Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

Чи це колір твого борщу?

Чи це колір твого борщу?

Опитування
?
Всього проголосувало: 68
Так  6 
 
 9% 
Близько  18 
 
 27% 
Ні  39 
 
 57% 
Хєз. У мене ч/б монітор або інше  5 
 
 7% 




   
Re: Чи це колір твого борщу?
PAL

й близько не таке має бути!
   
Re: Чи це колір твого борщу?

й близько не таке має бути!

Так.

Просто це Молодий Буряк.

А в тебе вже старий буряк
   
Re: Чи це колір твого борщу?

Мій борщ - зелений!  :pooh_birt:
   
Re: Чи це колір твого борщу?

а як що до цього багато хто вважає що колір має бути таким

   
Re: Чи це колір твого борщу?



vs.

   
Re: Чи це колір твого борщу?



   
Re: Чи це колір твого борщу?

Это марганцовка с плавающими овощами
   
Re: Чи це колір твого борщу?
PAL

другий варіант більше схожий на борщ
а оте перше - це "свєкольнік", тьху!
   
Re: Чи це колір твого борщу?
PAL

Так.

Просто це Молодий Буряк.

А в тебе вже старий буряк

просто салатний буряк до борща не кладуть
кладуть "борщовий", він не червоний, а рожевий
   
Re: Чи це колір твого борщу?


Вот борщ.
   
Re: Чи це колір твого борщу?

По-різному виходить...   буває і такий колір, як на першому малюнку
   
Re: Чи це колір твого борщу?

И там еще должен плавать кусок боковины со шкуркой, салом и мясом. Шо там за желток плавает, не знаю.
   
Re: Чи це колір твого борщу?

просто салатний буряк до борща не кладуть
кладуть "борщовий", він не червоний, а рожевий
Скільки людей - стільки смаків.
Ненавиджу, коли в борщу отой "рожевий".
Краще не варити взагалі, ніж з цим.
І не уявляю без болгарського перцю.
   
Re: Чи це колір твого борщу?

И рядом на тарелочке нарезаное сало и половина луковицы. Сметану можно убрать. Излишество вредит (цы)
   
Re: Чи це колір твого борщу?

И рядом на тарелочке нарезаное сало и половина луковицы. Сметану можно убрать. Излишество вредит (цы)
;o  :zrada:
   
Re: Чи це колір твого борщу?
PAL

И рядом на тарелочке нарезаное сало и половина луковицы. Сметану можно убрать. Излишество вредит (цы)

а от невеличкий гранчак поряд - це вже не надлишок  :laugh:
   
Re: Чи це колір твого борщу?

;o  :zrada:
Не? Мне сметана перебивает вкус борща.
   
Re: Чи це колір твого борщу?

а от невеличкий гранчак поряд - це вже не надлишок  :laugh:
Ну если для аппетиту, то почему бы и да.   
   
Re: Чи це колір твого борщу?

Не? Мне сметана перебивает вкус борща.

..бо ти кацап! А українцям сметана  в борщі нічого не перебиває,  в самий раз. Божественне поєднання!   8-)   А ще пампушечок з часником можна,  хоч   і з чориним хлібом не гірше....    якщо час є, то роблю намазку  до чорного хліба  з  плавленого сиру,  часника і  яєць  (tu)

Останнє редагування: 2 липня 2022 01:33:01 від ценительница алей
   
Re: Чи це колір твого борщу?

..бо ти кацап! А українцям сметана  в борщі нічого не перебиває,  в самий раз. А ще пампушечок з часником можна,  хоч   і з чориним хлібом не гірше....
Ммм... Пампушки да! На выходных забацаю борщ с пампушками, мерси за подсказку.
   
Re: Чи це колір твого борщу?

..бо ти кацап!
Прелесть какая дурочка или ужас какая дура? Как тебя лучше назвать?
   
Re: Чи це колір твого борщу?

Прелесть какая дурочка или ужас какая дура? Как тебя лучше назвать?

  Мову вивчи, а ПОТІМ  рот розкривай....    інакше кацап і баста
   
Re: Чи це колір твого борщу?

Все понятно)
   
Re: Чи це колір твого борщу?

   
Re: Чи це колір твого борщу?

Колір борщу залежить від кольору буряків, томатів або томатної пасти.

Дійсно, іноді можна зустріти такий борщ малинового кольору, як на пантоні. Такий колір дає буряк. 

Більш червоний, або майже помаранчовий колір - то, коли виварені буряки втрачають колір, якщо хозяйка не знає маленького секрету, і тоді колір борщу дає томатна паста або свіжі томати, якщо борщ готується влітку, у сезон свіжіх овочів.
   
Re: Чи це колір твого борщу?

то, коли виварені буряки втрачають колір, якщо хозяйка не знає маленького секрету,

наче і знаю секрет, але все одно впіймати той час коли ще рожеве, а тут хоп - і вже червоне дуже важко
ані сік лимона не допомагає, ані оцет на буряк.

хз... як воно іноді таке, як на патреоні, а іноді, як у потати ))))
   
Re: Чи це колір твого борщу?
HSM

поставив -так  -але це ,виключно , з молодим буряком  :)
уявіть що у вас не є пасти і помідорів в липні ,  серпні , ну 100 років назад ...



 

Останнє редагування: 2 липня 2022 11:55:53 від HSM
   
Re: Чи це колір твого борщу?

я поставила -близько
   
Re: Чи це колір твого борщу?

50 відтінків борщу
мої смаки дуже специфічні (с)
   
Re: Чи це колір твого борщу?
PAL

поставив -так  -але це ,виключно , з молодим буряком  :)
уявіть що у вас не є пасти і помідорів в липні ,  серпні , ну 100 років назад ...
ти як борща ніколи не варив!
тоді ж є томатний сік, який законсервували, там єдина проблема - герметична ємність, але це не проблема насправді

   
Re: Чи це колір твого борщу?

50 відтінків борщу
мої смаки дуже специфічні (с)
"Современная украинская кухня"
Видавництво "Техніка", Київ  1989 р.
Розділ "борщі" налічує більш 40-ка рецептів.
   
Re: Чи це колір твого борщу?
HSM

тоді ж є томатний сік, який законсервували,

ага консервували , в селі 100 років тому  :)
підкажіть технологію , пліз
дякую

   
Re: Чи це колір твого борщу?
HSM

О !

https://agravery.com/uk/posts/author/show?slug=nedoukrainskij-bors-zvidki-privezli-te-so-ist-vsa-kraina

Хоч всі овочі і виявилися завезеними з-за кордону, борщ робить українським любов і традиція, яку протягом століть вкладали в страву українці. А те, що картопля, буряк чи помідори вперше з’явилися не власне на території України, вже не має великого значення.



   
Re: Чи це колір твого борщу?

Пошуки "того самого справжнього" борщу можуть привести до зовсім несподіваних результатів.
Наприклад, зрозуміло, що у старовинному рецепті, не може бути картоплі та томатів.
І чи сподобається комусь "найсправжнісіньке" блюдо - велике питання  :)
   
Re: Чи це колір твого борщу?

Це - колір коцабського СВЄКОЛЬНІКА
   
Re: Чи це колір твого борщу?
PAL

ага консервували , в селі 100 років тому  :)
підкажіть технологію , пліз
дякую

пан гарадской?  :laugh:
цю "сікрєдну тєхнологію" знають усі сільські та навіть жителі міст віком старше за 60 років

технологія прімітивна, ажно на рівні бронзового віку!

1. давимо сік (сподіваюся, тут технологію не треба описувать?)
2. кип'ятимо той сік у великій ємності, за бажанням можна солити або не солити
3. беремо ємність, яку будемо користувать (скляні бутлі, пляшки, що завгодно, аби можна було герметично закрить)
4. стерилізуємо ємність. Система стерилізації проста, як двері: ставимо ємність до печі (духовка), витримуємо за температури вище 200С хвилин 10.
5. стерилізуємо кришку для ємності. Спосіб залежить від типу кришки. Зазвичай кришки варять, але можуть буть варіанти.
5. ВАЖЛИВО: опісля стерилізації ємність має охолонути деь до 70-90С, але точно не нижче 60С, бо лусне (якщо перегріта або недогріта)
6. Заливаємо киплячий сік до ємності, закриваємо кришкою.
7. перевертаємо ємність та установлюємо на підлогу чи стола. Таким чином досягається дві мети: перевіряється герметичність та достерилізовується "зсередини" те, що встигло попасти, поки наливали-закривали. Пляшки перевертать не завше зручно, можна просто покласти набік або, краще, під уклон пробкою донизу
8 Чекаємо, доки вистигне. ПРОФІТ! У вас є стерилізований томатний сік, що гарантовано вилежить протягом року, але бували прецеденти "вильожування" до п'яти років. Але сік з часом втрачає властивості, тож більше пару років зберігати не рекомендую

технологія доволі універсальна, можно консервувать, наприклад, компоти з фруктів, маринувать невеликі овочі (там, звичайно, є особливості в рецептах, але принцип стерилізації той же самий), тощо

   
Re: Чи це колір твого борщу?

это цвет варенья из малины, томат такой цвет не дает
   
Re: Чи це колір твого борщу?

ага консервували , в селі 100 років тому  :)
підкажіть технологію , пліз
дякую
консервировали конечно - солили в бочке
   
Re: Чи це колір твого борщу?
HSM

5. стерилізуємо кришку для ємності. Спосіб залежить від типу кришки. Зазвичай кришки варять, але можуть буть варіанти.

1 якою має бути кришка  у сільських ?
2 якщо все так просто то навіщо вигадали консервацію в жерстяних банках ?
чи закрутку жерстяними кришками  з гумою ?

в селі  консервація з давен була  -соління в діжці і погріб
ну , ковбаси в смальці ..












   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія