Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:00:45 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...Показати зображення...
Такой получается.
Якщо смачний виходить, то невигідний - швидко з'їдається. Борошна скоро не стане в супермаркетах і хлібзаводи збанкрутують. Безробіття виросте...
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:03:55 IP/Host: 93.76.8.---
|
Розгорнути попередні цитати...Такое я тоже делаю, но в духовке. Температура очень высокая нужна. Надо помещать в очень горячую форму или на горячий камень, под крышку. Хороший рецепт. Я его когда-то на ФУПе размещал и фото похожее.маєте рецепт чабати? Негайно сюди його!
Хочу сам спекти.
В духовці електричній. Яка °має бути?Чуть позже. Всё дам. Пока купи муки и надо для одной порции всего 2грм.дрожжей
Вода и больше вообще ничего. Ещё немного времени Духовка подойдёт любая, главное температуру 250 и желательно с датчиком. Если есть жаровня, утятница, гусятница или казанок с крышкой что нибудь толстостенное.
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:04:36 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...маєте рецепт чабати? Негайно сюди його!
Хочу сам спекти.
В духовці електричній. Яка °має бути?Чуть позже. Всё дам. Пока купи муки и надо для одной порции всего 2грм.дрожжей
Вода и больше вообще ничего. Ещё немного времени Духовка подойдёт любая, главное температуру 250 и желательно с датчиком. Если есть жаровня, утятница, гусятница или казанок с крышкой что нибудь толстостенное.есть, а что, в ней надо выпекать?
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:05:49 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...маєте рецепт чабати? Негайно сюди його!
Хочу сам спекти.
В духовці електричній. Яка °має бути?Чуть позже. Всё дам. Пока купи муки и надо для одной порции всего 2грм.дрожжей
Вода и больше вообще ничего. Ещё немного времени Духовка подойдёт любая, главное температуру 250 и желательно с датчиком. Если есть жаровня, утятница, гусятница или казанок с крышкой что нибудь толстостенное.есть стеклянная , а что, в ней надо выпекать?
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:07:33 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...Чуть позже. Всё дам. Пока купи муки и надо для одной порции всего 2грм.дрожжей
Вода и больше вообще ничего. Ещё немного времени Духовка подойдёт любая, главное температуру 250 и желательно с датчиком. Если есть жаровня, утятница, гусятница или казанок с крышкой что нибудь толстостенное.есть стеклянная , а что, в ней надо выпекать?Так стеклянная?
Re: Пектиму хліб
Пшениця
|
23 березня 2020 19:09:42 IP/Host: 142.233.200.---
|
Re: Пектиму хліб
Пшениця
|
23 березня 2020 19:17:41 IP/Host: 142.233.200.---
|
Re: Пектиму хліб
Пшениця
|
23 березня 2020 19:22:17 IP/Host: 142.233.200.---
|
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:32:27 IP/Host: 93.76.8.---
|
Розгорнути попередні цитати...Чуть позже. Всё дам. Пока купи муки и надо для одной порции всего 2грм.дрожжей
Вода и больше вообще ничего. Ещё немного времени Духовка подойдёт любая, главное температуру 250 и желательно с датчиком. Если есть жаровня, утятница, гусятница или казанок с крышкой что нибудь толстостенное.есть стеклянная , а что, в ней надо выпекать?Так стеклянная?
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:32:57 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
печу хліб щодня останні 5 років.
Перші місяці 3 читав взахльоб усіма мовами, які знаю і дивився все, що було на Ютубі навіть без звуку, включаючи з Індії, Афнагістану, Ел-Сальвадору і Нової Гвинеї
Потім якось почав розуміти, що нічого нового якось нема: всі відмінності - варіації на тему пропорцій, часу і додатків.
Через півроку з"явилося стійке відчуття, що треба кидати дивитися і слухати, як я вже чітко зрозумів - всю ту рекламну фігню, заради кількості преглядів для них
За ці 5 років перепробував перепробував сотні і сотні комбінацій всього: пропорцій, часу і додатків.
Всі мислимі і немислимі борошна з усіх злаків і незлаків, молов навіть сам, часто просмажуючи до або опісля мелення. Збирав трави, додавав листя з дерев, гілки ялини, туї, ароматні коріння, замішував на виварах з кори дуба і липи, виварах з гілочок малини, ябулуні і груші.
Про такі прості додатки як мед, сік райських яблук чи спиртовий настій кісточок абрикос-мурельок і вишень, кава, , чорний тросниковий чукор, або саморобне борошно із свіжеобсмаженої гречки можна не згадувати.
Цим я займався майже 4 роки
Після всього я зупинився на наступних інгрідієнтах
1. Обсмажена вівсянка - частина цілі, частина перемелена потім в борошно - для смаку і текстури. Несмажена вівсянка середнто помелена - для текстури.
2. Обсмажене насіння - багато. Смак і приємно хрустить.
3. Крупноналіберна кукурудзяна каша - аби трохи кришився навіть свіжий - я таке люблю
3. Борошно звийчайне з твердої пшениці - вміст білку не менше 13г
4. Сіль - люблю присолонкуватий
5. Трошки цукру
6. Вода
7. Швидкі дріжжі
Температура - назагал висока. Але слідкувати, аби не погоріло насіння. Але моя мала любить, коли випечено при середньо-низькій.
Час - чим довше тісто бродить - тим краще. Можна і 3-4 дні, і довше
Тісто замішую так, аби дірочки майбутнього хлібу були однакові і настільки мілкі - наскільки можливо. Типу, як з павутиння. І пружинив назад на всі 100%
Форма - люблю плаский, типу чіабати: можна випікати коротше при виший температурі: аби і зверху не встиг згоріти - і всередині встиг пропектися.
Це якщо дуже коротко.
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:34:29 IP/Host: 31.129.253.---
|
В довгій формі. Для удава. На меду. Минулої осені. Оса навіть прилетіла
Показати зображення...
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:35:26 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...есть стеклянная , а что, в ней надо выпекать?Так стеклянная?ладно, тогда в форме буду
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:37:35 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...есть стеклянная , а что, в ней надо выпекать?Так стеклянная?ладно, тогда в форме буду
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:43:41 IP/Host: ---.la.net.ua
|
Хлеб кстати не портится как магазинный, не плесневеет.
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:50:21 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...Хлеб кстати не портится как магазинный, не плесневеет.Вообщем - да, но дня через три становится крохким и не таким вкусным. Речь про пшеничный...
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:53:06 IP/Host: ---.broadband.kyivstar.net
|
Розгорнути попередні цитати...Хлеб кстати не портится как магазинный, не плесневеет.Вообщем - да, но дня через три становится крохким и не таким вкусным. Речь про пшеничный...У вас не совсем правильный хлеб. Он не должен быть крохким. Пшеничный тем более. Мякиш у такого хлеба должен быть блестящим, упругим, эластичным.
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:54:37 IP/Host: ---.la.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Хлеб кстати не портится как магазинный, не плесневеет.Вообщем - да, но дня через три становится крохким и не таким вкусным. Речь про пшеничный...У вас не совсем правильный хлеб. Он не должен быть крохким. Пшеничный тем более. Мякиш у такого хлеба должен быть блестящим, упругим, эластичным.
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 19:58:48 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...Вообщем - да, но дня через три становится крохким и не таким вкусным. Речь про пшеничный...У вас не совсем правильный хлеб. Он не должен быть крохким. Пшеничный тем более. Мякиш у такого хлеба должен быть блестящим, упругим, эластичным.Я пеку в Панасонике "французский" по приложенному рецепту. Он действительно первые пару дней хорош (надо быстро слопать), а потом лучше разогревать
Re: Пектиму хліб
Пшениця
|
23 березня 2020 19:59:13 IP/Host: 142.233.200.---
|
Розгорнути попередні цитати...печу хліб щодня останні 5 років.
Перші місяці 3 читав взахльоб усіма мовами, які знаю і дивився все, що було на Ютубі навіть без звуку, включаючи з Індії, Афнагістану, Ел-Сальвадору і Нової Гвинеї
Потім якось почав розуміти, що нічого нового якось нема: всі відмінності - варіації на тему пропорцій, часу і додатків.
Через півроку з"явилося стійке відчуття, що треба кидати дивитися і слухати, як я вже чітко зрозумів - всю ту рекламну фігню, заради кількості преглядів для них
За ці 5 років перепробував перепробував сотні і сотні комбінацій всього: пропорцій, часу і додатків.
Всі мислимі і немислимі борошна з усіх злаків і незлаків, молов навіть сам, часто просмажуючи до або опісля мелення. Збирав трави, додавав листя з дерев, гілки ялини, туї, ароматні коріння, замішував на виварах з кори дуба і липи, виварах з гілочок малини, ябулуні і груші.
Про такі прості додатки як мед, сік райських яблук чи спиртовий настій кісточок абрикос-мурельок і вишень, кава, , чорний тросниковий чукор, або саморобне борошно із свіжеобсмаженої гречки можна не згадувати.
Цим я займався майже 4 роки
Після всього я зупинився на наступних інгрідієнтах
1. Обсмажена вівсянка - частина цілі, частина перемелена потім в борошно - для смаку і текстури. Несмажена вівсянка середнто помелена - для текстури.
2. Обсмажене насіння - багато. Смак і приємно хрустить.
3. Крупноналіберна кукурудзяна каша - аби трохи кришився навіть свіжий - я таке люблю
3. Борошно звийчайне з твердої пшениці - вміст білку не менше 13г
4. Сіль - люблю присолонкуватий
5. Трошки цукру
6. Вода
7. Швидкі дріжжі
Температура - назагал висока. Але слідкувати, аби не погоріло насіння. Але моя мала любить, коли випечено при середньо-низькій.
Час - чим довше тісто бродить - тим краще. Можна і 3-4 дні, і довше
Тісто замішую так, аби дірочки майбутнього хлібу були однакові і настільки мілкі - наскільки можливо. Типу, як з павутиння. І пружинив назад на всі 100%
Форма - люблю плаский, типу чіабати: можна випікати коротше при виший температурі: аби і зверху не встиг згоріти - і всередині встиг пропектися.
Це якщо дуже коротко.Хороший опыт, я хоть и не каждый день пеку, но с вами согласна, главное понять принцип про соотношение разных ингридиентов. Может ещё и чуйка должна быть, когда формируешь свободный рецепт очередного замеса. Но вот чем хороша хлебопечка, хорошая хлебопечка, что хлеб получается хорошим даже у тех кто вроде с тестом не на ты. Всегда говорю, что вы даже не подозреваете, какой вы умеете печь хлеб. И когда получается хороший результат, это увлекает. Кто там сказал, что кулинария и секс высшая форма искусства? .
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 20:00:09 IP/Host: ---.broadband.kyivstar.net
|
Розгорнути попередні цитати...У вас не совсем правильный хлеб. Он не должен быть крохким. Пшеничный тем более. Мякиш у такого хлеба должен быть блестящим, упругим, эластичным.Я пеку в Панасонике "французский" по приложенному рецепту. Он действительно первые пару дней хорош (надо быстро слопать), а потом лучше разогреватьИ я люблю на французском режиме. Делайте тогда сухарики. Меня сегодня муж спецом попросил сделать. Правда вчерашний использовала. Даже если вам не удался по какой либо причине хлеб, сухари из него все равно хороши.
Re: Пектиму хліб
Пшениця
|
23 березня 2020 20:00:27 IP/Host: 142.233.200.---
|
Розгорнути попередні цитати...В довгій формі. Для удава. На меду. Минулої осені. Оса навіть прилетіла
Показати зображення...Нарізати тонкими скибочками і зробити сухарики, напевне дуже смачні.
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 20:01:07 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...Вообщем - да, но дня через три становится крохким и не таким вкусным. Речь про пшеничный...У вас не совсем правильный хлеб. Он не должен быть крохким. Пшеничный тем более. Мякиш у такого хлеба должен быть блестящим, упругим, эластичным.отличный, но дня 3-4
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 20:06:03 IP/Host: ---.la.net.ua
|
А М-ку не пробовали печь?
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 20:12:55 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...А М-ку не пробовали печь?ничего не понял, но моя Delonghi 125S спечет чего хочеш
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 20:13:35 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...Я пеку в Панасонике "французский" по приложенному рецепту. Он действительно первые пару дней хорош (надо быстро слопать), а потом лучше разогреватьИ я люблю на французском режиме. Делайте тогда сухарики. Меня сегодня муж спецом попросил сделать. Правда вчерашний использовала. Даже если вам не удался по какой либо причине хлеб, сухари из него все равно хороши.Нет, плохи, они сжираются прямо на месте в любых количествах
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 20:17:42 IP/Host: ---.la.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...А М-ку не пробовали печь?ничего не понял, но моя Delonghi 125S спечет чего хочешМаленькую буханочку.
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 20:22:10 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...ничего не понял, но моя Delonghi 125S спечет чего хочешМаленькую буханочку.маленькая это S, а M- средняя
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 20:22:55 IP/Host: ---.la.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Дуже важливо підібрати співвідношення борошно-вода. Якщо правильно підберете, то хліб не буде кришитись. Не потрібно робити ніякої опари. Змішав сіль воду та дріжджі додав борошно і через 15-20хв по формам.Если не интересует вкус, аромат и готовы к более быстрому черствению хлеба, то пеките без опары - это одна из причин почему практически весь хлеб, который в продаже, просто никакой. Ещё одна причина - это из-за того, что пекут без закваски с молочнокислыми бактериями (молочнокислые не потому что в молоке живут, а потому что вырабатывают молочную кислоту;с кефиром нет никакой связи).
Для хорошего результата надо придерживаться рецептуры.
Вода, кстати, тоже берётся по рецептуре, правда с учётом влажности муки. После того, как пару раз замесил тесто, то дальше уже понимаешь по консистенции теста на сколько надо корректировать кол-во воды.Найкраще хліб смакує за дві години після випічки. Далі чотири дні (довше не перевіряв) хліб як хліб. На молочнокислих дуже довго сходить.
Re: Пектиму хліб
Пшениця
|
23 березня 2020 20:28:59 IP/Host: 142.233.200.---
|
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 20:29:24 IP/Host: ---.151.223.203.116.clients.your-server.de
|
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 20:31:52 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Смоляно-чорно з сильним аж гіркувато-солодко-терпким смаком і запахом меляси і кави, рідке тісто. Трохи вівсянки.
Показати зображення...
А це - навпаки: високий - такий, що підходить в 5-6 разів, колись такий пекла баба
Показати зображення...
Це з журавлиною на меду
Показати зображення...
Показати зображення...
А це на і чорному цукрі
Показати зображення...
Re: Пектиму хліб
Пшениця
|
23 березня 2020 20:38:01 IP/Host: 142.233.200.---
|
Розгорнути попередні цитати...Смоляно-чорно з сильним аж гіркувато-солодко-терпким смаком і запахом меляси і кави, рідке тісто. Трохи вівсянки.Пшеница
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 21:00:21 IP/Host: 185.102.186.---
|
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 21:03:25 IP/Host: ---.mobile.kyivstar.net
|
Как можно заботиться о здоровье и использовать алюминий в процессе приготовления?
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 21:29:04 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Розгорнути попередні цитати...Смоляно-чорно з сильним аж гіркувато-солодко-терпким смаком і запахом меляси і кави, рідке тісто. Трохи вівсянки.ПшеницаЦе булочки у формі какашок - мала попросила
Показати зображення...
Равлик
Показати зображення...
Колобки
Показати зображення...
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 21:36:37 IP/Host: ---.abhsia.telus.net
|
Розгорнути попередні цитати...Как можно заботиться о здоровье и использовать алюминий в процессе приготовления?А что не так с алюминием?
Re: Пектиму хліб |
23 березня 2020 21:37:32 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Борошно 1-го гатунку імітують змішуванням вищого гатунку з висівками.
Зустрічав десь таке.
Жаль, бабусі давно нема, смачний хліб білий пекла у печі. Цікаво було б рецепт той мати.
Re: Пектиму хліб |
24 березня 2020 13:01:17 IP/Host: ---.broadband.kyivstar.net
|
Re: Пектиму хліб |
24 березня 2020 20:05:36 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|
Re: Пектиму хліб |
24 березня 2020 21:21:54 IP/Host: ---.dynamic-pool.mclaut.net
|