Політичний ФОРУМ
Вільне спілкування => Тема розпочата: Пшениця від 12 квітня 2021 06:31:11
-
Я пробував вирощувати багато чого
Дуже муторно, багато клопоту, часу і воно того не варто.
Єдине виключення, мабуть, - цибуля.
Хто як вирощує?
-
Ніхто на підвікнику не вирошує?
Я навіть знаю двох канадійців, які базилик та цибулю вирощують на вікні
-
Альо, не спіть, давайте активніше
Хто що знає корисного?
Ну, наприклад, що робити, аби з осені до наступної весни мати не тільки зелень цибулі, а і щоб ще і сама цибулина виросла з кулак на підвіконні ?
-
Альо, не спіть, давайте активніше
Хто що знає корисного?
Ну, наприклад, що робити, аби з осені до наступної весни мати не тільки зелень цибулі, а і щоб ще і сама цибулина виросла з кулак на підвіконні ?
Great value?
-
Альо, не спіть, давайте активніше
Хто що знає корисного?
Ну, наприклад, що робити, аби з осені до наступної весни мати не тільки зелень цибулі, а і щоб ще і сама цибулина виросла з кулак на підвіконні ?
Great value?
Ні, він таке робити не буде: дуже вже в нього жопа лінива
Йому простіше купити фаршу із салом і влити туди десяток-півтора яєць :gigi:
-
Повертаємося до цибулі на підвіконнику.
Ну, так що?
Розказуйте свої секрети.
-
Маленька підказка.
Коли ми ставимо цибулину у воду, звідки цибулина бере поживні речовини для росту пір"я?
(Вода та вуглець - то не поживні речовини, а, швидше, "будівельний матеріал")
-
А класна тема могла б бути.
Літні городні справи - то сезонне. А цибуля - то круглий рік.
Півметрове пір"я на підвіконнику, тільки встигай зрізати та з"їдати. Без досаджування/заміни вирваних цибулин, тобто, 0.0 клопотів - і тому чисто на підвіконнику.
Догляд теж практично відсутній - просто зрізай найвищі пір"їни день за днем.
Зелень круглий рік практично в необмежениій кількості. В салати, супи і решту. При цьому, літньої якості, з товстим соковитим пір"ям, а не жовті павутинні ниточки без смаку-кольору.
І на все це треба менше квадратного метру і десь півгодини часу лише одноразово на самому початку.
Ех, шкода, що нікому не цікаво, чао.
-
В общем, ось мій цибуляний зимовий город.
240 цибулинок.
8 цибулин в день (!!!) вириваю, стільки ж досаджую. Тому різного розміру. Одні вже доросли до кондиції, інші щойно проклюнулися.
Тут на 1 місяць. Тут якраз 1 цикл.
(https://live.staticflickr.com/65535/51121360562_2e7c4bd67a_h.jpg)
Шкода, що нікому не цікаво.
Хоча, в Україні може цибуля дешева, тому ніхто не заморочується
Всіх благ.
-
В общем, ось мій цибуляний зимовий город.
240 цибулинок.
8 цибулин в день (!!!) вириваю, стільки ж досаджую. Тому різного розміру. Одні вже доросли до кондиції, інші щойно проклюнулися.
Тут на 1 місяць. Тут якраз 1 цикл.
(https://live.staticflickr.com/65535/51121360562_2e7c4bd67a_h.jpg)
Шкода, що нікому не цікаво.
Хоча, в Україні може цибуля дешева, тому ніхто не заморочується
Всіх благ.
то ви харпачіку садите --маленьку цібульку головкою с 2 копійкі яку по городам садять?
-
В общем, ось мій цибуляний зимовий город.
240 цибулинок.
8 цибулин в день (!!!) вириваю, стільки ж досаджую. Тому різного розміру. Одні вже доросли до кондиції, інші щойно проклюнулися.
Тут на 1 місяць. Тут якраз 1 цикл.
(https://live.staticflickr.com/65535/51121360562_2e7c4bd67a_h.jpg)
Шкода, що нікому не цікаво.
Хоча, в Україні може цибуля дешева, тому ніхто не заморочується
Всіх благ.
то ви харпачіку садите --маленьку цібульку головкою с 2 копійкі яку по городам садять?
Так, арпаж.
https://www.google.com/search?q=%D0%B0%D1%80%D0%BF%D0%B0%D0%B6&sxsrf=ALeKk01qBsbBwZKl4auiG41hRniFRaSBbw:1619063559829&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjdruji-ZDwAhVYtZ4KHWeKB20Q_AUoA3oECAEQBQ&biw=1920&bih=975
Купую в травні 2 кіла - і вона чудово лежить в холодильнику аж до наступного березня.
Вирвав скільки там з лотка з"їсти - стільки ж дістав з холодильника і увіткнув назад у ті ж дірки
І так по колу.
-
Так стоїть в хаті - а коли тепло - то виношу на сонечко і взимку
(https://live.staticflickr.com/65535/51131332549_b65db6cf0e_b.jpg)
(https://live.staticflickr.com/65535/51131333859_8a7c58302d_h.jpg)
-
В общем, ось мій цибуляний зимовий город.
240 цибулинок.
8 цибулин в день (!!!) вириваю, стільки ж досаджую. Тому різного розміру. Одні вже доросли до кондиції, інші щойно проклюнулися.
Тут на 1 місяць. Тут якраз 1 цикл.
(https://live.staticflickr.com/65535/51121360562_2e7c4bd67a_h.jpg)
Шкода, що нікому не цікаво.
Хоча, в Україні може цибуля дешева, тому ніхто не заморочується
Всіх благ.
то ви харпачіку садите --маленьку цібульку головкою с 2 копійкі яку по городам садять?
Так, арпаж.
https://www.google.com/search?q=%D0%B0%D1%80%D0%BF%D0%B0%D0%B6&sxsrf=ALeKk01qBsbBwZKl4auiG41hRniFRaSBbw:1619063559829&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjdruji-ZDwAhVYtZ4KHWeKB20Q_AUoA3oECAEQBQ&biw=1920&bih=975
Купую в травні 2 кіла - і вона чудово лежить в холодильнику аж до наступного березня.
Вирвав скільки там з лотка з"їсти - стільки ж дістав з холодильника і увіткнув назад у ті ж дірки
І так по колу.
дякую ,зрозумів --тут в бесарабіі зріла цібуля --чапа "то зрозуміло чаполіно"
але така маленька для посадки-"харпачіка"
чому так лінгвістично не влазив,як ще раз колись куплю дім за городом ваш досвід використую
а що у вас за дерева напередхати... то не верби....але ростуть також по дурному
що то е?
-
то ви харпачіку садите --маленьку цібульку головкою с 2 копійкі яку по городам садять?
Так, арпаж.
https://www.google.com/search?q=%D0%B0%D1%80%D0%BF%D0%B0%D0%B6&sxsrf=ALeKk01qBsbBwZKl4auiG41hRniFRaSBbw:1619063559829&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjdruji-ZDwAhVYtZ4KHWeKB20Q_AUoA3oECAEQBQ&biw=1920&bih=975
Купую в травні 2 кіла - і вона чудово лежить в холодильнику аж до наступного березня.
Вирвав скільки там з лотка з"їсти - стільки ж дістав з холодильника і увіткнув назад у ті ж дірки
І так по колу.
дякую ,зрозумів --тут в бесарабіі зріла цібуля --чапа "то зрозуміло чаполіно"
але така маленька для посадки-"харпачіка"
чому так лінгвістично не влазив,як ще раз колись куплю дім за городом ваш досвід використую
а що у вас за дерева напередхати... то не верби....але ростуть також по дурному
що то е?
Я вперше почув слово "гарбаджіка/харпачіка" в Татарбунарському районі, куди їздили в колгоспи в середині 80х
Не пам"ятаю, чи в молдавських чи в болгарських селах там.
Чапу не чув, хоча на цибулю їздили також.
Дерева - то кінець лісу, який язиком заходить в житловий район десь на кілометр
***********
Якщо вирощувати цибулю на тирсі, то всі поживні речовини, що будуть в пір"ї - прийдуть туди з цибулини. І все. Бо більше нема звідки.
Тобто, за поживністю все пір"я буде як матірна цибулина. Тільки естетичний момент виграє - зелена, ну і може смачніша, але поживність та сама.
А от якщо вирощувати в землі, то натягне і звідти. Тобто, буде набагато більш поживною, ніж на опілках. І смачнішою. І наросте більше.
-
На вікні вирощувати зимою не ефктивно, бо короткий світловий день.
Треба купувати лампи для вирощування рослин, вони зараз продаються всюди.
Я вирощую лише базилік, а зелену цибулю завжди можна купити в магазині, вона нормально тиждень зберігається в холодильнику.
-
На вікні вирощувати зимою не ефктивно, бо короткий світловий день.
Треба купувати лампи для вирощування рослин, вони зараз продаються всюди.
Я вирощую лише базилік, а зелену цибулю завжди можна купити в магазині, вона нормально тиждень зберігається в холодильнику.
У мене біля вікна цибулі вистачає 100%, бо через 2-3 тижні, як перо відростає на 15-20см вона з"їдається. Це ж не на цибулину вирощувати.
А якщо ще сонечко через вікно - то і взагалі чудово.
ПС. Ті фото, що я виклав вище - то біля вікна на столику виросла.