Політичний ФОРУМ
Клуб ФУП => Тема розпочата: Aelit від 26 травня 2019 15:53:54
-
свій до свого по своє
-
:) А я ел шаурму, так вона така украинська :love:
-
Патриотов показушных много, а найти украинскую кухню в Украине не так просто... (
-
Четверта гілка.
-
Патриотов показушных много, а найти украинскую кухню в Украине не так просто... (
Кстати да грузинских рестиков дофига больше в Киеве
-
Пипіжки, чим не вулична їжа?
-
Щось я нечітко пам"ятаю, але десь на Подолі була така собі симпатична наливаєчка. Під дубом, чи щось таке. Там до чарочки подавали шматочок хліба з салом.
-
Щось я нечітко пам"ятаю, але десь на Подолі була така собі симпатична наливаєчка. Під дубом, чи щось таке. Там до чарочки подавали шматочок хліба з салом.
а що - українці без "ста грам" не їдять?
що, українці нен їдять а лиш закушують?
-
и лазаньи приличной нету даже
-
щсь грузини продають свій щойновипечений лаваш масово по києву - а українці свій наагол - підпалки - не продають
хто не знна що таке підпалок - у нас на західнній черкащині ( серцее України) так називались пласкі круглі коржі товщиною в 2 см звипеченні в печі з того ж тіта з якого пекли і хліб .зазвичай то робилось коли залишавсся шшматок хліба якого на хлібину не вистачало.
-
о. навіть дешо в вікі є
https://uk.wikipedia.org/wiki/Перепічка (https://uk.wikipedia.org/wiki/Перепічка)
-
у мене питання до паньштва..
Як думаєте, коли вже юзер Аеліт
правильнописання нарешті освоїть?
Мо' скинутись і віддати його на курси які?
-
у мене питання до паньштва..
Як думаєте, коли вже юзер Аеліт
правильнописання нарешті освоїть?
Мо' скинутись і віддати його на курси які?
мен інасрат ьна анн це )))
-
Щось я нечітко пам"ятаю, але десь на Подолі була така собі симпатична наливаєчка. Під дубом, чи щось таке. Там до чарочки подавали шматочок хліба з салом.
а що - українці без "ста грам" не їдять?
що, українці нен їдять а лиш закушують?
Тю. Так то пивбар був . "Баркас" називався. Значить, мусліми виявились кращими менеджерами, оскільки підсадили українців на свою гидоту.
-
Щось я нечітко пам"ятаю, але десь на Подолі була така собі симпатична наливаєчка. Під дубом, чи щось таке. Там до чарочки подавали шматочок хліба з салом.
а що - українці без "ста грам" не їдять?
що, українці нен їдять а лиш закушують?
Тю. Так то пивбар був . "Баркас" називався. Значить, мусліми виявились кращими менеджерами, оскільки підсадили українців на свою гидоту.
а в чомму крращі українці?
-
Нет у нас "уличной еды", нет такой традиции. Украинцы изобретали ДОМАШНЮЮ еду, борщи, вареники и т.д. А "все в одном", шоб трескать на ходу не прижилось.
-
Нет у нас "уличной еды", нет такой традиции. Украинцы изобретали ДОМАШНЮЮ еду, борщи, вареники и т.д. А "все в одном", шоб трескать на ходу не прижилось.
…Этот Пузатый Пацюк был точно когда-то запорожцем; но выгнали его или он сам убежал из Запорожья, этого никто не знал. Давно уже, лет десять, а может, и пятнадцать, как он жил в Диканьке. Сначала он жил, как настоящий запорожец: ничего не работал, спал три четверти дня, ел за шестерых косарей и выпивал за одним разом почти по целому ведру…
Тут заметил Вакула, что ни галушек, ни кадушки перед ним не было; но вместо того на полу стояли две деревянные миски: одна была наполнена варениками, другая сметаною. Мысли его и глаза невольно устремились на эти кушанья. «Посмотрим, — говорил он сам себе, — как будет есть Пацюк вареники. Наклоняться он, верно, не захочет, чтобы хлебать, как галушки, да и нельзя: нужно вареник сперва обмакнуть в сметану».
Только что он успел это подумать, Пацюк разинул рот, поглядел на вареники и ещё сильнее разинул рот. В это время вареник выплеснул из миски, шлепнул в сметану, перевернулся на другую сторону, подскочил вверх и как раз попал ему в рот. Пацюк съел и снова разинул рот, и вареник таким же порядком отправился снова. На себя только принимал он труд жевать и проглатывать.
-
Щось я нечітко пам"ятаю, але десь на Подолі була така собі симпатична наливаєчка. Під дубом, чи щось таке. Там до чарочки подавали шматочок хліба з салом.
Ще є такий підвальчик на Кріпосному провулку - ріг Інститутської. Рештки Старого Києва.
-
свій до свого по своє
раніше на Подолі було
Прийшли по 100,сало , чорний хлібець, для бажаючих цибулька чи часничок
Бомжів не було !
Ми з Феофанії їздили на Поділ, бо не вірили, що таке в Києві є :)
Зараз немає :(
-
Українська шаурма - це голубці :)
-
Голубці — поширена українська друга страва, також притаманна кухні Східної Європи та Середнього Сходу. Страва готується з листя свіжої чи кислої капусти та начинки з м'яса, рису чи гречки, кукурудзяних чи пшоняних круп, картоплі, квасолі, грибів, цибулі, моркви та прянощів.
Назва цієї страви — давня, походить від слова «голуб»[1], що вказує на її ймовірне походження від страв, які готувалися з голубів[2], яких при готуванні на вертелі чи решітці загортали у капустяне листя. А згодом тушки голубів замінили подрібненими крупами та м'ясом.
-
Долма́ — страва, що являє собою начинені овочі або листя (як правило, виноградне). Начинка зазвичай готується на основі рису, може також містити відварений м'ясний фарш (переважно з баранини), але може бути і вегетаріанською. Широко поширена в кухарстві народів колишньої Османської імперії та прилеглих до неї областях, включаючи саму Туреччину, Україну (кримськотатарське кухарство), Грузію, Молдову, Азербайджан, Алжир, Єгипет, Балканський півострів, Грецію, Вірменію, Албанію, Ліван, Сирію, Палестину, Ірак, Іран, Йорданію, Північний Судан, Центральну та Південну Азію.
-
Всі екзотику шукають, а не просто насититися чимось.
Українською щвидкоїжею можна вважати пиріжки. Вони можуть бути й з солоною начинкою й з солодкою, тобто універсально задовольняти потреби споживача на момент бажання щось перекусити.
Раніше пиріжків було повно в місцях скупчення людей, в центрі на метро "Театральна" був кіоск з пиріжками, на виході метро "Університет" кілька лотків стояло, поблизу (справа від) палацу "Україна" у вікні-вітрині продавали.
Засилля всього чужинського в тому числі й в їжі прямо залежить від стану національної культури, пошани до української мови та національної української унікальності у владоможців.
Я до речі до цього часу так ні разу й не їв шаурми, гидую, вважаю її бомжацько-бидляцькою їжею, маю таку культурну матрицю.
-
пиріжки на дрожжах чи жирні. така їжа не здорова не корисна і не смачна. я проти дрожжового хліба. прісні східні лаваші, єврейська маца - це здоровий хліб
-
Долма́ — страва, що являє собою начинені овочі або листя (як правило, виноградне). ..Україну (кримськотатарське кухарство)..
Південь Одещіни - сармАлі (лише молоде листя)
-
пиріжки на дрожжах чи жирні. така їжа не здорова не корисна і не смачна. я проти дрожжового хліба. прісні східні лаваші, єврейська маца - це здоровий хліб
Майже вся швидкоїжа нездорова. Щодо смаку - тут немає стандартів, є або мода, або звичка, або індивідуальні уподобання.
-
Шаурму со свининой - считать национальным блюдом
-
Українській фаст-фуд це пліснявий хліб, прострочене та переперчене м`ясо і салат з прострочених продуктів.
Треба вміти шукати, а то шаурма-шаурма!
-
Шаурму со свининой - считать национальным блюдом
я ждал шо кто то среагирует на моё
:D (tu)
-
Раніше була купа пиріжкових. У Львові зараз залишилось дві.
-
А "Тьотя Клара" в Київі - то вулична їжа чі ще ні? Бо ну дуже смачни пиріжки.
-
Була вулична їжа у старому Києві (дореволюційному, але зберігалась до 50-60-тих): на Подолі біля Житнього продавали диски пресованого насіння (частіше соняшникового, але й гарбузового), загорнуті у паперову обкладинку - ці диски були з виробництва олії по сусідству, трохи присолені, не такі тверді, як козенакі, вони легко кусались, і в папері було зручно їх їсти, поступово відгортаючи і не мастячи рук. Вони коштували дешево, але дорожче нелущеного насіння (а лущене не продавалось зазвичай), їх купували панянки і панове, яким виховання не дозволяло плюватися лушпайками :) Я ще встигла в ранньому дитинстві скуштувати - смакота! :)
-
А "Тьотя Клара" в Київі - то вулична їжа чі ще ні? Бо ну дуже смачни пиріжки.
Так. Плюс "Ярослава" на Яр.Валу
-
свій до свого по своє
прекрасна їжа хліб з салом і часником, особливо для тих, чий організм багато калорій мусить використовувати для якогось процесу.
-
Нет у нас "уличной еды", нет такой традиции.
:gigi:
Роман Тугашев (https://mc.today/oborot-odnogo-festivalya-ulichnoj-edy-2-mln-grn-roman-tugashev-o-ede-iz-nasekomyh-tartare-v-rozhke-i-novyh-proektah/) дивиться на вас як на гівно
-
Українській фаст-фуд це пліснявий хліб, прострочене та переперчене м`ясо і салат з прострочених продуктів.
Треба вміти шукати, а то шаурма-шаурма!
таке не можна їсти.
-
щсь грузини продають свій щойновипечений лаваш масово по києву - а українці свій наагол - підпалки - не продають
хто не знна що таке підпалок - у нас на західнній черкащині ( серцее України) так називались пласкі круглі коржі товщиною в 2 см звипеченні в печі з того ж тіта з якого пекли і хліб .зазвичай то робилось коли залишавсся шшматок хліба якого на хлібину не вистачало.
Бабуся пекла перед хлiбом пiдпалок, поки вогонь горiв.
Тримала на рогачi сковорiдку..
-
Нет у нас "уличной еды", нет такой традиции.
:gigi:
Роман Тугашев (https://mc.today/oborot-odnogo-festivalya-ulichnoj-edy-2-mln-grn-roman-tugashev-o-ede-iz-nasekomyh-tartare-v-rozhke-i-novyh-proektah/) дивиться на вас як на гівно
риторику сяво-свєти можна було б вже і полишити і постаратися не ображати нікого з опонентів.
-
Їсти вуличну їжу - це як трахати дешеву вуличну повію... Як у моральному плані, так і в санітарно-гігієнічному. (td)
-
пиріжки на дрожжах чи жирні. така їжа не здорова не корисна і не смачна. я проти дрожжового хліба. прісні східні лаваші, єврейська маца - це здоровий хліб
все можна їсти, тільки в правильних пропорціях і з гарних інгрідієнтів.
мацу ортодоксальні євреї вимушені їсти у їхній пост перед пейсахом, всю іншу їжу - в тому числі і випічку на дріжжах - спалюють згідно догматичній "традиції", згідно якої мусять згадувати свій вихід з єгипетського рабства і пов'язану з цим нестачу їжі в процесі блукань.
-
Їсти вуличну їжу - це як трахати дешеву вуличну повію... Як у моральному плані, так і в санітарно-гігієнічному. (td)
можна їсти спокійненько, якщо, наприклад, людині треба кудись їхати з пересадками, або паузу зробити, або в перерві між якимись зайняттями. чому ні?
я любила пиріжки з лівером і з картоплею, і з капустою, і з горохом, з усім!
в школі ми на великій перерві ходили в хлібний і купували булочки по шість копійок, довгенькі. смачні були!
ще морозиво я любила і всяку іншу солодку випічку!
-
Була вулична їжа у старому Києві (дореволюційному, але зберігалась до 50-60-тих): на Подолі біля Житнього продавали диски пресованого насіння (частіше соняшникового, але й гарбузового), загорнуті у паперову обкладинку - ці диски були з виробництва олії по сусідству, трохи присолені, не такі тверді, як козенакі, вони легко кусались, і в папері було зручно їх їсти, поступово відгортаючи і не мастячи рук. Вони коштували дешево, але дорожче нелущеного насіння (а лущене не продавалось зазвичай), їх купували панянки і панове, яким виховання не дозволяло плюватися лушпайками :) Я ще встигла в ранньому дитинстві скуштувати - смакота! :)
о! це ми також купували стаканчиками. маленькі були і великі.
-
пирожки не могут считать уличной пищей .. так как для приготовления их нужна печь стационарная
-
Вуличної їжі в Українців нема. Готувати на вулиці - це не по українськи.
-
пирожки не могут считать уличной пищей .. так как для приготовления их нужна печь стационарная
це правда. на моїй зупинці була кулінарія, там випікали, і вже тітонька їх у такому спеціальному лотку продавала. гарячі!
-
Вуличної їжі в Українців нема. Готувати на вулиці - це не по українськи.
їжу брали з собою, наприклад, на роботу в полі. оце і була така, яка швидко не псувалася. хлібушок, сало, часничок, цибулька. ми таке брали в походи і ще й яйця варені, і консерви, і картоплю - сиру, або вже варену.
-
пирожки не могут считать уличной пищей .. так как для приготовления их нужна печь стационарная
це правда. на моїй зупинці була кулінарія, там випікали, і вже тітонька їх у такому спеціальному лотку продавала. гарячі!
ну так это уже не то .. уличную пищу должны приготовить на месте при клиенте
-
Вуличної їжі в Українців нема. Готувати на вулиці - це не по українськи.
їжу брали з собою, наприклад, на роботу в полі. оце і була така, яка швидко не псувалася. хлібушок, сало, часничок, цибулька. ми таке брали в походи і ще й яйця варені, і консерви, і картоплю - сиру, або вже варену.
Це не вулична їжа.
-
Вуличної їжі в Українців нема. Готувати на вулиці - це не по українськи.
їжу брали з собою, наприклад, на роботу в полі. оце і була така, яка швидко не псувалася. хлібушок, сало, часничок, цибулька. ми таке брали в походи і ще й яйця варені, і консерви, і картоплю - сиру, або вже варену.
а навіщо Ви їжі придаєте зменшенно-ласкаво1 форми.. невже вона від цього смачніше здається?
-
Вуличної їжі в Українців нема. Готувати на вулиці - це не по українськи.
їжу брали з собою, наприклад, на роботу в полі. оце і була така, яка швидко не псувалася. хлібушок, сало, часничок, цибулька. ми таке брали в походи і ще й яйця варені, і консерви, і картоплю - сиру, або вже варену.
а навіщо Ви їжі придаєте зменшенно-ласкаво1 форми.. невже вона від цього смачніше здається?
так я її люблю і тому так називаю ласкаво.
-
Вуличної їжі в Українців нема. Готувати на вулиці - це не по українськи.
їжу брали з собою, наприклад, на роботу в полі. оце і була така, яка швидко не псувалася. хлібушок, сало, часничок, цибулька. ми таке брали в походи і ще й яйця варені, і консерви, і картоплю - сиру, або вже варену.
Це не вулична їжа.
а я про всю пишу, яку "на вулиці" можна їсти. тобто не вдома, за столом.
-
їжу брали з собою, наприклад, на роботу в полі. оце і була така, яка швидко не псувалася. хлібушок, сало, часничок, цибулька. ми таке брали в походи і ще й яйця варені, і консерви, і картоплю - сиру, або вже варену.
Це не вулична їжа.
а я про всю пишу, яку "на вулиці" можна їсти. тобто не вдома, за столом.
А що не можна їсти на вулиці? Хіба що борщ? :)
-
и лазаньи приличной нету даже
Саксаганського 115
-
Це не вулична їжа.
а я про всю пишу, яку "на вулиці" можна їсти. тобто не вдома, за столом.
А що не можна їсти на вулиці? Хіба що борщ? :)
таку їжу, яку незручно тримати на ходу, скажімо.
-
пирожки не могут считать уличной пищей .. так как для приготовления их нужна печь стационарная
То лише маркетингові придумки.
Вулична їжа - то їжа, яка продається та споживається на вулиці. Де вона готується не має значення.
-
В часи СРСР було окрім пирожків, які пеклися в державних цехах-пекарнях, ще вулична їжа власного виготовлення - різноманітні бутерброди з ковбасою.
В цю нішу також включалися шкільні сніданки та різні молочні вироби з булками - студентська їжа.
-
В часи СРСР було окрім пирожків, які пеклися в державних цехах-пекарнях, ще вулична їжа власного виготовлення - різноманітні бутерброди з ковбасою.
В цю нішу також включалися шкільні сніданки та різні молочні вироби з булками - студентська їжа.
ковбаса була дефіцитом, хіба шо у діточок партійних бонз були такі бутерброди.
були котлети зато в шкільних їдальнях, по 10 копійок з хлібом.
я тут ось з моїм одним австріяком якраз шкільні роки пригадувала - так у них і зошити були безкоштовні, і підручники.
а я кажу - ми все це купувал в срср, а він мені - так який жеж тоді у вас був соціалізм?
за молоко ми теж платили з булочкою.
-
В часи СРСР було окрім пирожків, які пеклися в державних цехах-пекарнях, ще вулична їжа власного виготовлення - різноманітні бутерброди з ковбасою.
В цю нішу також включалися шкільні сніданки та різні молочні вироби з булками - студентська їжа.
ковбаса була дефіцитом, хіба шо у діточок партійних бонз були такі бутерброди.
були котлети зато в шкільних їдальнях, по 10 копійок з хлібом.
я тут ось з моїм одним австріяком якраз шкільні роки пригадувала - так у них і зошити були безкоштовні, і підручники.
а я кажу - ми все це купувал в срср, а він мені - так який жеж тоді у вас був соціалізм?
за молоко ми теж платили з булочкою.
Суха ковбаса була дефіцитом. Варена (докторська, дитяча, останкінська і т.п.) більш-менш була регулярно.
-
З сиром (голандським, російським) ще бутерброди робили.
Кожна сім'я придумувала свій рецепт, не було таких надуманих жорстких стандартів на "вуличну" їжу, кожен майстрував згідно своїх можливостей та фантазії.
-
З сиром (голандським, російським) ще бутерброди робили.
Кожна сім'я придумувала свій рецепт, не було таких надуманих жорстких стандартів на "вуличну" їжу, кожен майстрував згідно своїх можливостей та фантазії.
ну десь так.
-
Вареники с картошкой и/или капустой, шкварками - чудная вещь!
Всегда покупали на рынке по пути на рыбалку
-
Зачем самоедствоим заниматься? Народ больше любил в шинок зайти. А сейчас - все больше на ходу/
И то мы не знаем, как оно было до революции...
Не совсем типовое украинское, но очень уличная международная пища
Кебаб (или греческий вариант - сувлаки):
говядина или курятина, листья салата, помидоры, лук, сыр, чили соус, обернутые лепешкой. Можно с кетчупом или майонезом или горчицей или хреном
Шашлык.
Цыпленок с чесноком.
Печеные сардельки или сосиски в белой булке с луком, сыром, и приправами на ваш вкус. Это можно готовить в любом углу под парасолькой если идет дождик.
Вполне неплохой уличный бизнес.
Были еще пончики, беляши, готовили на улице.
Есть прекрасное корейское уличное блюдо - пянсе. Здоровенные вареники, в которых начинка - мелкорезанная капуста с фаршем и специями, готовится на пару - https://forum.say7.info/topic21116.html
-
В часи СРСР було окрім пирожків, які пеклися в державних цехах-пекарнях, ще вулична їжа власного виготовлення - різноманітні бутерброди з ковбасою.
В цю нішу також включалися шкільні сніданки та різні молочні вироби з булками - студентська їжа.
ковбаса була дефіцитом, хіба шо у діточок партійних бонз були такі бутерброди.
були котлети зато в шкільних їдальнях, по 10 копійок з хлібом.
я тут ось з моїм одним австріяком якраз шкільні роки пригадувала - так у них і зошити були безкоштовні, і підручники.
а я кажу - ми все це купувал в срср, а він мені - так який жеж тоді у вас був соціалізм?
за молоко ми теж платили з булочкою.
То він соціалізм з комунізмом переплутав