Re: Пектиму хліб |
24 квітня 2020 19:19:28 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...продовження...
А ось що в мене вийшло
Поки пеклося такий запах стояв, що неможливо було терпіти
А як остигло, то... середненько якось. Текстура і решта - нормально, але смаку одна кукурурдзянка, нехай і смажена, якось не додає.
Треба або насіння, або +смажена вівсянка
Показати зображення...Дырочки хорошие, семечки канешна вкус добавляют. Я знаю, что у вас там дрожжи значительно активнее чем у нас, в два раза. И мука у нас с меньшей клейковиной 11%. Правда клейковину отдельно можно купить , но и так получается . Люблю хлеб на муке общего помола.Спробуйте з кавою і солодом, цікаво взнати Ваші враження.
Заваріть звичайну розчинну каву, але дайте гарних півтори чайних ложки кави. І на ній вже робіть.
Солоду - скільки там давали в попередній хліб.
І або кукурудзянки або помеленого насіння льону - для текстури. Жменю чи скільки там. Можна не підсмажувати, бо ні смак ні запах в каві не відчується.
На першу спробу звичайну кількість цукру, якщо взагалі кладете.
А на другу - гарненько більше, аби хліб був аж трохи солодкуватим. Кава і солод дуже підсиляться, і в ароматі і в смаку.
Re: Пектиму хліб |
24 квітня 2020 23:03:18 IP/Host: ---.volia.net
|
Re: Пектиму хліб |
24 квітня 2020 23:45:35 IP/Host: ---.broadband.kyivstar.net
|
Re: Пектиму хліб |
24 квітня 2020 23:52:10 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Re: Пектиму хліб |
25 квітня 2020 00:06:42 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Потрібна консультація
Показати зображення...
Отаке спекла в хлібопічці (на фоні). Чого так потріскало скоринку? Мало води?
Рецепт такий.
150гр житньої закваски з обдирного борошна
150гр житнього сіяного
100гр пшеничної (вищий сорт)
1ст.л солоду (завареного)
~ 150гр води
1ч.л. сіль, дрібка цукру, 2ст.л.олії
замішала вручну, потім в хлібопчці на режимі швидкого хлібу (десь годину піднімається, потім печеться)
Смак подобається, мякуш трохи глевкуватий (може, завтра краще буде), але чого ж воно потріскало
Re: Пектиму хліб |
25 квітня 2020 00:23:05 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Re: Пектиму хліб |
25 квітня 2020 00:25:38 IP/Host: ---.broadband.kyivstar.net
|
Розгорнути попередні цитати...Потрібна консультація
Показати зображення...
Отаке спекла в хлібопічці (на фоні). Чого так потріскало скоринку? Мало води?
Рецепт такий.
150гр житньої закваски з обдирного борошна
150гр житнього сіяного
100гр пшеничної (вищий сорт)
1ст.л солоду (завареного)
~ 150гр води
1ч.л. сіль, дрібка цукру, 2ст.л.олії
замішала вручну, потім в хлібопчці на режимі швидкого хлібу (десь годину піднімається, потім печеться)
Смак подобається, мякуш трохи глевкуватий (може, завтра краще буде), але чого ж воно потріскалоА почему в печке не замешивали? Впечатление, что не вымешан. Хоть ржаной и не требует длительного замеса, но клейковина от простой пшеничной не развилась, а она и держала бы корочку. И если бы потрескалась, то был бы другой рисунок. Или для закваски мало времени получилось на подъем. У моей в проге 1.5 часа. А колобок теста какой был, очень плотный или не очень? Пропорция воды и муки вроде нормальная. Сейчас свой из печки выну, вот я сегодня воды больше по ошибки добавила, крыша у меня и просела
Re: Пектиму хліб |
25 квітня 2020 00:27:22 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Re: Пектиму хліб |
25 квітня 2020 00:32:55 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...Потрібна консультація
Показати зображення...
Отаке спекла в хлібопічці (на фоні). Чого так потріскало скоринку? Мало води?
Рецепт такий.
150гр житньої закваски з обдирного борошна
150гр житнього сіяного
100гр пшеничної (вищий сорт)
1ст.л солоду (завареного)
~ 150гр води
1ч.л. сіль, дрібка цукру, 2ст.л.олії
замішала вручну, потім в хлібопчці на режимі швидкого хлібу (десь годину піднімається, потім печеться)
Смак подобається, мякуш трохи глевкуватий (може, завтра краще буде), але чого ж воно потріскалоА почему в печке не замешивали? Впечатление, что не вымешан. Хоть ржаной и не требует длительного замеса, но клейковина от простой пшеничной не развилась, а она и держала бы корочку. И если бы потрескалась, то был бы другой рисунок. Или для закваски мало времени получилось на подъем. У моей в проге 1.5 часа. А колобок теста какой был, очень плотный или не очень? Пропорция воды и муки вроде нормальная. Сейчас свой из печки выну, вот я сегодня воды больше по ошибки добавила, крыша у меня и проселаКолобок был мягкий, липковатый. Месила хорошо. В печке наоборот, иногда не вся мука замешивается, когда так мало воды. В моем французском рецепте на 400гр пшеничной муки - 300 воды (т.е. в 2 раза больше, чем тут).
Я в духовке пекла с этой закваской, но только с пшеничной мукой, и два подъема делала, - не трескалось так. А тут обнаружила в загашнике остатки сеяной житней. В следующий раз тоже попробую два подъема.
ПС Есть французский в моей печке. Карочи, буду развлекаться дальше
Re: Пектиму хліб
Пшениця
|
25 квітня 2020 00:45:38 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Re: Пектиму хліб |
25 квітня 2020 00:55:22 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...
По просьбе Пшеницы кофе и солод
Только достала, ещё горячий поэтому резать буду завтра. Вот крыша просела, но думаю он получился пористым. Воды больше чем надо.А ну-ну, цікаво, що скажете...
Re: Пектиму хліб |
25 квітня 2020 01:08:16 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...Потрібна консультація
Показати зображення...
Отаке спекла в хлібопічці (на фоні). Чого так потріскало скоринку? Мало води?
Рецепт такий.
150гр житньої закваски з обдирного борошна
150гр житнього сіяного
100гр пшеничної (вищий сорт)
1ст.л солоду (завареного)
~ 150гр води
1ч.л. сіль, дрібка цукру, 2ст.л.олії
замішала вручну, потім в хлібопчці на режимі швидкого хлібу (десь годину піднімається, потім печеться)
Смак подобається, мякуш трохи глевкуватий (може, завтра краще буде), але чого ж воно потріскалоА почему в печке не замешивали? Впечатление, что не вымешан. Хоть ржаной и не требует длительного замеса, но клейковина от простой пшеничной не развилась, а она и держала бы корочку. И если бы потрескалась, то был бы другой рисунок. Или для закваски мало времени получилось на подъем. У моей в проге 1.5 часа. А колобок теста какой был, очень плотный или не очень? Пропорция воды и муки вроде нормальная. Сейчас свой из печки выну, вот я сегодня воды больше по ошибки добавила, крыша у меня и проселаКолобок был мягкий, липковатый. Месила хорошо. В печке наоборот, иногда не вся мука замешивается, когда так мало воды. В моем французском рецепте на 400гр пшеничной муки - 300 воды (т.е. в 2 раза больше, чем тут).
Я в духовке пекла с этой закваской, но только с пшеничной мукой, и два подъема делала, - не трескалось так. А тут обнаружила в загашнике остатки сеяной житней. В следующий раз тоже попробую два подъема.
ПС Есть французский в моей печке. Карочи, буду развлекаться дальше
Re: Пектиму хліб
Пшениця
|
26 квітня 2020 04:55:24 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 14:24:21 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 14:25:32 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Кава, кaкao, меляса, мелене насіння льону, цукор. Забув сіль додати - прісний вийшов. Зате можна із солоним маслом чи шинкою.
Кaкao якось пом"якшує "гострість" кави і меляси - дуже цікавий букет виходить
Мабуть, буду пригальмовувати із щоденними вправами. До вірусу ділився із сусідом - було нормально. Він теж став експертом смаку хліба
А тепер хронічно не з"їдається, відношу в ліс на радість білкам та пташкам.
А, може, перейду на половинні розміри.
ПС. Чому форум викидає кириличне "кaкao"? Приходиться вставляти "a" i "o " латинські ?
Показати зображення...
Re: Пектиму хліб
Пшениця
|
26 квітня 2020 17:50:47 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Разрезала, получился прям бородинский. По вкусу, текстуре и цвету. Вместо льна семечки подсолнуха, чл бальзамического уксуса, немного кориандра меленого, две ложки столовых сахара и одна мёда. Мука ржаная, высевковая и пшеничная. Солод и кофе, растворимый кофе наверное заменяет маляс, тк выпаренный концентрат, только в сухом виде. Вкусный получился!
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 17:58:44 IP/Host: 213.5.192.---
|
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 18:05:39 IP/Host: ---.hsvpn.ksyste.ms
|
Розгорнути попередні цитати...Разрезала, получился прям бородинский. По вкусу, текстуре и цвету. Вместо льна семечки подсолнуха, чл бальзамического уксуса, немного кориандра меленого, две ложки столовых сахара и одна мёда. Мука ржаная, высевковая и пшеничная. Солод и кофе, растворимый кофе наверное заменяет маляс, тк выпаренный концентрат, только в сухом виде. Вкусный получился!Я колись був спробував пару разів спекти "хліб до борщу" - з перцем.
Не пам"ятаю, що саме, але щось було не сподобалось. По-моєму, я тоді дав чорного перцю.
Наступного разу дам червоного мілким порошком і, мабуть, треба його спочатку запарити. І меду десь ложки 3-4 чайних на хлібину, мабуть, треба буде. І розмарину. Розмарин я інколи даю в піцу під сир пармезан - подобається.
Якби ще порошку солодкого червоного перцю для кольору - але нема гарного. Хіба, моркви зварити і пюре зробити.
Re: Пектиму хліб
Пшениця
|
26 квітня 2020 19:35:16 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
Розгорнути попередні цитати...Разрезала, получился прям бородинский. По вкусу, текстуре и цвету. Вместо льна семечки подсолнуха, чл бальзамического уксуса, немного кориандра меленого, две ложки столовых сахара и одна мёда. Мука ржаная, высевковая и пшеничная. Солод и кофе, растворимый кофе наверное заменяет маляс, тк выпаренный концентрат, только в сухом виде. Вкусный получился!Я колись був спробував пару разів спекти "хліб до борщу" - з перцем.
Не пам"ятаю, що саме, але щось було не сподобалось. По-моєму, я тоді дав чорного перцю.
Наступного разу дам червоного мілким порошком і, мабуть, треба його спочатку запарити. І меду десь ложки 3-4 чайних на хлібину, мабуть, треба буде. І розмарину. Розмарин я інколи даю в піцу під сир пармезан - подобається.
Якби ще порошку солодкого червоного перцю для кольору - але нема гарного. Хіба, моркви зварити і пюре зробити.А если высушить грибы, перемолоть в муку и добавить в хлеб?
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 20:22:33 IP/Host: 31.133.59.---
|
Re: Пектиму хліб
Пшениця
|
26 квітня 2020 20:32:49 IP/Host: ---.wp.shawcable.net
|
А если готовое тесто разделать на мелкие круглые булочки и спеч в духовке, то к борщу класс.
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 20:42:09 IP/Host: 31.133.59.---
|
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 20:47:13 IP/Host: ---.volia.net
|
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 20:48:39 IP/Host: 31.133.59.---
|
Розгорнути попередні цитати...Луковые булочки выглядят вот так
Показати зображення...Это ты сам сделал или фото из интернета?
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 20:52:07 IP/Host: ---.volia.net
|
Розгорнути попередні цитати...Луковые булочки выглядят вот так
Показати зображення...Это ты сам сделал или фото из интернета?фото общественное,но точно передает вид булок
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 20:54:30 IP/Host: 31.133.59.---
|
Розгорнути попередні цитати...Это ты сам сделал или фото из интернета?фото общественное,но точно передает вид булокЭто не интересно. Показывай свои булки
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 21:50:57 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 21:54:21 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 21:56:31 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Луковый хлеб
Две средние луковицы мелко порезать ,обжарить на слив и раст масле
Добавить при последнем замесе
Вкуснота
А если готовое тесто разделать на мелкие круглые булочки и спеч в духовке, то к борщу класс.
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 22:00:06 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...Разрезала, получился прям бородинский. По вкусу, текстуре и цвету. Вместо льна семечки подсолнуха, чл бальзамического уксуса, немного кориандра меленого, две ложки столовых сахара и одна мёда. Мука ржаная, высевковая и пшеничная. Солод и кофе, растворимый кофе наверное заменяет маляс, тк выпаренный концентрат, только в сухом виде. Вкусный получился!Я колись був спробував пару разів спекти "хліб до борщу" - з перцем.
Не пам"ятаю, що саме, але щось було не сподобалось. По-моєму, я тоді дав чорного перцю.
Наступного разу дам червоного мілким порошком і, мабуть, треба його спочатку запарити. І меду десь ложки 3-4 чайних на хлібину, мабуть, треба буде. І розмарину. Розмарин я інколи даю в піцу під сир пармезан - подобається.
Якби ще порошку солодкого червоного перцю для кольору - але нема гарного. Хіба, моркви зварити і пюре зробити.А если высушить грибы, перемолоть в муку и добавить в хлеб?
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 22:02:47 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Морковь тру на мелкой тётке, при выпекании полностью растворяется в хлебе, получается просто морковный хлеб по цвету скорее, вкус не меняется значительно.
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 22:06:41 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...Разрезала, получился прям бородинский. По вкусу, текстуре и цвету. Вместо льна семечки подсолнуха, чл бальзамического уксуса, немного кориандра меленого, две ложки столовых сахара и одна мёда. Мука ржаная, высевковая и пшеничная. Солод и кофе, растворимый кофе наверное заменяет маляс, тк выпаренный концентрат, только в сухом виде. Вкусный получился!Я колись був спробував пару разів спекти "хліб до борщу" - з перцем.
Не пам"ятаю, що саме, але щось було не сподобалось. По-моєму, я тоді дав чорного перцю.
Наступного разу дам червоного мілким порошком і, мабуть, треба його спочатку запарити. І меду десь ложки 3-4 чайних на хлібину, мабуть, треба буде. І розмарину. Розмарин я інколи даю в піцу під сир пармезан - подобається.
Якби ще порошку солодкого червоного перцю для кольору - але нема гарного. Хіба, моркви зварити і пюре зробити.
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 22:53:10 IP/Host: 31.133.59.---
|
Розгорнути попередні цитати...Луковый хлеб
Две средние луковицы мелко порезать ,обжарить на слив и раст масле
Добавить при последнем замесе
Вкуснота
А если готовое тесто разделать на мелкие круглые булочки и спеч в духовке, то к борщу класс.Часто встречаются рецепты хлеба с луком, но сама никогда не пекла. Такой хлеб наверное сразу съедать надо?
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 22:54:22 IP/Host: 31.133.59.---
|
Re: Пектиму хліб |
26 квітня 2020 23:08:58 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Еще нравится горчичный хлеб. С сухой горчицей и на молоке.
http://www.hnh.ru/food/Mustard_bread
Re: Пектиму хліб |
28 квітня 2020 14:15:33 IP/Host: 31.129.253.---
|
Re: Пектиму хліб |
28 квітня 2020 14:36:17 IP/Host: 31.129.253.---
|
Re: Пектиму хліб |
28 квітня 2020 16:01:45 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Re: Пектиму хліб |
28 квітня 2020 17:24:54 IP/Host: 95.67.82.---
|
Розгорнути попередні цитати...Луковый хлеб
Две средние луковицы мелко порезать ,обжарить на слив и раст масле
Добавить при последнем замесе
Вкуснота
А если готовое тесто разделать на мелкие круглые булочки и спеч в духовке, то к борщу класс.Часто встречаются рецепты хлеба с луком, но сама никогда не пекла. Такой хлеб наверное сразу съедать надо?
Re: Пектиму хліб |
28 квітня 2020 17:29:46 IP/Host: 95.67.82.---
|