Політичний ФОРУМ
ФЗВ. ФУП знає все => Тема розпочата: ценительница алей від 29 липня 2018 17:50:22
-
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки..... як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет.... мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
-
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))
-
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))
А де зберігаєте при такій жарі: в кімнатній температурі чи в холодильнику?
-
Поможет только такая штучка
https://goodwinehome.com.ua/coravin/1836-koravin-one-coravin.html
Дорогая, но это пока единственная вещь, которой пользуются профессионалы.
-
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))
А де зберігаєте при такій жарі: в кімнатній температурі чи в холодильнику?
у холодильнику
-
Поможет только такая штучка
https://goodwinehome.com.ua/coravin/1836-koravin-one-coravin.html
Дорогая, но это пока единственная вещь, которой пользуются профессионалы.
Цікаво, дякую.... ніколи такого ще не бачила..... потрібно буде почитати детальніше...
-
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки..... як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет.... мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
Закоркувати герметично будь-яким корком, тримати в холодильнику. Настпуного разу пеед вживанням вийняти за не менше як за 2 години.
-
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))
А де зберігаєте при такій жарі: в кімнатній температурі чи в холодильнику?
у холодильнику
От якраз про це і мова..... вже давно примітила, що червоне вино( особливо високоякісне) в той день коли відкоркували пляшку, і після зберігання в холодильнику мають інший смак.... після зберігання холодильнику - гірший....
-
Поможет только такая штучка
https://goodwinehome.com.ua/coravin/1836-koravin-one-coravin.html
Дорогая, но это пока единственная вещь, которой пользуются профессионалы.
Цікаво, дякую.... ніколи такого ще не бачила..... потрібно буде почитати детальніше...
Но вашей бутылке это не поможет. Судя по тому, что вы начинающие любители вина, то проще ее заткнуть пробкой и выпить завтра
-
Поможет только такая штучка
https://goodwinehome.com.ua/coravin/1836-koravin-one-coravin.html
Дорогая, но это пока единственная вещь, которой пользуются профессионалы.
Цікаво, дякую.... ніколи такого ще не бачила..... потрібно буде почитати детальніше...
и незабывай за расходники https://goodwinehome.com.ua/coravin/1297-kapsula-s-argonom-dlya-koravina-a65-2sht-coravin.html
но это для тех, кто увлекается великими винами и подобными вещами. недопитые остатки тех вин, которые пьет большинство, дешевле просто выбрасывать. :gigi:
-
А де зберігаєте при такій жарі: в кімнатній температурі чи в холодильнику?
у холодильнику
От якраз про це і мова..... вже давно примітила, що червоне вино( особливо високоякісне) в той день коли відкоркували пляшку, і після зберігання в холодильнику мають інший смак.... після зберігання холодильнику - гірший....
мабуть ми не настільки тонкі гурмани :)
-
(https://st.depositphotos.com/1000590/1313/i/950/depositphotos_13130441-stock-photo-bottle-of-moonshine-plug-corn.jpg)
-
А пам'ятаєте як наші батьки при союзі ще вина відкорковані зберігали? правильно, в барі, вбудованому в сервант.... і нічого їм не було... :rotate:
-
А де зберігаєте при такій жарі: в кімнатній температурі чи в холодильнику?
у холодильнику
От якраз про це і мова..... вже давно примітила, що червоне вино( особливо високоякісне) в той день коли відкоркували пляшку, і після зберігання в холодильнику мають інший смак.... після зберігання холодильнику - гірший....
зберігання понятие растяжимое, в том числе и по времени. до завтра или на подлгода?
-
Поможет только такая штучка
https://goodwinehome.com.ua/coravin/1836-koravin-one-coravin.html
Дорогая, но это пока единственная вещь, которой пользуются профессионалы.
Цікаво, дякую.... ніколи такого ще не бачила..... потрібно буде почитати детальніше...
Но вашей бутылке это не поможет. Судя по тому, что вы начинающие любители вина, то проще ее заткнуть пробкой и выпить завтра
Чому? ... давайте в деталях пояснюйте....
бо часто буває саме так, що якраз завтра її допити не має можливості чи настрою, і стоїть вона так ,чекаючи нас , пару днів....
-
А пам'ятаєте як наші батьки при союзі ще вина відкорковані зберігали? правильно, в барі, вбудованому в сервант.... і нічого їм не було... :rotate:
кому? батькам чи винам? то шо батькам, то немає сумнівів :lol:
-
Поможет только такая штучка
https://goodwinehome.com.ua/coravin/1836-koravin-one-coravin.html
Дорогая, но это пока единственная вещь, которой пользуются профессионалы.
;o
вот это супер "штопор" :gigi:
про такое даже не слышал, круто
-
Цікаво, дякую.... ніколи такого ще не бачила..... потрібно буде почитати детальніше...
Но вашей бутылке это не поможет. Судя по тому, что вы начинающие любители вина, то проще ее заткнуть пробкой и выпить завтра
Чому? ... давайте в деталях пояснюйте....
туда уже воздух попал. а значит пошел окислительный процесс. скоро будет винный уксус :weep:
-
у холодильнику
От якраз про це і мова..... вже давно примітила, що червоне вино( особливо високоякісне) в той день коли відкоркували пляшку, і після зберігання в холодильнику мають інший смак.... після зберігання холодильнику - гірший....
зберігання понятие растяжимое, в том числе и по времени. до завтра или на подлгода?
Та які півроку.... день-два..... ну тиждень максимально
-
Но вашей бутылке это не поможет. Судя по тому, что вы начинающие любители вина, то проще ее заткнуть пробкой и выпить завтра
Чому? ... давайте в деталях пояснюйте....
туда уже воздух попал. а значит пошел окислительный процесс. скоро будет винный уксус :weep:
А він мав на увазі в своїй відповіді конкретно сьогоднішню бутилку хіба ?
Я так зрозуміла, що взагалі той гаджет не для хобі- алкоголіків , на його думку :D
Олежка, проясніть, прошу пана .... :)
-
От якраз про це і мова..... вже давно примітила, що червоне вино( особливо високоякісне) в той день коли відкоркували пляшку, і після зберігання в холодильнику мають інший смак.... після зберігання холодильнику - гірший....
зберігання понятие растяжимое, в том числе и по времени. до завтра или на подлгода?
Та які півроку.... день-два..... ну тиждень максимально
1-3 дні для легких вин, і 3-5 для важких
в батьків у серванті зберігався солодкий шмурдяк, більший вміст цукру впливає на тривалість зберігання
-
От якраз про це і мова..... вже давно примітила, що червоне вино( особливо високоякісне) в той день коли відкоркували пляшку, і після зберігання в холодильнику мають інший смак.... після зберігання холодильнику - гірший....
зберігання понятие растяжимое, в том числе и по времени. до завтра или на подлгода?
Та які півроку.... день-два..... ну тиждень максимально
на большинстве столовых вин до 24 часов вы не почувствуете изменений. разве что вина мало осталось - тогда почувствуете хорошо. температура подачи играет более важную роль, чем небольшое окисление.
-
зберігання понятие растяжимое, в том числе и по времени. до завтра или на подлгода?
Та які півроку.... день-два..... ну тиждень максимально
1-3 дні для легких вин, і 3-5 для важких
в батьків у серванті зберігався солодкий шмурдяк, більший вміст цукру впливає на тривалість зберігання
безусловно, сладкие и крепленые можно хранить дольше. а всякие шипучки хранить нельзя вообще)
-
Олено Юр'ївно, внесіть будь ласка ясність в процес..... для кого конкретно той гаджет, що Ви порекомендували, для профільних закладів чи для обивателя? Ви користуєтесь таким вдома?
-
зберігання понятие растяжимое, в том числе и по времени. до завтра или на подлгода?
Та які півроку.... день-два..... ну тиждень максимально
1-3 дні для легких вин, і 3-5 для важких
в батьків у серванті зберігався солодкий шмурдяк, більший вміст цукру впливає на тривалість зберігання
Ну да, правильно... кагор і сєдьмое нєбо князя галіцина :laugh:
-
Олено Юр'ївно, внесіть будь ласка ясність в процес..... для кого конкретно той гаджет, що Ви порекомендували, для профільних закладів чи для обивателя? Ви користуєтесь таким вдома?
Хоть я и не АЮ, но отвечу
В основном его используют бары/рестораны где есть вино побокально. Суть коравина, что он протыкает, а не открывает пробку. Соответсвенно воздух не попадает в бутылку.
Использовать его дома? Не знаю. У меня очень редко остается открытой бутылка
-
Олено Юр'ївно, внесіть будь ласка ясність в процес..... для кого конкретно той гаджет, що Ви порекомендували, для профільних закладів чи для обивателя? Ви користуєтесь таким вдома?
для дома для знатоков и ценителей дорогих вин. для заведений такие-же только большие, с большими баллонами. есть даже стационарные.
-
В основном его используют бары/рестораны где есть вино побокально. Суть коравина, что он протыкает, а не открывает пробку. Соответсвенно воздух не попадает в бутылку.
не просто прокалывает, а само вино потом выдавливает аргоном.
-
Поможет только такая штучка
https://goodwinehome.com.ua/coravin/1836-koravin-one-coravin.html
Дорогая, но это пока единственная вещь, которой пользуются профессионалы.
Цікаво, дякую.... ніколи такого ще не бачила..... потрібно буде почитати детальніше...
и незабывай за расходники https://goodwinehome.com.ua/coravin/1297-kapsula-s-argonom-dlya-koravina-a65-2sht-coravin.html
но это для тех, кто увлекается великими винами и подобными вещами. недопитые остатки тех вин, которые пьет большинство, дешевле просто выбрасывать. :gigi:
Та не повірите, але я так і роблю вже...... я вже скільки вин, непоганих в перший день за смаком, вилила.... от і постало питання, що на далі так не годиться....
-
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))
Зберігайте корки, ті що можна запхнути.
А якщо немає, то можна той що є обрізати гострим ножем і ошкурити наждачкою.
Справа 5 хвилин.
-
Цікаво, дякую.... ніколи такого ще не бачила..... потрібно буде почитати детальніше...
и незабывай за расходники https://goodwinehome.com.ua/coravin/1297-kapsula-s-argonom-dlya-koravina-a65-2sht-coravin.html
но это для тех, кто увлекается великими винами и подобными вещами. недопитые остатки тех вин, которые пьет большинство, дешевле просто выбрасывать. :gigi:
Та не повірите, але я так і роблю вже...... я вже скільки вин, непоганих в перший день за смаком, вилила.... от і постало питання, що на далі так не годиться....
как дойдешь до бутылки за 1-2 тыс долларов - так это будет для тебя :gigi:
-
Цікаво, дякую.... ніколи такого ще не бачила..... потрібно буде почитати детальніше...
и незабывай за расходники https://goodwinehome.com.ua/coravin/1297-kapsula-s-argonom-dlya-koravina-a65-2sht-coravin.html
но это для тех, кто увлекается великими винами и подобными вещами. недопитые остатки тех вин, которые пьет большинство, дешевле просто выбрасывать. :gigi:
Та не повірите, але я так і роблю вже...... я вже скільки вин, непоганих в перший день за смаком, вилила.... от і постало питання, що на далі так не годиться....
значить, не такі вони були непогані, якщо нема сили допити пляшку на двох )
може, пити вино рідше?
-
позвонил знакомому ресторатору - у них эноматик стоит на 8 бутылок с азотом. стоит что-то порядка 12к евро. :gigi:
-
-
Існують спеціальні ґумові закривачки з клапаном і насосики. Закриваєш пляшку, відкачуєш повітря з неї, і все. На рідній Канадійщині такий набір можна придюати в будь-якому лікеро-горільчаному доларів за 5-10. Як в Україні х/з.
-
позвонил знакомому ресторатору - у них эноматик стоит на 8 бутылок с азотом. стоит что-то порядка 12к евро. :gigi:
Как по мне это уже из оперы Hi-End аудиофильских систем. Цены космос и точно не покрывают разницу. В Италии и Франции в ресторанах все пьют бутылками и горя не знают
-
смак вина сильно залежить від температури
вино сульфатується для припинення бродіння, тому навряд чи щось з ним станеться навіть за місяць коли воно герметично закорковане і зберігається в холодильнику
ну і справжнє вино це сухе- без додавання цукру і спирту, воно найбільш ніжне і вимогливе, якщо дороге, кілька тисяч грн, то мабуть його краще висмоктати одразу :)
а, так, головний ворог вина це повітря яке заходить- це проблема
-
позвонил знакомому ресторатору - у них эноматик стоит на 8 бутылок с азотом. стоит что-то порядка 12к евро. :gigi:
Как по мне это уже из оперы Hi-End аудиофильских систем. Цены космос и точно не покрывают разницу. В Италии и Франции в ресторанах все пьют бутылками и горя не знают
у них есть chateau margaux на разлив. бутылка чуть больше килобакса стоит. в прошлом году был мутон :gigi:
-
https://www.youtube.com/watch?v=c69I1voI-Vg
как ты себе представляешь вакуумную пробку для шампанского? :lol: X(
-
и незабывай за расходники https://goodwinehome.com.ua/coravin/1297-kapsula-s-argonom-dlya-koravina-a65-2sht-coravin.html
но это для тех, кто увлекается великими винами и подобными вещами. недопитые остатки тех вин, которые пьет большинство, дешевле просто выбрасывать. :gigi:
Та не повірите, але я так і роблю вже...... я вже скільки вин, непоганих в перший день за смаком, вилила.... от і постало питання, що на далі так не годиться....
значить, не такі вони були непогані, якщо нема сили допити пляшку на двох )
може, пити вино рідше?
Я рідко п'ю, ну на мою думку..... раз в тиждень, по вихідних, коли щось смачне приготую....
Ми дуже дорогі вина не купуємо, зазвичай.... в нормі, десь біля 10 євро за бутилку, то нормально в Німеччині для якісного вина.... ну іноді трохи дорожчі вина буває купуємо... ось недавній приклад, не дешеве, але дуже смачне вино: Branzin...2011...ol d fine zinfandel, Lodi, California... нам його принесли гості, випили разом - дуже класне... потім замовив чоловік пару таких бутилок.... відкрили, випили півбутилки, поставили в холодильник.... через день - хоч виливай..... якщо б холодильник не поставили б, то мабуть би смак зберігся нормальним... а так вилила
-
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки..... як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет.... мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
+==========================================================+
Герметично закоркувати і поставити прохолодне темне місце.
-
Но вашей бутылке это не поможет. Судя по тому, что вы начинающие любители вина, то проще ее заткнуть пробкой и выпить завтра
Чому? ... давайте в деталях пояснюйте....
туда уже воздух попал. а значит пошел окислительный процесс. скоро будет винный уксус :weep:
+==================================================================+
На окиснення потрібен постійний приток кисню. Те, що попало, не вплине на якість,
хіба що за півроку...
-
Існують спеціальні ґумові закривачки з клапаном і насосики. Закриваєш пляшку, відкачуєш повітря з неї, і все. На рідній Канадійщині такий набір можна придюати в будь-якому лікеро-горільчаному доларів за 5-10. Як в Україні х/з.
Оце те, що потрібно.... дякую.... мені десь так пояснили в Грузії на винному заводі в Кіндзмараулі.... сказали зберігати ввдкорковпні вино при кімнатній температурі , але щоб там не було доступу повітря... ну перелити в іншу пляшку, щоб вина було по самий верх.... але хто оце буде переливати його))
дякую за пораду.... це ідеальний і не дорогий варіант для дому.... пошукаю і в нас таке
ФЗВ :) [A]
-
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))
Користуйтеся таким десь штопором.
(https://makitra.ua/image/cache/catalog/akssesyaru-dlja-kyxni/shtopor/FRU-190/2017-01-25_13-28-55-800x600.png)
Якщо його не докінця вкрутити, то корок можна використовувати повторно.
-
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))
Користуйтеся таким десь штопором.
(https://makitra.ua/image/cache/catalog/akssesyaru-dlja-kyxni/shtopor/FRU-190/2017-01-25_13-28-55-800x600.png)
Якщо його не докінця вкрутити, то корок можна використовувати повторно.
Дякую, в нас таке є... але варіант дядечка Лао - це саме професійне вирішення питання, на мою думку, бо там насосиком можна повітря відкачати, а це головне
-
https://prom.ua/p541849277-vakuumnaya-probka-dlya.html
(https://images.ua.prom.st/806525420_w640_h640_cid2693738_pid541849277-9138f0c4.jpg)
-
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))
Користуйтеся таким десь штопором.
(https://makitra.ua/image/cache/catalog/akssesyaru-dlja-kyxni/shtopor/FRU-190/2017-01-25_13-28-55-800x600.png)
Якщо його не докінця вкрутити, то корок можна використовувати повторно.
Дякую, в нас таке є... але варіант дядечка Лао - це саме професійне вирішення питання, на мою думку, бо там насосиком можна повітря відкачати, а це головне
Таке?
https://www.olx.ua/obyavlenie/2-vakuumnye-probki-i-pompa-nasos-dlya-vina-IDmX7jy.html
-
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки..... як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет.... мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
Для этого есть устройство- выкуумная помпа с пробками. Несколько дней можно сохранить вино.
https://prom.ua/ua/Pompa-dlya-vina.html
-
Дядечко Лао, будьте так ласкаві, дайте фото чи посилання на ту гумові закривачку з насосиком.... як воно має виглядати, приблизно?
-
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))
Користуйтеся таким десь штопором.
(https://makitra.ua/image/cache/catalog/akssesyaru-dlja-kyxni/shtopor/FRU-190/2017-01-25_13-28-55-800x600.png)
Якщо його не докінця вкрутити, то корок можна використовувати повторно.
Я лет 5 перешел на такой штопор. Шикарная штука, открывает бутылку за пару секунд и никогда не крошит пробку
(http://esommelier.ru/media/images/productimage-picture-6066-220.jpg)
(http://esommelier.ru/media/images/productimage-picture-6004-216.jpg)
-
Дядечко Лао, будьте так ласкаві, дайте фото чи посилання на ту гумові закривачку з насосиком.... як воно має виглядати, приблизно?
Вот, подобный набор за 390 грн https://goodwinehome.com.ua/vinnye-aksessuary/2278-nabor-dlya-vina-degustacionnyj-5ed-vacu-vin.html
(https://goodwinehome.com.ua/3554-productMain/nabor-dlya-vina-degustacionnyj-5ed-vacu-vin.jpg)
-
Вот бюджетный набор для начинающих любителей вина за 790 грн https://goodwinehome.com.ua/vinnye-aksessuary/2728-podarochnyj-nabor-dlya-vina-experienced-vacu-vin.html
(https://goodwinehome.com.ua/4477-productMain/podarochnyj-nabor-dlya-vina-experienced-vacu-vin.jpg)
-
Олено Юр'ївно, внесіть будь ласка ясність в процес..... для кого конкретно той гаджет, що Ви порекомендували, для профільних закладів чи для обивателя? Ви користуєтесь таким вдома?
Этот гаджет чаще всего используют в барах, где вино продают по бокалам. Так вино сохраняется гораздо лучше.
Я мечтаю о такой штуке, но пока руки не дошли. Нам в школе сомелье этот гаджет рекомендовали.
Обыватели легко могут использовать эту вещь, если им позволяет кошелек. Те, кто пьет великие вина, точно не пожалеют на нее денег.
-
Вот бюджетный набор для начинающих любителей вина за 790 грн https://goodwinehome.com.ua/vinnye-aksessuary/2728-podarochnyj-nabor-dlya-vina-experienced-vacu-vin.html
(https://goodwinehome.com.ua/4477-productMain/podarochnyj-nabor-dlya-vina-experienced-vacu-vin.jpg)
Там обычные пробки. Они никак не изменяют ситуацию с попаданием кислорода.
А гаджет, который я рекомендую, он прокалывает пробку, не вскрывая бутылку, кислород практически не попадает в бутылку.
Более того - содержимое бутылки вместо вытесненной жидкости наполяется инертным газом.
Если я точно воссоздаю рассказанное нам в школе.
Держать красное вино в холодильнике не стоит. Ну кто пьет красное вино холодным?
Да и не любит вино такого стресса.
-
вино сульфатується для припинення бродіння,
Если не знаешь, то не пиши. Сульфитируют для предотвращения окисления вина. Для того, чтобы остановить брожение, нужно было бы добавлять супер дозы диоксида серы. Количество соединений серы регулируются стандартами.
-
Вот бюджетный набор для начинающих любителей вина за 790 грн https://goodwinehome.com.ua/vinnye-aksessuary/2728-podarochnyj-nabor-dlya-vina-experienced-vacu-vin.html
(https://goodwinehome.com.ua/4477-productMain/podarochnyj-nabor-dlya-vina-experienced-vacu-vin.jpg)
Там обычные пробки. Они никак не изменяют ситуацию с попаданием кислорода.
А гаджет, который я рекомендую, он прокалывает пробку, не вскрывая бутылку, кислород практически не попадает в бутылку.
Более того - содержимое бутылки вместо вытесненной жидкости наполяется инертным газом.
Если я точно воссоздаю рассказанное нам в школе.
Держать красное вино в холодильнике не стоит. Ну кто пьет красное вино холодным?
Да и не любит вино такого стресса.
Да, ваш гаджет намного лучше. Но он и стоит в 20 раз дороже. И для рядовых вин дома его использовать нет особого смысла
-
Там обычные пробки. Они никак не изменяют ситуацию с попаданием кислорода.
Пробки с вакуумным насосом решают проблему. До недели вино можно хранить. Цена вопроса-100- 150 грн.
-
і шо воно за нарід пішов - не можуть посилити пляшку вина на двох....
-
https://www.bovino.nl/accessoires/bewaren/pulltex-siliconen-wijnstopper-2-stuks/_381_w_279_99_NL_1
на алиэкспрессе он по долару.
очень удобно. и дома и в путешествии. можно и в машине и в рюкзаке.
странно, нет на форуме любителей вина.....
-
всё, что выше приводили, это для энотек и баров больше подходит. хорошее вино никто бутылками не долбит, бокал, максимум два. а всё что свыше - зто уже называется бухло....
для дома силиконовая пробка лучшмй вариант.
-
(https://d.radikal.ru/d37/1807/65/900bc3fe2a57.jpg)
А я допью
Белое
Сильно охлажденное
и ничо не буду корковать
-
Держать красное вино в холодильнике не стоит. Ну кто пьет красное вино холодным?
Да и не любит вино такого стресса.
якщо пляшку відкрили, і вино дихнуло повітря, холодильник вже має сенс, гальмує процес "винного житія".
Повітря і плюсова температура прискорюють життєві процеси вина і смак у нього змінюватись буде швидше чім температура буде вище.
це з вуглекислотою, в закупореній пляшці, температура не має великого значення
Не подобається пити холодним перед вживанням витягніть з холодильника заздалегідь.
-
Червоному вину все, уже ніщо не допоможе, лише якщо не використовувався спеціальний корок. З білим ще можуть бути варіанти.
-
Держать красное вино в холодильнике не стоит. Ну кто пьет красное вино холодным?
Да и не любит вино такого стресса.
якщо пляшку відкрили, і вино дихнуло повітря, холодильник вже має сенс, гальмує процес "винного житія".
Повітря і плюсова температура прискорюють життєві процеси вина і смак у нього змінюватись буде швидше чім температура буде вище.
це з вуглекислотою, в закупореній пляшці, температура не має великого значення
Не подобається пити холодним перед вживанням витягніть з холодильника заздалегідь.
Червоне окислюється, і смак уже буде не той.
-
А я після того як навесні знімаю вино з дріжджів розливаю його в 6-літрові пластикові ПЕТи з під води, ну і зрозуміло 6-літровий пет, за раз випити ще складніше ніж пляшку 0,7.
Так ось коли я відливаю з пета вино то пет ламаю видавлюючи повітря и закручуючи кришкою.
не естетично але практично
-
Червоне окислюється, і смак уже буде не той.
згоден але в холоділнику окислюется повильніше
до речі білі вина ще більше боятся кісню и жари,наприклад вони на весні друге брожженя починають незалежно від глібині підвала а красне може і літом в бочці стояти
-
Держать красное вино в холодильнике не стоит. Ну кто пьет красное вино холодным?
Да и не любит вино такого стресса.
якщо пляшку відкрили, і вино дихнуло повітря, холодильник вже має сенс, гальмує процес "винного житія".
Повітря і плюсова температура прискорюють життєві процеси вина і смак у нього змінюватись буде швидше чім температура буде вище.
це з вуглекислотою, в закупореній пляшці, температура не має великого значення
Не подобається пити холодним перед вживанням витягніть з холодильника заздалегідь.
Перепробувала я уже всі варіанти..... от не смакують багато вин після холодильника, хоч і герметично закриті гумовим корком....
А от якщо їх закрити тим же гумовими корком і залишити стояти пару днів при кімнатній температурі - то більш менш смак зберігається.... це я вже точно знаю.... тільки якось "стрьомно", якщо про нього забудеш і воно так деякий час простоїть... але по любому ще ніколи на виливала вино, якщо воно зберігались кілька днів при кімнатній температурі, і дуже часто виливала, якщо в холодильнику. Це стосується тільки червоних столових вин. Білі столові навпаки, добре зберігаються в холодильнику, але я особисто білі вина не особливо люблю.
-
Перепробувала я уже всі варіанти..... от не смакують багато вин після холодильника, хоч і герметично закриті гумовим корком....
А от якщо їх закрити тим же гумовими корком і залишити стояти пару днів при кімнатній температурі - то більш менш смак зберігається.... це я вже точно знаю.... тільки якось "стрьомно", якщо про нього забудеш і воно так деякий час простоїть... але по любому ще ніколи на виливала вино, якщо воно зберігались кілька днів при кімнатній температурі, і дуже часто виливала, якщо в холодильнику. Це стосується тільки червоних столових вин. Білі столові навпаки, добре зберігаються в холодильнику, але я особисто білі вина не особливо люблю.
Так ви їх після холодильнику холодними пьете?
-
А я після того як навесні знімаю вино з дріжджів розливаю його в 6-літрові пластикові ПЕТи з під води, ну і зрозуміло 6-літровий пет, за раз випити ще складніше ніж пляшку 0,7.
Так ось коли я відливаю з пета вино то пет ламаю видавлюючи повітря и закручуючи кришкою.
не естетично але практично
Ну так, правильно.... тому для бутилок скляних і потрібна та гумова закривачка з насосиком...
-
Перепробувала я уже всі варіанти..... от не смакують багато вин після холодильника, хоч і герметично закриті гумовим корком....
А от якщо їх закрити тим же гумовими корком і залишити стояти пару днів при кімнатній температурі - то більш менш смак зберігається.... це я вже точно знаю.... тільки якось "стрьомно", якщо про нього забудеш і воно так деякий час простоїть... але по любому ще ніколи на виливала вино, якщо воно зберігались кілька днів при кімнатній температурі, і дуже часто виливала, якщо в холодильнику. Це стосується тільки червоних столових вин. Білі столові навпаки, добре зберігаються в холодильнику, але я особисто білі вина не особливо люблю.
Так ви їх після холодильнику холодними пьете?
Ні, звичайно... даю постояти годину- дві, коли як... якщо гості, то в декантері іноді.... :)
А білі вина то так, прохолодними п'ємо, але рідко.... тільки коли до риби чи білого м'яса
-
Вот бюджетный набор для начинающих любителей вина за 790 грн https://goodwinehome.com.ua/vinnye-aksessuary/2728-podarochnyj-nabor-dlya-vina-experienced-vacu-vin.html
(https://goodwinehome.com.ua/4477-productMain/podarochnyj-nabor-dlya-vina-experienced-vacu-vin.jpg)
Держать красное вино в холодильнике не стоит. Ну кто пьет красное вино холодным?
Да и не любит вино такого стресса.
Я також прийшла до такого висновку...
Олена Юр'ївно, Ви виявляється також трохи " ценительница" :)
-
Ні, звичайно... даю постояти годину- дві, коли як... якщо гості, то в декантері іноді.... :)
А білі вина то так, прохолодними п'ємо, але рідко.... тільки коли до риби чи білого м'яса
Тоді не розумію чому, холодильник гальмує процеси у вині після його відкриття ,смак змінюватись скорше повинен у високій температурі.
Наприклад в зимку вино в бочці зминюет смак дуже повильно ,а літом набагато швидше бо в підвалі температура вище
-
Ні, звичайно... даю постояти годину- дві, коли як... якщо гості, то в декантері іноді.... :)
А білі вина то так, прохолодними п'ємо, але рідко.... тільки коли до риби чи білого м'яса
Тоді не розумію чому, холодильник гальмує процеси у вині після його відкриття ,смак змінюватись скорше повинен у високій температурі.
Не знаю чому, але що це саме так, знаю вже точно.... звичайно це так на мій смак...
-
Червоне окислюється, і смак уже буде не той.
Окисляется и белое и красное. Причем белое, содержащее меньше танинов, окисляется значительно быстрее.
Наприклад в зимку вино в бочці зминюет смак дуже повильно ,а літом набагато швидше бо в підвалі температура вище
Если у вас в погребе слишком низкая температура (ниже 10 гр.), то полимеризация (созревание) вина практически прекращается. Т.е. вино консервируется. С повышением температуры процессы снова пойдут.
-
Держать красное вино в холодильнике не стоит. Ну кто пьет красное вино холодным?
Да и не любит вино такого стресса.
якщо пляшку відкрили, і вино дихнуло повітря, холодильник вже має сенс, гальмує процес "винного житія".
Повітря і плюсова температура прискорюють життєві процеси вина і смак у нього змінюватись буде швидше чім температура буде вище.
це з вуглекислотою, в закупореній пляшці, температура не має великого значення
Не подобається пити холодним перед вживанням витягніть з холодильника заздалегідь.
Перепробувала я уже всі варіанти..... от не смакують багато вин після холодильника, хоч і герметично закриті гумовим корком....
А от якщо їх закрити тим же гумовими корком і залишити стояти пару днів при кімнатній температурі - то більш менш смак зберігається.... це я вже точно знаю.... тільки якось "стрьомно", якщо про нього забудеш і воно так деякий час простоїть... але по любому ще ніколи на виливала вино, якщо воно зберігались кілька днів при кімнатній температурі, і дуже часто виливала, якщо в холодильнику. Це стосується тільки червоних столових вин. Білі столові навпаки, добре зберігаються в холодильнику, але я особисто білі вина не особливо люблю.
А навіщо виливати, його можна використати при приготуванні мяса наприклад.
Нямням.
-
Хотів порекомендувати насос з гумовими пробками, але побачив, що вже порекомендували.
Декілька днів може у холодильнику стояти так, не втрачаючи свої якості.
Просто треба дати йому провітритися перед споживанням і щоб до 17 градусів піднялася температура.
-
Хотів порекомендувати насос з гумовими пробками, але побачив, що вже порекомендували.
Декілька днів може у холодильнику стояти так, не втрачаючи свої якості.
Просто треба дати йому провітритися перед споживанням і щоб до 17 градусів піднялася температура.
Так... дякую всім за допомогу у вирішенні проблеми
все ж таки ФЗВ - це хороше діло ! :)
-
(http://spirtok.ru/wp-content/uploads/2015/10/temperatura-podachi-vina.png)
-
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки..... як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет.... мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
ні разу не бачив в европах напису на вині - столове.
Сухе, напівсухе, напівсолодке, біле, червоне, рожеве.
-
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки..... як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет.... мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
ні разу не бачив в европах напису на вині - столове.
Сухе, напівсухе, напівсолодке, біле, червоне, рожеве.
Так, не пишуть на етикетках... але підрозумівається , що столові вина і є сухими
-
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки..... як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет.... мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
ні разу не бачив в европах напису на вині - столове.
Сухе, напівсухе, напівсолодке, біле, червоне, рожеве.
В каждой стране - своя квалификация.
Например, в Испании есть аналог столовых вин - Vino de mesa.
В Италии Vino da tabola, VDT.
-
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки..... як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет.... мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
ні разу не бачив в европах напису на вині - столове.
Сухе, напівсухе, напівсолодке, біле, червоне, рожеве.
Так, не пишуть на етикетках... але підрозумівається , що столові вина і є сухими
не обязательно сухие. обычно вина делят на столовые и десертные. т.е. полусухие и полусладкие тоже попадают в категорию столовых.
-
ні разу не бачив в европах напису на вині - столове.
Сухе, напівсухе, напівсолодке, біле, червоне, рожеве.
Так, не пишуть на етикетках... але підрозумівається , що столові вина і є сухими
не обязательно сухие. обычно вина делят на столовые и десертные. т.е. полусухие и полусладкие тоже попадают в категорию столовых.
Ні, не зовсім так... правильніше буде сказати, що сухі вина діляться на столові і марочні.... тобто столове вино завжди є сухим... але я трохи не точно вжила термін "столові вина" в початковому дописі... потрібно було написати "сухі вина", бо купуємо в якості сухих і столові(якісь нові, маловідомі) і марочні( частіше).
-
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки..... як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет.... мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
ні разу не бачив в европах напису на вині - столове.
Сухе, напівсухе, напівсолодке, біле, червоне, рожеве.
В каждой стране - своя квалификация.
Например, в Испании есть аналог столовых вин - Vino de mesa.
В Италии Vino da tabola, VDT.
это уже больше деление по качеству, чем по назначению, что по сути означает использование винограда неклассифицированны х виноградников.
более высокие уровни подразумевают различный контроль сортов, регионов, технологии производства. примерно как в совке были "столовые" и "марочные", только немного круче)
-
Так, не пишуть на етикетках... але підрозумівається , що столові вина і є сухими
не обязательно сухие. обычно вина делят на столовые и десертные. т.е. полусухие и полусладкие тоже попадают в категорию столовых.
Ні, не зовсім так... правильніше буде сказати, що сухі вина діляться на столові і марочні.... тобто столове вино завжди є сухим... але я трохи не точно вжила термін "столові вина" в початковому дописі... потрібно було написати "сухі вина", бо купуємо в якості сухих і столові(якісь нові, маловідомі) і марочні( частіше).
как раз ответил правде. есть разное деление. есть по качетсву, есть по назначению. но в любом случае столовые вина могут быть и полусладкими и полусухими. хотя большинство таки сухие.
-
да, мне тут подсказывают), по качетву более применимо таки деление на ординарные и марочные, а не столовые и марочные))
-
куда делась кнопка редактировать? 8-:
-
не обязательно сухие. обычно вина делят на столовые и десертные. т.е. полусухие и полусладкие тоже попадают в категорию столовых.
Ні, не зовсім так... правильніше буде сказати, що сухі вина діляться на столові і марочні.... тобто столове вино завжди є сухим... але я трохи не точно вжила термін "столові вина" в початковому дописі... потрібно було написати "сухі вина", бо купуємо в якості сухих і столові(якісь нові, маловідомі) і марочні( частіше).
как раз ответил правде. есть разное деление. есть по качетсву, есть по назначению. но в любом случае столовые вина могут быть и полусладкими и полусухими. хотя большинство таки сухие.
Так, це правильно
-
да, мне тут подсказывают), по качетву более применимо таки деление на ординарные и марочные, а не столовые и марочные))
щойно прочитала в німецькій вікіпедії, що з 2009 по розпорядженню комітету для регулювання ринку вина в ЄС, термін "столовe вино" взагалі більше не рекомендується використовувати для позначок на етикетках, а замість цього просто "вино" :)
Ось і пояснення на питання medved, яке було вище :)
-
да, мне тут подсказывают), по качетву более применимо таки деление на ординарные и марочные, а не столовые и марочные))
щойно прочитала в німецькій вікіпедії, що з 2009 по розпорядженню комітету для регулювання ринку вина в ЄС, термін "столовe вино" взагалі більше не рекомендується використовувати для позначок на етикетках, а замість цього просто "вино" :)
Ось і пояснення на питання medved, яке було вище :)
Ну так.
Просто раніше було вино, щоб до їжі звичайне, з яким не заморочувались. Як при виробництві винограду, так і при виробництві вина.
А потім було таке, де дотримувались якості, букет виділяли, у діжках дубових настоювали.
Так як зараз якість вина та виробництва загалом у світі виноробному підвищилась, то є просто вина різних цінових категорій. Часто вино нижчої категорії - це вино тієї ж партії винограду, яке просто не пройшло вибір дегустратора і не було обрано для подальшого процесу (зазвичай настоювання у чанах з дубовими пелетами (дешевше виробляти), або діжках - дорожче)
-
если вы не можете выпить за раз бутылку вина - вы не ценитель вина
не мучайте себя - переходите на водку
она не портится
-
если вы не можете выпить за раз бутылку вина - вы не ценитель вина
не мучайте себя - переходите на водку
она не портится
Ну за раз пляшка вина то забагато (якщо, звичайно, це не застілля).
Це якраз доза на двох-трьох для обіду/вечері.
-
если вы не можете выпить за раз бутылку вина - вы не ценитель вина
не мучайте себя - переходите на водку
она не портится
Ну за раз пляшка вина то забагато (якщо, звичайно, це не застілля).
Це якраз доза на двох-трьох для обіду/вечері.
ну так они ж вдвоем и пили
-
если вы не можете выпить за раз бутылку вина - вы не ценитель вина
не мучайте себя - переходите на водку
она не портится
Підтримаю дописувача...
-
Не знаю чому, але що це саме так, знаю вже точно.... звичайно це так на мій смак...
Ошибка № 22: Недопитое вино можно оставить на столе. Иногда мы открываем бутылку вина и не допиваем ее. Это редко, но все же случается. Если мы собираемся допить ее в ближайшие 2-3 дня, то лучше убрать остатки в холодильник. «Так вино сохраниться лучше, — уверяет Гильермо Крус. — Только не забудьте на следующий день достать ее оттуда заблаговременно, чтобы вино не было слишком холодным. Хотя в любом случае лучше чересчур холодное, чем наоборот: холодное нагреется в бокале, а вот слишком теплое пить неприятно из-за более резких винных паров».
https://inosmi.ru/social/20151206/234680423.html
таки я був правий - краще в холодильник який гальмує процес а перед вживанням витягнути і довести до кімнатної температури
i як ви смаки порівняти могли?
Щоб порівняти смак потрібно дві пляшки відкрити одночасно, відлити однакову кількість вина з них, закрити одночасно, одну поставити в холодильник,
іншу в кімнатній температурi тримати, і перед вживанням з холодильника витягнути і довести обидві до однакової температури. Тільки тоді можна порівняти.
А інакше як? На пам'ять?
Температура, кiлькiсть повітря, час, настрій могли бути різними і створювати вам різні враження
-
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки..... як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет.... мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
Поціновувачі вина ніколи не встають з-за стола, поки не осушать пляшку до дна.
Так що це запитання не для поціновувачів вина, а для малопитущих хлюпиків. :)
-
Я от теж читав читав...
Яка проблема випити на двох за вечерею чи обідом пляшку вина?
Не лізе? Значить ви п*єте вино і не для смаку і не для задоволення.
А тому що так треба.
Пийте тархун чи пепсі.
-
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки..... як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет.... мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
Корок від хересу чи бренді і стоїть при кімнатний температурі ще день-два.
Довго нема сенсу зберігати.
-
Я от теж читав читав...
Яка проблема випити на двох за вечерею чи обідом пляшку вина?
Не лізе? Значить ви п*єте вино і не для смаку і не для задоволення.
А тому що так треба.
Пийте тархун чи пепсі.
Від людини залежить.
Якщо обід/вечеря досить короткі, то оптимум пляшка на трьох-чотирьох.
За довгого можна і по пляшці випити, і більше.
Коротше, кожен п'є у свою міру.