Політичний ФОРУМ
Вільне спілкування => Тема розпочата: ПатриоТТ від 10 березня 2018 15:49:15
-
Хто нить сахар не ест?
Ну без диабетов, ожирений или с ними не важно
Или сахар безопаснее, если нет диабетов, и не стоит выдумывать всякие сахарозаменители?
Нагуглил сукралозу.
Вообщем кидайте помидорами, или все же найти, купить и попробовать? :)
Причина поисков - толстею. Перестал есть сахар - вроде на месте вес
Но как же этот чай без сахара заип@л...
:-B
-
більше рухайся і жери скіки влізе.
-
шо за маячня, скільки ти того цукору їси щоб від нього товсіти.
краще менше їж мучного.
-
Хто нить сахар не ест?
Ну без диабетов, ожирений или с ними не важно
Или сахар безопаснее, если нет диабетов, и не стоит выдумывать всякие сахарозаменители?
Нагуглил сукралозу.
Вообщем кидайте помидорами, или все же найти, купить и попробовать? :)
Причина поисков - толстею. Перестал есть сахар - вроде на месте вес
Но как же этот чай без сахара заип@л...
:-B
Гавновопрос... Ещё лет сорок назад приучил себя не есть сахар... Сейчас не могу смотреть, как люди пьют чай и кофе с сахаром. Якісь збочЕнці... :-)o
-
Но как же этот чай без сахара заип@л...
привыкнете -я уже третий год без сахара и ничего
-
більше рухайся і жери скіки влізе.
Это не всегда возможно, к сожалению...
-
Но как же этот чай без сахара заип@л...
привыкнете -я уже третий год без сахара и ничего
Причём, это гораздо проще , чем бросить курить. :)
-
більше рухайся і жери скіки влізе.
Та неможна менi більше рухатись
Хто ж мені тоді гроші принесе?
Робота така офісна
Чай...
Ще й камінь у жовчному, стимулює жерти частіш ніж звичайній людині
:)
-
більше рухайся і жери скіки влізе.
Та неможна менi більше рухатись
Хто ж мені тоді гроші принесе?
Робота така офісна
Чай...
Ще й камінь у жовчному, стимулює жерти частіш ніж звичайній людині
:)
почему нельзя?
на работу с работы, хотя бы часть пути пешком ходить.
-
сахар=глюкоза + фруктоза
глюкоза всмоктується в кров за 10-15хв, дали потрапляє в клітини. регулюється інсуліном
фруктоза прямує до печінки набагато довше і перетворюеться там, або відкладається на майбутнє.
товстіють не від сахару а від продукту, якому сахар надає привабливого смаку.
якщо проблем немає з діабетами, то сахар не шкідливіший за все інше.
-
Чай дуже давно вживаю без цукру, а от кофе - не можу. Зменшив кількість,
але взагалі відмовитись не виходить. Спробував цукрозамінники і кинув.
Хімічний присмак є будь-якому. До того ж, напої - зовсім не єдине джерело
надходження цукру у організм. Можливо буде корисніше відмовитись від
додаткового "солоденького".
-
химия опасна
подозревают шо она ведет к диабету
организм не наебешь, он мстить будет
-
сахар можно класть, я тоже не люблю совсем без оного.
Но.
Если в послевкусии глоточка кавы или чая, чувствуется сахар - значит перебор.
Еще можно проверить а не перекладываете ли вы сахарок - дать остыть напитку до комнатной пентературы, потом попробовать вкус.
На горячую рецепторы слегка тупят на сахар. Возможен реальный перебор.
-
Стевія
-
химия опасна
подозревают шо она ведет к диабету
организм не наебешь, он мстить будет
сам процес жрави - суто хімічний процес. все жіття кругом - хімічний процес перетворення і розкладу. ти про що загалом?
-
Проблема цукрозамінників в тому, що організм реагує на них точно так само як на цукор - випускає інсулін в кров.
Інсулін успішно спалює цукор, а що буде з надлишком інсуліну, коли в крові не цукор, а замінник?
-
химия опасна
подозревают шо она ведет к диабету
организм не наебешь, он мстить будет
сам процес жрави - суто хімічний процес. все жіття кругом - хімічний процес перетворення і розкладу. ти про що загалом?
Я сьогодні весь день по інетах
Те що я нагуглив - там видаляють з молекули сахару (хз як це) Н та О а додають хлор...
І про це пишуть як самий безпечний продукт
Сцикотно 8-:
-
Стевія
та повно їх. аспартам, фруктоза, сорбіт з натуральних, або сахарін, цикламат з синтетики. натуральні майже всюди продають, але по об'єму їх більше піде. вони не такі солодкі.
-
вы думаете,что чистый сахар основной источник углеводов для вас? вы не от сахар полнеете, от соотношения получынных-потраченных калорий,не важно сахар это или пюрешка.
-
більше рухайся і жери скіки влізе.
Так, я їм багато і солодкого, і мучного, а вага на місці вже років 20...
Правда, я вегетаріанець. )
-
химия опасна
подозревают шо она ведет к диабету
организм не наебешь, он мстить будет
сам процес жрави - суто хімічний процес. все жіття кругом - хімічний процес перетворення і розкладу. ти про що загалом?
про то как организм реагирует на "сладкое" от которого нет ожидаемого выхлопа
и как организм потом забивает болт
-
Проблема цукрозамінників в тому, що організм реагує на них точно так само як на цукор - випускає інсулін в кров.
Інсулін успішно спалює цукор, а що буде з надлишком інсуліну, коли в крові не цукор, а замінник?
думаю, що не так. при споживанні сахару виділяється хіба що слина. :) бо смачно. а на виділення інсуліну смак не діє.
взагалі, як не дивно, небезпечнішими в цьому плані - синтетики типу сахаріну. як пластикова кулька, зайшла і з сечею вийшла. якби не присмак заліза, то й годі було б шукати.
-
вы думаете,что чистый сахар основной источник углеводов для вас? вы не от сахар полнеете, от соотношения получынных-потраченных калорий,не важно сахар это или пюрешка.
І всеж таки цукор
Цукор у чистому вигляді та іноді в напоях, типа пепсі
До того як камінь свій знайшов їв менш, але товстів
Тепер жерти став більше, частіше, але видалив сахар, замінив його сахаріном, та перестав вживати солодкі напої - і не товстію, а трохи скинув
А тепер начитався про сахарин свій, про йго шкоду...
-
Проблема цукрозамінників в тому, що організм реагує на них точно так само як на цукор - випускає інсулін в кров.
Інсулін успішно спалює цукор, а що буде з надлишком інсуліну, коли в крові не цукор, а замінник?
думаю, що не так. при споживанні сахару виділяється хіба що слина. :) бо смачно. а на виділення інсуліну смак не діє.
взагалі, як не дивно, небезпечнішими в цьому плані - синтетики типу сахаріну. як пластикова кулька, зайшла і з сечею вийшла. якби не присмак заліза, то й годі було б шукати.
Ну тоді читайте наукові дослідження на цю тему. Вони показують що якраз замінники цукру стимулюють виділення інсуліну. Не думаю, що це добре для організму.
Effects of stevia, aspartame, and sucrose on food intake, satiety, and postprandial glucose and insulin levels (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2900484/)
(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2900484/bin/nihms187942f3.jpg)
-
вы думаете,что чистый сахар основной источник углеводов для вас? вы не от сахар полнеете, от соотношения получынных-потраченных калорий,не важно сахар это или пюрешка.
І всеж таки цукор
Цукор у чистому вигляді та іноді в напоях, типа пепсі
До того як камінь свій знайшов їв менш, але товстів
Тепер жерти став більше, частіше, але видалив сахар, замінив його сахаріном, та перестав вживати солодкі напої - і не товстію, а трохи скинув
в пепсі мінімум цукру. там замінники типу аспартаму. сахар додають, але тільки для підвищення щільності. органолептику наблизити намагаються. :)
-
вы думаете,что чистый сахар основной источник углеводов для вас? вы не от сахар полнеете, от соотношения получынных-потраченных калорий,не важно сахар это или пюрешка.
І всеж таки цукор
Цукор у чистому вигляді та іноді в напоях, типа пепсі
До того як камінь свій знайшов їв менш, але товстів
Тепер жерти став більше, частіше, але видалив сахар, замінив його сахаріном, та перестав вживати солодкі напої - і не товстію, а трохи скинув
тае,але людина питала саме про заміну чистого цукру,а не про те
як не жерти чи не пити солодке. я взагалі не розомію як людина сповна розуму може постійно вживати солодкі напої,жерти цукерки кожен день тощо..
-
Проблема цукрозамінників в тому, що організм реагує на них точно так само як на цукор - випускає інсулін в кров.
Інсулін успішно спалює цукор, а що буде з надлишком інсуліну, коли в крові не цукор, а замінник?
думаю, що не так. при споживанні сахару виділяється хіба що слина. :) бо смачно. а на виділення інсуліну смак не діє.
взагалі, як не дивно, небезпечнішими в цьому плані - синтетики типу сахаріну. як пластикова кулька, зайшла і з сечею вийшла. якби не присмак заліза, то й годі було б шукати.
Ну тоді читайте наукові дослідження на цю тему. Вони показують що якраз замінники цукру стимулюють виділення інсуліну. Не думаю, що це добре для організму.
Effects of stevia, aspartame, and sucrose on food intake, satiety, and postprandial glucose and insulin levels (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2900484/)
(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2900484/bin/nihms187942f3.jpg)
та читав повно всякого. все, що не бере участі в глікемичному процесі не несе ні котисті ні шкоди. синтетика має інші вади, суто технологічні, частково органолептичні. все інше - містицізм навіжених.
-
Тю, а шо тут такого? Швидкі вуглеводи, миттєве поповнення рівня глюкози...
-
Причина поисков - толстею. Перестал есть сахар - вроде на месте вес
Но как же этот чай без сахара заип@л...
сахарозаменители провоцируют увеличение веса - для организма один вред (при систематическом употреблении)
-
Патриот ТТ, почитайте http://freshlife28.ru/pitanie/saharozamenitel-na-sushke/ про замінники цукру, і про зайву вагу полистайте. Автор цікаві речі пише і відео знімає, нічого "нєвиполнімого і нєрєального", все під силу звичайному обивателю (tu).
-
Причина поисков - толстею. Перестал есть сахар - вроде на месте вес
Но как же этот чай без сахара заип@л...
сахарозаменители провоцируют увеличение веса - для организма один вред (при систематическом употреблении)
да-да, всі ці єшки - суцільне зло. :D
-
Стевія
та повно їх. аспартам, фруктоза, сорбіт з натуральних, або сахарін, цикламат з синтетики. натуральні майже всюди продають, але по об'єму їх більше піде. вони не такі солодкі.
Стевія в хуліард раз солодша від цукру при 0 вуглеводів. На відміну від всього решта.
-
Жерти треба менше і рухатись, цукор тут жодним боком
-
Может стевию ?
-
Стевія
та повно їх. аспартам, фруктоза, сорбіт з натуральних, або сахарін, цикламат з синтетики. натуральні майже всюди продають, але по об'єму їх більше піде. вони не такі солодкі.
Стевія в хуліард раз солодша від цукру при 0 вуглеводів. На відміну від всього решта.
ні. скільки нулів у хуліарді я не знаю, але синтетика солодша. сахарін до 600 разів солодший від звичайного цукру, наприклад. стевія не дотягує.
-
сначала замените рафинированный сахар на тростниковый.
потом стевия+сукралоза.
фрукты замените ягодами- там меньше фруктозы, которая почти вся сразу идет в жир.
организм человека не переваривает фруктозу, вот такие мы обезьяны.
привет Дарвину!
-
ну а чтобы комфортно пить кофе- можно 1 чоколядку до 50 г в день .
бывают по 40-43-47-50 граммов, маленькие упаковки.
-
мені лікарша-кардіолог радить замість цукру вживати мед. ( - працювала в поліклініці до 90!!! - залишила роботу, бо зір став гіршати)
-
Я тоже за стевию как заменитель сахара.
Но сама есть ее не могу, - уж слишком сладкая.
-
Я уже много лет на сахорозаменителях. Когда-то по молодости лет использовала вместо сахара для похудеть. Да так к нему привыкла, что мне сейчас уже кофе или чай с сахаром не вкусно.
-
Стівія - це єдиний натуральний сахарозамінник. Не хімія. Тільки нею і користуюсь вже років 7. Рекомендую
Навіть вирощував стівію. Прямо листочки надавлюував і вмішував в те шо треба було підсолодити.
-
Причина поисков - толстею. Перестал есть сахар - вроде на месте вес
Но как же этот чай без сахара заип@л...
сахарозаменители провоцируют увеличение веса - для организма один вред (при систематическом употреблении)
:facepalm1:
-
Стівія - це єдиний натуральний сахарозамінник. Не хімія. Тільки нею і користуюсь вже років 7. Рекомендую
Навіть вирощував стівію. Прямо листочки надавлюував і вмішував в те шо треба було підсолодити.
не плутай з форумним стіві :) стевія. від призвіща стевен, він ще кримський ботсад засновував. і, да, це не єдиний натуральний замінник буряку або тростині. сорбіт вже згадувався. є ще, але не пам'ятаю назв. типу з дині виробляють.
-
диеты для слабаков.
Отнекиваться от спорта легче всего.
Вы еще перейдите на диетические пепси и маленькие бургеры - должно помочь, ага.
-
диеты для слабаков.
Отнекиваться от спорта легче всего.
Одне другому не заважає
Вы еще перейдите на диетические пепси и маленькие бургеры - должно помочь, ага.
Нашо взагалі в себе пхати цю х.й.ю
-
Стевия, очень на любителя постороннего привкуса, типа лекарства какого. Из заменителей, самый приближенный к сахару по вкусу - аспартам. Его везде пихают в выпечку вместо сахара. Сахар кладут ровно столько, чтобы тесто перебродило.
-
Стевия, очень на любителя постороннего привкуса, типа лекарства какого. Из заменителей, самый приближенный к сахару по вкусу - аспартам. Его везде пихают в выпечку вместо сахара. Сахар кладут ровно столько, чтобы тесто перебродило.
Звикаєш до Стевії дуже швидко. Потім цукор взагалі здається гидотою
-
Стевия, очень на любителя постороннего привкуса, типа лекарства какого. Из заменителей, самый приближенный к сахару по вкусу - аспартам. Его везде пихают в выпечку вместо сахара. Сахар кладут ровно столько, чтобы тесто перебродило.
стевия в чистом виде мало где бывает.
к ней подмешивают сукралозу, это синтетика, но безвредная, в отличие от аспартама.
-
Стевия, очень на любителя постороннего привкуса, типа лекарства какого. Из заменителей, самый приближенный к сахару по вкусу - аспартам. Его везде пихают в выпечку вместо сахара. Сахар кладут ровно столько, чтобы тесто перебродило.
ога. стевія травою віддає, так. аспартам і сахарін в суміші з натуральним сахаром сама поширена комбінація. сахар кладуть для підвишення щільності, бо у людей звичка до того. і ще від стевії банальна срачка може напасти. :gigi: тут індивідуально.
-
шо за маячня, скільки ти того цукору їси щоб від нього товсіти.
краще менше їж мучного.
Подивися зміст продуктів які купляєш, дуже здивуєшься.
-
Стевия, очень на любителя постороннего привкуса, типа лекарства какого. Из заменителей, самый приближенный к сахару по вкусу - аспартам. Его везде пихают в выпечку вместо сахара. Сахар кладут ровно столько, чтобы тесто перебродило.
стевия в чистом виде мало где бывает.
к ней подмешивают сукралозу, это синтетика, но безвредная, в отличие от аспартама.
спілкувався колись з технологами на росинці, казали, що з часом аспартам розкладається і виходить отрута, тому строк обмежується одним роком. більше -зась. на чистому цукрі такого не досягнеш, і реалізувати сітро потрібно в чотирнадцять днів. комерція.
-
а чому ніхто про мед не згадує?
класна річ. Головне не добавляти його у горячій напій а в прикуску, на кінчику ложки
-
Стевия, очень на любителя постороннего привкуса, типа лекарства какого. Из заменителей, самый приближенный к сахару по вкусу - аспартам. Его везде пихают в выпечку вместо сахара. Сахар кладут ровно столько, чтобы тесто перебродило.
стевия в чистом виде мало где бывает.
к ней подмешивают сукралозу, это синтетика, но безвредная, в отличие от аспартама.
как в траву можно что то подмешать? Или ее вымачивают в этом растворе?
-
а чому ніхто про мед не згадує?
класна річ. Головне не добавляти його у горячій напій а в прикуску, на кінчику ложки
мед-это сахар+фруктоза, сразу в жир идёт последняя.
-
Стевия, очень на любителя постороннего привкуса, типа лекарства какого. Из заменителей, самый приближенный к сахару по вкусу - аспартам. Его везде пихают в выпечку вместо сахара. Сахар кладут ровно столько, чтобы тесто перебродило.
стевия в чистом виде мало где бывает.
к ней подмешивают сукралозу, это синтетика, но безвредная, в отличие от аспартама.
как в траву можно что то подмешать? Или ее вымачивают в этом растворе?
порошок стевии+порошок сукралозы.
прессуют в таблеточки.
-
а чому ніхто про мед не згадує?
класна річ. Головне не добавляти його у горячій напій а в прикуску, на кінчику ложки
алергенний для багатьох. та і не тільки про чай мова, наскільки я розумію.
-
стевия в чистом виде мало где бывает.
к ней подмешивают сукралозу, это синтетика, но безвредная, в отличие от аспартама.
как в траву можно что то подмешать? Или ее вымачивают в этом растворе?
порошок стевии+порошок сукралозы.
прессуют в таблеточки.
поняттно, просто я такого не видел. Меня как то подогрели несколькими упаковками именно травы. Еле осилил упаковку.
-
Зменшуйте кількість цукру у їжі поступово. Спробуйте довести собі, що гірке- також цікаве. Гірка кава тамує спрагу, солодка- ні. Чай без цукру також, з цукром викликає печію і нову спрагу. Замініть спочатку цукор тертим солодким яблуком, мед занадто солодкий. Заморожені ягоди можна.
-
А в якому виді стевія продається в наших "сільпо"? І яка ціна тому щастю?
-
А в якому виді стевія продається в наших "сільпо"? І яка ціна тому щастю?
та вона різна може бути. рідка як сироп в пляшецці грам по 60-70, в пакетах як звичайний чай. в пігулках. шукайте на полицях з дієт продуктів та біодобавок. але не дешева. сироп вийде десь біля 70-80грн за 60-70гр. ну, приблизно, я давно не цікавився.
-
А в якому виді стевія продається в наших "сільпо"? І яка ціна тому щастю?
та вона різна може бути. рідка як сироп в пляшецці грам по 60-70, в пакетах як звичайний чай. в пігулках. шукайте на полицях з дієт продуктів та біодобавок. але не дешева. сироп вийде десь біля 70-80грн за 60-70гр. ну, приблизно, я давно не цікавився.
В Ашані менше 90грн за 150г.
(https://ic.pics.livejournal.com/agritura/16089606/5863321/5863321_900.jpg)
-
А в якому виді стевія продається в наших "сільпо"? І яка ціна тому щастю?
та вона різна може бути. рідка як сироп в пляшецці грам по 60-70, в пакетах як звичайний чай. в пігулках. шукайте на полицях з дієт продуктів та біодобавок. але не дешева. сироп вийде десь біля 70-80грн за 60-70гр. ну, приблизно, я давно не цікавився.
В Ашані менше 90грн за 150г.
(https://ic.pics.livejournal.com/agritura/16089606/5863321/5863321_900.jpg)
та то не мені, то єакт питався. десь 600грн за кіло виходить. але менший розход при вживанні. коротше - нах. жрати оладі зі сметаною тре в міру і не буде зайвого. :)
-
та вона різна може бути. рідка як сироп в пляшецці грам по 60-70, в пакетах як звичайний чай. в пігулках. шукайте на полицях з дієт продуктів та біодобавок. але не дешева. сироп вийде десь біля 70-80грн за 60-70гр. ну, приблизно, я давно не цікавився.
В Ашані менше 90грн за 150г.
(https://ic.pics.livejournal.com/agritura/16089606/5863321/5863321_900.jpg)
та то не мені, то єакт питався. десь 600грн за кіло виходить. але менший розход при вживанні. коротше - нах. жрати оладі зі сметаною тре в міру і не буде зайвого. :)
Якщо загуглити в інтернетах - вийде ще дешевше.
P.S. По суті картопля - то той самий цукор. ;)
-
В Ашані менше 90грн за 150г.
(https://ic.pics.livejournal.com/agritura/16089606/5863321/5863321_900.jpg)
та то не мені, то єакт питався. десь 600грн за кіло виходить. але менший розход при вживанні. коротше - нах. жрати оладі зі сметаною тре в міру і не буде зайвого. :)
Якщо загуглити в інтернетах - вийде ще дешевше.
P.S. По суті картопля - то той самий цукор. ;)
та будь-який крохмаль розкладається на полісахариди. я в хімії не дуже. майже ніяк. але вся рослинна органіка має в складі цукор. то копмактно і енергетично. природа. :)
-
Теж використовую екстракт стевії пігулках. Купляю в "Сільпо" у ідділі для діабетиків
-
вы думаете,что чистый сахар основной источник углеводов для вас? вы не от сахар полнеете, от соотношения получынных-потраченных калорий,не важно сахар это или пюрешка.
от тільки сахар дає купу калорій а насичення не дає тому людина жре ще і ще
тому треба жерти обьємні малокалорфйні речі - у першу чергу овочі салати
друге зло після сахару - хліб
-
все хорошо в меру
в сущности это не вопрос волшебной таблетки
а воли ограничить себя
тяжело только первую неделю
-
Є ще й таке:
При регулярному вживанні, кероб ефективно знижує рівень холестерину в крові. Речовини, що містяться в ньому, благотворно впливають на стан шкіри і волосся. Стручки Кероб - прекрасна профілактика появи прищів і висипу.
Кероб здатний «знешкоджувати» і виводити з організму токсини і шкідливі речовини. Він благотворно впливає на мікрофлору кишечника, а 2-3 чайні ложечки порошку допоможуть при розладі шлунка. Теплий напій з Кероб - чудове заспокійливий засіб. Він покращує якість сну, незамінний при безсонні і допомагає при надмірній збудливості нервової системи.
Кероб гіпоалергенний - це справжня знахідка для людей, які мають алергію на цукор і какао-боби. Його можна вживати маленьким дітям і вагітним жінкам.
Даних про шкоду Кероб немає, але як і в усьому потрібно знати міру.
(http://picua.org/img/2018-03/11/brj0x58ze45wlilmxmp5ovybj.jpg) (http://picua.org/)
-
Спробую стевiю, сенкс.
Якщо хтось всеж таки вживав сукралозу - як воно?
В якому вигляді вживали
Дивлюсь ціну в чист. виг. за кг 4 тис. А в стіках як сахар 700стіків за 800грн. Щось з математикою не те.. Не може в стіку бути менш грама :)
-
більше рухайся і жери скіки влізе.
Та неможна менi більше рухатись
Хто ж мені тоді гроші принесе?
Робота така офісна
Чай...
Ще й камінь у жовчному, стимулює жерти частіш ніж звичайній людині
:)
почему нельзя?
на работу с работы, хотя бы часть пути пешком ходить.
Так, прості ефективні поради. І коли походиш, краще працює мозок. Я теж сиджу цілий день в офісі, і коли ввечері не прогуляюсь, відчуваю дискомфорт. Ще добре ходити у басейн, хоча б по вихідних..
-
В широтах Києва стевія росте?
-
Шось не дешевий "цукор" зі стевії :shuffle:
-
Шось не дешевий "цукор" зі стевії :shuffle:
Питання не стояло про дешевшу заміну цукру. )
-
Шось не дешевий "цукор" зі стевії :shuffle:
Питання не стояло про дешевшу заміну цукру. )
Так я багато солодкого вживаю :X
Буду жерти стевію - по "світу не піду"?
-
Потрібно попробувати будь що лише 6 раз щоб у вас розвинувся смак на те чи інше, навіть якщо воно вам зараз не подобається. Колись вичитав в Smithsonian. 6 чашок чаю без цукру чи будь чого і почнете помічати смакові ньюанси. До того ж цукор та замінники зараз у всьому, так що відмова від досипання цукру налаштує смакові рецептори помічати цукор у сирах, хлібі, ковбасах та інш.
-
Купив сьогодні кероб грецький органік в Ашані шматочками. Написано, що то чай. Майже 65 грн за 300 грам. Є ще порошок, але він дорожчий.
Можна гризти, але дуже твердий, обережно. Схожий на шоколад, солодкуватий або солодкий.
Також рекомендую какао боби та какао. Вони не солодки. Але позитивно впливають на нерви та й взагалі здоров'я.
-
Хто нить сахар не ест?
Ну без диабетов, ожирений или с ними не важно
Или сахар безопаснее, если нет диабетов, и не стоит выдумывать всякие сахарозаменители?
Нагуглил сукралозу.
Вообщем кидайте помидорами, или все же найти, купить и попробовать? :)
Причина поисков - толстею. Перестал есть сахар - вроде на месте вес
Но как же этот чай без сахара заип@л...
:-B
Тема про схуднення.
https://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=1110124.0
Причина - надмірне вживання вуглеводів, особливо рафінованих - цукру, крохмалю, фруктози.
Мала фізична активність.
Мала кількість клітковини - харчових волокон у раціоні.
Що до штучних підсолоджувачів https://ukr.media/medicine/377973/
На щастя стевія - більш природний продукт.
Але проблема не стільки в цукрі, а в крохмалі - борошно, хліб, випічка, картопля, кукурудза.
Хліб - також цукор, перетворюється на глюкозу.
-
Хто нить сахар не ест?
Ну без диабетов, ожирений или с ними не важно
Или сахар безопаснее, если нет диабетов, и не стоит выдумывать всякие сахарозаменители?
Нагуглил сукралозу.
Вообщем кидайте помидорами, или все же найти, купить и попробовать? :)
Причина поисков - толстею. Перестал есть сахар - вроде на месте вес
Но как же этот чай без сахара заип@л...
:-B
У диабетиков в лидерах - Стевия, из натуральной травки, местами даже не сильно противная, особенно, современная импортная. Но она дороговатенькая....
Другие сахарозаменители можно употреблять не более 6 табл. в день, иначе они становятся токсичными....Ну и попробуйте заменить белый сахар коричневым тросниковым и комбинировать со Стевией, или ещё каким заменителем, если Стевия не пойдёт...
Ну и неплохо бы пересмотреть питание, с возрастом метаболизм замедляется и человеку уже не надо столько калорий, как молодому - и он начинает толстеть, ясенпень. А так же увеличить подвижность, начать делать зарядку по утрам, тоже сдерживает рост веса, хотя не так, как низкокалорийное, низкоуглеводное питание
Так в общем, :=V
-
Шось не дешевий "цукор" зі стевії :shuffle:
Питання не стояло про дешевшу заміну цукру. )
Так я багато солодкого вживаю :X
Буду жерти стевію - по "світу не піду"?
Да, но дорогая Стевия - концентрированная, её меньше надо, чем сахара, так вроде? Там на этикетке там написано, сколько надо Стевии в отношении сахара?
Таблетка сахарозаменителя - тоже "слаще" сахара, одни - намного, другие - меньше, их почти в любой киевской кофейне имеют.
-
А в якому виді стевія продається в наших "сільпо"? І яка ціна тому щастю?
та вона різна може бути. рідка як сироп в пляшецці грам по 60-70, в пакетах як звичайний чай. в пігулках. шукайте на полицях з дієт продуктів та біодобавок. але не дешева. сироп вийде десь біля 70-80грн за 60-70гр. ну, приблизно, я давно не цікавився.
В Ашані менше 90грн за 150г.
(https://ic.pics.livejournal.com/agritura/16089606/5863321/5863321_900.jpg)
Не, лучше импортную, такая, мне кажется, имеет какой то неприятный мне привкус, поэтому пока употребляю Сукразит....
-
Хто нить сахар не ест?
Ну без диабетов, ожирений или с ними не важно
Или сахар безопаснее, если нет диабетов, и не стоит выдумывать всякие сахарозаменители?
Нагуглил сукралозу.
Вообщем кидайте помидорами, или все же найти, купить и попробовать? :)
Причина поисков - толстею. Перестал есть сахар - вроде на месте вес
Но как же этот чай без сахара заип@л...
:-B
Мальтитол
Еритрол
Сироп цикорію
Сироп топінамбуру
Стевія
-
Стевію брати найвищої очистки
(https://solosvit.com.ua/image/cache/catalog/new_tov/photo_2021-03-29_16-30-40-400x400.jpg)
Підсолоджувач «SoloSvit Stevia+» Добавка харчова.
Склад : еритритол, стевії екстракт (ребаудіозид А).
У 10 разів солодший за цукор.
Виготовлено за ТУ У №10.8-42063780-001:2018.
Харчова та енергетична цінність на 100 г:
білки – 0 г,
жири - 0 г,
вуглеводи - 0 г
0 кКал/0 кДж.
Маса нетто: 200 г±5%. Містить мірну ложку.
Глікемічний та інсуліновий індекси цукрозамінника дорівнюють 0 .
Підходить для термообробки.
Продукт не долає плацентарний бар'єр та не потрапляє у грудне молоко. Чи не накопичується в організмі.
Рекомендації щодо застосування: вживати як цукрозамінник, у тому числі спортсменам, особам, які мають надмірну вагу, хворим на цукровий діабет.
Ерітрітол - натуральний цукрозамінник, який отримують зі 100% природної сировини. Запобігає виникненню карієсу. Має антиоксидантний ефект.
Стевії екстракт – природний екстракт листя стевії «медової трави». Має загальний позитивний вплив на організм. Знижує рівень цукру на крові. Форма стевіозиду «ребаудіозид RA 98» має найвищий ступінь очищення, надаючи підсолоджувачу максимально схожий смак на цукор.
Умови зберігання та термін придатності: зберігати в упаковці виробника при температурі від 0 до 25 градусів, при відносній вологості повітря не вище 75%.
Термін придатності 2 роки із дати виробництва. Зберігати у недоступному для дітей місці.
Добова доза, що рекомендується, не більше 40 г.
індивідуальна непереносимість окремих компонентів.
Увага: перевищення рекомендованих добових доз може спричинити діарею.