Політичний ФОРУМ
Клуб ФУП => Тема розпочата: ФРАНКО від 24 липня 2021 00:10:52
-
Огірки з власного городина на дачі.
(http://[URL=http://piccy.info/view3/15029166/)
[URL=http://piccy.info/view3/15029166/
-
огірочки (http://i.piccy.info/i9/9841897a14e0f472aa1b87935c4b6d44/)
-
И где, не видно.
-
Не можу, попередній файлообмінних тютю.
-
опісля деяких роздумів над калькулятором прийшов до висновку, що воно того не варте
вкладений час та праця окупаються виключно для пенсів та прошарків населення з спідставним доходом
тому від консервацій відмовився, мій час значно дорожчий
-
А ВЫ как закрываете эти огурцы?
-
.
-
А ВЫ как закрываете эти огурцы?
розказуваю:
рецепт 1:
на дно банки 2 гвоздічини на літр. Закидаєш огірки цілі або різані. На літр води: 1 ст.л. солі, 2 ст.л. цукру, 100 мл. оцту.
2 рази париш, за третім то все вкидаєш закипає і закатуєш.
рецепт 2:
на дно банки петрушка та часник 2 крупні зубки дрібно порізані на літр. Огірки чистиш і нарізаєш тонкими скибочками довжиною 6-7 см. На літр води: 1 ст.л. солі, 1,5 ст. л. цукру, 80 мл оцту. 3 рази париш, за четвертим разом то все вкидаєш, закипає і закатуєш.
Чому аж три рази париш? Тому що почищені і так тонко нарізані огірки дуже плотно натрамбовуються і важко пропарюються.
На смак вони виходять як квашений кавун.
-
О, супер, записала, дякую, Karoffka!
-
тобто, якщо для першого рецепту треба брати зелененькі маленькі огірки, то для другого підуть і салатні, і репаники, якщо не встиг вчасно зірвати.
-
О, супер, записала, дякую, Karoffka!
я ці свої рецепти вже випробувала роками - якщо огірків молоденьких немає, то на чищені ідуть і товсті, і великі, і трішки пожовтілі. Головне, щоб насіння ще розкусювалося.
-
:friends:
-
(https://piccy.info/view3/15029196/8645de9c37ca7e2b0708ee87e2d94296/orig/)
-
https://piccy.info/view3/15029196/8645de9c37ca7e2b0708ee87e2d94296/orig/
-
Погано, новий файлообмінник.
Пардон
-
ваще ніфуя.
пшло воно все нафуй.
Тіки самогон жену і всьо.
Коньячний, ібіомать, спірт.
-
Диповідаб. Малина, полуниця, чорниця, по річка, чорна смородина. Все у морозильні ларь.
Зимою йде.
-
ваще ніфуя.
пшло воно все нафуй.
Тіки самогон жену і всьо.
Коньячний, ібіомать, спірт.
Самогон?
Пив у юності, у 90х.
Гадось.
-
От, курва, файлообмінник йому не такий :laugh:
Ви краще розкажіть як помідорки закриваєте, шось маю бажання вперше в житті зайнятися солінням/маринуванням. А шо як їх віскі залити - шо буде?))
-
опісля деяких роздумів над калькулятором прийшов до висновку, що воно того не варте
вкладений час та праця окупаються виключно для пенсів та прошарків населення з спідставним доходом
тому від консервацій відмовився, мій час значно дорожчий
Теж зробила такі висновки. Але через деякий час повернулася до кенцервації. Моє смачніше.
-
А ВЫ как закрываете эти огурцы?
розказуваю:
рецепт 1:
на дно банки 2 гвоздічини на літр. Закидаєш огірки цілі або різані. На літр води: 1 ст.л. солі, 2 ст.л. цукру, 100 мл. оцту.
2 рази париш, за третім то все вкидаєш закипає і закатуєш.
рецепт 2:
на дно банки петрушка та часник 2 крупні зубки дрібно порізані на літр. Огірки чистиш і нарізаєш тонкими скибочками довжиною 6-7 см. На літр води: 1 ст.л. солі, 1,5 ст. л. цукру, 80 мл оцту. 3 рази париш, за четвертим разом то все вкидаєш, закипає і закатуєш.
Чому аж три рази париш? Тому що почищені і так тонко нарізані огірки дуже плотно натрамбовуються і важко пропарюються.
На смак вони виходять як квашений кавун.
А оцту не забагато?
-
А ВЫ как закрываете эти огурцы?
розказуваю:
рецепт 1:
на дно банки 2 гвоздічини на літр. Закидаєш огірки цілі або різані. На літр води: 1 ст.л. солі, 2 ст.л. цукру, 100 мл. оцту.
2 рази париш, за третім то все вкидаєш закипає і закатуєш.
рецепт 2:
на дно банки петрушка та часник 2 крупні зубки дрібно порізані на літр. Огірки чистиш і нарізаєш тонкими скибочками довжиною 6-7 см. На літр води: 1 ст.л. солі, 1,5 ст. л. цукру, 80 мл оцту. 3 рази париш, за четвертим разом то все вкидаєш, закипає і закатуєш.
Чому аж три рази париш? Тому що почищені і так тонко нарізані огірки дуже плотно натрамбовуються і важко пропарюються.
На смак вони виходять як квашений кавун.
І хто це кисло-солодке месиво їстиме?
-
Я вже років з 10 огірки тільки заквашувала - на олів"є, розсольник і вінегрет потрібні саме такі,
зазвичай беру середнього розміру плоди, обов"язково додаю в банку листя хрону,
аби огірочки не перекисали і не розлазились, ну і подрібнений часник та шапочку кропу.
У мене банки-півторачки, то півтори ложки солі кладу і заливаю холодною водою,
стоять у теплі три-чотири доби, потім розсіл зливаю, кип"ячу і назад у банку,
закриваю поліетиленовими герметичними кришками. Вже заготували 10 півторачок.
А в цьому році назбирали ще і кілограмів три корнішончиків, то вирішили законсервувати -
вийшло 5 літрових банок, маринаду 2 літри заварила (150 гр цукру, 100 гр солі і 200 мл оцту)
в якості експерименту замість хрону в маринад додала насіння гірчиці, ну і перець горошком та лавровий лист.
Стерилізувала хвилин 10 і закатала металевими кришками.
-
опісля деяких роздумів над калькулятором прийшов до висновку, що воно того не варте
вкладений час та праця окупаються виключно для пенсів та прошарків населення з спідставним доходом
тому від консервацій відмовився, мій час значно дорожчий
Та і взагалі город - штука надзвичайно коштовна. Часу жере безодню.
А якщо зробити більш-менш аби там не вклякати - грошима треба так вкластися - на 10 років на базар за малиною зимою вистачить :D
Самим коштовним в обробці (на одиницю ваги) у мене виходить горошок.
-
О, Кадра- господиня, має хист.
Огірок делікатний продукт до нього потрібний особливий підхід, я вважаю.
-
Огірки мариновані. Банка 1,5 л.
На 3л води +7 ст.л. солі + 1/4 ч.л.лимонки.
В банку: спеції: часник, перці горошком чорний та духмяний (його вдвічі меньше за чорний), селеру, кріп, лист смородини та лаврушки.
Двічі паримо окропом, на третій в воду додаємо сіль та лимонку, а в банку по 2 ч.л.цукру та 2ст.л. оцту. Я ще мелений чорний перець додаю, десь з 1/3 ч.л., но це на любителя. Заливаємо розсолом, закриваємо та вкутуємо на сутки.
З 5 кг невеличких огірків виходе 5 півторачок
-
хто забув чи не бачив, була аналогічна тема. кому не буде рецептів вистачати, дивіться ще туд.
https://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=1084175.280
-
О, Кадра- господиня, має хист.
Огірок делікатний продукт до нього потрібний особливий підхід, я вважаю.
раніше коли була велика сім"я, в сезон консервації та заготовок
я дуже мало часу могла приділити форумам,
закривала багато варення, компотів та томатної продукції - паста і сок,
зараз живемо удвох з чоловіком, він із солодкого їсть тільки мед,
а мені діабет не дозволяє варення, ну а меду я не сприймаю,
тому для себе заготовляю по дві-три мініатюрних баночки
повидла яблука, абрикоси та сливи і клубнічне варення,
все на стевії і пектині, без цукру.
Хоча клубнічне варення на цукрі заготовили,
аби не пропала ягода - в морозилку тільки
смородину і малину десь по кілограму поклали.
Ще вишневе варення зробили - діти люблять
мій тертий пиріг, завжди печу коли вони прилітають у гості.
-
ваще ніфуя.
пшло воно все нафуй.
Тіки самогон жену і всьо.
Коньячний, ібіомать, спірт.
100%.Столько гемора,потом это где-то еще хранить нужно.Ну нах.Мне кажется закрутки это признак того что ты состарился :laugh:
-
ваще ніфуя.
пшло воно все нафуй.
Тіки самогон жену і всьо.
Коньячний, ібіомать, спірт.
100%.Столько гемора,потом это где-то еще хранить нужно.Ну нах.Мне кажется закрутки это признак того что ты состарился :laugh:
ознака того, що будеш бомбезні речі їсти, зроблені за власним смаком.
-
ваще ніфуя.
пшло воно все нафуй.
Тіки самогон жену і всьо.
Коньячний, ібіомать, спірт.
100%.Столько гемора,потом это где-то еще хранить нужно.Ну нах.Мне кажется закрутки это признак того что ты состарился :laugh:
ознака того, що будеш бомбезні речі їсти, зроблені за власним смаком.
(tu) тим більше якщо родина має приватний будинок із садом і городом.
-
ваще ніфуя.
пшло воно все нафуй.
Тіки самогон жену і всьо.
Коньячний, ібіомать, спірт.
100%.Столько гемора,потом это где-то еще хранить нужно.Ну нах.Мне кажется закрутки это признак того что ты состарился :laugh:
ознака того, що будеш бомбезні речі їсти, зроблені за власним смаком.
Ну так я и так их буду есть.Просто взять те же огурцы.Ну сколько ты их съешь?Помню мама раньше откроет 3л банку и половину постоянно в мусор выбрасывали,потому что пропадали.Потом уже поумнели и стали закручивать литровые.Но все равно,это вечно балкон был этим добром заставлен.Или у тещи сейчас в погребе тоже стоят банки,которые в прошлом и позапрошлом делали,а она сейчас новое будет закручивать.Конено вкусно домашние соки,салаты итд ,но это не на мою лень.Надо огурцы на салат - зашел купил 5 штук и забыл.Захотелось чего то определенного тоже купил и забыл.А когда наконсервировал полный погреб,тогда уже хочешь не хочешь,а надо есть,потому что будет обидно за зря потраченный труд.
-
Я не можу куплену консервацію їсти. Мені воно не таке. Купую лише квасолю у томаті у борщ, горошок у салат та томатну пасту.
Все решта своє та з городу.
Клубніку, черешню, агрус свіжимо їмо. Смородину чорну морозимо. Червону свекрусі віддаю. Вишню трохи в компот закриваю, трохи у варення, а решту у морозилку. Сливу може ще закрию. Цілою. Бо на варення багато цукру тре. А мо посушимо, якщо буде що.
Абрикоси на варення закривала. У цьому році нема, так є торішне. Я його з морозивом люблю.
-
Купую лише квасолю у томаті у борщ, горошок у салат
Я вже кілька років горошок заморожую в пластиковому контейнері. Взимку потрібну кількість відварюю хвилин 5 з лаврушкою та духмяним у підсоленій воді- (tu) отака вешч.
-
Купую лише квасолю у томаті у борщ, горошок у салат
Я вже кілька років горошок заморожую в пластиковому контейнері. Взимку потрібну кількість відварюю хвилин 5 з лаврушкою та духмяним у підсоленій воді- (tu) отака вешч.
В нас горошок заморожений в суп іде. Разом з броколли мороженою. Чоловік полюбляє. Хоча мені борщ миліший.
В цьому році сіяла, зійшло дві насинини. Пішла на базар- 8 грн стакан. Я на насіння більше потратила, щоб той горошок посіяти.
-
Майже вся консервація за той рік не з'їдена - тому консервувати буду дуже мало. Тільки солоні огірки роблю без закатки і все : їх дитина любить.
В основному морожу і сушу.
-
Купую лише квасолю у томаті у борщ, горошок у салат
Я вже кілька років горошок заморожую в пластиковому контейнері. Взимку потрібну кількість відварюю хвилин 5 з лаврушкою та духмяним у підсоленій воді- (tu) отака вешч.
В нас горошок заморожений в суп іде. Разом з броколли мороженою. Чоловік полюбляє.
що за суп такий? що туди ще кладете?
В цьому році сіяла, зійшло дві насинини. Пішла на базар- 8 грн стакан. Я на насіння більше потратила, щоб той горошок посіяти.
(tu) у мене горошок іде лише декілька разів на рік в олів"є, і то не завжди бо діти його відгортають.
тому нема сенсу його вирощувати і ним займатись, теж купую в магазині - однієї баночки вистачає на 2 рази,
половинку залишаю, і без рідини зберігаю в морозилці до наступного разу.
-
Купую лише квасолю у томаті у борщ, горошок у салат
Я вже кілька років горошок заморожую в пластиковому контейнері. Взимку потрібну кількість відварюю хвилин 5 з лаврушкою та духмяним у підсоленій воді- (tu) отака вешч.
В нас горошок заморожений в суп іде. Разом з броколли мороженою. Чоловік полюбляє. Хоча мені борщ миліший.
В цьому році сіяла, зійшло дві насинини. Пішла на базар- 8 грн стакан. Я на насіння більше потратила, щоб той горошок посіяти.
В мене так в минулому році було ) 8 гра. пакунок Бандюююееелі.
В цьому дякуючи дощам відро зібрала та ще стільки залишила сохнути на городі.
-
Я вже кілька років горошок заморожую в пластиковому контейнері. Взимку потрібну кількість відварюю хвилин 5 з лаврушкою та духмяним у підсоленій воді- (tu) отака вешч.
В нас горошок заморожений в суп іде. Разом з броколли мороженою. Чоловік полюбляє.
що за суп такий? що туди ще кладете?
В цьому році сіяла, зійшло дві насинини. Пішла на базар- 8 грн стакан. Я на насіння більше потратила, щоб той горошок посіяти.
(tu) у мене горошок іде лише декілька разів на рік в олів"є, і то не завжди бо діти його відгортають.
тому нема сенсу його вирощувати і ним займатись, теж купую в магазині - однієї баночки вистачає на 2 рази,
половинку залишаю, і без рідини зберігаю в морозилці до наступного разу.
Яскраво зелений горошок ''для краси'' можу кинути в рисовий суп. іноді у вінегрет йде замість фасолі ну і святе діло в олів'є рази три-чотири взимку. Величенького контейнеру саме вистачає.
-
Консервую помідори і огірочки з кетчупом Чілі(Торчин). Але найбільш сподобались кабачки по цьому рецепту. Кому цікаво - пошук на Ютубі.
Салати не консервую, роблю зі свіжих овочів. Зараз не совок, славабогу, овочі можна купити круглий рік.
А ще заморозив нАзиму броколі, цвітну капусту, горошок, спаржеву квасолю, кріп, трохи кабачків. На підході болгарський перець. Все з власної дачі.
-
Я вже кілька років горошок заморожую в пластиковому контейнері. Взимку потрібну кількість відварюю хвилин 5 з лаврушкою та духмяним у підсоленій воді- (tu) отака вешч.
В нас горошок заморожений в суп іде. Разом з броколли мороженою. Чоловік полюбляє.
що за суп такий? що туди ще кладете?
В цьому році сіяла, зійшло дві насинини. Пішла на базар- 8 грн стакан. Я на насіння більше потратила, щоб той горошок посіяти.
(tu) у мене горошок іде лише декілька разів на рік в олів"є, і то не завжди бо діти його відгортають.
тому нема сенсу його вирощувати і ним займатись, теж купую в магазині - однієї баночки вистачає на 2 рази,
половинку залишаю, і без рідини зберігаю в морозилці до наступного разу.
Про суп. Самий звичайний. Картопля, зажарка морква-цибуля. А далі що в закромах є: трохи крупи рисової або гречаної, горошок ( разом з картоплею), зелені пучок і наприкінці броколлі морожена. Їй варитися хвилин 15 в супі на вогні або хвилин 7 у пароварці. Ще перець додаю морожений в зажарку. И подрібнений часник геть наприкінці. Можно на бульйоні, а можна й на воді. В чоловіка діабет, то він ту броколлі дуже полюбляє. А мені якщо борщу нема, то й їсти нема що в хаті.
-
Колись літо було, помідори до приморозків стояли зелені, як дуб. Закривала зелені, напхані петрушкою. Взимку улетіли перші. А рецепта не записала, робила на-глаз: щось з помідорних рецептів, щось з огірочних.
В цьому році прийдеться знову експериментувати. Розсада була фігова, пересіювала помідори. Тепер вже липень закінчується, а вони лише вязатися почали.
-
Консервую помідори і огірочки з кетчупом Чілі(Торчин). Але найбільш сподобались кабачки по цьому рецепту. Кому цікаво - пошук на Ютубі.
Салати не консервую, роблю зі свіжих овочів. Зараз не совок, славабогу, овочі можна купити круглий рік.
А ще заморозив нАзиму броколі, цвітну капусту, горошок, спаржеву квасолю, кріп, трохи кабачків. На підході болгарський перець. Все з власної дачі.
щодо салатів так, а кабачки лише на ікру ідуть.
В минулому році частину ікри перебила блендером,
а іншу закрила натуральною, то в цьому році
вже і не гралася з блендером - неперемелена більше сподобалась.
Закрили одну порцію, а в морозилку не клала свіжі кабачки,
бо минулорічні не сподобались - вода і шкірка.
-
А ВЫ как закрываете эти огурцы?
розказуваю:
рецепт 1:
на дно банки 2 гвоздічини на літр. Закидаєш огірки цілі або різані. На літр води: 1 ст.л. солі, 2 ст.л. цукру, 100 мл. оцту.
2 рази париш, за третім то все вкидаєш закипає і закатуєш.
рецепт 2:
на дно банки петрушка та часник 2 крупні зубки дрібно порізані на літр. Огірки чистиш і нарізаєш тонкими скибочками довжиною 6-7 см. На літр води: 1 ст.л. солі, 1,5 ст. л. цукру, 80 мл оцту. 3 рази париш, за четвертим разом то все вкидаєш, закипає і закатуєш.
Чому аж три рази париш? Тому що почищені і так тонко нарізані огірки дуже плотно натрамбовуються і важко пропарюються.
На смак вони виходять як квашений кавун.
А оцту не забагато?
та наче ні. Розсольчик дуже смачний - можна пити і замість водички у спеку, якщо з холодильничка, але не нап*єшся. :gigi: У мене свекруха кладе оцту із розрахунку 70 мл на літр води. Але менше закладати я б не рекомендувала, бо може позривати.
-
В нас горошок заморожений в суп іде. Разом з броколли мороженою. Чоловік полюбляє.
що за суп такий? що туди ще кладете?
В цьому році сіяла, зійшло дві насинини. Пішла на базар- 8 грн стакан. Я на насіння більше потратила, щоб той горошок посіяти.
(tu) у мене горошок іде лише декілька разів на рік в олів"є, і то не завжди бо діти його відгортають.
тому нема сенсу його вирощувати і ним займатись, теж купую в магазині - однієї баночки вистачає на 2 рази,
половинку залишаю, і без рідини зберігаю в морозилці до наступного разу.
Про суп. Самий звичайний. Картопля, зажарка морква-цибуля. А далі що в закромах є: трохи крупи рисової або гречаної, горошок ( разом з картоплею), зелені пучок і наприкінці броколлі морожена. Їй варитися хвилин 15 в супі на вогні або хвилин 7 у пароварці. Ще перець додаю морожений в зажарку. И подрібнений часник геть наприкінці. Можно на бульйоні, а можна й на воді. В чоловіка діабет, то він ту броколлі дуже полюбляє. А мені якщо борщу нема, то й їсти нема що в хаті.
по опису суп сподобався, треба спробувати приготувати,
якщо чоловік їстиме то будемо практикувати.
Теж любимо борщ, але я собі надбираю в каструльку без зажарки, томату і сметани,
бо майже постійно на дієті - болячки не дозволяють жерти що хочеться.
І на бульйонах нічого не готую, тільки на воді, а якщо відварюю курочку
то бульйон виливаю, а м"ясо на тарілочку, в суп кладу лише філе червоної риби.
-
Консервую помідори і огірочки з кетчупом Чілі(Торчин). Але найбільш сподобались кабачки по цьому рецепту. Кому цікаво - пошук на Ютубі.
Салати не консервую, роблю зі свіжих овочів. Зараз не совок, славабогу, овочі можна купити круглий рік.
А ще заморозив нАзиму броколі, цвітну капусту, горошок, спаржеву квасолю, кріп, трохи кабачків. На підході болгарський перець. Все з власної дачі.
Я теж вже третій рік закриваю огірки з кетчупом Чілі ))) Помідори і кабачки не пробувала, треба буде спробувати.
Салати взимку не йдуть зовсім, донька, коли з нами жила, то навіть покуштувати відмовлялася, а чоловік їсть, але якось неохотно.
То я й припинила їх консервувати взагалі. Тільки баклажани роблю заготовку і все.
Кароффка, а оце твоє "париш 2 рази" - це те ж саме, що заливаємо окропом, 10 хвилин стоїть, зливаєш, кип"ятиш, знову заливаєш ?
-
морозилку не клала свіжі кабачки,
бо минулорічні не сподобались - вода і шкірка
Для проби минулого літа завакуумував і заморозив пару пакетиків молоденьких цукіні - сподобалось. Тушу з м"ясом не розморожуючи попередньо.
-
Я на бутиль давала 80 г оцту на огірки та 50 на помідори. Нічого не зривало. Тільки оцет в банку перед останньою заливою.
-
Колись літо було, помідори до приморозків стояли зелені, як дуб. Закривала зелені, напхані петрушкою. Взимку улетіли перші. А рецепта не записала, робила на-глаз: щось з помідорних рецептів, щось з огірочних.
я таке колись робила, але фарширувала начинкою з моркви, петрушки і часнику.
Дуже смачне було, але гостреньке, тому відмовились від такого делікатесу, як і від кобри з баклажанів.
-
А ВЫ как закрываете эти огурцы?
розказуваю:
рецепт 1:
на дно банки 2 гвоздічини на літр. Закидаєш огірки цілі або різані. На літр води: 1 ст.л. солі, 2 ст.л. цукру, 100 мл. оцту.
2 рази париш, за третім то все вкидаєш закипає і закатуєш.
рецепт 2:
на дно банки петрушка та часник 2 крупні зубки дрібно порізані на літр. Огірки чистиш і нарізаєш тонкими скибочками довжиною 6-7 см. На літр води: 1 ст.л. солі, 1,5 ст. л. цукру, 80 мл оцту. 3 рази париш, за четвертим разом то все вкидаєш, закипає і закатуєш.
Чому аж три рази париш? Тому що почищені і так тонко нарізані огірки дуже плотно натрамбовуються і важко пропарюються.
На смак вони виходять як квашений кавун.
І хто це кисло-солодке месиво їстиме?
месіво у твоєму брудному роті.
Для особо одарьонних злих та недобрих абісняю:
хрін у закатки кладеться виключно з часником, бо часник дуже пом*якшує продукти. Саме тому дехто із хроном докладає ще й листя вишні та/або смородини - для хрумкотючості. А якщо у закатку не кладеться часник, то солі з розрахунку 1 ст. ложка на літр маринаду, достатньо, щоб огірок не м*як. Бо якщо солі буде менше, то огірок зм*якне (сіль є природнім консервантом і хрумкості, а не тільки смакових якостей). А для смаку всі інші спеції (кріп, лавровий лист, перці) у мене заміняє гвоздика.
Що стосується другого рецепту (огірки на смак як квашений кавун), то якщо ви коли-небудь смакували квашений кавун, то звернули увагу, що він таки трішки м*якуватий порівняно зі свіжим. Так от Цей другий рецепт огірків відтворює квашені кавуни не тільки за смаковими якостями, а й по м*якості.
І не варто сюди тягнути навколокадрині срачі з інших гілок. Її тут ніхто не чіпає, хоч і їїрецепти - ото точно кислосолодке,
адже для порівняння:
у моїх рецептах на літр води йде 37,5/50 гр цукру, 30 гр. солі, 100 мл. оцту
у рецептах кадри на літр води йде 75 гр солі, 100 гр. цукру, 100 мл. оцту (і це при цукровому діабетові). :facepalm:
Тому чія б корова мичяла, обхаркуючи чуже, а твоя б точно не хрюкала. ПиСи: мої закатані огірки їли і всі мої і чоловікові родичі, і сусіди, а потім випрошували рецепти.
Можеш не відповідати - читати не буду. Я такому хамидлові як ти все сказала.
-
Я не можу куплену консервацію їсти. Мені воно не таке. Купую лише квасолю у томаті у борщ, горошок у салат та томатну пасту.
Все решта своє та з городу.
Клубніку, черешню, агрус свіжимо їмо. Смородину чорну морозимо. Червону свекрусі віддаю. Вишню трохи в компот закриваю, трохи у варення, а решту у морозилку. Сливу може ще закрию. Цілою. Бо на варення багато цукру тре. А мо посушимо, якщо буде що.
Абрикоси на варення закривала. У цьому році нема, так є торішне. Я його з морозивом люблю.
У тебе ж наче огородик свій є? ось тобі рецепт для квасолі:
2 кг помідорів (або 1,650 л соку)
1 кг перцю
1 кг моркви
3 стакани квасолі
1 стакан олії (але я не кидаю, щоб не прогіркало, краще олії салатної додати коли будеш вже їсти)
2,5 ст. л. солі
5 ст. л цукру
5 ст. л оцту
3 середні головки часнику
Квасолю відварити до повної готовності, перець нарізати соломкою, моркву потерти на тертушку, помідори - на м*ясорубку.
Томат, перець та моркву тушкувати 30 хвилин, додати відварену квасолю та оцет, і проварити ще 10 хвилин, додаємо подрібнений (натертий або перемелений) часник і ще варимо 5 хвилин, розкладаємо по стерилізованих банках, закатуємо і укутуємо.
До квасолі я б порекомендувала ще ось такий рецепт на зиму:
Заправка для борщу
2,5 кг капусти
7 шт болгарського перцю
0,5 моркви
Зелень за смаком
До 3 літрів мелених помідорів додати трішки (десь до 0,5 л) води. Варити в томаті капусту порізану як на борщ, а можна й трішки крупніше, перецб порізаний соломкою, моркву натерту на тертушку варити 30 хв, розкласти по стерилізованих банках, закатати і укутати.
Чому рекомендую ці два рецепти? Вони у поєднанні дають досить ароматний і смачний борщ - додати тільки мнясо, цибулю, картоплю і буряк за бажанням. Якщо це курятина та ще й магазинна, то варка борщу у вас займе не більше часу, достатнього щоб зварилося м*ясо, а на смак і аромат буде не гіршим за той, що ви зазвичай варите.
І да, таку закатану квасолю можна їсти і як салат до гарніру.
-
Карофка, дяки.
Але квасоля, як і горошок, зі мною не дружать в городі. Тому я їх купую :) але рецептик - бомба.
-
Огірки квашені або мариновані польські літрова банка - 1,5 фунти (трохи більше вартості 1 хв. робочого часу)
Є ще гострі квашені турецькі або іранські.
Банка консервованих томатів 2 л - 3 фунти.
У турків вибір варень від айви-кизилу до вишні-абрикосів по 1,5-2 фунти за банку.
Мед у них же по 2-3 фунти з сотами і без.
Завтра поїду якраз купувати.
Але в садочку є кілька кущів порічки, аргусу, малини. Для краси. Хоча цього року порічки вродило багато. Зібрали і перетерли з цукром. Але це 15 хвилин. І шкода, якщо пропаде.
-
Консервую помідори і огірочки з кетчупом Чілі(Торчин). Але найбільш сподобались кабачки по цьому рецепту. Кому цікаво - пошук на Ютубі.
Салати не консервую, роблю зі свіжих овочів. Зараз не совок, славабогу, овочі можна купити круглий рік.
А ще заморозив нАзиму броколі, цвітну капусту, горошок, спаржеву квасолю, кріп, трохи кабачків. На підході болгарський перець. Все з власної дачі.
Я теж вже третій рік закриваю огірки з кетчупом Чілі ))) Помідори і кабачки не пробувала, треба буде спробувати.
Салати взимку не йдуть зовсім, донька, коли з нами жила, то навіть покуштувати відмовлялася, а чоловік їсть, але якось неохотно.
То я й припинила їх консервувати взагалі. Тільки баклажани роблю заготовку і все.
Кароффка, а оце твоє "париш 2 рази" - це те ж саме, що заливаємо окропом, 10 хвилин стоїть, зливаєш, кип"ятиш, знову заливаєш ?
так. Тільки, літрова стоїть 12 хв, а 3-літрова - 20 хвилин. :gigi:
-
Я на бутиль давала 80 г оцту на огірки та 50 на помідори. Нічого не зривало. Тільки оцет в банку перед останньою заливою.
говорили про огірки - вони не мають власної кислоти, тому на них 70 мл на літр маринаду - це мінімум.
-
Тільки, літрова стоїть 12 хв, а 3-літрова - 20 хвилин.
;o Дяки. А я так трохи постояло, і виливала коли вже руками можна взятися )))
-
Карофка, дяки.
Але квасоля, як і горошок, зі мною не дружать в городі. Тому я їх купую :) але рецептик - бомба.
У мене дитина квасолю з*їдає серед перших нарівні з аджикою і лечо. Не встигаю і борщу наваритися взимку, то трішки приховую від нього. :gigi:
-
Ще про заправку до супів-борщів.
Все по кілу: томати, перець солодкий, морква, цибуля. Петрухана гарний пучок.
Петрухан ріжемо, решту через м'ясорубку. Змішати, посолити за смаком, довести до кипіння і в банки. Накрити кришками, не закривати. Стерилізуємо у духовці: нагріваємо до 150, ставимо банки. Як тільки нагріється знову до 150, виключаємо і чекаємо, коли вичахне так, щоб можно було витягти банки не попікши руки. Кришки не рухати! Закриваємо и най вичахає далі. Навіть не перевертаю.
Потім додаємо в будь-який суп чи борщ наприкінці.
ПС по рецепту ще тре кіло солі і не стерилізувати. Але то вже рапа якась виходить.
-
Тільки, літрова стоїть 12 хв, а 3-літрова - 20 хвилин.
;o Дяки. А я так трохи постояло, і виливала коли вже руками можна взятися )))
:umnik2: Я десь бачила таблицю, скільки яка тара повинна стояти. Там, здається, півлітрова 8 хвилин.
Як знайду, покажу.
-
адже для порівняння:
у моїх рецептах на літр води йде 37,5/50 гр цукру, 30 гр. солі, 100 мл. оцту
у рецептах кадри на літр води йде 75 гр солі, 100 гр. цукру, 100 мл. оцту (і це при цукровому діабетові).
У мене нема свого перевіреного рецепту бо я останні років 10 років огірки лише заквашувала,
а в цьому році вирішили корнішони законсервувати, тому рецепт була змушена вишукувати -
переглянула з десяток в інтернеті, та запитала у подруг, і так у мене вийшов отой що я навела вище.
А твій рецепт огірків "як квашені кавуни" записала собі, на днях зроблю, бо огірків море, дякую за гарну ідею! :drinks:
-
Карофка, дяки.
Але квасоля, як і горошок, зі мною не дружать в городі. Тому я їх купую :) але рецептик - бомба.
У мене дитина квасолю з*їдає серед перших нарівні з аджикою і лечо. Не встигаю і борщу наваритися взимку, то трішки приховую від нього. :gigi:
А я від чоловіка ховаю. Як тільки забігла баночка квасолі у холодильник, все, хто не встиг, той борщ без квасолі їсть :D
-
Тільки, літрова стоїть 12 хв, а 3-літрова - 20 хвилин.
;o Дяки. А я так трохи постояло, і виливала коли вже руками можна взятися )))
та в принципі правильно, хоча дехто радить чекати до повного вистигання, але то зайве
-
Карофка, дяки.
Але квасоля, як і горошок, зі мною не дружать в городі. Тому я їх купую :) але рецептик - бомба.
У мене дитина квасолю з*їдає серед перших нарівні з аджикою і лечо. Не встигаю і борщу наваритися взимку, то трішки приховую від нього. :gigi:
А я від чоловіка ховаю. Як тільки забігла баночка квасолі у холодильник, все, хто не встиг, той борщ без квасолі їсть :D
я квасолю не консервую - вона чудово зберігається.
Правда вариться довго але для борщу це добре, буде смачнішим.
-
Помідори я закатую ще простіше: на дно в банку 2-3 гвоздічини на літр, помідори накладаю, у маринад 1 ст. л солі, 2-3 ст. л цукру, 100 мл оцту. 1 раз пропарила, на другий закатала.
В позаминулому році закатувала і калиново-малинове варення. 1:1:1 малина, калина, цукор. Варимо до готовності помішуючи. Саме малина додає калині якогось дивного смаку і аромату. Я калину терпіти не можу - вона мені ніби матнею смердить, але з малиною - це щось неповторне. :good: Ну, і лікувальне. Від тиску, а малина, в свою чергу, розріджує кров.
Але більше я люблю варення абрикосово-апельсинове. Теж 1:1:1, ле з невеличким нюансом: з половини апельсинів зчищаю шкурку, щоб не дуже гірчила. Апельсини та абрикоси перемелюю на середню решітку мясорубки. Кісточки можете виймати з апельсина, а можете і не виймати - вони потім додадуться до шматочків перемеленої шкурки як цукати. Варити 40 хвилин помішуючи. Розкласти у стерилізовані банки, закатати і укутати.
-
Мене харить ту квасолю з м'яса або реберець виколупувати, коли бульон проціджую.
-
Кста, щодо зберігання квасолі:
- можете ще з осені її всю поварити і отак вареною закласти порційно у морозилку, і брати порціями на борщі чи супи.
- а можете отак всю сирою закинути у морозилку і зберігати там всю зиму, бо якщо її періодично хоча б раз на місяць не закидати на добу у морозилку, то навесну з неї вилізуть довгоносики. :gigi:
У мене свекруха приварює, а я люблю її зберігати сирою у морозилці.
-
Мене харить ту квасолю з м'яса або реберець виколупувати, коли бульон проціджую.
;o Дик, квасоля вариться окремо. Після неї ж вода чорнюща.
-
Быстро просмотрел ветку, фоток нет - все куйня
-
Хазяйновиті у нас баришні на форумі (tu) всім - :give_rose: :give_rose: :give_rose:
-
Помідори я закатую ще простіше: на дно в банку 2-3 гвоздічини на літр, помідори накладаю, у маринад 1 ст. л солі, 2-3 ст. л цукру, 100 мл оцту. 1 раз пропарила, на другий закатала.
не написано які банки
у нас трилітрові: на кожну - 2 стограмові чарочки цукру, неповна солі і половинка оцту
смачнючі! перший раз паримо у мисці всі разом, потім складаємо у банки і паримо ще раз,
третій раз заливаємо маринадом з цієї води яку злили з банки з помідорами.
Гвоздику не використовую - дуже приторний запах.
У банки з помідорами кладемо лист смородини та вишні.
-
Але більше я люблю варення абрикосово-апельсинове. Теж 1:1:1, ле з невеличким нюансом: з половини апельсинів зчищаю шкурку, щоб не дуже гірчила. Апельсини та абрикоси перемелюю на середню решітку мясорубки. Кісточки можете виймати з апельсина, а можете і не виймати - вони потім додадуться до шматочків перемеленої шкурки як цукати. Варити 40 хвилин помішуючи. Розкласти у стерилізовані банки, закатати і укутати.
Абрикоси переводити не варто, вони самі по собі смачнючі і пахучі.
Я робила таке з молоденьких кабачків, два види - апельсинове і лимонне.
То шедевр! Але багато цукру треба. А кісточки треба видаляти звичайно.
-
От, курва, файлообмінник йому не такий :laugh:
Ви краще розкажіть як помідорки закриваєте, шось маю бажання вперше в житті зайнятися солінням/маринуванням. А шо як їх віскі залити - шо буде?))
X(
Неїстівні помідори в гидкому самогоні. B-)
Начави соку закип'яти, підсоли і влий горілку - матимеш "Криваву Мері! X(
-
Я вже років з 10 огірки тільки заквашувала - на олів"є, розсольник і вінегрет потрібні саме такі,
зазвичай беру середнього розміру плоди, обов"язково додаю в банку листя хрону,
аби огірочки не перекисали і не розлазились, ну і подрібнений часник та шапочку кропу.
У мене банки-півторачки, то півтори ложки солі кладу і заливаю холодною водою,
стоять у теплі три-чотири доби, потім розсіл зливаю, кип"ячу і назад у банку,
закриваю поліетиленовими герметичними кришками. Вже заготували 10 півторачок.
А в цьому році назбирали ще і кілограмів три корнішончиків, то вирішили законсервувати -
вийшло 5 літрових банок, маринаду 2 літри заварила (150 гр цукру, 100 гр солі і 200 мл оцту)
в якості експерименту замість хрону в маринад додала насіння гірчиці, ну і перець горошком та лавровий лист.
Стерилізувала хвилин 10 і закатала металевими кришками.
сейчас замочу вечером попробую холодным способом 3 столовые ложки соли на 3 литр банку залить водой из колодца и в подвал.
квасить надоело
-
в маринованные огурцы кладу больше сахара чем соли, чтоб как из Голландии по вкусу были
кстати, может кто знает рецепт таких огурцов точный?
-
Кста, щодо зберігання квасолі:
можете отак всю сирою закинути у морозилку і зберігати там всю зиму, бо якщо її періодично хоча б раз на місяць не закидати на добу у морозилку, то навесну з неї вилізуть довгоносики. :gigi:
У мене свекруха приварює, а я люблю її зберігати сирою у морозилці.
теж по цій причині кладу у морозилку квасолю та сушені яблука
-
Я вже років з 10 огірки тільки заквашувала - на олів"є, розсольник і вінегрет потрібні саме такі,
зазвичай беру середнього розміру плоди, обов"язково додаю в банку листя хрону,
аби огірочки не перекисали і не розлазились, ну і подрібнений часник та шапочку кропу.
У мене банки-півторачки, то півтори ложки солі кладу і заливаю холодною водою,
стоять у теплі три-чотири доби, потім розсіл зливаю, кип"ячу і назад у банку,
закриваю поліетиленовими герметичними кришками. Вже заготували 10 півторачок.
А в цьому році назбирали ще і кілограмів три корнішончиків, то вирішили законсервувати -
вийшло 5 літрових банок, маринаду 2 літри заварила (150 гр цукру, 100 гр солі і 200 мл оцту)
в якості експерименту замість хрону в маринад додала насіння гірчиці, ну і перець горошком та лавровий лист.
Стерилізувала хвилин 10 і закатала металевими кришками.
сейчас замочу вечером попробую холодным способом 3 столовые ложки соли на 3 литр банку залить водой из колодца и в подвал.
квасить надоело
о, до речі, огірки справді перед квашенням чи консервуванням треба замочувати на декілька годин,
це важливий нюанс і ми забули про нього написати, Моллі молодець, нагадала нам.
щодо такого способу заготовки огірків то я не пробувала, нічого не можу сказати.
там важливо якими кришками закривати їх, бо ці можуть текти коли будуть бродити.
-
в маринованные огурцы кладу больше сахара чем соли, чтоб как из Голландии по вкусу были
кстати, может кто знает рецепт таких огурцов точный?
(tu)
Сразу видно, что многоуважаямая Молли, самая толковая из всех!
-
в маринованные огурцы кладу больше сахара чем соли, чтоб как из Голландии по вкусу были
кстати, может кто знает рецепт таких огурцов точный?
про Голландію не в курсі, а в консервовані огірки цукру завжди кладеться більше ніж солі
-
я нічого не закриваю. раніше, коли був чоловік живим, то робили ткемалі соус з червоної та жовтої сливи, морозили овочі та ягоду, білі гриби. зараз подружки, які мають свої дачі, пригощають огірками та помідорами. а так все свіже купую взимку. компоти не п'ємо, тільки узвар. та й де це все зберігати у квартирі? зараз буду тільки морозити все сезонне.
-
я нічого не закриваю. раніше, коли був чоловік живим, то робили ткемалі соус з червоної та жовтої сливи, морозили овочі та ягоду, білі гриби. зараз подружки, які мають свої дачі, пригощають огірками та помідорами. а так все свіже купую взимку. компоти не п'ємо, тільки узвар. та й де це все зберігати у квартирі? зараз буду тільки морозити все сезонне.
теж варіант... у кого як складається
-
Теж зробила такі висновки. Але через деякий час повернулася до кенцервації. Моє смачніше.
Та і взагалі город - штука надзвичайно коштовна. Часу жере безодню.
А якщо зробити більш-менш аби там не вклякати - грошима треба так вкластися - на 10 років на базар за малиною зимою вистачить :D
тут треба розділяти
Якщо займатися тим городом/консервацією "в кайф" - то це одна ситуація. Можна роздивлятися як хоббі чи самовираження, та навіть "моє власне смачніше, тому хочу" вже достатня причина.
Але займатися городом задля отримання продовольства - то не є економічно виправдане
-
Консервую помідори і огірочки з кетчупом Чілі(Торчин). Але найбільш сподобались кабачки по цьому рецепту.
колись спробував кабачки, замариновані згідно подібного рецепту. Це було супер смачно
-
Мене харить ту квасолю з м'яса або реберець виколупувати, коли бульон проціджую.
;o Дик, квасоля вариться окремо. Після неї ж вода чорнюща.
Ніяка не чорнюща. Навіть з рябої квасолі. Але в мене тільки біла.
як варю бульон кладу цибулину надрізану та лавруху пару-тройку листочків. Ніколи не помічала, щоб чорний ставав
-
Мене харить ту квасолю з м'яса або реберець виколупувати, коли бульон проціджую.
;o Дик, квасоля вариться окремо. Після неї ж вода чорнюща.
Ніяка не чорнюща. Навіть з рябої квасолі. Але в мене тільки біла.
як варю бульон кладу цибулину надрізану та лавруху пару-тройку листочків. Ніколи не помічала, щоб чорний ставав
ну, не знаю... У мене з рябої квасолі вода чорнюща, то я її завжди виливаю, а саму квасолю ще й промиваю проточною водою.
У мене в свекрухи жовчного вже немає, то їй ота вода з квасолі шкідлива, то я за звичкою весь час і собі зливаю воду квасоляну.
-
Огірки з власного городина на дачі.
...от і викрилася консерва....використовуй оцей сайт... (https://imgbb.com/)...:)))
-
100%.Столько гемора,потом это где-то еще хранить нужно.Ну нах.Мне кажется закрутки это признак того что ты состарился :laugh:
ознака того, що будеш бомбезні речі їсти, зроблені за власним смаком.
Ну так я и так их буду есть.Просто взять те же огурцы.Ну сколько ты их съешь?Помню мама раньше откроет 3л банку и половину постоянно в мусор выбрасывали,потому что пропадали.Потом уже поумнели и стали закручивать литровые.Но все равно,это вечно балкон был этим добром заставлен.Или у тещи сейчас в погребе тоже стоят банки,которые в прошлом и позапрошлом делали,а она сейчас новое будет закручивать.Конено вкусно домашние соки,салаты итд ,но это не на мою лень.Надо огурцы на салат - зашел купил 5 штук и забыл.Захотелось чего то определенного тоже купил и забыл.А когда наконсервировал полный погреб,тогда уже хочешь не хочешь,а надо есть,потому что будет обидно за зря потраченный труд.
мені так здавалося, коли в ЮК жила і тільки приїхала. теж стібалася, поки не почала їcти їх вдома і по гостях.
зараз на мій смак немає нічого з консервації в суперах(там кукурузка, фасолька і горошок не рахую). як потім зрозуміла в ЮК чи Польщі тим більше - все дуже оцтове і неслолодке. на базарах від таких самих дoмашніх консерваторів купувати бридко.
а так звичайно, хто на роботу ходить і має маленьку кухню і балкон чи коморку в шпаківні для зберігання, то може і треба зважувати за і проти.
а я на роботу не хожу, вільного часу овердофіга. кухня-студія з диваном в 2,5 метрів від робочої зони, перед диваном великий телевізор і столик з лаптопом.
мені взагалі невнапряг і все дуже швидко виходить. в паузах сідаю і читаю щось в неті чи пишу на фупі.
до погреба вже не виносимо, є цокольний поверх 120метрів. там все і зберігаємо.
-
Майже вся консервація за той рік не з'їдена - тому консервувати буду дуже мало. Тільки солоні огірки роблю без закатки і все : їх дитина любить.
В основному морожу і сушу.
в мене майже все пішло. приїзжали 2 рази з зими мої дівчата з Голандії на машині, то і тут вони кайфують від цього всього і з собою їм навантажила помідор, ніжинського салату, баклажанів, маринованих закусочних сливок, аджики. і з Штатов родичі приздили, друзі з Бельгії.
і ми постійно їмо. я за літо так всім свіжим наїдаюся, що з вересня просто як наркотику хочу всього маринованого/квашеного.
-
Мне кажется закрутки это признак того что ты состарился
нє, закрутки то для бідних і... гедонистів, які люблять своє-смачне-натуральне-їстівне ))
якось я зварила з полуниць крихту варен'я. щось там лишалося з пару кіл і я надибала рецепт з інтернету.
цуко, я вкусніше варен'я ніде не їла.
і головне -рецепт нафік десь втратила. я його і не записувала -нагуглила і по ньому зварила, потім закріла вкладку.
а взимку як розкуштували -я облизня спійпала з тим рецептом.
а там помороки було - треба було зливати сироп. і варити окремо варенння і той сироп і закривати те і те окремо.
сироп пішов до мороженого
а варенье виявилося на вкус як наче свіжа полуниця. капець... мегагеніальний був рецепт )))
запам'яталося, що в те варення потрібно було додавати сік лімона. і саме той сік зробив смак свіжим*