Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

ФЗВ: недільне... запитання поціновувачам вина.... :)

От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки.....  як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет....   мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
+==========================================================+
Герметично закоркувати і поставити прохолодне темне місце.
   
туда уже воздух попал. а значит пошел окислительный процесс. скоро будет винный уксус :weep:
+==================================================================+
На окиснення потрібен постійний приток кисню. Те, що попало, не вплине на якість,
хіба що за півроку...
   
Існують спеціальні ґумові закривачки з клапаном і насосики. Закриваєш пляшку, відкачуєш повітря з неї, і все. На рідній Канадійщині такий набір можна придюати в будь-якому лікеро-горільчаному доларів за 5-10. Як в Україні х/з.



Оце те, що потрібно....  дякую.... мені десь так пояснили в Грузії на винному заводі в Кіндзмараулі.... сказали зберігати ввдкорковпні вино  при кімнатній температурі , але щоб там не було доступу повітря... ну перелити в іншу пляшку, щоб вина було по самий верх....   але хто оце буде переливати його))
 дякую за пораду.... це ідеальний і  не дорогий варіант для дому.... пошукаю і в нас таке

 ФЗВ  :)  [A]

Останнє редагування: 29 липня 2018 19:20:02 від ценительница алей
   
ми от вчора відкоркували пляшку Кьянті, випили половину
а корок там такий, що назад не запихаєш
скрутили квачик з паперового рушника і типу закупорили
сьогодні ввечері доп"ємо )))

Користуйтеся таким десь штопором.



Якщо його не докінця вкрутити, то корок можна використовувати повторно.
   
Користуйтеся таким десь штопором.

Показати зображення...
Якщо його не докінця вкрутити, то корок можна використовувати повторно.

Дякую, в нас таке є... але варіант дядечка Лао - це саме професійне вирішення питання, на мою думку, бо там насосиком  можна повітря відкачати, а це головне

Останнє редагування: 29 липня 2018 19:23:49 від ценительница алей
   
Дякую, в нас таке є... але варіант дядечка Лао - це саме професійне вирішення питання, на мою думку, бо там насосиком  можна повітря відкачати, а це головне

Таке?
https://www.olx.ua/obyavlenie/2-vakuumnye-probki-i-pompa-nasos-dlya-vina-IDmX7jy.html

   
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки.....  як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет....   мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...
Для этого есть устройство- выкуумная помпа с пробками. Несколько дней можно сохранить вино.
https://prom.ua/ua/Pompa-dlya-vina.html
   
Дядечко Лао, будьте  так ласкаві,  дайте фото  чи посилання на ту гумові закривачку з насосиком.... як воно має виглядати, приблизно?
   
Користуйтеся таким десь штопором.

Показати зображення...
Якщо його не докінця вкрутити, то корок можна використовувати повторно.

Я лет 5 перешел на такой штопор. Шикарная штука, открывает бутылку за пару секунд и никогда не крошит пробку



   
Дядечко Лао, будьте  так ласкаві,  дайте фото  чи посилання на ту гумові закривачку з насосиком.... як воно має виглядати, приблизно?

Вот, подобный набор за 390 грн https://goodwinehome.com.ua/vinnye-aksessuary/2278-nabor-dlya-vina-degustacionnyj-5ed-vacu-vin.html

   
Вот бюджетный набор для начинающих любителей вина за 790 грн https://goodwinehome.com.ua/vinnye-aksessuary/2728-podarochnyj-nabor-dlya-vina-experienced-vacu-vin.html



   
Олено Юр'ївно, внесіть будь ласка  ясність в процес.....  для кого конкретно той гаджет, що Ви порекомендували, для  профільних закладів чи для обивателя? Ви користуєтесь таким вдома?

Этот гаджет чаще всего используют в барах, где вино продают по бокалам. Так вино сохраняется гораздо лучше.

Я мечтаю о такой штуке, но пока руки не дошли. Нам в школе сомелье этот гаджет рекомендовали.

Обыватели легко могут использовать эту вещь, если им позволяет кошелек. Те, кто пьет великие вина, точно не пожалеют на нее денег.
   
Вот бюджетный набор для начинающих любителей вина за 790 грн https://goodwinehome.com.ua/vinnye-aksessuary/2728-podarochnyj-nabor-dlya-vina-experienced-vacu-vin.html

Показати зображення...

Там обычные пробки. Они никак не изменяют ситуацию с попаданием кислорода.

А гаджет, который я рекомендую, он прокалывает пробку, не вскрывая бутылку, кислород практически не попадает в бутылку.
Более того - содержимое бутылки вместо вытесненной жидкости наполяется инертным газом.
Если я точно воссоздаю рассказанное нам в школе.

Держать красное вино в холодильнике не стоит. Ну кто пьет красное вино холодным?
Да и не любит вино такого стресса.
   
вино сульфатується для припинення бродіння,
Если не знаешь, то не пиши. Сульфитируют для предотвращения окисления вина. Для того, чтобы остановить брожение, нужно было бы добавлять супер дозы диоксида серы. Количество соединений серы регулируются стандартами.
   
Там обычные пробки. Они никак не изменяют ситуацию с попаданием кислорода.

А гаджет, который я рекомендую, он прокалывает пробку, не вскрывая бутылку, кислород практически не попадает в бутылку.
Более того - содержимое бутылки вместо вытесненной жидкости наполяется инертным газом.
Если я точно воссоздаю рассказанное нам в школе.

Держать красное вино в холодильнике не стоит. Ну кто пьет красное вино холодным?
Да и не любит вино такого стресса.

Да, ваш гаджет намного лучше. Но он и стоит в 20 раз дороже. И для рядовых вин дома его использовать нет особого смысла
   
Там обычные пробки. Они никак не изменяют ситуацию с попаданием кислорода.
Пробки с вакуумным насосом решают проблему. До недели вино можно хранить. Цена вопроса-100- 150 грн.
   
і шо воно за нарід пішов -  не можуть посилити пляшку вина на двох....
   
https://www.bovino.nl/accessoires/bewaren/pulltex-siliconen-wijnstopper-2-stuks/_381_w_279_99_NL_1

 на алиэкспрессе он по долару.
очень удобно.  и дома и в путешествии. можно и в машине и в рюкзаке.
странно, нет на форуме любителей вина.....
   
 всё, что выше приводили, это для энотек и баров больше подходит. хорошее вино никто бутылками не долбит,  бокал, максимум два. а всё что свыше - зто уже называется бухло....
для дома силиконовая пробка  лучшмй вариант.
   


А я допью
Белое
Сильно охлажденное
и ничо не буду корковать
   
Держать красное вино в холодильнике не стоит. Ну кто пьет красное вино холодным?
Да и не любит вино такого стресса.

якщо пляшку відкрили, і вино дихнуло повітря, холодильник вже має сенс, гальмує процес "винного житія".
Повітря і плюсова температура прискорюють життєві процеси вина і смак у нього змінюватись буде швидше чім температура буде вище.
це з вуглекислотою, в закупореній пляшці, температура не має великого значення
Не подобається пити холодним перед вживанням витягніть з холодильника заздалегідь.

Останнє редагування: 29 липня 2018 21:53:37 від bassarabia
   
Червоному вину все, уже ніщо не допоможе, лише якщо не використовувався спеціальний корок. З білим ще можуть бути варіанти.
   
якщо пляшку відкрили, і вино дихнуло повітря, холодильник вже має сенс, гальмує процес "винного житія".
Повітря і плюсова температура прискорюють життєві процеси вина і смак у нього змінюватись буде швидше чім температура буде вище.
це з вуглекислотою, в закупореній пляшці, температура не має великого значення
Не подобається пити холодним перед вживанням витягніть з холодильника заздалегідь.

Червоне окислюється, і смак уже буде не той.
   
А я після того як навесні знімаю вино з дріжджів розливаю його в 6-літрові пластикові ПЕТи з під води, ну і зрозуміло  6-літровий пет, за раз випити ще складніше ніж пляшку 0,7.
Так ось коли я відливаю з пета вино то пет ламаю видавлюючи повітря и закручуючи кришкою.
не естетично але практично

Останнє редагування: 29 липня 2018 22:01:27 від bassarabia
   

Червоне окислюється, і смак уже буде не той.
згоден але в холоділнику окислюется повильніше

до речі білі вина ще більше боятся кісню и жари,наприклад вони на весні друге брожженя починають незалежно від глібині підвала а красне може і літом в бочці стояти

Останнє редагування: 29 липня 2018 22:07:32 від bassarabia
   
якщо пляшку відкрили, і вино дихнуло повітря, холодильник вже має сенс, гальмує процес "винного житія".
Повітря і плюсова температура прискорюють життєві процеси вина і смак у нього змінюватись буде швидше чім температура буде вище.
це з вуглекислотою, в закупореній пляшці, температура не має великого значення
Не подобається пити холодним перед вживанням витягніть з холодильника заздалегідь.

Перепробувала я уже всі варіанти..... от не смакують багато вин після холодильника, хоч і герметично закриті гумовим корком....
А от якщо їх  закрити тим же гумовими корком і залишити  стояти пару днів при кімнатній температурі  - то більш менш смак зберігається.... це я вже точно знаю.... тільки якось "стрьомно", якщо про нього забудеш   і воно так деякий час простоїть...  але по любому ще ніколи на виливала вино, якщо воно зберігались кілька днів при кімнатній температурі, і дуже часто виливала, якщо в холодильнику. Це стосується тільки червоних  столових вин.  Білі столові  навпаки, добре зберігаються в холодильнику, але я особисто білі вина не особливо люблю.
   

Перепробувала я уже всі варіанти..... от не смакують багато вин після холодильника, хоч і герметично закриті гумовим корком....
А от якщо їх  закрити тим же гумовими корком і залишити  стояти пару днів при кімнатній температурі  - то більш менш смак зберігається.... це я вже точно знаю.... тільки якось "стрьомно", якщо про нього забудеш   і воно так деякий час простоїть...  але по любому ще ніколи на виливала вино, якщо воно зберігались кілька днів при кімнатній температурі, і дуже часто виливала, якщо в холодильнику. Це стосується тільки червоних  столових вин.  Білі столові  навпаки, добре зберігаються в холодильнику, але я особисто білі вина не особливо люблю.
Так ви їх після холодильнику холодними пьете?
   
А я після того як навесні знімаю вино з дріжджів розливаю його в 6-літрові пластикові ПЕТи з під води, ну і зрозуміло  6-літровий пет, за раз випити ще складніше ніж пляшку 0,7.
Так ось коли я відливаю з пета вино то пет ламаю видавлюючи повітря и закручуючи кришкою.
не естетично але практично

Ну так, правильно.... тому для бутилок скляних і потрібна та гумова закривачка з насосиком...
   
Так ви їх після холодильнику холодними пьете?

Ні, звичайно... даю постояти годину- дві, коли як...  якщо гості, то в декантері іноді.... :)
А білі вина то так, прохолодними п'ємо, але рідко.... тільки коли до риби  чи білого м'яса
   
Держать красное вино в холодильнике не стоит. Ну кто пьет красное вино холодным?
Да и не любит вино такого стресса.

 Я також прийшла до такого висновку...
Олена Юр'ївно, Ви   виявляється також трохи " ценительница"   :)
   

Ні, звичайно... даю постояти годину- дві, коли як...  якщо гості, то в декантері іноді.... :)
А білі вина то так, прохолодними п'ємо, але рідко.... тільки коли до риби  чи білого м'яса

Тоді не розумію чому, холодильник гальмує процеси у вині після його відкриття ,смак змінюватись скорше  повинен у високій температурі.
Наприклад в зимку вино в бочці зминюет смак дуже повильно ,а літом набагато швидше бо в підвалі температура вище


Останнє редагування: 29 липня 2018 22:31:09 від bassarabia
   
Тоді не розумію чому, холодильник гальмує процеси у вині після його відкриття ,смак змінюватись скорше  повинен у високій температурі.

Не знаю чому, але що це саме так, знаю вже точно....     звичайно це так на мій смак...
   
Червоне окислюється, і смак уже буде не той.
Окисляется и белое и красное. Причем белое, содержащее меньше танинов, окисляется значительно быстрее.
Наприклад в зимку вино в бочці зминюет смак дуже повильно ,а літом набагато швидше бо в підвалі температура вище
Если у вас в погребе слишком низкая температура (ниже 10 гр.), то полимеризация (созревание) вина практически прекращается. Т.е. вино консервируется. С повышением температуры процессы снова пойдут.
   
Перепробувала я уже всі варіанти..... от не смакують багато вин після холодильника, хоч і герметично закриті гумовим корком....
А от якщо їх  закрити тим же гумовими корком і залишити  стояти пару днів при кімнатній температурі  - то більш менш смак зберігається.... це я вже точно знаю.... тільки якось "стрьомно", якщо про нього забудеш   і воно так деякий час простоїть...  але по любому ще ніколи на виливала вино, якщо воно зберігались кілька днів при кімнатній температурі, і дуже часто виливала, якщо в холодильнику. Це стосується тільки червоних  столових вин.  Білі столові  навпаки, добре зберігаються в холодильнику, але я особисто білі вина не особливо люблю.

А навіщо виливати, його можна використати при приготуванні мяса наприклад.
Нямням.
   
Хотів порекомендувати насос з гумовими пробками, але побачив, що вже порекомендували.
Декілька днів може у холодильнику стояти так, не втрачаючи свої якості.
Просто треба дати йому провітритися перед споживанням і щоб до 17 градусів піднялася температура.

Останнє редагування: 29 липня 2018 22:49:10 від MartinFierro
   
Хотів порекомендувати насос з гумовими пробками, але побачив, що вже порекомендували.
Декілька днів може у холодильнику стояти так, не втрачаючи свої якості.
Просто треба дати йому провітритися перед споживанням і щоб до 17 градусів піднялася температура.

Так... дякую всім за допомогу у вирішенні проблеми

все ж таки ФЗВ - це хороше  діло  !  :)

   
От якщо Ви відкоркували пляшку вина, а випити разом з чоловіком її за раз слабаки.....  як правильно зберігати решту вина, щоб воно не втратило свої смакові якості і квалітет....   мова більше про червоне столове вино, але і про інші вина цікаво...

ні разу не бачив в европах напису на вині - столове.
Сухе, напівсухе, напівсолодке, біле, червоне, рожеве.
   
ні разу не бачив в европах напису на вині - столове.
Сухе, напівсухе, напівсолодке, біле, червоне, рожеве.

 Так,   не пишуть на етикетках...  але підрозумівається , що столові  вина і є сухими

Останнє редагування: 30 липня 2018 01:51:36 від ценительница алей
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія