Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

хамон хочу дома забацать

Re: хамон хочу дома забацать

Цікавий рецепт, Десантнику. Треба спробувати.

тоже пойду по этому рецепту, на youtube есть описание и в соли и в рассоле
   
Re: хамон хочу дома забацать

Наша їжа- це свіжий БОРЩ або ВАРЕНИКИ !
Жрать тесто каждый день?...
Та ну нафиг...
   
Re: хамон хочу дома забацать

Как делают хамон Чтоб не было споров . Что вы в тот хамон все уперлись ферментированное мясо специфический продукт . Гораздо вкуснее обычное вяленое мясо без этих всех процессов ферментации длиной от года до трех .
   
Re: хамон хочу дома забацать

Самый лучший хамон в церкви - 500 лет выдержки мощам.
   
Re: хамон хочу дома забацать

Вам и на докторской никто не напишет что на 100 кг фарша 40 килограмм свиной шкуры остальное пережатые в фарш остовы курей .
а можно 40кг свиношкур лично получить, самовывозом?)
   
Re: хамон хочу дома забацать

лом вторпереработка, Карл! 
А вы думаете куда уходят обрезки колбасы и непроданная продукция ) . В ливерную и понемногу в другие виды колбас )
   
Re: хамон хочу дома забацать

а можно 40кг свиношкур лично получить, самовывозом?)
Можно . 15 гривень килограмм .)
   
Re: хамон хочу дома забацать

Как делают хамон Чтоб не было споров . Что вы в тот хамон все уперлись ферментированное мясо специфический продукт . Гораздо вкуснее обычное вяленое мясо без этих всех процессов ферментации длиной от года до трех .

Хамон - це якраз в"ялене м"ясо.
Єдине, що його настоюють. Щоб продукт в"ялення вивітрився і вся структура "устаканилася".
Просто хамон він великий у порівнянні з шматком шийки у кілограм (на яку досить 40 днів витримки), тому й процес довший.
   
Re: хамон хочу дома забацать

тоже пойду по этому рецепту, на youtube есть описание и в соли и в рассоле

В рапі, як на мене не дуже виходить  продукт. Я кілька разів ще на початку в рапі робив, виходило таке собі, рівень солоності важко було підбирати...

А в солі - витягує зайву вологу та просолюється так як треба, тай вялиться скоріше без зайвої води краще...
   
Re: хамон хочу дома забацать

Самый лучший хамон в церкви - 500 лет выдержки мощам.

Юродствуєш ?   (P)
   
Re: хамон хочу дома забацать

Люди , не їжте ті хамони , то не наша їда
Наша їжа- це свіжий БОРЩ або ВАРЕНИКИ !
Вареники із сиром, капустою, картоплею, м'ясом, печінкою, ягодами різними(вишня, черешня, слива, малина, суниця, чорниця) ...
І вареники не смажаться, а варяться !  :D
Солі чуть-чуть і ніяких нітритів натрію !

Їв я той хамон іспанський із Гішпанії, під пиво піде , але дорого  :D

Різний є. Він як вино. Чим старіше тим дрожче. В Мадриді навіть музей хамону є. Діючий.. (P)
   
Re: хамон хочу дома забацать

В рапі, як на мене не дуже виходить  продукт. Я кілька разів ще на початку в рапі робив, виходило таке собі, рівень солоності важко було підбирати...

А в солі - витягує зайву вологу та просолюється так як треба, тай вялиться скоріше без зайвої води краще...

Думаю з індичкою в тебе правильний шлях. Там і так вологи досить в м*ясі. І так всмокче ту  сіль, Навіщо ще вимочувати..
Обов*язково спробую.
   
Re: хамон хочу дома забацать

Все. Процес пішов . Роздрукував рецепт Десантника. Залишилось зовсім трохи. (P)
   
Re: хамон хочу дома забацать

Люди , не їжте ті хамони , то не наша їда
Наша їжа- це свіжий БОРЩ або ВАРЕНИКИ !
Вареники із сиром, капустою, картоплею, м'ясом, печінкою, ягодами різними(вишня, черешня, слива, малина, суниця, чорниця) ...
І вареники не смажаться, а варяться !  :D
Солі чуть-чуть і ніяких нітритів натрію !

Їв я той хамон іспанський із Гішпанії, під пиво піде , але дорого  :D

Ніколи не розумів цього псевдо-патріотизму кулінарного.
Відкритим треба бути до кулінарних надбань інших, бо воно не гірше, чи краще, воно інакше і по-своєму унікальне.
   
Re: хамон хочу дома забацать

Тому не мастіть собі голову із хамоном. технологію не відміняв ніхто
Та хамон, то взагалі дрек неїстівний.
Шварвальдер шинкен або прошюто, оце дійсно смачно.
   
Re: хамон хочу дома забацать

Не думаю что возможно употреблять в пищу продукт такой солености .
Так вот как человек в рецепте пишет: "1. Просолить. 2. Вьімочить. 3. Вьісушить."
   
Re: хамон хочу дома забацать

До того ж, де Ви бачили таку мілку муку та ще з властивістю навіть водою не дуже змиватися?
Так тесто разве можно смыть водой? :)

Сдаюсь. Пусть будет плесень.
   
Ну, коли в Україні буде клімат, як в Іспанії, то можна буде й хамон готувати.
А покищо їжте шинку і не ви...уйтеся.
   
Re: хамон хочу дома забацать

Юродствуєш ?   (P)
#дедыподсчитали


З 2:01
   
Re: хамон хочу дома забацать

Так тесто разве можно смыть водой? :)

Сдаюсь. Пусть будет плесень.
но главное ведь уверенно ляп… высказать, что "мука", да ?)
   
Re: хамон хочу дома забацать

но главное ведь уверенно ляп… высказать, что "мука", да ?)
Посыпают мукой, на самом деле. Она кишку сушит.
И красота определённая в этом деле.
Ну и травами/перцами посыпают.
   
Re: хамон хочу дома забацать

А може то і є пліснява ?
залежить яка пліснява
якщо біла то ок ,то добра благородна
гірше коли зелена ,тоді мясу гаплик
   
Re: хамон хочу дома забацать

Посыпают мукой, на самом деле. Она кишку сушит.
И красота определённая в этом деле.
Ну и травами/перцами посыпают.
:facepalm:
   
Re: хамон хочу дома забацать

даю простий рецепт,для початківців
мясо обвалюємо в цукор,ставимо засипане ним же в холодильник
наступного дня зливаємо воду яка виходить з мяса і досипаємо цукру
повторюємо то само три дні
промиваємо мясо ,обсушуємо і обвал в солі
в холодильник на три дні
кожен день зливаємо воду і досипаємо солі
промиваємо добре мясо ,обсушуємо і є дві опції до вибору:
а) хочемо експериментувати з пліснявою
б) не хочемо
якщо не хочемо то замочуємо на 20 хв мясо в винному оцті
обсушу.мо ,обвалюємо приправами ( кмин,перець ) але тут кому шо
замотуємо в марлю і на кілька днів ,до тижня ,вішаємо в сухе тепле і добре вентильоване місце
після того єслі не терпицця то можна їсти, але я на місяць два в холодне і легко вологе місце
виходить таке
   
Re: хамон хочу дома забацать
LAR

даю простий рецепт,для початківців
мясо обвалюємо в цукор,ставимо засипане ним же в холодильник
наступного дня зливаємо воду яка виходить з мяса і досипаємо цукру
повторюємо то само три дні
промиваємо мясо ,обсушуємо і обвал в солі
в холодильник на три дні
кожен день зливаємо воду і досипаємо солі
промиваємо добре мясо ,обсушуємо і є дві опції до вибору:
а) хочемо експериментувати з пліснявою
б) не хочемо
якщо не хочемо то замочуємо на 20 хв мясо в винному оцті
обсушу.мо ,обвалюємо приправами ( кмин,перець ) але тут кому шо
замотуємо в марлю і на кілька днів ,до тижня ,вішаємо в сухе тепле і добре вентильоване місце
після того єслі не терпицця то можна їсти, але я на місяць два в холодне і легко вологе місце
виходить таке
Показати зображення...

Ну,  чего ты вчора молчал? Я,  уже сахар с солью применила.
   
Re: хамон хочу дома забацать

даю простий рецепт,для початківців
мясо обвалюємо в цукор,ставимо засипане ним же в холодильник
наступного дня зливаємо воду яка виходить з мяса і досипаємо цукру
повторюємо то само три дні
промиваємо мясо ,обсушуємо і обвал в солі
в холодильник на три дні
кожен день зливаємо воду і досипаємо солі
промиваємо добре мясо ,обсушуємо і є дві опції до вибору:
а) хочемо експериментувати з пліснявою
б) не хочемо
якщо не хочемо то замочуємо на 20 хв мясо в винному оцті
обсушу.мо ,обвалюємо приправами ( кмин,перець ) але тут кому шо
замотуємо в марлю і на кілька днів ,до тижня ,вішаємо в сухе тепле і добре вентильоване місце
після того єслі не терпицця то можна їсти, але я на місяць два в холодне і легко вологе місце
виходить таке
Показати зображення...
Цукор і винний оцет я використовую при виготовленні БІЛТОНГУ...
   
Re: хамон хочу дома забацать

а то шинка вялена 4 місяці в півниці і потім підвуджена ялівцем
   
Re: хамон хочу дома забацать

багато пишуть про нітратну сіль
я особисто не вживаю ,але хто тільки починає свої експерименти з мясом краще нехай додасть
   
Re: хамон хочу дома забацать

багато пишуть про нітратну сіль
я особисто не вживаю ,але хто тільки починає свої експерименти з мясом краще нехай додасть
обязательно нужно добавлять , особенно тем кто тут собирается по полгода вялить массивные куски мяса .
   
Re: хамон хочу дома забацать

З сиром засада. Польське лайно не купував.
Треба Джугас знов виписати, 5 кіл. Литва
Попробуй Голдер от Комо. Примерно одинаковы. Хороший наш сыр с выдержкой аля грана падано
   
Re: хамон хочу дома забацать

В гугл забий, Закарпаття купити Шовдарь...Колись сам робив, за пів року... Алеж дорого як його робити.
   
Re: хамон хочу дома забацать

обязательно нужно добавлять , особенно тем кто тут собирается по полгода вялить массивные куски мяса .
Селитра- яд!
Можно так добавить, что сразу на кладбище.
   
Re: хамон хочу дома забацать

Селитра- яд!
Можно так добавить, что сразу на кладбище.

 Обыкновенная вода тоже яд! Выпей сразу литра три.а лучше 5 и будет смерть.Не хочешь пить,так можно через трубку влить!
   
Re: хамон хочу дома забацать

Обыкновенная вода тоже яд! Выпей сразу литра три.а лучше 5 и будет смерть.Не хочешь пить,так можно через трубку влить!
Соль, сахар- белый яд!
Икра- зернистый яд!
   
Re: хамон хочу дома забацать

Хамон - це перш за все свинина, вигодувана на жолудях. Погано собі уявляю, як ти вдома будеш свиню на жолудях годувати  8-) 
   
Re: хамон хочу дома забацать

Хамон - це перш за все свинина, вигодувана на жолудях.
То всьо казочки дідуся Панаса.
   
Re: хамон хочу дома забацать

Та й свиня повинна бути певної породи, а не яка-попало.
   
Re: хамон хочу дома забацать

То всьо казочки дідуся Панаса.

Щоб називати хамоном, треба дотримуватися технології. А інакше то буде просто якесь в'ялене м'ясо. При чому тоді тут хамон? Хоча можна наробити котлети зі свинини і теж назвати то хамоном. Та впринципі можна і вареники з сиром зварить і назвати то хамоном.
   
Re: хамон хочу дома забацать

Щоб називати хамоном, треба дотримуватися технології. А інакше то буде просто якесь в'ялене м'ясо.
Так хамон і є сиров'яленим м'ясом.
Просто безрукі іспанці не вміють його різати впоперек волокон.
   
Re: хамон хочу дома забацать

По рецепту Десантника делаю свой хамон.
Купила индюшачью грудку 3 дня назад.
Было 530гр - стало 403грн после 3-х дневной выдержки в соли в холодильнике, воду сливала.
Откат 26%,  не дотянуло до свинарчуков, у тех больше :weep:
Обваляла в смеси перцев, зире, тмине, кориандре, сухом чесноке, лаврушке и базилике.
Укутала в х/бшную  тряпочку.
В день выборов буду пробовать.
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія