбаса. З молоком вийшло гірше, тому що було витрачено купу грошей, потім якісне молоко довелось збувати по ціні неякісного... Кілька місяців тому всі корови були розпродані...
Зараз занятий в виробництві. Написав цілий трактат про якісну і неякісну продукцію. І ми виробляємо якісну і неякісну продукцію. Продається все! Неякісне продається дешевше, яле і витрати нижчі.
Зараз розумію, чому в країні випускали дешеві і не дуже якісні ланоси... Тому що на них легше заробити.

Знаю одного бізнесмена, який зокрема виробляє якісне молоко. Для цього побудував модернову ферму. Збуває його по вищій ціні на якийсь молокозавод, який зацікавлений у якісному молоці. Про рентабельність цього бізнесу важко говорити, оскільки у нього були великі капітальні вкладення. Тим не менш, вважає цей проект економічно успішним. Правда все це в радіусі 100 км від Києва.

Очевидно ваш проект не вдався по причині того, що не знайшли належного споживача вашого молока.
   
стоимость проезда повішать они не бояться

а вот очистить продукты от пальмы - заменить ее на натуральное - так бояться повышения цен
   
стоимость проезда повішать они не бояться

а вот очистить продукты от пальмы - заменить ее на натуральное - так бояться повышения цен

а пальми ненатуральні?
   
ой
   
Але саме ця обробка й надає олії поганих властивостей. Тому (якщо відкинути суто економічну складову) я більш схильний підтримати повну заборону, бо в наших умовах у випадку часткової заборони неможливо проконтролювати, що саме пхають до продуктів, та й поле для корупції відкривається величезне.
Це стосується будь якої олії, після термічної обробки в ній утворюються трансжири  :-)o 
То ж залишається питання, трасжири з якої олії треба дозволити у продукції?
   
Це стосується будь якої олії, після термічної обробки в ній утворюються трансжири  :-)o 
То ж залишається питання, трасжири з якої олії треба дозволити у продукції?
Так. Трансжири можуть утворюватись при нагріванні до певної температури. Наприклад, при смаженні на сковороді.

А є ще промисловий виробничий процес гідрогенізації жирів як рослинних, так і тваринних. Наприклад, китового жиру.
При цьому утворюється новий штучний жир з новими властивостями.
Він дуже шкідливий. Але набагато довше зберігається. Та консервує, зберігає продукти харчування та напівфабрикати до яких додається.
А також набагато дешевший природних твердих жирів - наприклад, смальцю, вершкового масла. Тобто жирів тваринного походження. Або й рослинних - какао-масла, арахісового масла та інших.

Існують природні трансжири. В молоці, м'ясі та похідних продуктах. Але вони можуть мати інші властивості, ніж штучні. В процесі переробки молока та м'яса додатково можуть утворюватись штучні трансжири.


Тобто проблема насправді не в пальмовій олії, а в трансжирах. Трансжири можна виготовити з будь-якої рідкої олії або жиру.

Останнє редагування: 18 травня 2018 12:37:25 від com1
   
Від 340 грн до 1700!
Які величезні штрафи для виробника!
Це точно вб'ють і кондитерів, і молочників :pooh_lol:
   
Олігархи лобіюють власні інтереси.
Тобто я вважаю, що заборона пальмової олії не піде на користь пересічного пенсіонера, наприклад. Та й взагалі споживача продуктів харчування.

Потрібно було приймати законодавство як в Європі та США.
Про маркування вмісту, кількості трансжирів. Та про їх обмеження в продуктах харчування.

Re: Проект закону щодо обмеження вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах
https://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=1004397


Останнє редагування: 19 травня 2018 10:59:35 від com1
   
Олігархи лобіюють власні інтереси.

Звісно що так, і для того вони обрали своїх депутатів, а згодом і інші гілки влади.
Щоб депутати лобіювали інтереси народу, потрібно, щоб їх обирав народ. З можливістю відкликання.

От тоді буде як в Європі чи США. А наразі все як в Рашці.
   
Брешуть що вона типу заборонена в ЄС і США. Що насправді відверта брехня.

Шурма взагалі сказав що пальмова олія це найстрашніше

 8-:

типу хочуть її заборонити для використання в Україні. прийняли в першому читанні

Дурня повна.


Ну посмотрите кто сделал законопроект. Чьи депгруппы. Кто их танцует? И что у этого владельца недавно отобрали?
   
Ще стаття. В кінці статті - про трансжири.

Сира пальмова олія має червоний колір завдяки вмісту пігменту каротину. Вона багата на вітамін Е, (і є сумішшю насичених та ненасичених жирів. Також -) не містить холестерину і трансжирів, має високу температуру димлення, і тому її вважають досить здоровою опцією. Але в ній немає і корисних для людини омега-3-поліненасичених жирних кислот. Проте ми практично не стикаємося із сирою пальмовою олією. (Бо вона, як і всі натуральні корисні олії має обмежений термін придатності)

Пальмову олію можна рафінувати та розділити на фракції, які мають різні властивості і сфери використання - рідку і тверду.

Така обробка пальмової олії позбавляє її небажаних сполук з одного боку, але й суттєво знижує вміст вітамінів у твердій, або стеариновій фракції. Нагрівання при рафінації сприяє появі шкідливих сполук. Втім, усі рослинні олії, що зазнають рафінації, містять ці сполуки.

https://www.bbc.com/ukrainian/blog-science-44167143
   
Та усім зрозуміло, що це економічне рішення, фактично ембарго.
   
Ембарго? Ні. Пальмову олію можуть використовувати при виробництві мила та іншої косметики. Але це інша олія. Низької якості, технічна.
   
Ембарго? Ні. Пальмову олію можуть використовувати при виробництві мила та іншої косметики. Але це інша олія. Низької якості, технічна.

немає такої
   
немає такої
Справді?
Є технічні у всіх олій. Залежно для чого їх використовують.
https://glycoil.com.ua/ua/nashi-posluhy/kupivlia-tekhnichnoi-palmovoi-olii.html
   
Potato, 15 травня 2018 18:59:37
Брешуть що вона типу заборонена в ЄС і США. Що насправді відверта брехня.

Шурма взагалі сказав що пальмова олія це найстрашніше

 8-:

типу хочуть її заборонити для використання в Україні. прийняли в першому читанні

Дурня повна.
====================
Potato, от скажи чесно, от як є, я не для срачу чи якихось обідок запитую-
от зфуялі ти лобіюєш інтереси виробників пальмової олії???

Вони тобі  близькі, вони тобі платять, чи, вибач, ти "корисний ідіот"?

Я б  ще  зрозумів, коли б ти виступав за інтереси  українського виробника- це нормально,
але виступати та захищати закордонних виробників, щоб замість якісного товару істи замінники-
вибач у мене в голові не вкладаєцця! :facepalm1:

Хоча, чому дивуватися- тут вже  прозвучала фраза- типу так нормальні  цукерки та шоколад з морозивом
манюпасу не по карману! :weep:
   
немає такої
===============
б***ь! :shuffle:
   
===============
б***ь! :shuffle:

дай специфікацію
Олія пальмова технічна

Останнє редагування: 22 травня 2018 09:47:14 від Potato
   
Potato, 15 травня 2018 18:59:37
Брешуть що вона типу заборонена в ЄС і США. Що насправді відверта брехня.

Шурма взагалі сказав що пальмова олія це найстрашніше

 8-:

типу хочуть її заборонити для використання в Україні. прийняли в першому читанні

Дурня повна.
====================
Potato, от скажи чесно, от як є, я не для срачу чи якихось обідок запитую-
от зфуялі ти лобіюєш інтереси виробників пальмової олії???

Вони тобі  близькі, вони тобі платять, чи, вибач, ти "корисний ідіот"?

Я б  ще  зрозумів, коли б ти виступав за інтереси  українського виробника- це нормально,
але виступати та захищати закордонних виробників, щоб замість якісного товару істи замінники-
вибач у мене в голові не вкладаєцця! :facepalm1:

Хоча, чому дивуватися- тут вже  прозвучала фраза- типу так нормальні  цукерки та шоколад з морозивом
манюпасу не по карману! :weep:

чим ненормальні цукерки з пальмовою олією. чим пальмова олія є товаром неякісним
   
чим ненормальні цукерки з пальмовою олією. чим пальмова олія є товаром неякісним

==============================

Сьогодні пальмову олію використовують для приготування спеціальних кулінарних жирів, які широко застосовуються в кондитерському виробництві як замінники молочного жиру і еквіваленти какао-олії.

Ти б їв  ерзац хліб,наприклад?
Його ж можна їсти, правда?
   
==============================

Сьогодні пальмову олію використовують для приготування спеціальних кулінарних жирів, які широко застосовуються в кондитерському виробництві як замінники молочного жиру і еквіваленти какао-олії.
Ти б їв  ерзац хліб,наприклад?
Його ж можна їсти, правда?

а чому не можна замінити вершкове масло пальмовою олією? чому ерзац?

жири вони жири і є. трохи відсотки по фракціях відрізняються

також в вешковому високий відсоток транс жирів які некорисні для серцево судинної системи



Останнє редагування: 22 травня 2018 10:07:47 від Potato
   
а чому не можна замінити вершкове масло пальмовою олією? чому ерзац?

жири вони жири і є. трохи відсотки по фракціях відрізняються

також в вешковому високий відсоток транс жирів які некорисні для серцево судинної системи

Показати зображення...

=================================

Так і ерзац хліб  можна їсти! :weep:
Там дофіга висівок є, а вони знаєш, які корисні! :gigi:
   
=================================

Так і ерзац хліб  можна їсти! :weep:
Там дофіга висівок є, а вони знаєш, які корисні! :gigi:


так ти і по смаку не відрізниш цукерки
   
 :weep:

Шкода пальмової олії
Головним аргументом щодо шкоди пальмової олії, вважається високий відсоток вмісту насичених
 жирів, які призводять до розвитку серцево-судинних захворювань. Максимальна денна порція
 пальмової олії - 80 грам, але це за умови, що Ви не їли інші продукти, що містять жирні
 кислоти: вершки, м'ясо, яйця, шоколад і сало.


Використання в хімічній промисловості
85% малайзійської пальмової олії застосовується в харчовій промисловості, і лише 15% припадає на хімічну.
 Пальмову олію використовують для виробництва мила, шампунів, косметики, мастильних матеріалів і навіть
 біопалива. Багато відомих косметичних компаній додають пальмову олію в креми для догляду за сухою
 шкірою обличчя і в лосьйони для тіла.
   
так ти і по смаку не відрізниш цукерки
==============================

Ти  серйозно, чи намагаєшся  тролити??? :facepalm1:
   
 Ти ще  скажи, що  сгущене молоко з пальмовою олією і  звичайне
і на смак і за якістю однакові! :facepalm:
   
Утворюється бардак і непорозуміння.

Натуральна та рафінована пальмова олія нічим не гірше натуральної та рафінованої соняшникової олії чи ріпакової, чи кукурудзяної і так далі.
А шкідливими є трансжири. Які утворюються при нагріванні олій. В процесі їх рафінації та переробки.

Особливо багато трансжирів утворюється при їх гідрогенізації. Тобто виробництві твердих жирів та маргаринів з рідких олій за допомогою хімічних процесів.

Кількість трансжирів залежить від технології виробництва та дотримання якості технологічних процесів.

МОЗ України навіть торік підготував Проект закону щодо обмеження вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах.
https://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=1004397
Який повис у повітрі.

Тобто передовсім має бути вказана інформація про складники продуктів харчування.
Тобто маргарини, вміст трансжирів.

Тобто пальмова олія та маргарин з пальмової олії - це різні речи. Так само як і соняшникова.
Пальмова олія може мати тверду та рідку фракції.

Що саме використовує той чи інший виробник - має бути вказано на упаковці та в супровідних документах.



Останнє редагування: 22 травня 2018 10:29:07 від com1
   
Ти ще  скажи, що  сгущене молоко з пальмовою олією і  звичайне
і на смак і за якістю однакові! :facepalm:

я не знаю. я взагалі це товар не купую і не використовую
   
Утворюється бардак і непорозуміння.

Натуральна та рафінована пальмова олія нічим не гірше натуральної та рафінованої соняшникової олії чи ріпакової, чи кукурудзяної і так далі.
А шкідливими є трансжири. Які утворюються при нагріванні олій. В процесі їх рафінації та переробки.

Особливо багато трансжирів утворюється при їх гідрогенізації. Тобто виробництві твердих жирів та маргаринів з рідких олій за допомогою хімічних процесів.

Кількість трансжирів залежить від технології виробництва та дотримання якості технологічних процесів.

МОЗ України навіть торік підготував Проект закону щодо обмеження вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах.
https://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=1004397
Який повис у повітрі.

Тобто передовсім має бути вказана інформація про складники продуктів харчування.
Тобто маргарини, вміст трансжирів.

Тобто пальмова олія та маргарин з пальмової олії - це різні речи. Так само як і соняшникова.
Пальмова олія може мати тверду та рідку фракції.

Що саме використовує той чи інший виробник - має бути вказано на упаковці та в супровідних документах.

абсолютно не так. пальмова олія сама по собі має високу температуру плавлення
її не треба гідрогенізувати
на відміну від рідких рослинних жирів
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія