Політичний ФОРУМ
Клуб ФУП => Тема розпочата: pirat від 4 січня 2018 17:49:08
-
З 1 січня в Україні почали діяти нові вимоги до виробів із какао і шоколаду, які повинні забезпечити дотримання європейських стандартів у сфері безпеки та якості продуктів харчування. Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні на своїй сторінці в Facebook.
Згідно з європейськими вимогами, шоколадом може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів. У молочному шоколаді повинно бути більше 25% какао-продуктів і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао-масла і більше 14% молочних продуктів.
“На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання”, – підкреслюють у представництві. У разі невідповідності продукту європейським вимогам, він не зможе називатися “шоколадом” або “шоколадним”, а буде називатися “солодкий батончик” або “глазурована цукерка”.
Україна досить активно експортує шоколад і вироби з нього в країни ЄС. Тільки за січень-жовтень 2017 року збільшився експорт на 35%, в порівнянні з 2016 роком, і склав $25,3 млн.
-
вимагайте якісний шоколад в магазинах міста! X(
-
35% ?
Шоколад? ;o
-
Тільки за січень-жовтень 2017 року збільшився експорт на 35%, в порівнянні з 2016 роком, і склав $25,3 млн.
;o ого..
экспорта на 25 милионов баксов ..
нормальненько мы так шоколадок экспортируем...
п.с.
я так понимаю..и это не предел.
-
Пускай для начала поляков заставят варить нормальный шоколад.
Гадость по сравнению с нашим.
-
35% ?
Шоколад? ;o
+1
Якісний! Білят!
-
35% ?
Шоколад? ;o
мабуть тут мова йде про шоколадні цукерки. проти швейцарського, німецького, бельгійського шоколаду нам ловити нічого, а от шоколадні цукерки можуть конкурувати як мінімум на рівні
-
(http://klunok.com.ua/uploads/products/2014-03/1395123770_batonchik-shok.jpg)
Бельгиец хвалил. Именно красный.
-
Нам на Миколая на роботі роздавали святкові набори від Конті.
Там від шоколаду тільки колір, а запах, смак та консистенція мабуть від лайна.
Це що ж тепер Борю теж заставлять нормальний шоколад робити?
-
Мінімум 75% жеру. Гіркий тільки.
-
Нам на Миколая на роботі роздавали святкові набори від Конті.
Там від шоколаду тільки колір, а запах, смак та консистенція мабуть від лайна.
Це що ж тепер Борю теж заставлять нормальний шоколад робити?
та ні, він просто втратить право називати свої цукерки шоколадними
-
А кто знает, где купить кошерный шоколад ? Сдается, только его можно есть...
Кошрут запрещает наличие в еде остатков насекомых, значит, есть шанс, что в кошерном шоколаде нет тараканов :)