Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
22 вересня 2021 23:19:06 IP/Host: ---.dyn.iinet.net.au
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 08:40:32 IP/Host: ---.mobile.kyivstar.net
|
Та навалом їх, і не глибоко, але місцями. Як надибаєш місце - сотні можна наловити.
Але мені вони несмачні, якась резинова хня. Раз пробувала, ще в дитинстві - не зайшли.
Якби знали, що вони проблема - повишвирювали б на берег, бо ловили просто так - хто більше знайде, і відпускали
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 08:45:10 IP/Host: 193.29.16.---
|
Рапаны - деликатес,
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 08:49:42 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Рапаны - деликатес,Гімно це, а не делікатес.
Хто б ів молюсків при наявності нормального м'яса, масла, сала та ковбаси?
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 09:04:53 IP/Host: 193.29.16.---
|
Розгорнути попередні цитати...Рапаны - деликатес,Гімно це, а не делікатес.
Хто б ів молюсків при наявності нормального м'яса, масла, сала та ковбаси?Ті у кого тої "м'яса, масла, сала та ковбаси" "как грязи" і більше нічого нема.
Людей із "консервативним смаком" не так і багато (для виживання виду некорисно), тому "спробувати шось новеньке" бажаючі завжди знайдуться
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 09:19:36 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Гімно це, а не делікатес.
Хто б ів молюсків при наявності нормального м'яса, масла, сала та ковбаси?Ті у кого тої "м'яса, масла, сала та ковбаси" "как грязи" і більше нічого нема.
Людей із "консервативним смаком" не так і багато (для виживання виду некорисно), тому "спробувати шось новеньке" бажаючі завжди знайдутьсяОто в Аргентині, а там найкраще в світі м'ясо, ніхто отих сраних молюсків не їси.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 09:24:10 IP/Host: 193.29.16.---
|
Розгорнути попередні цитати...Ті у кого тої "м'яса, масла, сала та ковбаси" "как грязи" і більше нічого нема.
Людей із "консервативним смаком" не так і багато (для виживання виду некорисно), тому "спробувати шось новеньке" бажаючі завжди знайдутьсяОто в Аргентині, а там найкраще в світі м'ясо, ніхто отих сраних молюсків не їси.Щось ви на аргентинців "напраслину возводите" (як колись на японців в яких "мечетей нет")
Навіщо? Це ж легко перевірити
Рыбные блюда и морепродукты
Свежую рыбу в Аргентине можно попробовать лишь на побережье Атлантического океана и в Патагонии. Морепродукты готовят вкусно и много в курортном городке Mar del Plata, ...
Ну а теперь мои любимые морепродукты! Все мы знаем Паэлью, так вот здесь она не считается испанским блюдом, с самым что ни на есть аргентинским! А называется она так же – Paella.
Обязательно попробуйте суп из морепродуктов. Подаётся в кастрюльке, рассчитанной на несколько порций. Cazuela de mariscos – отлично подойдет в качестве первого блюда на обед.
Жаренные в пивном кляре кольца кальмаров называются здесь Rabas – очень типичное блюдо для этой страны.
в Аргентине очень любят осьминогов, тем более вылавливают их здесь в большом количестве. Наивкуснейшие жареные кусочки осьминога с острым перцем чили и картофелем – Pulpo a la gallega – отличный выбор!
Любители креветок точно порадуются в Аргентине. Потому что здесь едят как самостоятельное блюдо только большие креветки, а маленькие используют для фаршировки эмпанадас, рыбы, пирогов и для паэльи. Попробуте обязательно Gambas al ajillo – жаренные в большом количестве масла большие креветки с чесноком.
Также в Аргентине можно попробовать устрицы, мидии и копченый угорь. Я бы посоветовала не останавливаться на типичных блюдах, а попробовать ещё и всё то, на что глаз упадет. Потому что ассортимент очень разнообразен.
Показати зображення...
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 09:52:26 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Ото в Аргентині, а там найкраще в світі м'ясо, ніхто отих сраних молюсків не їси.Щось ви на аргентинців "напраслину возводите" (як колись на японців в яких "мечетей нет")
Навіщо? Це ж легко перевірити
Рыбные блюда и морепродукты
Свежую рыбу в Аргентине можно попробовать лишь на побережье Атлантического океана и в Патагонии. Морепродукты готовят вкусно и много в курортном городке Mar del Plata, ...
Ну а теперь мои любимые морепродукты! Все мы знаем Паэлью, так вот здесь она не считается испанским блюдом, с самым что ни на есть аргентинским! А называется она так же – Paella.
Обязательно попробуйте суп из морепродуктов. Подаётся в кастрюльке, рассчитанной на несколько порций. Cazuela de mariscos – отлично подойдет в качестве первого блюда на обед.
Жаренные в пивном кляре кольца кальмаров называются здесь Rabas – очень типичное блюдо для этой страны.
в Аргентине очень любят осьминогов, тем более вылавливают их здесь в большом количестве. Наивкуснейшие жареные кусочки осьминога с острым перцем чили и картофелем – Pulpo a la gallega – отличный выбор!
Любители креветок точно порадуются в Аргентине. Потому что здесь едят как самостоятельное блюдо только большие креветки, а маленькие используют для фаршировки эмпанадас, рыбы, пирогов и для паэльи. Попробуте обязательно Gambas al ajillo – жаренные в большом количестве масла большие креветки с чесноком.
Также в Аргентине можно попробовать устрицы, мидии и копченый угорь. Я бы посоветовала не останавливаться на типичных блюдах, а попробовать ещё и всё то, на что глаз упадет. Потому что ассортимент очень разнообразен.
Показати зображення...Ти як завжди правий.
То я помилявся і національна страва в Аргентині не асадо, а паелья з карасями.
Ото в Аргентині, а там найкраще в світі м'ясо, ніхто отих сраних молюсків не їси.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 09:58:59 IP/Host: 193.29.16.---
|
Свежую рыбу в Аргентине можно попробовать лишь на побережье Атлантического океана и в Патагонии
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:09:41 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Свежую рыбу в Аргентине можно попробовать лишь на побережье Атлантического океана и в ПатагонииТвоя цитата?
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:16:05 IP/Host: 193.29.16.---
|
Розгорнути попередні цитати...Свежую рыбу в Аргентине можно попробовать лишь на побережье Атлантического океана и в ПатагонииТвоя цитата?Моя. І я ніде не ніс "високопарної" дурні що то всі жеруть
І зустрічне питання ... Так фраза "Ото в Аргентині, а там найкраще в світі м'ясо, ніхто отих сраних молюсків не їси." таки дурня і їх їдять на узбережжі Аргентини яке, до речі, має доволі велику довжину ?
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:20:01 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Твоя цитата?Моя. І я ніде не ніс "високопарної" дурні що то всі жеруть
І зустрічне питання ... Так фраза "Ото в Аргентині, а там найкраще в світі м'ясо, ніхто отих сраних молюсків не їси." таки дурня і їх їдять на узбережжі Аргентини яке, до речі, має доволі велику довжину ?Погано в Аргентині з рибою.
Гірше ніж у нас. Набагато.
А якщо, враховувати довжину узбережжя, то повна срака.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:24:02 IP/Host: 193.29.16.---
|
Розгорнути попередні цитати...Моя. І я ніде не ніс "високопарної" дурні що то всі жеруть
І зустрічне питання ... Так фраза "Ото в Аргентині, а там найкраще в світі м'ясо, ніхто отих сраних молюсків не їси." таки дурня і їх їдять на узбережжі Аргентини яке, до речі, має доволі велику довжину ?Погано в Аргентині з рибою.
Гірше ніж у нас. Набагато.
А якщо, враховувати довжину узбережжя, то повна срака.Так і не зрозумів, чого ти написавши одну дурню і не спромігшись визнати це , почав писати іншу.
Але до теми гілки і смакових якостей рапани то немає жодного відношення. оффтоп
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:24:20 IP/Host: ---.111.91.154.bilink.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Та навалом їх, і не глибоко, але місцями. Як надибаєш місце - сотні можна наловити.
Але мені вони несмачні, якась резинова хня. Раз пробувала, ще в дитинстві - не зайшли.
Якби знали, що вони проблема - повишвирювали б на берег, бо ловили просто так - хто більше знайде, і відпускали- вам нравятся кошки?
- нет!
- это вы не умеете их готовить!
Рапаны - деликатес, если их правильно готовить. А неправильной приготовкой испортить можно любой продукт ..
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:26:50 IP/Host: ---.mgts.dynamic.pppoe.byfly.by
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:32:12 IP/Host: ---.111.91.154.bilink.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Рапаны - деликатес,Гімно це, а не делікатес.
Хто б ів молюсків при наявності нормального м'яса, масла, сала та ковбаси?
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:32:52 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Погано в Аргентині з рибою.
Гірше ніж у нас. Набагато.
А якщо, враховувати довжину узбережжя, то повна срака.Так і не зрозумів, чого ти написавши одну дурню і не спромігшись визнати це , почав писати іншу.
Але до теми гілки і смакових якостей рапани то немає жодного відношення. оффтопРапани- гімно. І жаби- гімно. І кальмари- гімно. І устриці теж. І кавіар.
Просто іжа жебраків свого часу стала активно пропагуватися через її дефіцит.
Згоден?
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:38:53 IP/Host: ---.111.91.154.bilink.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Так і не зрозумів, чого ти написавши одну дурню і не спромігшись визнати це , почав писати іншу.
Але до теми гілки і смакових якостей рапани то немає жодного відношення. оффтопРапани- гімно. І жаби- гімно. І кальмари- гімно. І устриці теж. І кавіар.
Просто іжа жебраків свого часу стала активно пропагуватися через її дефіцит.
Згоден?З першою частиною не згоден, хоча жаб, поки , не куштував.
З другою, згоден в частині що то була їжа жебраків. Далі на тих жебраках, вона проходила "обкатку" і "огранку" методів приготування, щоб потім попасти на стіл до більш багатих верств, які оцінили її смакові якості. Дещо, в результаті, перетворилось на "делікатеси" і високо цінується.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:45:07 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Рапани- гімно. І жаби- гімно. І кальмари- гімно. І устриці теж. І кавіар.
Просто іжа жебраків свого часу стала активно пропагуватися через її дефіцит.
Згоден?З першою частиною не згоден, хоча жаб, поки , не куштував.
З другою, згоден в частині що то була їжа жебраків. Далі на тих жебраках, вона проходила "обкатку" і "огранку" методів приготування, щоб потім попасти на стіл до більш багатих верств, які оцінили її смакові якості. Дещо, в результаті, перетворилось на "делікатеси" і високо цінується.Например говорят национальная цыганская еда- еж в глине,запечёный на костре. По частоте упоминаний у россиян. ставший их любимой пищей на безрыбьи и безмясьи.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:47:16 IP/Host: ---.opera-mini.net
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:48:12 IP/Host: 193.29.16.---
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:48:40 IP/Host: ---.opera-mini.net
|
А от судак запечений у глині то шик
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:49:59 IP/Host: 193.29.16.---
|
хоча жаб, поки , не куштував.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:50:38 IP/Host: 193.29.16.---
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:52:14 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Кому як , але - згарищ зі шкаралупами від мідій , багацько по кримських берегах бачив і у пам'яті збереглись , а ото зилшків рапанів біля згарищ - а ні однісінького і не бачив і не чув , що-би жерло хтось чі розповідало .
А мідій і сам їв , а враження таке - енергія витрачена на збирання та приготування , не компенсуєцця енергією від із'їдених мідій , хоч на смак і непогані , а ле і - не цимєс .
Ото так десь . ))
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:54:15 IP/Host: 193.29.16.---
|
Дещо, в результаті, перетворилось на "делікатеси" і високо цінується.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 10:59:10 IP/Host: 178.216.2.---
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 11:00:40 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Дещо, в результаті, перетворилось на "делікатеси" і високо цінується.Ось диви: є кавіар, долар за грам, і це супердефіцит та суперсмак.
Є ікра мінтая, 20 копійок за грам і це не дефіцит і не суперсмак.
Хоча і перше і друге- якась незрозуміла субстанція з сіллю.
Тобто дефіцитність є основою смаку, а не смак як такий.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 11:01:49 IP/Host: ---.opera-mini.net
|
(Тарханкут)
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 11:07:21 IP/Host: 193.29.16.---
|
Розгорнути попередні цитати...Дещо, в результаті, перетворилось на "делікатеси" і високо цінується.Ось диви: є кавіар, долар за грам, і це супердефіцит та суперсмак.
Є ікра мінтая, 20 копійок за грам і це не дефіцит і не суперсмак.
Хоча і перше і друге- якась незрозуміла субстанція з сіллю.
Тобто дефіцитність є основою смаку, а не смак як такий.Так, звичайно, ціну визначає дифіцит (інколи штучний), але, хоч ти і вважаєш і те і інше гівном, як не дивно і те і інше купують і жеруть, значить смак того що для тебе "гівно" іншим подобається.
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 11:16:17 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 11:17:06 IP/Host: ---.opera-mini.net
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 11:20:42 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Розгорнути попередні цитати...(Тарханкут)О знов по колу .
А тому -Трахан)) Тарханкут величенький , а тому увесь побачити неможливо , а ув яких місцях бував довкола Оленівки - лише згарища багать із залишками мідій і повнісінько .
І знов - що місцеві "співають" - "співають" з власним умислом зазвичай . ))
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 12:14:20 IP/Host: ---.dyn.iinet.net.au
|
Висновок собі - мідії - курортний делікатес , а рапани - їстівні , тобто - не отруйні , але мать тра спочатку або добряче "очі залити" або взагалі нічого не їсти десь із тиждень , що-би теє г-но наважитись жерти . ))
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 12:28:59 IP/Host: ---.111.91.154.bilink.ua
|
Розгорнути попередні цитати...З першою частиною не згоден, хоча жаб, поки , не куштував.
З другою, згоден в частині що то була їжа жебраків. Далі на тих жебраках, вона проходила "обкатку" і "огранку" методів приготування, щоб потім попасти на стіл до більш багатих верств, які оцінили її смакові якості. Дещо, в результаті, перетворилось на "делікатеси" і високо цінується.Например говорят национальная цыганская еда- еж в глине,запечёный на костре. По частоте упоминаний у россиян. ставший их любимой пищей на безрыбьи и безмясьи.Їжаків теж не їв ... поки
А от судак запечений у глині то шик
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 14:05:59 IP/Host: 193.29.16.---
|
Розгорнути попередні цитати...Висновок собі - мідії - курортний делікатес , а рапани - їстівні , тобто - не отруйні , але мать тра спочатку або добряче "очі залити" або взагалі нічого не їсти десь із тиждень , що-би теє г-но наважитись жерти . ))В Приморьї рапани занесені в Красную Кнігу, бо на грані ісчезновенія
Дуже смачні
Не гірше молюсків трубачів
https://karaoke-k3.ru/uk/pancakes-pancakes/trubach-poleznye-svoistva-gotovim-mollyuska-trubacha-sovety-luchshih.html
Мідії - самий дешевий морепродукт, $7 за кг на базарі в Мельбурні (дуже смачні, із Нової Зеландії)
Устриці - самі дешеві від $16/кг
Трубачів і ратанів не продають, є щось подібне і набагато дорожче, ніж устриці
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 14:57:26 IP/Host: ---.askad.net
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:06:40 IP/Host: ---.teremki.kiev.ua
|
Ну не знаю.. Я народився, виріс та живу на Морі, але шось мені не зайшли ні мідії ні рапани.. Може тому, що куштував їх не правильно зготованими? А може тому, шо у нас вони й не сприймалися за їжу так само як і чорний бичок "циган" чи скат (ними тільки свиней кормили).. З катрана брали тільки печінку та шкуру.. За вбитого дельфіна чи лебедя люди могли й вбити.. Брали пух з лебедя, але тільки з того, що загинув вмерзши в море... Якась така була тоді культура общєнія з Природою..
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:07:50 IP/Host: ---.askad.net
|
Re: Гарна новина для поціновувачів рапанів |
23 вересня 2021 15:09:10 IP/Host: ---.askad.net
|
Розгорнути попередні цитати...Ну не знаю.. Я народився, виріс та живу на Морі, але шось мені не зайшли ні мідії ні рапани.. Може тому, що куштував їх не правильно зготованими? А може тому, шо у нас вони й не сприймалися за їжу так само як і чорний бичок "циган" чи скат (ними тільки свиней кормили).. З катрана брали тільки печінку та шкуру.. За вбитого дельфіна чи лебедя люди могли й вбити.. Брали пух з лебедя, але тільки з того, що загинув вмерзши в море... Якась така була тоді культура общєнія з Природою..В Скадовську тре їсти креветку. Вона в вас . Мілка та смачна - лузаєш як "сємки" і холодним пивом запиваєш