Політичний ФОРУМ
Клуб ФУП => Тема розпочата: Potato від 2 вересня 2019 09:00:25
-
(https://mk0agronewsur597qvtv.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/08/DBE4F5E4-7218-4B14-9291-CE3D7F82905C-623x370.jpeg)
Закупівельні ціни різко впали разом із зарплатнею, тому зібраний цьогорічний виноград дешевше залишити на полі, ніж збирати та виготовляти з нього вино.
Водіям іноземних автобусів та легковиків через перекриту трасу довелося розвертатися.
(https://mk0agronewsur597qvtv.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/08/56F4B0AE-9017-420D-8ABA-740EAAC455C1.jpeg)
-
а до кого звернуто протест?
у нас чиновники досі закупівельні ціни на виноград встановлюють?
-
Треба робити соки і коньяки тоді.
-
(tu) мудрый
-
ох уж ті зубожільці
то їм зависокі ціни на базарі, борщ дорого зварити
то занизькі закупівельні ціни :laugh:
-
Треба прийняти закон, щоб підвищити закупівельну ціну винограду втричі, а роздрібну ціну продажу - зменшити вдвічі (tu)
-
Те вино можна не робити загалом.
-
Так хай сами торгуют. Или где рынок они не в курсе?
-
В той же Франции такие протесты - регулярное явление.
-
В той же Франции такие протесты - регулярное явление.
у франції існують с/г субсидії для фермерів, там зрозуміло у кого і що вимагають,
а ці чого хочуть?
чи вони просто зображують французів?
-
Но виноград в билле по 49 грн..
-
А если будет арбузный протест - вообще ховайся!
-
В прошлом году попали яблочники..
таке життя
-
Бгггг....
Це ще наступних пару років і решти с\г виробників торкнеться.
От дивіться. Традиційно українці робили заготовки на зиму - салати, закрутки, соління, варення. Переважно цим займалися або пенси-люди передпенсійного віку, які зараз сидять на злиденній пенсії або без роботи і думають не про закрутки, а про те, за що сьогодні хліба купити. Ну і ще сім'ї за тридцять з дітьми - зараз дорослі з таких сімей дружно звалили за кордон в кількості 7-10 мл чоловік і в Україні ніякими продуктовими заготовками не заморочуються.
Ну і плюс ріст ціни на газ-електрику, яка витрачається під-час стерилізації.
Першим це стало видно по цукру - нема вже сезонних стрибків, бо більшість припинила варити варення.
Минулого року заорали на полях помідори.
Далі процес буде тільки прискорюватися.
Так що сільське господарство дрібних фермерів чекають скрутні часи.
Ось так аукається падіння платоспроможного попиту населення.
ЗІ: виробників промислової продукції це теж стосується.
-
Треба прийняти закон, щоб підвищити закупівельну ціну винограду втричі, а роздрібну ціну продажу - зменшити вдвічі (tu)
ну, це за тімошенко треба було голосувати, більше ніхто так не зможе :laugh:
-
Бгггг....
Це ще наступних пару років і решти с\г виробників торкнеться.
От дивіться. Традиційно українці робили заготовки на зиму - салати, закрутки, соління, варення. Переважно цим займалися або пенси-люди передпенсійного віку, які зараз сидять на злиденній пенсії або без роботи і думають не про закрутки, а про те, за що сьогодні хліба купити. Ну і ще сім'ї за тридцять з дітьми - зараз дорослі з таких сімей дружно звалили за кордон в кількості 7-10 мл чоловік і в Україні ніякими продуктовими заготовками не заморочуються.
Ну і плюс ріст ціни на газ-електрику, яка витрачається під-час стерилізації.
Першим це стало видно по цукру - нема вже сезонних стрибків, бо більшість припинила варити варення.
Минулого року заорали на полях помідори.
Далі процес буде тільки прискорюватися.
Так що сільське господарство дрібних фермерів чекають скрутні часи.
Ось так аукається падіння платоспроможного попиту населення.
ЗІ: виробників промислової продукції це теж стосується.
можна подумати, раніше була вища платоспроможність і пенсіонери купу грошей мали. Дурня, короче
-
Бгггг....
Це ще наступних пару років і решти с\г виробників торкнеться.
От дивіться. Традиційно українці робили заготовки на зиму - салати, закрутки, соління, варення. Переважно цим займалися або пенси-люди передпенсійного віку, які зараз сидять на злиденній пенсії або без роботи і думають не про закрутки, а про те, за що сьогодні хліба купити. Ну і ще сім'ї за тридцять з дітьми - зараз дорослі з таких сімей дружно звалили за кордон в кількості 7-10 мл чоловік і в Україні ніякими продуктовими заготовками не заморочуються.
Ну і плюс ріст ціни на газ-електрику, яка витрачається під-час стерилізації.
Першим це стало видно по цукру - нема вже сезонних стрибків, бо більшість припинила варити варення.
Минулого року заорали на полях помідори.
Далі процес буде тільки прискорюватися.
Так що сільське господарство дрібних фермерів чекають скрутні часи.
Ось так аукається падіння платоспроможного попиту населення.
ЗІ: виробників промислової продукції це теж стосується.
угу, раніше кожного літа виникав дефіцит цукру бо пенсії були великі :laugh:
от же ж писаки на ФУПі :lol:
їм статистику під ніс - в другому кварталі роздрібні продажі виросли
а вони виводять падіння платоспроможного попиту через низькі пенсії і ціну закупки винограду для виробництва вина :lol:
-
В той же Франции такие протесты - регулярное явление.
у франції існують с/г субсидії для фермерів, там зрозуміло у кого і що вимагають,
а ці чого хочуть?
чи вони просто зображують французів?
думаю тут теж про субсидії. щоб кабмін копійку кинув
також не думаю що пересічний збирач винограду вийде на протест за власним бажанням
це організована акція
на засіданні ради одеський деп від опи згадував про виноград і просив кабмін звернути увагу на цю проблему
-
у нас чиновники досі закупівельні ціни на виноград встановлюють?
люди звикли, що ціни встановлює держава, а не ринок. совок совком
-
В той же Франции такие протесты - регулярное явление.
у франції існують с/г субсидії для фермерів, там зрозуміло у кого і що вимагають,
а ці чого хочуть?
чи вони просто зображують французів?
думаю тут теж про субсидії. щоб кабмін копійку кинув
також не думаю що пересічний збирач винограду вийде на протест за власним бажанням
це організована акція
на засіданні ради одеський деп від опи згадував про виноград і просив кабмін звернути увагу на цю проблему
звичайно що організована, які з шахтарями бувають часто,
зараз тобі пересічний збирач вивалить причеп чужого винограду на дорогу :laugh:
-
А хто закуповує у них виноград? Невже держава?!
Особливо доставило "Ви тєряєтє цвєт націі! Нас ждьот запад" - "Ви" - це хто?
Закупівельники приватні чи якісь чиновники, тепер від влади Зєлькі?
А "нас чекає" теж не зрозуміло - кого нас?
Найманих працівників у приватних господарів виноградників чи отих власників виноградників? Працівники запросто можуть їхати працювати на приватних виноградниках будь-де.
А от наші власники виноградників в Україні, не потрібні ніде. Тим більше такі, що не вміють планувати і організовувати реалізацію власної продукції. Може хай поцікавляться яка собівартість і закупівельна ціна у їх західних колег? Чомусь там і ординарні вина дешевші і якісні, на відміну від продукції наших
-
Бгггг....
Це ще наступних пару років і решти с\г виробників торкнеться.
От дивіться. Традиційно українці робили заготовки на зиму - салати, закрутки, соління, варення. Переважно цим займалися або пенси-люди передпенсійного віку, які зараз сидять на злиденній пенсії або без роботи і думають не про закрутки, а про те, за що сьогодні хліба купити. Ну і ще сім'ї за тридцять з дітьми - зараз дорослі з таких сімей дружно звалили за кордон в кількості 7-10 мл чоловік і в Україні ніякими продуктовими заготовками не заморочуються.
Ну і плюс ріст ціни на газ-електрику, яка витрачається під-час стерилізації.
Першим це стало видно по цукру - нема вже сезонних стрибків, бо більшість припинила варити варення.
Минулого року заорали на полях помідори.
Далі процес буде тільки прискорюватися.
Так що сільське господарство дрібних фермерів чекають скрутні часи.
Ось так аукається падіння платоспроможного попиту населення.
ЗІ: виробників промислової продукції це теж стосується.
угу, раніше кожного літа виникав дефіцит цукру бо пенсії були великі :laugh:
от же ж писаки на ФУПі :lol:
їм статистику під ніс - в другому кварталі роздрібні продажі виросли
а вони виводять падіння платоспроможного попиту через низькі пенсії і ціну закупки винограду для виробництва вина :lol:
Раніше пенсій вистачало, щоб купити сезонні продукти і зробити заготовки на зиму. Зараз -ні.
Але ви тіштеся далі.
-
На базарі виноград 35-40 грн. Якого хуя вони не везуть на базар?
-
Бгггг....
Це ще наступних пару років і решти с\г виробників торкнеться.
От дивіться. Традиційно українці робили заготовки на зиму - салати, закрутки, соління, варення. Переважно цим займалися або пенси-люди передпенсійного віку, які зараз сидять на злиденній пенсії або без роботи і думають не про закрутки, а про те, за що сьогодні хліба купити. Ну і ще сім'ї за тридцять з дітьми - зараз дорослі з таких сімей дружно звалили за кордон в кількості 7-10 мл чоловік і в Україні ніякими продуктовими заготовками не заморочуються.
Ну і плюс ріст ціни на газ-електрику, яка витрачається під-час стерилізації.
Першим це стало видно по цукру - нема вже сезонних стрибків, бо більшість припинила варити варення.
Минулого року заорали на полях помідори.
Далі процес буде тільки прискорюватися.
Так що сільське господарство дрібних фермерів чекають скрутні часи.
Ось так аукається падіння платоспроможного попиту населення.
ЗІ: виробників промислової продукції це теж стосується.
угу, раніше кожного літа виникав дефіцит цукру бо пенсії були великі :laugh:
от же ж писаки на ФУПі :lol:
їм статистику під ніс - в другому кварталі роздрібні продажі виросли
а вони виводять падіння платоспроможного попиту через низькі пенсії і ціну закупки винограду для виробництва вина :lol:
Раніше пенсій вистачало, щоб купити сезонні продукти і зробити заготовки на зиму. Зараз -ні.
Але ви тіштеся далі.
Чим тішитись? Дурницями?
Раніше розповідали про великі пенсії бо вистачало за часів застою в СРСР,
тепер уже почали народжуватись нові легенди, часів України.
-
угу, раніше кожного літа виникав дефіцит цукру бо пенсії були великі :laugh:
от же ж писаки на ФУПі :lol:
їм статистику під ніс - в другому кварталі роздрібні продажі виросли
а вони виводять падіння платоспроможного попиту через низькі пенсії і ціну закупки винограду для виробництва вина :lol:
Раніше пенсій вистачало, щоб купити сезонні продукти і зробити заготовки на зиму. Зараз -ні.
Але ви тіштеся далі.
Чим тішитись? Дурницями?
Раніше розповідали про великі пенсії бо вистачало за часів застою в СРСР,
тепер уже почали народжуватись нові легенди, часів України.
Тобто падіння гривні в 3 рази і ріст цін приблизно на стільки ж, а комуналки - ще більше - пан не помітив?
Пан забув пенсів з візочками за часів кучми-юща-хряка, які під час чергової цукрово-гречано-мучної кризи скуповували товар мішками? Чи стане їх пенсії зараз на мішок гречки чи цукру зразу купити?
-
На базарі виноград 35-40 грн. Якого хуя вони не везуть на базар?
Не у всіх є:
- відповідний транспорт
- час для сидіння тиждень на базарі
- бажання мати проломлену перекупами голову. Їх просто з тим виноградом на базар не пустять.
-
На базарі виноград 35-40 грн. Якого хуя вони не везуть на базар?
Не у всіх є:
- відповідний транспорт
- час для сидіння тиждень на базарі
- бажання мати проломлену перекупами голову. Їх просто з тим виноградом на базар не пустять.
тогда им нечего делать в бизнесе
-
Раніше пенсій вистачало, щоб купити сезонні продукти і зробити заготовки на зиму. Зараз -ні.
Але ви тіштеся далі.
Чим тішитись? Дурницями?
Раніше розповідали про великі пенсії бо вистачало за часів застою в СРСР,
тепер уже почали народжуватись нові легенди, часів України.
Тобто падіння гривні в 3 рази і ріст цін приблизно на стільки ж, а комуналки - ще більше - пан не помітив?
Пан забув пенсів з візочками за часів кучми-юща-хряка, які під час чергової цукрово-гречано-мучної кризи скуповували товар мішками? Чи стане їх пенсії зараз на мішок гречки чи цукру зразу купити?
пані, я вам ще раз пишу,
в другому кварталі 2019 року збільшились надходження до державного бюджету
одним з факторів цього збільшення є ріст продажів,
ПДВ з вироблених в Україні товарів за липень збільшилось на 15.1%
або ж на 2.4 млрд грн (рік до року) до 18.5 млрд грн на фоні стійкого споживчого попиту,
підкріпленого високими темпами росту зарплат.
за моєї пам'яті останній раз коли лохів з гречкою розводили вона коштувала 24 грн/кг
зараз її можна купити по 17 грн тобто мішок десь 850 грн. - пенсії вистачить, можна вирощувати жучків
з цукром та ж історія
ці протести пов'язані із закупівельними цінами на виноград для виробництва вина
тобто пенсіонери тут ніяким боком і виноград на базарі теж
-
На базарі виноград 35-40 грн. Якого хуя вони не везуть на базар?
Не той виноград, щоб їсти,- не столовий.
Винний,- кому він на базарі потрібен? Хіба по 5 грн на вино, і то дорого
-
Но виноград в билле по 49 грн..
На море покупал с лотков столовый виноград по 15-20 грн. на базарчике, говорили что свой продают. Перекупы рядом торговали тем же по 35-40грн.
-
Причіп Рислінга висипали на дорогу?
Ідіоти. Привезли б у Львів на Шувар - продали б з наваром.
-
Шановні, декотрі з вас не в темі про ціни на продовольство.
Є певна межа того чи іншого с/х товару, нижче котрої опускатися - працювати собі у збиток.
Приклад із власного досвіду. Одного року в селі так вродили вишні, що ціни на базарі стали просто смішними. Ринок наситився отож ті вишні ніхто й даром вже врати не хотів. Віддаєш просто так а тобі в очі: Навіщо мені? Я вже купив скільки було тра. Це зайвий клопіт й цукру піде гора. Взимку не з"їмо стільки...
Ціна не може бути низькою - тоді врожай вигідніше не збирати зовсім.
Разом із тим ціну не можна штучно робити занадто високою. Тоді іноземні товаробники контрабандним шляхом завезуть своє продовольство.
Так отож...
-
Что мешает делать самим домашний сухарик и распространять его по Украине?
-
Бгггг....
Це ще наступних пару років і решти с\г виробників торкнеться.
От дивіться. Традиційно українці робили заготовки на зиму - салати, закрутки, соління, варення. Переважно цим займалися або пенси-люди передпенсійного віку, які зараз сидять на злиденній пенсії або без роботи і думають не про закрутки, а про те, за що сьогодні хліба купити. Ну і ще сім'ї за тридцять з дітьми - зараз дорослі з таких сімей дружно звалили за кордон в кількості 7-10 мл чоловік і в Україні ніякими продуктовими заготовками не заморочуються.
Ну і плюс ріст ціни на газ-електрику, яка витрачається під-час стерилізації.
Першим це стало видно по цукру - нема вже сезонних стрибків, бо більшість припинила варити варення.
Минулого року заорали на полях помідори.
Далі процес буде тільки прискорюватися.
Так що сільське господарство дрібних фермерів чекають скрутні часи.
Ось так аукається падіння платоспроможного попиту населення.
ЗІ: виробників промислової продукції це теж стосується.
Традиційно раніше робили закрутки, тому, що в продажі нічого не було. Зараз ті закрутки і нафіг нікому не потрібні. Дешевше купити готові, та і свіжі овочі і фрукти доступні круглий рік.
-
Мо хто не знає: при СРСРі американські супутники розглядали посіви зернових на териториторії СРСР, щоб знати який буде врожай. Врожай буде низьким - куплять багато зернових у США та Канаді. Врожай буде високим - куплять мало. З цього і виходили при рекомендаціях фермерам. У них же так: фермерам не дозволяють засівати більші ніж потрібно площі зерновими. Чому? При надлишку врожаю закупівельні ціни стануть збитковими для фермерів. Так отож...
;)
-
Мо хто не знає: при СРСРі американські супутники розглядали посіви зернових на териториторії СРСР, щоб знати який буде врожай. Врожай буде низьким - куплять багато зернових у США та Канаді. Врожай буде високим - куплять мало. З цього і виходили при рекомендаціях фермерам. У них же так: фермерам не дозволяють засівати більші ніж потрібно площі зерновими. Чому? При надлишку врожаю закупівельні ціни стануть збитковими для фермерів. Так отож...
;)
Антік коли пишеш таку х-ню, варто давати якесь посилання на достовірність. Бо таких байок можна наслухатись і без ФУПу.
-
Что мешает делать самим домашний сухарик и распространять его по Украине?
к тому же это не требует лицензии
-
Мо хто не знає: при СРСРі американські супутники розглядали посіви зернових на териториторії СРСР, щоб знати який буде врожай. Врожай буде низьким - куплять багато зернових у США та Канаді. Врожай буде високим - куплять мало. З цього і виходили при рекомендаціях фермерам. У них же так: фермерам не дозволяють засівати більші ніж потрібно площі зерновими. Чому? При надлишку врожаю закупівельні ціни стануть збитковими для фермерів. Так отож...
;)
:pooh_lol: угу, все так і було, тільки нічого в тих американців не виходило,
у КГБ були специ з чорної магії, вони тим супутникам американським всю картинку і псували
всі розвіддані - фальшивка
-
Я цієї осені закладаю виноградник. Мій друг теж закладає. До цього була пророблена певна підготовча робота.
Тепер про ризики, проблеми.
Як на мене, то чи не основна проблема це те, що в країні майже відсутня індустрія виноробства і споживання вина. В Америці є біля 8000 винарень, в Україні їх є десятки.
Народ споживає горілкуЮ, пиво та шмурдяки. Вино відверто не люблять, в ньому не розюбираються. В Україні є дуууже пристойне вино від Шабо, Колоніста та інших, але анвтіь Шабо змушені випускати "народні шмурдяки" - неякісне вино, яке подобається населенню. Відчуваєте абсурд? Шабо може робити з соку нормальне вино, але нормальне вино за 60-80 гривень народ пити не буде, тому випускає шмурдяк за ту саму ціну і той випивається на ура!
Наступна проблема, яка стояяла донедавна - ліцензування, яке недавно було спрощене і є сподівання, що нова влада спрощення не відмінить. а може навіть спрорстить ще більше. Тобто, ввійти в ринок можна без того щоб витрачати сотні тисяч на ліцензії.
Третя проблема - наявність приватної землі. Виноградник на орендованій - ризик, на який не раджу нікому йти, бо є купа прецендентів відбору виноградників.
Ціни по лінії попит/прозиція то є нерукотворне (то все невидима рука), як і шкідники, засуха, хвороби, тому це у ваших руках - якість, інсектициди, зрошення, фунгіциди є рішеннями.
-
а до кого звернуто протест?
у нас чиновники досі закупівельні ціни на виноград встановлюють?
а хай гройсман гончарук купе той виоград по вигідним цінам. і вина державного з нього нароблять :idea:
-
а до кого звернуто протест?
у нас чиновники досі закупівельні ціни на виноград встановлюють?
а хай гройсман гончарук купе той виоград по вигідним цінам. і вина державного з нього нароблять :idea:
До речі, нехай роблять зе-вина, ой зелені вина. Класна штука.
(https://www.vinha.pt/wp-content/uploads//2015/05/100582.jpg)
-
Мо хто не знає: при СРСРі американські супутники розглядали посіви зернових на териториторії СРСР, щоб знати який буде врожай. Врожай буде низьким - куплять багато зернових у США та Канаді. Врожай буде високим - куплять мало. З цього і виходили при рекомендаціях фермерам. У них же так: фермерам не дозволяють засівати більші ніж потрібно площі зерновими. Чому? При надлишку врожаю закупівельні ціни стануть збитковими для фермерів. Так отож...
;)
Антік коли пишеш таку х-ню, варто давати якесь посилання на достовірність. Бо таких байок можна наслухатись і без ФУПу.
якраз таки тіко на фупі. наприклад, на Донбасі віздєссущі американці випробoвують нову зброю, шо всі насікомі виздихали.
-
Особливо доставило "Ви тєряєтє цвєт націі! Нас ждьот запад" - "Ви" - це хто?
Закупівельники приватні чи якісь чиновники, тепер від влади Зєлькі?
А "нас чекає" теж не зрозуміло - кого нас?
ті ж бейці, тільки в профіль
(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSo_6A30wGzCqng9NAWmxvJZ7M60J58XS3_8eaU0POlC0UA4cQI)
-
Я цієї осені закладаю виноградник. Мій друг теж закладає. До цього була пророблена певна підготовча робота.
Тепер про ризики, проблеми.
Як на мене, то чи не основна проблема це те, що в країні майже відсутня індустрія виноробства і споживання вина. В Америці є біля 8000 винарень, в Україні їх є десятки.
Народ споживає горілкуЮ, пиво та шмурдяки. Вино відверто не люблять, в ньому не розюбираються. В Україні є дуууже пристойне вино від Шабо, Колоніста та інших, але анвтіь Шабо змушені випускати "народні шмурдяки" - неякісне вино, яке подобається населенню. Відчуваєте абсурд? Шабо може робити з соку нормальне вино, але нормальне вино за 60-80 гривень народ пити не буде, тому випускає шмурдяк за ту саму ціну і той випивається на ура!
Наступна проблема, яка стояяла донедавна - ліцензування, яке недавно було спрощене і є сподівання, що нова влада спрощення не відмінить. а може навіть спрорстить ще більше. Тобто, ввійти в ринок можна без того щоб витрачати сотні тисяч на ліцензії.
Третя проблема - наявність приватної землі. Виноградник на орендованій - ризик, на який не раджу нікому йти, бо є купа прецендентів відбору виноградників.
Ціни по лінії попит/прозиція то є нерукотворне (то все невидима рука), як і шкідники, засуха, хвороби, тому це у ваших руках - якість, інсектициди, зрошення, фунгіциди є рішеннями.
а можна приклад нормального вина за 80 грн і шмурдяка
для ілюстрації в чому проблема випускати нормальне вино?
-
Мо хто не знає: при СРСРі американські супутники розглядали посіви зернових на териториторії СРСР, щоб знати який буде врожай. Врожай буде низьким - куплять багато зернових у США та Канаді. Врожай буде високим - куплять мало. З цього і виходили при рекомендаціях фермерам. У них же так: фермерам не дозволяють засівати більші ніж потрібно площі зерновими. Чому? При надлишку врожаю закупівельні ціни стануть збитковими для фермерів. Так отож...
;)
Антік коли пишеш таку х-ню, варто давати якесь посилання на достовірність. Бо таких байок можна наслухатись і без ФУПу.
якраз таки тіко на фупі. наприклад, на Донбасі віздєссущі американці випробoвують нову зброю, шо всі насікомі виздихали.
То не тільки на Донбасі. Недавно повернувся з відпустки. В усьому винні америкоси, масони і жиди. То прямо жах якийсь.
-
Шабо може робити з соку нормальне вино, але нормальне вино за 60-80 гривень народ пити не буде, тому випускає шмурдяк за ту саму ціну і той випивається на ура!
Що ти маєш на увазі під шмурдяком?
-
Шмурдяк - то неякісне вино з добавлянням цукру і (або) спирту.
Коли робиться вино, то можна взяти якісний виноград і перетворити його у якісне вино, це коли через бродіння правильними дріжджами цукор соку перетворюється в спирт і кількість спирту достатня для того щоб вбити винні дріжджі, що його зброджували. Виноград при цьому має бути вчасно зірваний, так щоб були як цукор так і кислота. Альтернатива - зірвати виноград пізніше, коли кислота впала, цукру забагато або його можна додати з мішка. Якщо спирту замало, то долити спирту. На виході отримується солодкий шмурдяк зі спиртом. Він часто виходить дорожчим по матералах, але дешевший за наглядом, простіший і народ купує та вливає в себе.
Та не буду далеко ходити, бо нещодавно мав три масові "народні" вечірки, на кожній з них нормальні вина майже не пились, зате шмурдяки випивались до дна.
-
Закупівельні ціни різко впали разом із зарплатнею, тому зібраний цьогорічний виноград дешевше залишити на полі, ніж збирати та виготовляти з нього вино.
То позвіть людей та й роздайте безкоштовно - хто скілько може забрати .
-
Я цієї осені закладаю виноградник. Мій друг теж закладає. До цього була пророблена певна підготовча робота.
Тепер про ризики, проблеми.
Як на мене, то чи не основна проблема це те, що в країні майже відсутня індустрія виноробства і споживання вина. В Америці є біля 8000 винарень, в Україні їх є десятки.
Народ споживає горілкуЮ, пиво та шмурдяки. Вино відверто не люблять, в ньому не розюбираються. В Україні є дуууже пристойне вино від Шабо, Колоніста та інших, але анвтіь Шабо змушені випускати "народні шмурдяки" - неякісне вино, яке подобається населенню. Відчуваєте абсурд? Шабо може робити з соку нормальне вино, але нормальне вино за 60-80 гривень народ пити не буде, тому випускає шмурдяк за ту саму ціну і той випивається на ура!
Наступна проблема, яка стояяла донедавна - ліцензування, яке недавно було спрощене і є сподівання, що нова влада спрощення не відмінить. а може навіть спрорстить ще більше. Тобто, ввійти в ринок можна без того щоб витрачати сотні тисяч на ліцензії.
Третя проблема - наявність приватної землі. Виноградник на орендованій - ризик, на який не раджу нікому йти, бо є купа прецендентів відбору виноградників.
Ціни по лінії попит/прозиція то є нерукотворне (то все невидима рука), як і шкідники, засуха, хвороби, тому це у ваших руках - якість, інсектициди, зрошення, фунгіциди є рішеннями.
а можна приклад нормального вина за 80 грн і шмурдяка
для ілюстрації в чому проблема випускати нормальне вино?
Та навіть Вино Shabo Classic Мерло сухе 0.75 л 12-14% є нормальним вином, а от їхнє Корлівське - шмурдяк.
-
В Україні є дуууже пристойне вино від Шабо, Колоніста та інших
"Мій" український виноророб №1 - берегівський Чизай. Їх білі "сухарики" вважаю найякіснішими ординарими українськими винами.
-
Я цієї осені закладаю виноградник. Мій друг теж закладає. До цього була пророблена певна підготовча робота.
Тепер про ризики, проблеми.
Як на мене, то чи не основна проблема це те, що в країні майже відсутня індустрія виноробства і споживання вина. В Америці є біля 8000 винарень, в Україні їх є десятки.
Народ споживає горілкуЮ, пиво та шмурдяки. Вино відверто не люблять, в ньому не розюбираються. В Україні є дуууже пристойне вино від Шабо, Колоніста та інших, але анвтіь Шабо змушені випускати "народні шмурдяки" - неякісне вино, яке подобається населенню. Відчуваєте абсурд? Шабо може робити з соку нормальне вино, але нормальне вино за 60-80 гривень народ пити не буде, тому випускає шмурдяк за ту саму ціну і той випивається на ура!
Наступна проблема, яка стояяла донедавна - ліцензування, яке недавно було спрощене і є сподівання, що нова влада спрощення не відмінить. а може навіть спрорстить ще більше. Тобто, ввійти в ринок можна без того щоб витрачати сотні тисяч на ліцензії.
Третя проблема - наявність приватної землі. Виноградник на орендованій - ризик, на який не раджу нікому йти, бо є купа прецендентів відбору виноградників.
Ціни по лінії попит/прозиція то є нерукотворне (то все невидима рука), як і шкідники, засуха, хвороби, тому це у ваших руках - якість, інсектициди, зрошення, фунгіциди є рішеннями.
а можна приклад нормального вина за 80 грн і шмурдяка
для ілюстрації в чому проблема випускати нормальне вино?
Та навіть Вино Shabo Classic Мерло сухе 0.75 л 12-14% є нормальним вином, а от їхнє Корлівське - шмурдяк.
підхід зрозумілий: сухе вино - нормальне, напівсолодкі - шмурдяк
-
Я цієї осені закладаю виноградник. Мій друг теж закладає. До цього була пророблена певна підготовча робота.
Тепер про ризики, проблеми.
Як на мене, то чи не основна проблема це те, що в країні майже відсутня індустрія виноробства і споживання вина. В Америці є біля 8000 винарень, в Україні їх є десятки.
Народ споживає горілкуЮ, пиво та шмурдяки. Вино відверто не люблять, в ньому не розюбираються. В Україні є дуууже пристойне вино від Шабо, Колоніста та інших, але анвтіь Шабо змушені випускати "народні шмурдяки" - неякісне вино, яке подобається населенню. Відчуваєте абсурд? Шабо може робити з соку нормальне вино, але нормальне вино за 60-80 гривень народ пити не буде, тому випускає шмурдяк за ту саму ціну і той випивається на ура!
Наступна проблема, яка стояяла донедавна - ліцензування, яке недавно було спрощене і є сподівання, що нова влада спрощення не відмінить. а може навіть спрорстить ще більше. Тобто, ввійти в ринок можна без того щоб витрачати сотні тисяч на ліцензії.
Третя проблема - наявність приватної землі. Виноградник на орендованій - ризик, на який не раджу нікому йти, бо є купа прецендентів відбору виноградників.
Ціни по лінії попит/прозиція то є нерукотворне (то все невидима рука), як і шкідники, засуха, хвороби, тому це у ваших руках - якість, інсектициди, зрошення, фунгіциди є рішеннями.
а можна приклад нормального вина за 80 грн і шмурдяка
для ілюстрації в чому проблема випускати нормальне вино?
Якось довелося спробувати Болград Шардне та Совіньон блан - був приємно здивований. Рівень пристойного європейського економ класу.
тут ціна 57 грн. https://alcotorg.com.ua/ru/vina-tihie/vyno-shardone-beloe-sukhoe-bolhrad-0-75-l/
(https://alcotorg.com.ua/wp-content/uploads/2019/08/vino-shardone-stolove-suhe-tm-bolgrad-0-75l.jpg)
-
хз чому але не бачу в магазинах виноградного соку
різної фуйні маса а виноградного нема
колись за союза памятаю був такий в півлітрових фляшках смак до нині памятаю
-
а можна приклад нормального вина за 80 грн і шмурдяка
для ілюстрації в чому проблема випускати нормальне вино?
Та навіть Вино Shabo Classic Мерло сухе 0.75 л 12-14% є нормальним вином, а от їхнє Корлівське - шмурдяк.
підхід зрозумілий: сухе вино - нормальне, напівсолодкі - шмурдяк
Сухе вино без добавок важко виготовити. Напів солодке, солодке, до поганенького вина додав цукру, спирту, ще чогось для смаку і аромату. От і маєш смачний шмурдяк.
Десь так.
-
Государство может разрешить переработку и производство спиртов виноградных . Тем самым поддержав фермеров виноградников .