Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

Про оцет

Про оцет

Натуральний оцет корисний для здоров'я.
Цитувати
Оцет раніше застосовували для боротьби з гіпертонією, нападами мігрені, бронхіальної астми, алкоголізмом, артритом тощо. І не дивно, адже натуральний оцет включає великий набір мінеральних речовин, таких як залізо, магній, кальцій, фосфор, до його складу входять вітаміни В, С, Е. В Україні натуральний оцет виготовляють відповідно до ДСТУ, нормативи якого поширюються на оцти, які одержують з харчової сировини, спирту, що міститься у виноградних та плодових виноматеріалах, із подальшою пастеризацією, освітленням, фільтрацією, фасуванням і призначені для використовування в харчових цілях.

У торговельних закладах натуральний оцет зазвичай представлений трьома видами: яблучний, винний та спиртовий (звичайний або ароматизований). Його виготовляють із харчового етилового спирту ректифікованого, або спиртовмісної сировини, в якій під дією спеціальних бактерій утворюється етиловий спирт, що перетворюється на оцтову кислоту. Масова частка кислоти у різних видах оцту може коливатися від 3% до 12%. Крім того, у продажу можна побачити бальзамічний оцет, до складу якого входять пряності, трави, натуральні барвники та ін.

Однак фахівці стверджують: переважна більшість оцту на вітчизняному ринку — досягнення хімічної промисловості. Безбарвна рідина в прозорих пляшках, яку ми найчастіше купуємо для консервування та салатів, як правило, до натурального оцту жодного відношення не має. У наш час стрімкого розвитку хімічних технологій виникли економічно ефективні способи виготовлення оцтової кислоти (CH3COOH) з нехарчової сировини. Отримують її при нагріванні і сухій перегонці стружки (лісохімічний оцет) та при переробці мінеральної вуглеводневої сировини (нафти й природного газу). Така оцтова кислота містить шкідливі альдегіди та солі важких металів. Тому у Франції та Болгарії використання "синтетичної" оцтової кислоти для харчових потреб взагалі заборонено, а у США існує довгострокова національна програма, згідно з якою допускається використання оцтової кислоти лише як дезінфікуючої або чистильної рідини.

В Україні ж чинний стандарт Мінагрополітики України, який дозволяє виробникам виготовляти замінники оцту шляхом розведення водою оцтової кислоти із застосуванням запашних речовин чи без них. Такий оцет, як правило, продається під назвою "Столовий". Загалом виявляється, що продукти, які мають зовсім різні технології виробництва та склад, можуть мати в Україні одну загальну назву "оцет". І виробник не зобов'язаний зазначати, який саме оцет він використав при виробництві тієї чи іншої продукції. Разом з тим, цей інгредієнт входить до складу багатьох харчових продуктів, тож якщо він неякісний, кількість токсичних речовин в нашому організмі постійно накопичується. Величезну небезпеку становить і те, що оцет нерідко розливають в нехарчову поліетиленову тару. З неї шкідливі речовини потрапляють в їдку рідину, яка згодом надходить у наші шлунки.
https://rivnepost.rv.ua/news/z-choho-roblyat-otset
https://www.youtube.com/watch?v=hkLU_V0rZp0


Останнє редагування: 4 червня 2022 20:28:27 від com1
   
Re: Про оцет

Цитувати
Якщо ви бажаєте придбати саме натуральний оцет, отриманий класичним способом з харчової сировини, дотримуйтеся таких порад:

    уважно читайте інформацію на споживчому маркуванні, зокрема, про склад продукту, який має бути наведений в порядку переваги складників;
    не орієнтуйтесь лише на назву "Яблучний оцет", можливо, виробник має на увазі "розчин синтетичної оцтової кислоти з додаванням яблучного ароматизатора, та відповідного барвника, а не натуральний яблучний сік;
    оцтова есенція (концентрація 70–80%) не виготовляється з харчової сировини;
    як правило, оцет із харчової сировини не може коштувати дешево, адже його собівартість у 8-10 разів вища за синтетичний аналог. А ось синтетичний оцет може коштувати дорого через бажання виробника отримати більший прибуток чи заради створення іміджу високоякісного продукту;
    натуральний фруктовий оцет може містити природний осад на дні пляшки, зазвичай це коричневі пластівці;
    якщо в складі вказано просто "оцтова кислота" без зазначення способу її виробництва, то вона, скоріше за все, синтетична або лісохімічна;
    в готових продуктах оцтова кислота позначається кодом E260.
   
Re: Про оцет

 Найзапекліші політичні баталії.
:facepalm1: 
   
Re: Про оцет

Це впливає на здоров'я нації. Хто не згоден - той дятел.
   
Re: Про оцет

До речі бачив на ринку яблучний оцет. Дрібним шрифтом написано - спиртовий. Спиртовий теж непоганий. Але яблучний - краще.
   
Re: Про оцет

Це впливає на здоров'я нації. Хто не згоден - той дятел.
Дятел. Є розділ "вільне спілкування".
   
Re: Про оцет


У наш час стрімкого розвитку хімічних технологій виникли економічно ефективні способи виготовлення оцтової кислоти (CH3COOH) з нехарчової сировини. Отримують її при нагріванні і сухій перегонці стружки (лісохімічний оцет) та при переробці мінеральної вуглеводневої сировини (нафти й природного газу). Така оцтова кислота містить шкідливі альдегіди та солі важких металів. Тому у Франції та Болгарії використання "синтетичної" оцтової кислоти для харчових потреб взагалі заборонено
У Франції та Болгарії величезний запас скислого виноматеріалу який йде на виготовлення оцту, і дешевий оцет із оцтової кислоти просто загрожує виноробам, тому і заборонений, а про важкі метали і альдегіди то повний треш і дурня. технологам за таке ноги повидирають бо обладнання загнеться.  :D
   
Re: Про оцет

Натуральний оцет корисний для здоров'я.
так, але лише для тих у кого воно є і в непоганому стані.
   
Re: Про оцет

Це впливає на здоров'я нації. Хто не згоден - той дятел.
яке здоров'я
якої нації
Вы всегда пишите, абсолютную, бессмысленную, безграмотную никому не нужную xуйню
   
Re: Про оцет

Мы потребляем столько химии, что уксус там на последнем месте.
   
Re: Про оцет

"Під дією диких дрожжів" . ага, з помитих яблук  :facepalm:
   
Re: Про оцет

яке здоров'я
якої нації
Вы всегда пишите, абсолютную, бессмысленную, безграмотную никому не нужную xуйню
Ви краще за своїми темами слідкуйте.
https://forum.pravda.com.ua/index.php?action=profile;area=showposts;sa=topics;u=5024829
   
Re: Про оцет

+==================================+
Поц! Ти хоч трошки хімію вивчав в школі?
Бо постиш суцільню хєрню. Постійно...
   
Re: Про оцет

+==================================+
Поц! Ти хоч трошки хімію вивчав в школі?
Бо постиш суцільню хєрню. Постійно...
Заздрю вашій витримці. Ви змогли ту херню прочитати.  :)
   
Re: Про оцет

Бо столовий оцет - це 9% водний розчин оцтової кислоти СН3СООН.
Ніяких інших оцтів в природі не існує. Є забруднені різними домішками СН3СООН.

Останнє редагування: 4 червня 2022 21:01:04 від vkhavr2
   
Re: Про оцет

Протипоказання для вживання оцту. Коротке відео російською. Ще є англійською.
https://www.youtube.com/watch?v=gGmwpc0ZrAA
   
Re: Про оцет

а з продажу зник...
   
Re: Про оцет

Про оцет

Буде теж мільйон тем, як про спирт?  :laugh:
   
Re: Про оцет

 :dopovid:
   
Re: Про оцет

Заздрю вашій витримці. Ви змогли ту херню прочитати.  :)
+===================================================================+
Ну, там такі шедевр дебілізма на кшалт:
"Отримують її при нагріванні і сухій перегонці стружки (лісохімічний оцет) та при
переробці мінеральної вуглеводневої сировини (нафти й природного газу).
Така оцтова кислота містить шкідливі альдегіди та солі важких металів."
Особливо з урахуванням що температура кипіння ацетальдегіду +20.
Солі важких металів треба додавати щоб вони там були...
   
Re: Про оцет

Який рецепт?
   
Re: Про оцет



Полтавский. Що, в магазах нема? Раніше повно було
   
Re: Про оцет

Зараз він пропав в магазинах
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія