Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

Как якуты рыбу едят

Re: Как якуты рыбу едят

(P)

Пану доводилось бути в Сибіру?

Ні. І не хочу.
   
Re: Как якуты рыбу едят

всі фуярять ковбасу , але тими кишками гівно колись бігало :laugh:

+

Гарадскіє думають що по них зразу фарш ходив.
   
Re: Как якуты рыбу едят

невже ніхто не може великий теплий ангар збудувати під базар ?
чому кацапи такі жадні придурки ?
   
Re: Как якуты рыбу едят

бульба і свіжа , тільки з вензарні ковбаска
   
Re: Как якуты рыбу едят

Я розумію, що так було колись і вони виживали за рахунок цього.
А зараз який сенс? При супермаркетах і базарах з різною рибою, птицею і твариною
Вони ж не живуть десь за сотні км від цивілізації
:facepalm1:

(P)

Пану доводилось бути в Сибіру?

Що ж ви так, пане Людасе :laugh:
   
Re: Как якуты рыбу едят

:facepalm1:

Що ж ви так, пане Людасе :laugh:

Я про того дєда з відео.
В інших відосиках він сидить в теплій міській квартирі.
   
Re: Как якуты рыбу едят

Я про того дєда з відео.
В інших відосиках він сидить в теплій міській квартирі.

Евенк може вийти з тайги,
тайга з евенка - ніколи  :laugh:
   
Re: Как якуты рыбу едят

Евенк може вийти з тайги,
тайга з евенка - ніколи  :laugh:
  :laugh:
   
Re: Как якуты рыбу едят

З точки зору  технологій виживання цей евенк дасть фору  всім гарадскім разом узятим, які перетворяться у голодне стадо як тільки вимкнуть гугл.




   
Re: Как якуты рыбу едят

за що купив, за те й продаю. Чув таке тількі від того чоловіка. А ще він казав, що вони пьють кров живих оленів. На одязі на шнурку маленькій ножичок, підійшов до оленя, тикнув в якусь жилку на виі, напився, пальцем потримав хвилину, далі сунули.

Дякую за розповідь. Сьогодні на вечір буде цікава історія ?  :)
   
Re: Как якуты рыбу едят

виживуть разом із китайцями, коли всі передохнуть

Ніт гігієна основа виживання
   
Re: Как якуты рыбу едят

прочитав як якути рибу їбуть...
   
Re: Как якуты рыбу едят

Ні. І не хочу.

Розумно. (P)

*  Там відстані міряють  трохи по-іншому .  І отой евенк може  бути в тайзі один на десятки , як не на сотні км навкруги,..
   
Re: Как якуты рыбу едят

так чому базар при -57 на вулиці ?
кацапи ідіоти ?
   
Re: Как якуты рыбу едят

перестаньте ржати
ми недалеко втекли в розвитку від якутів
   
Re: Как якуты рыбу едят

дивно те що при таком виборі риби якути вважают карасів найсмачнішими
напевно карасі в них другі не сидять по ставкам в намулах та не смердять ним
я не уявляю як можно не чистити нашого карася від кішок
і він ше схоже і зябра залишив

Останнє редагування: 7 лютого 2021 19:26:25 від bassarabia
   
Re: Как якуты рыбу едят

перестаньте ржати
ми недалеко втекли в розвитку від якутів

+

Свіжа гілка поряд.

https://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=1093855.0

Останнє редагування: 7 лютого 2021 19:33:34 від Людас
   
Re: Как якуты рыбу едят

Сильно дороже?
Имхо, все таки у них дикая, а у нас скорее из хозяйственного водоёма

норвезьку норвеги ловлять а не вирощують

українська вирощена
   
Re: Как якуты рыбу едят

норвезьку норвеги ловлять а не вирощують

українська вирощена
Неправда ваша
Норвегія займає перше місце в світі по вирощувані лосося на фермах - в 2017 вони виростили 1 284 682 тонн лосося
На другому місці - Чілі, 25%
Потім - Шотландія, Фарерські острова, Канада
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0044848619300638

В Австралії теж є лососеві ферми. В основному - на острові Тасманія. Але є і під Мельбурном, де можно зловити на вудочку живого лосося в любий день
Ціна на ринке - від $14/кг
Ми досить часто беремо там лосося 6-6.5 кг вагою (Footscray Market) і самі його засолюємо. Дуже смачно!
http://www.footscraymarketvictoria.com.au/gallery/3ghy9qmgv0jwcrxtxi29jdezdr6076
   
Re: Как якуты рыбу едят

Неправда ваша
Норвегія займає перше місце в світі по вирощувані лосося на фермах - в 2017 вони виростили 1 284 682 тонн лосося


хмм не знав дивно
бо укр шо форель що лосось на смак значно гірше норвежськоі думав шо в них натур

   
Re: Как якуты рыбу едят

хмм не знав дивно
бо укр шо форель що лосось на смак значно гірше норвежськоі думав шо в них натур
У них фермы прямо во фьордах стоят, наверное из-за этого

   
Re: Как якуты рыбу едят

хмм не знав дивно
бо укр шо форель що лосось на смак значно гірше норвежськоі думав шо в них натур
У них років 6-7 тому назад лосось був дуже токсичний - скучченя риби, всякі паразити (морські воші), щоб не було зарази - пічкали рибу антибіотиками, але норвежці якось вирішили ці проблеми і зараз набагато краще
Лососьові ферми вбивають натуральних лососів по тим же причинам - ферми ставлять на шляхах міграції лососів і ті поїдать отходи із ферм
Якщо є інтерес - можу знайти вам матеріали як практично пропадають натуральні канадські лососі
Так що справжні лососі - це в Японії, на Алясці і в Росії
Але - чесно - я не почуваю різниці між російським та австралійським лососем
Крім ікри. Небо і земля
   
Re: Как якуты рыбу едят

Я думал, якуты это тюрки
Тюрки.
   
Re: Как якуты рыбу едят



Жесть в минус 40-60 там жить..на пуркуа?

Останнє редагування: 8 лютого 2021 10:22:30 від Power
   
Re: Как якуты рыбу едят

Дякую за розповідь. Сьогодні на вечір буде цікава історія ?  :)
а як же. То дивився в інеті. Як на літо прікопують оленя, в в осені роздутого і вонючого, підгнившого,
відкопують та сирим ідять. Кажуть, европейцям того істи не можно, гикнуться великі шанси.
   
Re: Как якуты рыбу едят

а як же. То дивився в інеті. Як на літо прікопують оленя, в в осені роздутого і вонючого, підгнившого,
відкопують та сирим ідять. Кажуть, европейцям того істи не можно, гикнуться великі шанси.

Дивилася репортаж, як якісь північні якісь  народності ще і набивають тюленя  мілкими птахами, та прикопують на півроку-рік. Йде ферментація, по принципу, як роблять справжній соєвий та риб'ячий соус, а потім вони оте теє викопують і смакують. Кажуть, дуже смачно.

Але за тисячоліття проживання в умовах суворої півночі у них у шлунках є особливі ферменти, що допомагають перетравлювати потрібну в такі холоди дуже жирну та "ферментіровану" їжу. Звідти ж й їх невміння пити алкоголь, коли вони миттєво перетворюються на важких алкоголиків.

ось, знайшла:


Кивиак — тюлень, фаршированный чайками Вот рецепт одного супер деликатесного рождественского блюда из кухни самых северных народов, проживающих в субарктике от Гренландии до Чукотки. Возьмите один обезглавленный труп тюленя и засуньте ему в живот мертвых, ощипанных чаек. Спрячьте блюдо на семь месяцев в вечную мерзлоту.  Трупы птиц и ластоногого в течение нескольких месяцев обмениваются ядами в условиях вечной мерзлоты. За это время ферменты разлагающихся чаек как следует поработают с кишками тюленя. Потом кивак выкапывают и  затем поедаются утончёнными эскимосами. На вкус симнекроз птицы и ластоногого напоминает очень старый и довольно острый сыр.





Ще таке їдять:

Корякское национальное блюдо "кислые головки" — это сброженные с икрой рыбьи головы. Сначала нужно высосать рыбьи глаза. Потом сгрызть шкурку и хрящи. А в конце запеть по-корякски.

   
Re: Как якуты рыбу едят

Шведи їдять гнилу сєльодку, делікатес
В Ісландії гнилу акулу
...
В Сахарі фарширують на весілля верблюда, чим?
телям, теля бараном, барана гусаком, гусака качкою, качку - курчатами ...
Десь так приблизно
   
Re: Как якуты рыбу едят

Дивилася репортаж, як якісь північні якісь  народності ще і набивають тюленя  мілкими птахами, та прикопують на півроку-рік. Йде ферментація, по принципу, як роблять справжній соєвий та риб'ячий соус, а потім вони оте теє викопують і смакують. Кажуть, дуже смачно.

Але за тисячоліття проживання в умовах суворої півночі у них у шлунках є особливі ферменти, що допомагають перетравлювати потрібну в такі холоди дуже жирну та "ферментіровану" їжу. Звідти ж й їх невміння пити алкоголь, коли вони миттєво перетворюються на важких алкоголиків.

ось, знайшла:


Кивиак — тюлень, фаршированный чайками Вот рецепт одного супер деликатесного рождественского блюда из кухни самых северных народов, проживающих в субарктике от Гренландии до Чукотки. Возьмите один обезглавленный труп тюленя и засуньте ему в живот мертвых, ощипанных чаек. Спрячьте блюдо на семь месяцев в вечную мерзлоту.  Трупы птиц и ластоногого в течение нескольких месяцев обмениваются ядами в условиях вечной мерзлоты. За это время ферменты разлагающихся чаек как следует поработают с кишками тюленя. Потом кивак выкапывают и  затем поедаются утончёнными эскимосами. На вкус симнекроз птицы и ластоногого напоминает очень старый и довольно острый сыр.

Показати зображення...
Ще таке їдять:

Корякское национальное блюдо "кислые головки" — это сброженные с икрой рыбьи головы. Сначала нужно высосать рыбьи глаза. Потом сгрызть шкурку и хрящи. А в конце запеть по-корякски.

Показати зображення...
Мне кажется, к такому угощению близко не подойти - метров 10 дистанцию нужно держать
   
Re: Как якуты рыбу едят

Шведи їдять гнилу сєльодку, делікатес
В Ісландії гнилу акулу
...
В Сахарі фарширують на весілля верблюда, чим?
телям, теля бараном, барана гусаком, гусака качкою, качку - курчатами ...
Десь так приблизно

Справедливости ради, в европейской кухне есть тоже достаточно странные, на первый взгляд, блюда.



Некоторых от одного вида выворачивает.

Кстати. Стейк на фото - это реальное блюдо. Такой же я ел в Испании. Готовят их в одном замечательном ресторане Casa Julian в местечке Tolosa. Очень рекомендую посетить.

   
Re: Как якуты рыбу едят

Кстати. Стейк на фото - это реальное блюдо. Такой же я ел в Испании. Готовят их в одном замечательном ресторане Casa Julian в местечке Tolosa. Очень рекомендую посетить.


ну так это степень прожарки "с кровью".

Просто у нас принято обычно зажаривать стейк до состояния подошвы, и стейк с кровью вызывает мысли о том, что он недожарен.

Могли бы попросить приготовить Вам с более сильной  степенью прожарки - медиум или медиум велл.
   
Re: Как якуты рыбу едят

ну так это степень прожарки "с кровью".

Просто у нас принято обычно зажаривать стейк до состояния подошвы, и стейк с кровью вызывает мысли о том, что он недожарен.

Могли бы попросить приготовить Вам с более сильной  степенью прожарки - медиум или медиум велл.

Не. Я, как раз, такой и люблю. Это моя жена не смогла себя пересилить и ей дожаривали.
А так, там есть специфика в приготовлении. Его жарят не на сковороде, а на решётке на открытых углях. А само мясо минимум недельной выдержки.

Но! Вещь бомбическая.
   
Re: Как якуты рыбу едят

ну так это степень прожарки "с кровью".
Просто у нас принято обычно зажаривать стейк до состояния подошвы, и стейк с кровью вызывает мысли о том, что он недожарен.

Именно "с кровью".
Потому что выделяющийся при жарке мясной сок - это белок миоглобин.
Если животное забито правильно, кровь из  него должна быть выпущена
перед разделкой.
Однако свинина, даже с такой "кровью" - стремная штука.
Легко можно получить серьезное отравление.
   
Re: Как якуты рыбу едят

Сцуко,а після всього цього запитують-звідки КОВІД? Тут запитання ,а як людство ще не виздихло.. :-o
   
Re: Как якуты рыбу едят

Дивилася репортаж, як якісь північні якісь  народності ще і набивають тюленя  мілкими птахами, та прикопують на півроку-рік. Йде ферментація, по принципу, як роблять справжній соєвий та риб'ячий соус, а потім вони оте теє викопують і смакують. Кажуть, дуже смачно.

Але за тисячоліття проживання в умовах суворої півночі у них у шлунках є особливі ферменти, що допомагають перетравлювати потрібну в такі холоди дуже жирну та "ферментіровану" їжу. Звідти ж й їх невміння пити алкоголь, коли вони миттєво перетворюються на важких алкоголиків.

ось, знайшла:


Кивиак — тюлень, фаршированный чайками Вот рецепт одного супер деликатесного рождественского блюда из кухни самых северных народов, проживающих в субарктике от Гренландии до Чукотки. Возьмите один обезглавленный труп тюленя и засуньте ему в живот мертвых, ощипанных чаек. Спрячьте блюдо на семь месяцев в вечную мерзлоту.  Трупы птиц и ластоногого в течение нескольких месяцев обмениваются ядами в условиях вечной мерзлоты. За это время ферменты разлагающихся чаек как следует поработают с кишками тюленя. Потом кивак выкапывают и  затем поедаются утончёнными эскимосами. На вкус симнекроз птицы и ластоногого напоминает очень старый и довольно острый сыр.

Показати зображення...
Ще таке їдять:

Корякское национальное блюдо "кислые головки" — это сброженные с икрой рыбьи головы. Сначала нужно высосать рыбьи глаза. Потом сгрызть шкурку и хрящи. А в конце запеть по-корякски.

Показати зображення...
ліпше я б сього не бачив :shuffle:
   
Re: Как якуты рыбу едят

ліпше я б сього не бачив :shuffle:
чого ви? Вкусняшка. чаечкою похрумать. Жирком тюленя заісти. Саме те.
   
Re: Как якуты рыбу едят

а як же. То дивився в інеті. Як на літо прікопують оленя, в в осені роздутого і вонючого, підгнившого,
відкопують та сирим ідять. Кажуть, европейцям того істи не можно, гикнуться великі шанси.

 ;o  :bueee:
   
Re: Как якуты рыбу едят

Они и свежатину любят

   
Re: Как якуты рыбу едят

;o  :bueee:
казали, що головне - каміння важкого натягати на ту могілу значну кучу, бо, прийшов за готовою стравою, а все вже песци з'іли...
   
Re: Как якуты рыбу едят

Щоб ви знали, Трейсі, то святкова страва. В вересні в них якійсь місцевий "курбан байрам", ось на нього того оленя і відкопують. Аааа, всі раді, свято, " алівьє".….

Останнє редагування: 8 лютого 2021 18:56:19 від beggy
   
Re: Как якуты рыбу едят

казали, що головне - каміння важкого натягати на ту могілу значну кучу, бо, прийшов за готовою стравою, а все вже песци з'іли...
цікаво, що на відстані тисяч кілометрів одні методи. щов ісландців, що в чукч.
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія