Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

Борщ за рецептом 1860 року

Борщ за рецептом 1860 року

За рецептом Миколи Маркевича (хто це?) без картоплі та помідорів

Борщ на каналі з 1,6 млн. підписників (напевно, відомий чувак)





   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

якась буряківка
буряк взагалі дуже обережно треба додавати, якщо додавати взагалі
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

20 хвилин :(

В принципі, все вірно, картопля та томати - то завезене до нас.

   
Re: Борщ за рецептом 1860 року
PAL

this red soup is NOT borsch !!!
борщ має бути не темно-червоним, а помаранчово-червоним!
тобто кольору томатів
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Ділимося стародавніми рецептами борщу без оцту, ріжниx томатниx паст, тощо.
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Вчора зварив борщ. Смачний 8-)

   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

якось мене пригостили справжнім сацибелі, в якому з очевидних причин не було томатів
досить смачно
томати та картопля то нововведення
в свій час і пшениця була чимось надзвичайним і незвичним
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Із свиними ребрами.
З овочів: буряк, морква, цибуля, пастернак, картопля, фасоля, корінь петрушки, болгарський перець, помідори.
В тарілку - стручковий перець.
Ірландський віскі  B-)
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Цікаво розповідає, використовує слово "сметана"

На малюнку "українська піч"

Кацапи намагаються привчити світ, що це русская пєч (от же дебіли, ну чому українці кажуть просто "піч", а ця сволота всюди пихає "руская")
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Раніше замість томатів у борщ додавали стиглі плоди чорного пасліну (пасльону)  та шматочки молодих кабаків або несолодкого гарбуза.

Потім, коли стали вирощувати картоплю, додавали в борщ вже її.
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

борщ має бути не темно-червоним, а помаранчово-червоним!
тобто кольору томатів

Нет... Не вжисть никто в моей семье помидоры в борщ не клал... Пока не приехала теща.  :gigi:
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

...ще замість картоплі у борщ додавади рєпу.

Зараз вона майже зникла і її мало хто вирощує, хоча ще египтянє годували нею своїх рабів на будівництві пірамід.
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

...ще замість картоплі у борщ додавади рєпу.

Зараз вона майже зникла і її мало хто вирощує, хоча ще египтянє годували нею своїх рабів на будівництві пірамід.
час від часу зустрічав її в супермаркетах
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

20 хвилин :(

В принципі, все вірно, картопля та томати - то завезене до нас.
То й що, що завезене.
Колись і гарбузи завезли, і соняшник.
Тепер стало як рідне.
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Раніше що тільки в борщ не клали.
Чорнослив, гриби...
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Автентична кухня взагалі проста та "пісна". Треба орієнтуватись на сучасну, вдосконалену. Навіщо собі відмовляти в задоволеннях, коли є величезний вибір овочив.
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

this red soup is NOT borsch !!!
борщ має бути не темно-червоним, а помаранчово-червоним!
тобто кольору томатів

Категорично не згоден!!! Дуже подобається насичений буряковий колір борщу!
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

А для мене у борщу головніше квасоля, за капусту. Якщо немає квасолі то норм, але чогось не вистачає. А якщо без капусти то норм і всього вистачає
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

А що таке борщ без капусти?!  ;o
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

А що таке борщ без капусти?!  ;o
Було таке цієї зими, нормально (вірніше минулої, 22 року)

А ще був сучасний експеримент, замість квасолі зелена сечевиця. Дуже смачно. Це для тих хто не любить квасолю
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

А що таке борщ без капусти?!  ;o
Зато рєпа, брюква і все таке інше.
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Раніше що тільки в борщ не клали.
Чорнослив, гриби...
Звідки ви знаєте?
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Борщ, це дуже смачно.

Але коли на свята мама готує капустняк з реберцями, що аж ложка стоїть, та жарить пиріжки з картоплею до нього.....
Ще й два мисника - сметана, та топлені шкварки з цибулею..... Перчина гостра, бажано тільки з грядки.....
Й холодна чарка домашнього "самжене".....

То вже нірванааааааааааааа аааААААААААААААААА!!!!!!!
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Борщ, це дуже смачно.

Але коли на свята мама готує капустняк з реберцями, що аж ложка стоїть, та жарить пиріжки з картоплею до нього.....
Ще й два мисника - сметана, та топлені шкварки з цибулею..... Перчина гостра, бажано тільки з грядки.....
Й холодна чарка домашнього "самжене".....

То вже нірванааааааааааааа аааААААААААААААААА!!!!!!!
Бабуся в селі капусняк смачний варила, у баняку
Літом не було чомусь, а зимою часто. Дуже приємні спогади, він зігрівав після холоду
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

То й що, що завезене.
Колись і гарбузи завезли, і соняшник.
Тепер стало як рідне.

Ну так  тема ж гілки - Борщ за рецептом 1860 року. Тоді картоплю та томати ще так масово не вирощували.

   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Із свиними ребрами.
З овочів: буряк, морква, цибуля, пастернак, картопля, фасоля, корінь петрушки, болгарський перець, помідори.
В тарілку - стручковий перець.
Ірландський віскі  B-)
смачно написано..
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Літом не було чомусь, а зимою часто.

Підказка - мабуть тому що літом капусту не квасять ...
А на капустняк найкраще 50/50 свіжа та кисла.
Й з АТБ кисла не годиться....
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Особисто варю борщі за кількома рецептами, всього шість. Різні на смак. Рецепти маю від мами та від кухарки ресторану, який колись мені належав. Моя мама варить борщі приблизно 15-ти рецептів. Моя баба, професійна кухарка, варила борщі ще інших рецептів.
В різних рецептах використовуються різні буряки, навіть є борщ із цукрового буряка. Буряк можна варити, смажити, пекти чи заквасити. Є борщі з м*ясом та пісні, кислі та солодкі, з сметаною чи без, сметана сира чи смажена, навіть є борщ з карасями.
Коли я вчився ресторанній справі в США (брав курси), то коли мова йде про такі поняття як конкретна страва, то це завжди широкий спектр рецептів, який переходить плавно з одного в інший. Тобто, може існувати сотня рецептів борщу і все це будуть борщі, так само як сотні рецептів мексиканських такосів, тисяча рецептів італійської піци чи французького цибулевого супу або баварських сосисок. Баварські сосиски різні!!!! В борщі використовується біля 30-ти інгредієнтів!!!! Уявіть кількість комбінацій, коли кожен з інгредієнтів можна різним способом залучити! Коли у мене є час, то я коли варю супи чи юшки спочатку підгораю моркву і картоплю на вогні і це вже інший смак! А є супи, де картоплю варять оремо і це інший смак і борщ так теж можна.
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Борщ, це дуже смачно.

Але коли на свята мама готує капустняк з реберцями, що аж ложка стоїть, та жарить пиріжки з картоплею до нього.....
Ще й два мисника - сметана, та топлені шкварки з цибулею..... Перчина гостра, бажано тільки з грядки.....
Й холодна чарка домашнього "самжене".....

То вже нірванааааааааааааа аааААААААААААААААА!!!!!!!

Свині ребра, смажені пиріжки, шкварки....пистець підшлунковій та печінці...Це зараз хтось реально таке їсть ??
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

В борщі використовується біля 30-ти інгредієнтів!!!!
З розуму зійти можна. Як на мене, головне- смачні томат та капуста. Все інше- суєта суєт.
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Свині ребра, смажені пиріжки, шкварки....пистець підшлунковій та печінці...Це зараз хтось реально таке їсть ??
  :laugh:  порахуй кількість окличних знаків.
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

пистець підшлунковій та печінці.

Капуста усе нейтралізує. Напевно.

А німці не таке саме їдять та ще й пивом запивають?
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Як на мене, головне- смачні томат та капуста. Все інше- суєта суєт.

А яе на мене, ні томат, ні капуста борщу взагалі не потрібні.
Скільки людей - стільки борщів!))
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

А яе на мене, ні томат, ні капуста борщу взагалі не потрібні.
Скільки людей - стільки борщів!))
Канібалізьм в чистому вигляді
 ;o
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року
PAL

...ще замість картоплі у борщ додавади рєпу.

Зараз вона майже зникла і її мало хто вирощує, хоча ще египтянє годували нею своїх рабів на будівництві пірамід.

рєпа - то в щі  :gigi:
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Борщ, це дуже смачно.

Але коли на свята мама готує капустняк з реберцями, що аж ложка стоїть, та жарить пиріжки з картоплею до нього.....
Ще й два мисника - сметана, та топлені шкварки з цибулею..... Перчина гостра, бажано тільки з грядки.....
Й холодна чарка домашнього "самжене".....

То вже нірванааааааааааааа аааААААААААААААААА!!!!!!!

А розсольник з перловкою та кислими огірками... Зі сметаною да на свинячих реберцях... І домашній сидр...

Схаменіться, дайте роботу закінчити та додому дістатися.
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року

Свині ребра, смажені пиріжки, шкварки....пистець підшлунковій та печінці...Це зараз хтось реально таке їсть ??

Пані, та Ви шо!  ;o  У мене слина за мною на кілька метрів волочиться!
   
Re: Борщ за рецептом 1860 року
N88

А яе на мене, ні томат, ні капуста борщу взагалі не потрібні.
Скільки людей - стільки борщів!))

+
Капуста - ще можу зрозуміти.
Але борщ з томатом.. навіть не згадаю коли я таке їв.
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія