Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 09:27:51 IP/Host: ---.21.57.37.triolan.net
|
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 09:31:45 IP/Host: ---.point.lviv.ua
|
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 09:38:08 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
Імхо цілу свиняча нога просто засмердицця
я особисто не уявляю як домашніх умовах просолити так щоб шпік в кістці не засмердівся
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 09:38:55 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
Розгорнути попередні цитати...якщо не хочеш щоб пішла пліснява ( для мене вона досить бажана) то перед сушкою замочи на хвилин 20 в винному оцті і аж тоді в приправиКогда с Италии привозят салями кампагнола, то она вся в какой то белой муке...
Мож так от плесени защищают..
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 09:40:53 IP/Host: 193.161.14.---
|
Ми тут обговорюємо технології і як правильно зробити певну річ , а не набити пузо мнясом .
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 09:53:38 IP/Host: ---.pool85-52-73.dynamic.orange.es
|
Розгорнути попередні цитати...Ми тут обговорюємо технології і як правильно зробити певну річ , а не набити пузо мнясом .ну й до чого дообговорювалися -- це можливо чи не варто й пробувати?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 10:00:02 IP/Host: 193.161.14.---
|
Розгорнути попередні цитати...Ми тут обговорюємо технології і як правильно зробити певну річ , а не набити пузо мнясом .ну й до чого дообговорювалися -- це можливо чи не варто й пробувати?Я б не пробував . Хіба що малими порціями , ане цілу ногу . І хоч я живу в Іспанії , але як виявилось Іспанія Іспанії не " товаріщ " -клімат трохи інший , вологість , вітри ітд . Все -пиши пропало .
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 10:14:27 IP/Host: 192.241.181.---
|
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 10:40:03 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Подвал у меня стерильный, на полу плитка, подвесной потолок, вентиляция приточно-вытяжная. Двери стеклянные. Кирпич керамический, покрыт пропиткой. Единственное, что не сделала релинг с крючками для мяса))). Подойдут такие условия?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 10:45:27 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
Розгорнути попередні цитати...Подвал у меня стерильный, на полу плитка, подвесной потолок, вентиляция приточно-вытяжная. Двери стеклянные. Кирпич керамический, покрыт пропиткой. Единственное, что не сделала релинг с крючками для мяса))). Подойдут такие условия?Мой совет - начать с малого. Например, колбас. Получится - проводить эксперименты, получая разные вариации. Постепенно переходить на цельные куски мяса. Набраться опыта, через год попробовать прошюто/хамон
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 10:58:39 IP/Host: 192.241.181.---
|
Розгорнути попередні цитати...Подвал у меня стерильный, на полу плитка, подвесной потолок, вентиляция приточно-вытяжная. Двери стеклянные. Кирпич керамический, покрыт пропиткой. Единственное, что не сделала релинг с крючками для мяса))). Подойдут такие условия?Мой совет - начать с малого. Например, колбас. Получится - проводить эксперименты, получая разные вариации. Постепенно переходить на цельные куски мяса. Набраться опыта, через год попробовать прошюто/хамон
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 10:59:40 IP/Host: 192.241.181.---
|
Розгорнути попередні цитати...Подвал у меня стерильный, на полу плитка, подвесной потолок, вентиляция приточно-вытяжная. Двери стеклянные. Кирпич керамический, покрыт пропиткой. Единственное, что не сделала релинг с крючками для мяса))). Подойдут такие условия?Мой совет - начать с малого. Например, колбас. Получится - проводить эксперименты, получая разные вариации. Постепенно переходить на цельные куски мяса. Набраться опыта, через год попробовать прошюто/хамонТа воно то так, але , наприклад, у нас з бусів можна взяти оригінальне прошуто десь по 300 грн кіло. Грубо кажучи 10 євро.
Усушка сирого м*яса як мінімум вдвічі. Свинина зараз та що могла б підійти 140-150 за кіло. Береш за 300 два кіло , трахаєшся
місяцями з невідомим результатом і врешті-решт отримуєш ( або ні) самопальне прошуто за 300 грн. кіло..Ну і в чому сенс ?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:06:16 IP/Host: 91.219.168.---
|
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:07:28 IP/Host: 91.219.168.---
|
Розгорнути попередні цитати...Подвал у меня стерильный, на полу плитка, подвесной потолок, вентиляция приточно-вытяжная. Двери стеклянные. Кирпич керамический, покрыт пропиткой. Единственное, что не сделала релинг с крючками для мяса))). Подойдут такие условия?Мой совет - начать с малого. Например, колбас. Получится - проводить эксперименты, получая разные вариации. Постепенно переходить на цельные куски мяса. Набраться опыта, через год попробовать прошюто/хамонТа воно то так, але , наприклад, у нас з бусів можна взяти оригінальне прошуто десь по 300 грн кіло. Грубо кажучи 10 євро.
Усушка сирого м*яса як мінімум вдвічі. Свинина зараз та що могла б підійти 140-150 за кіло. Береш за 300 два кіло , трахаєшся
місяцями з невідомим результатом і врешті-решт отримуєш ( або ні) самопальне прошуто за 300 грн. кіло..Ну і в чому сенс ?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:08:24 IP/Host: 192.241.181.---
|
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:10:14 IP/Host: 91.219.168.---
|
Розгорнути попередні цитати...Ням-нямНадо пробовать.
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:11:55 IP/Host: 192.241.181.---
|
Розгорнути попередні цитати...Ням-нямНадо пробовать.гарантирую не пожалеете.
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:13:19 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Подвал у меня стерильный, на полу плитка, подвесной потолок, вентиляция приточно-вытяжная. Двери стеклянные. Кирпич керамический, покрыт пропиткой. Единственное, что не сделала релинг с крючками для мяса))). Подойдут такие условия?Мой совет - начать с малого. Например, колбас. Получится - проводить эксперименты, получая разные вариации. Постепенно переходить на цельные куски мяса. Набраться опыта, через год попробовать прошюто/хамонТа воно то так, але , наприклад, у нас з бусів можна взяти оригінальне прошуто десь по 300 грн кіло. Грубо кажучи 10 євро.
Усушка сирого м*яса як мінімум вдвічі. Свинина зараз та що могла б підійти 140-150 за кіло. Береш за 300 два кіло , трахаєшся
місяцями з невідомим результатом і врешті-решт отримуєш ( або ні) самопальне прошуто за 300 грн. кіло..Ну і в чому сенс ?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:14:41 IP/Host: ---.239.13.237.nash.net.ua
|
Розгорнути попередні цитати...Подвал у меня стерильный, на полу плитка, подвесной потолок, вентиляция приточно-вытяжная. Двери стеклянные. Кирпич керамический, покрыт пропиткой. Единственное, что не сделала релинг с крючками для мяса))). Подойдут такие условия?Мой совет - начать с малого. Например, колбас. Получится - проводить эксперименты, получая разные вариации. Постепенно переходить на цельные куски мяса. Набраться опыта, через год попробовать прошюто/хамонКолбаса сложнее ветчины.
Опять же кишки, набивка...
Начинать надо с ветчины.
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:18:41 IP/Host: 192.241.181.---
|
Розгорнути попередні цитати...Мой совет - начать с малого. Например, колбас. Получится - проводить эксперименты, получая разные вариации. Постепенно переходить на цельные куски мяса. Набраться опыта, через год попробовать прошюто/хамонКолбаса сложнее ветчины.
Опять же кишки, набивка...
Начинать надо с ветчины.Есть офигенный ( на мой взгляд конечно) видеоблог. Там есть рецепты изготовления колбасы без оболочки. При этом форма сохраняется
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:23:10 IP/Host: ---.point.lviv.ua
|
Года полтора, как забросил свинину и говядину вялить.
Грудинка индейки рулит.
Простой рецепт
Беру половину грудинки индейки, чем толще тем лучше, одним куском. Гдето выходит 1,5-1,8 кг
На дно эмалированой посуды сыплю 4-5 см слой соли, кладу на него грудинку так, чтобы она была по центру, и до краёв посуды было не менее 2-3 см. Засыпаю сверху солью, чтобы над верхним краем грудинки было 3 см соли.
На 1,5 кг грудины уходит примерно 2,5 кг соли.
И на 3 дня ставлю в холодильник.
Потом достаю, обтрушиваю от соли грудинку начисто и обваливаю в специях (разные перцы и травы) по вкусу. Специи рекомендую крупного помола, в мелкую пыль молоть не рекомендую
Потом заворачиваю грудинку в несколько слоёв хб ткани и ставлю вниз холодильника на 3 недели (хотя и после 2 недель уже готово)
Ням-ням
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:32:54 IP/Host: ---.speedy.com.ar
|
Розгорнути попередні цитати...Подвал у меня стерильный, на полу плитка, подвесной потолок, вентиляция приточно-вытяжная. Двери стеклянные. Кирпич керамический, покрыт пропиткой. Единственное, что не сделала релинг с крючками для мяса))). Подойдут такие условия?Мой совет - начать с малого. Например, колбас. Получится - проводить эксперименты, получая разные вариации. Постепенно переходить на цельные куски мяса. Набраться опыта, через год попробовать прошюто/хамонТа воно то так, але , наприклад, у нас з бусів можна взяти оригінальне прошуто десь по 300 грн кіло. Грубо кажучи 10 євро.
Усушка сирого м*яса як мінімум вдвічі. Свинина зараз та що могла б підійти 140-150 за кіло. Береш за 300 два кіло , трахаєшся
місяцями з невідомим результатом і врешті-решт отримуєш ( або ні) самопальне прошуто за 300 грн. кіло..Ну і в чому сенс ?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:33:23 IP/Host: 192.241.181.---
|
Розгорнути попередні цитати...Года полтора, как забросил свинину и говядину вялить.
Грудинка индейки рулит.
Простой рецепт
Беру половину грудинки индейки, чем толще тем лучше, одним куском. Гдето выходит 1,5-1,8 кг
На дно эмалированой посуды сыплю 4-5 см слой соли, кладу на него грудинку так, чтобы она была по центру, и до краёв посуды было не менее 2-3 см. Засыпаю сверху солью, чтобы над верхним краем грудинки было 3 см соли.
На 1,5 кг грудины уходит примерно 2,5 кг соли.
И на 3 дня ставлю в холодильник.
Потом достаю, обтрушиваю от соли грудинку начисто и обваливаю в специях (разные перцы и травы) по вкусу. Специи рекомендую крупного помола, в мелкую пыль молоть не рекомендую
Потом заворачиваю грудинку в несколько слоёв хб ткани и ставлю вниз холодильника на 3 недели (хотя и после 2 недель уже готово)
Ням-нямПару раз робив-народу не подобається,порівняно з іншими моїми м"ясними смаколиками.Грудинк а індички суха по своїй структурі.
Робив з неї джерки-тільки одному другові подобаються і то по причині,що нахлєбніки домашні не можуть гризти по лричині твердості...
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:44:45 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
А що таке "оригінальне прошутто" за 300 грн? Якщо свинина 150?
Це з Бобіка, чи що?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:48:18 IP/Host: 192.241.181.---
|
В Италии кило прошутто, вырезанного куска мякоти и расфасованого в вакуумную упаковку, стоит 8-9 евро кило..
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 11:57:16 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
А если у фермера покупать?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 12:06:24 IP/Host: ---.speedy.com.ar
|
Розгорнути попередні цитати...А що таке "оригінальне прошутто" за 300 грн? Якщо свинина 150?
Це з Бобіка, чи що?В Италии кило прошутто, вырезанного куска мякоти и расфасованого в вакуумную упаковку, стоит 8-9 евро кило...
Прикинь...
Это про обычное...
На пармскую, другой порядок цен...
Кстати, про наших барыг...
В Ле Сильпо, кило прошутто крудо, от 1100...
Хамон, в Испании, обычный, то же не дорогой...
От 30 евро... за ногу, не за кило...
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 12:08:03 IP/Host: 192.241.181.---
|
Ну так. Це податки та витрати на імпорт/експорт, витрати на комерціалізацію і таким чином доходить до 1100 грн
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 12:17:10 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
Людас за контрабандний, з рук розповідав, чи що?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 12:32:05 IP/Host: 91.219.168.---
|
Розгорнути попередні цитати...Года полтора, как забросил свинину и говядину вялить.
Грудинка индейки рулит.
Простой рецепт
Беру половину грудинки индейки, чем толще тем лучше, одним куском. Гдето выходит 1,5-1,8 кг
На дно эмалированой посуды сыплю 4-5 см слой соли, кладу на него грудинку так, чтобы она была по центру, и до краёв посуды было не менее 2-3 см. Засыпаю сверху солью, чтобы над верхним краем грудинки было 3 см соли.
На 1,5 кг грудины уходит примерно 2,5 кг соли.
И на 3 дня ставлю в холодильник.
Потом достаю, обтрушиваю от соли грудинку начисто и обваливаю в специях (разные перцы и травы) по вкусу. Специи рекомендую крупного помола, в мелкую пыль молоть не рекомендую
Потом заворачиваю грудинку в несколько слоёв хб ткани и ставлю вниз холодильника на 3 недели (хотя и после 2 недель уже готово)
Ням-нямПару раз робив-народу не подобається,порівняно з іншими моїми м"ясними смаколиками.Грудинка індички суха по своїй структурі.
Робив з неї джерки-тільки одному другові подобаються і то по причині,що нахлєбніки домашні не можуть гризти по лричині твердості...
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 12:45:11 IP/Host: 46.101.11.---
|
Розгорнути попередні цитати...Года полтора, как забросил свинину и говядину вялить.
Грудинка индейки рулит.
Простой рецепт
Беру половину грудинки индейки, чем толще тем лучше, одним куском. Гдето выходит 1,5-1,8 кг
На дно эмалированой посуды сыплю 4-5 см слой соли, кладу на него грудинку так, чтобы она была по центру, и до краёв посуды было не менее 2-3 см. Засыпаю сверху солью, чтобы над верхним краем грудинки было 3 см соли.
На 1,5 кг грудины уходит примерно 2,5 кг соли.
И на 3 дня ставлю в холодильник.
Потом достаю, обтрушиваю от соли грудинку начисто и обваливаю в специях (разные перцы и травы) по вкусу. Специи рекомендую крупного помола, в мелкую пыль молоть не рекомендую
Потом заворачиваю грудинку в несколько слоёв хб ткани и ставлю вниз холодильника на 3 недели (хотя и после 2 недель уже готово)
Ням-нямПару раз робив-народу не подобається,порівняно з іншими моїми м"ясними смаколиками.Грудинка індички суха по своїй структурі.
Робив з неї джерки-тільки одному другові подобаються і то по причині,що нахлєбніки домашні не можуть гризти по лричині твердості...Вы чтото путаете.
Индюшиная грудка нежная и мягкая получается.
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 12:50:02 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
Розгорнути попередні цитати...Мой совет - начать с малого. Например, колбас. Получится - проводить эксперименты, получая разные вариации. Постепенно переходить на цельные куски мяса. Набраться опыта, через год попробовать прошюто/хамонТа воно то так, але , наприклад, у нас з бусів можна взяти оригінальне прошуто десь по 300 грн кіло. Грубо кажучи 10 євро.
Усушка сирого м*яса як мінімум вдвічі. Свинина зараз та що могла б підійти 140-150 за кіло. Береш за 300 два кіло , трахаєшся
місяцями з невідомим результатом і врешті-решт отримуєш ( або ні) самопальне прошуто за 300 грн. кіло..Ну і в чому сенс ?Ты знаешь, шо в том прошюто за 300грн?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 12:51:20 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
Розгорнути попередні цитати...Мой совет - начать с малого. Например, колбас. Получится - проводить эксперименты, получая разные вариации. Постепенно переходить на цельные куски мяса. Набраться опыта, через год попробовать прошюто/хамонТа воно то так, але , наприклад, у нас з бусів можна взяти оригінальне прошуто десь по 300 грн кіло. Грубо кажучи 10 євро.
Усушка сирого м*яса як мінімум вдвічі. Свинина зараз та що могла б підійти 140-150 за кіло. Береш за 300 два кіло , трахаєшся
місяцями з невідомим результатом і врешті-решт отримуєш ( або ні) самопальне прошуто за 300 грн. кіло..Ну і в чому сенс ?Сенс в процессі. Для багатьох кулінарія це як мистецтво, хоббі
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 12:58:22 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
Розгорнути попередні цитати...А що таке "оригінальне прошутто" за 300 грн? Якщо свинина 150?
Це з Бобіка, чи що?В Италии кило прошутто, вырезанного куска мякоти и расфасованого в вакуумную упаковку, стоит 8-9 евро кило...
Прикинь...
Это про обычное...
На пармскую, другой порядок цен...
Кстати, про наших барыг...
В Ле Сильпо, кило прошутто крудо, от 1100...
Хамон, в Испании, обычный, то же не дорогой...
От 30 евро... за ногу, не за кило...
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 12:58:53 IP/Host: ---.pool.ukrtel.net
|
Розгорнути попередні цитати...Ну так. Це податки та витрати на імпорт/експорт, витрати на комерціалізацію і таким чином доходить до 1100 грнТа то просто ритейлеры борзеют.
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 13:06:14 IP/Host: 31.13.190.---
|
Розгорнути попередні цитати...якщо не хочеш щоб пішла пліснява ( для мене вона досить бажана) то перед сушкою замочи на хвилин 20 в винному оцті і аж тоді в приправиКогда с Италии привозят салями кампагнола, то она вся в какой то белой муке...
Мож так от плесени защищают..А може то і є пліснява ?
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 13:13:42 IP/Host: 193.161.14.---
|
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 13:15:47 IP/Host: 31.13.190.---
|
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 13:17:11 IP/Host: 31.13.190.---
|
Re: хамон хочу дома забацать |
15 лютого 2019 13:24:36 IP/Host: 192.241.181.---
|
Розгорнути попередні цитати...Та воно то так, але , наприклад, у нас з бусів можна взяти оригінальне прошуто десь по 300 грн кіло. Грубо кажучи 10 євро.
Усушка сирого м*яса як мінімум вдвічі. Свинина зараз та що могла б підійти 140-150 за кіло. Береш за 300 два кіло , трахаєшся
місяцями з невідомим результатом і врешті-решт отримуєш ( або ні) самопальне прошуто за 300 грн. кіло..Ну і в чому сенс ?Ты знаешь, шо в том прошюто за 300грн?Знаю. Прошутто.