Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
26 грудня 2020 23:52:45 IP/Host: ---.volia.net
|
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
26 грудня 2020 23:56:44 IP/Host: ---.leeway.volia.net
|
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 грудня 2020 02:15:39 IP/Host: ---.178.007.pools.vodafone-ip.de
|
Розгорнути попередні цитати...у поляків до речі, національне блюдо - щіПольські "щі" - це капусняк. Нічого спільного з кацапськими помиями вони не мають.нє.
капусняк це кацапські щі
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 грудня 2020 13:47:51 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...у поляків до речі, національне блюдо - щіПольські "щі" - це капусняк. Нічого спільного з кацапськими помиями вони не мають.нє.
капусняк це кацапські щі
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 грудня 2020 16:32:35 IP/Host: ---.178.007.pools.vodafone-ip.de
|
Розгорнути попередні цитати...Польські "щі" - це капусняк. Нічого спільного з кацапськими помиями вони не мають.нє.
капусняк це кацапські щіКапустняк это очень крутое блюдо.
Особенно зимой, из печи или с дровяной плиты. Когда заходишь в хату после того как хорошо поработал на улице
Щи это помои. Капустняк шикарный суп, сытный очень
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
4 січня 2021 22:15:08 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 12:45:28 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 12:56:22 IP/Host: ---.lvv.volia.net
|
А кацапські шті доводилося пробувати в кацапстані, наші помиї смачніші.
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 13:14:37 IP/Host: ---.mobile.kyivstar.net
|
6 жовтня 2020 року експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України внесла український борщ до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Ініціатором цього був український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко. Вивчаючи питання, він здійснив декілька "борщових експедицій" і зібрав десятки родинних рецептів борщу з різних куточків України.
Як тільки юридично відбулося закріплення приналежності борщу, Євгена почали атакувати російськи телеканали, вимагаючи прокоментувати те, що сталося. І тут він повівся так, як і належить людині, яка усвідомлює, що відбувається в країні. Він відмовився мати справу із представниками пропагандистських каналів країни-агресора.
- Борщ - єдина українська страва, яку можна вважати достеменно українською. Історики, звісно, будуть перечити цій тезі, але історики перечать всім тезам. Я впевнений, що ця страва є українською по багатьом факторам. Він розповсюджений по всій країні, в кожному куточку його варять, вживають максимально часто. Борщ - це не суп. Язик навіть не повертається називати його супом. Але коли пояснюєш, що це за страва, іноземцю, і говориш – це такий тип супу, плачеш одночасно. В інших країнах також їдять борщ, але не так повсякденно, як у нас. Нам не потрібно ще щось популяризувати в їжі. Достатньо чогось одного, але беззаперечного. Як от Америка - це бургер. Італія – паста та піца. Японія - суші.
- А як же вареники з вишнями?
- Вареники придумали на території Туреччини, а потім вони інтегрувалися в кухні усього світу. Поляки готують пірогі. Це те саме, що і вареники з такими начинками, як картопля, капуста… Єдине, що ми можемо захищати, це вареники саме з вишнями. Це наш винахід. Бо з такою начинкою більше ніхто не робить. З сиром і маком – так, багато хто використовує. З "піском" – смалець змішаний з борошном, від бідності таке їли – також зустрічаються в інших країнах. Так що вареники не суто українські.
Навіть сало, до речі, не виключно український продукт... Якщо подивитися статистику споживання сала, то ми аж на 12 місці!
- Серйозно? А хто перші?
- Американці! А придумали сало італійці. Тому і сало я б не чіпав. Тут діяти треба по-іншому. Потрібно здійснити реінтеграцію справжніх українських страв у життя. Коли ми почнемо їсти шпундру замість жаркого, тоді його можна буде продавати світові. Зараз у нас є один лідер - борщ. І цього поки вистачить.
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 13:17:31 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...6 жовтня 2020 року експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України внесла український борщ до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Ініціатором цього був український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко. Вивчаючи питання, він здійснив декілька "борщових експедицій" і зібрав десятки родинних рецептів борщу з різних куточків України.
Як тільки юридично відбулося закріплення приналежності борщу, Євгена почали атакувати російськи телеканали, вимагаючи прокоментувати те, що сталося. І тут він повівся так, як і належить людині, яка усвідомлює, що відбувається в країні. Він відмовився мати справу із представниками пропагандистських каналів країни-агресора.
- Борщ - єдина українська страва, яку можна вважати достеменно українською. Історики, звісно, будуть перечити цій тезі, але історики перечать всім тезам. Я впевнений, що ця страва є українською по багатьом факторам. Він розповсюджений по всій країні, в кожному куточку його варять, вживають максимально часто. Борщ - це не суп. Язик навіть не повертається називати його супом. Але коли пояснюєш, що це за страва, іноземцю, і говориш – це такий тип супу, плачеш одночасно. В інших країнах також їдять борщ, але не так повсякденно, як у нас. Нам не потрібно ще щось популяризувати в їжі. Достатньо чогось одного, але беззаперечного. Як от Америка - це бургер. Італія – паста та піца. Японія - суші.
- А як же вареники з вишнями?
- Вареники придумали на території Туреччини, а потім вони інтегрувалися в кухні усього світу. Поляки готують пірогі. Це те саме, що і вареники з такими начинками, як картопля, капуста… Єдине, що ми можемо захищати, це вареники саме з вишнями. Це наш винахід. Бо з такою начинкою більше ніхто не робить. З сиром і маком – так, багато хто використовує. З "піском" – смалець змішаний з борошном, від бідності таке їли – також зустрічаються в інших країнах. Так що вареники не суто українські.
Навіть сало, до речі, не виключно український продукт... Якщо подивитися статистику споживання сала, то ми аж на 12 місці!
- Серйозно? А хто перші?
- Американці! А придумали сало італійці. Тому і сало я б не чіпав. Тут діяти треба по-іншому. Потрібно здійснити реінтеграцію справжніх українських страв у життя. Коли ми почнемо їсти шпундру замість жаркого, тоді його можна буде продавати світові. Зараз у нас є один лідер - борщ. І цього поки вистачить.бльо, а галушки????
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 13:27:39 IP/Host: 193.161.14.---
|
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 13:29:13 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 13:34:37 IP/Host: ---.broadband.kyivstar.net
|
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 13:37:57 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 13:39:29 IP/Host: ---.te.net.ua
|
Наверное он упомянул борщ в том смысле, что его можно сделать брендовые блюдом. Как пицца или суши. Или паста.
Чтобы была ассоциация "еда-страна"
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 13:50:28 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Наверное он упомянул борщ в том смысле, что его можно сделать брендовые блюдом. Как пицца или суши. Или паста.
Чтобы была ассоциация "еда-страна"Угу.В тае во всех рашкинских скоторыгаловках борщ идет первым в списке на витринах заманивающих людей.
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 13:51:49 IP/Host: ---.broadband.kyivstar.net
|
Розгорнути попередні цитати...Наверное он упомянул борщ в том смысле, что его можно сделать брендовые блюдом. Как пицца или суши. Или паста.
Чтобы была ассоциация "еда-страна"Угу.В тае во всех рашкинских скоторыгаловках борщ идет первым в списке на витринах заманивающих людей.Сейчас получили сертификат в Украине
Впереди сертификат международный
И можно будет ипать все кацапские скоторыгаловки за границей
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 14:12:09 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Угу.В тае во всех рашкинских скоторыгаловках борщ идет первым в списке на витринах заманивающих людей.Сейчас получили сертификат в Украине
Впереди сертификат международный
И можно будет ипать все кацапские скоторыгаловки за границейкстацє, а шо робити з виробниками консервованого борщу?
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 14:50:35 IP/Host: ---.opera-mini.net
|
Розгорнути попередні цитати...Сейчас получили сертификат в Украине
Впереди сертификат международный
И можно будет ипать все кацапские скоторыгаловки за границейкстацє, а шо робити з виробниками консервованого борщу?А шо с ними не так? Пусть выпускают. Только под названием "Український борщ" (после закреплённого за Украиной названия). Сюда же, в перечень, будет вписано "борщ"
По типу коньяка, шампанского итд
Эрзац коньяка - бренди или арманьяк. Пускай кацапы придумают свое эрзац название
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 14:50:38 IP/Host: ---.opti.net.ua
|
В мене є досвід спілкування з борщами від бабусі з Брянщини і бабусі з Херсонщини.
То на повному серьйозі заявляю: борщ- українська страва!
Якщо ви розумієте, яка різниця між небом і землею, то маєте й розуміти різницю між борщ і руський борщ!
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 15:00:30 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...кстацє, а шо робити з виробниками консервованого борщу?А шо с ними не так? Пусть выпускают. Только под названием "Український борщ" (после закреплённого за Украиной названия). Сюда же, в перечень, будет вписано "борщ"
По типу коньяка, шампанского итд
Эрзац коньяка - бренди или арманьяк. Пускай кацапы придумают свое эрзац названиеТак за Україною назву закріпили вже? Чи, як завжди, мріємо сидючи на берегу річки?
І що там з брендом "горілка"?
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
27 лютого 2021 15:01:49 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
6 березня 2021 15:29:53 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
14 березня 2021 16:08:25 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
14 березня 2021 16:09:49 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Re: Керівництво Michelin вибачилось за "російський борщ" перед посольством України |
16 березня 2021 19:39:34 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|