Раді Вас бачити! » Увійти » Створити новий профіль

Кто любит равлики? :pooh_go:

Кто любит равлики?  :pooh_go:

Прибуткові слимаки. Як зробити бізнес на равликах

Бути фермером в українському місті — як бути хіпстером в селі. Проте сім'ї Івана та Ірини вдається формувати моду на сільське господарство в самому Львові.

Вони вирощують равликів. Молоді, стильні, з чітким робочим графіком власники ферми "Західний равлик" рвуть шаблони виснажливого робочого дня в селі.

Хоча равлик — не корова, але часу вимагає як звичайна свійська тварина. Коли ж мова йде про мільйони особин, то вирватися у відпустку можна хіба у січні.

Іван зустрічає нас на львівському вокзалі. На вулиці хмарить. "Якщо пройде дощ, вам пощастить зняти вмитих равликів", — жартує фермер. Нам щастить. Дощ робить із слимаків фотомоделей.



Їстівних слимаків сім'я Юськевичів вирощує п'ять років. Їх продукція сертифікована і готова до експорту в ЄС.

"Уперше ми спробували фаршированих равликів в готелі під час відпочинку у Греції десять років тому. Я не знала, як їх їсти. Попросила Івана допомогти. Він розмахнувся і вдарив виделкою по мушлі. Усі равлики розлетілися на мою сукню, весь зал реготав. Один німець сказав, що равлика треба наколоти на зубочистку і спокійно витягти з мушлі", — згадує перше знайомство з равликами Ірина.

З того часу її інтерес до молюсків тільки зростав. Родина методом спроб і помилок, інвестуючи значні кошти в навчання, шукала "свого" равлика. Перше "поголів'я" купили у збирачів виноградного равлика, що живе у дикій природі.
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:



"Виноградні равлики тікали від нас, ми почали будувати вольєри. Думали, що їм потрібна волога, тому заливали їх водою, після чого равликам ставало зле.

Одного року дощі залили вольєри, що спонукало равликів до гіперактивності, а через відсутність водовідводу та непрактичність вольєрів равлики почали топити один одного. Ми зрозуміли, що треба вчитися", — розповідає Ірина.

Родина їздила в навчальні тури до європейських фермерів, вчила англійську, знайомилася з технологією і так дізналася, що виноградного равлика ніхто не вирощує. У ЄС цей вид занесений до Червоної книги через масове винищення. Два роки тому там заборонили збирати равликів у природі для вживання людиною.

Європейські фермери не встигають покривати попит на цей продукт. Утворилася своєрідна ніша і українці можуть її заповнити. "Виноградний равлик росте до їстівного розміру чотири-п'ять років, а фермерський — один сезон, тому вирощувати його більш рентабельно", — пояснює Іван.
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

На фермі живуть північноафриканськи й (Aspersa Maxima) та середземноморський (Aspersa Muller) види равликів. Сезон вирощування починається із середини лютого. Саме тоді маточне поголів'я будять і переміщують з холодильного приміщення, де равлики сплять взимку, до цеху репродукції.

Ферма має 1 га поля на околиці Львова. Щоб заселити його молодняком, потрібно півтонни маточного стада, що відкладе ікри на 20-25 тонн равлика в кінці сезону в жовтні. У репродукційному цеху для цього створюються всі умови: відповідна температура, тиша і контейнери із спеціальною ґрунтовою сумішшю. Власники ферми готують її самі.

Маточне поголів'я годують спеціальними сумішами, які сприяють заплідненню.

Слимаки відкладають ікру вночі, для цього вони закопуються в ґрунт.

Равлики — гермафродити, тому після спаровування вагітні обоє. Кожна особина може скинути в кокон до 180 ікринок. За день в цех репродукції виставляється 600 горщиків щодня, наступного ранку з них можна зібрати 2,5 тис коконів равликів.

Працівники відділяють ікру від землі і перекладають в контейнери. Їх переміщають в інкубаційне приміщення, де равлики й вилуплюються. Равлики — канібали. Якщо не догледіти, то особини, які вилупилися на день швидше, з'їдять кокони інших.

У квітні "дитинчат" переселяють в теплицю, де вони їдять зелений корм. Для цього господарі вирощують спеціальний вид ріпаку, насіння якого імпортують з ЄС.
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

У теплиці протягом місяця живе 4-5 млн равликів. Вони доростають до 1,5-2 см і тоді їх переселяють у поле. Там вони живуть на спеціальних піддонах, на одному поміщається 200-600 особин. У спеку равлики ховаються під щити.

Швидкість пересування фермерського  равлика — 3,5-8 метрів за годину, тому на фермі збудовані спеціальні конструкції на випадок втечі "поголів'я".

Ростуть равлики до середини жовтня. Щовечора їх годують спеціальними сертифікованими сумішами на основі різних видів борошна, які містять необхідні мікроелементи та вітаміни. За дві-три години равлики повністю з'їдають корм.

Перегодовувати равлика не можна, інакше тіло стане більшим за мушлю і він помре.

У жовтні всі члени родини приступають до збирання равликів. Збір триває два тижні. У 2018 році господарі ферми планують зібрати 25-30 тонн продукту.

Після збирання равлики голодують. Їх фасують у сітки по 6 кг і складають у ящики.

в Україні продавати равликів вигідніше, але попит невеликий.

   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

За прогнозами власників, у 2019 році в Україні може відкритися до 150 таких ферм.

Попереду — формування культури споживання равликів в Україні. Ферму вже можна відвідати з екскурсією та скуштувати равлика. "Ми постачаємо равликів у п'ять львівських ресторанів, запрошуємо кухарів з усієї України і розповідаємо, чим унікальне це м'ясо і які шедеври можна готувати", — пояснює Ірина.

М'ясо равлика — не єдиний цінний його продукт. Ікра коштує 1 тис євро за кг. Ще дорожчий і цінніший слиз, який використовують в косметології та медицині.
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Блеацкхет любит равлики
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

А скільки ті 25-30 тон равликів у грошах?
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

 escargots :-B  (tu)
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

А скільки ті 25-30 тон равликів у грошах?

Середня ціна равлика в мушлі першого класу в Україні — 3,5 євро за кг.
Для прибуткової роботи ферма повинна мати мінімум 1 гектар поля.
Обслуговують таку ферму чотири людини, тому це зручний бізнес для сім'ї.
 Інвестиції у ферму оцінюються 80-100 тис євро, окупність — два роки.
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

В тій страві більше смака трав та часнику чим власне равликів. Равлики дуже сильно не дотягують за смаковими якостями до мідій та молюсків. Устриці то взагалі окрема тема.
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

В тій страві більше смака трав та часнику чим власне равликів. Равлики дуже сильно не дотягують за смаковими якостями до мідій та молюсків. Устриці то взагалі окрема тема.

+1
пересолені соплі з часником
фігня
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Равлики смакують тіке китайцям і збочинцям :bueee:

Но шаноси на стразєкі е.
Бо купа народу - без мізків, ведецця на МОДУ.
Зроби модним їсти гівно - їстимуть і хвалитимуть.
Прімєр - СУШІ. Їжа (як і все в справжній яп-кухні) повністю без смаку, хібашо якась підливка додаси трошки. А купа бабів (тай нєкоториє крокодили із нєустойчівих) аж пищить за нєй. БО МОДНО.
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

дуже смачно
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Дохнут они в нашем климате.
Вьетнам- вот идеальная страна для этого безобразия.
И для лягушек, кстати.
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

+1
пересолені соплі з часником
фігня

Что-то не то вы пробовали  8-)

Потому что равлики - это же белок, это не сопли совсем.
 А уж соус чесночный - это же вкуснятина!
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Что-то не то вы пробовали  8-)

Потому что равлики - это же белок, это не сопли совсем.
 А уж соус чесночный - это же вкуснятина!

Про те ж і мова. Там весь смак в соусі.... додайте його до чогось іншого - так само смачно буде
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Бизнес не для пересичного. 100К на дороге не валяются и кредит никто не даст под залог однушки.
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Не я такое не ем))). Даже устрицы не смог
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:



я люблю.. :D

это каракойши 
португальские равлыки..

фотка не моя..

но у меня тоже полно такого плана когда бывал в португалии.

 (tu)
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Середня ціна равлика в мушлі першого класу в Україні — 3,5 євро за кг.
Для прибуткової роботи ферма повинна мати мінімум 1 гектар поля.
Обслуговують таку ферму чотири людини, тому це зручний бізнес для сім'ї.
 Інвестиції у ферму оцінюються 80-100 тис євро, окупність — два роки.

я думаю на пенсии заняться у себя на даче.. :D
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

я б з'їв зараз тарілочку
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Гидота
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

В кого є дома равлик, дивиться на це з обуренням
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Что-то не то вы пробовали  8-)

Потому что равлики - это же белок, это не сопли совсем.
 А уж соус чесночный - это же вкуснятина!

Навіщо варити варення із арбузних об'їдків або з зелених шишок, як що є клубника, малина, персики, ... ...
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Показати зображення...
я люблю.. :D

это каракойши 
португальские равлыки..

фотка не моя..

но у меня тоже полно такого плана когда бывал в португалии.

 (tu)

Надо больших равлыков растить



Нафига маленьких?
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:


Потому что равлики - это же белок, это не сопли совсем.
 А уж соус чесночный - это же вкуснятина!

багато є інших джерел бєлка - таж сама курочка.
більш традиційна для нас.
А під чосничним соусом!........
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Из всех видов белка наиценнейшим для нас является шашлык.

   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Из всех видов белка наиценнейшим для нас является шашлык.
:facepalm: Жліб.
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Из всех видов белка наиценнейшим для нас является шашлык.

 :super:
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

:facepalm: Жліб.

Я бы сказал рагуль даже.

Если выбирать между улиткой и шашлыком, выбор будет однозначно шашлык.

Хотя я могу и не оскорблять поедателей улиток и прочих моллюсков.
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Особисто я ніразу ні равликів, ні мідій в рот не брав. Хоч набачився їх всяких і різних.

Ферма це добре. Але тут інша проблема. Як тільки в Україні відкрився ринок слимаків в Європу, народ цілими селами рванув у ліси. Браконьєрство в небачених масштабах.

Незабаром будемо спостерігати наслідки екологічної катастрофи. Як мінімум тотальне знищення одного із видів тваринного світу в одній окремо взятій країні.

Шановна Правдо, можете зробити запит у біологів, які будуть наслідки того «бізнесу».
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

їм )))
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

 Багато різних ,скажимо так,делікатесів, народилося від жорсткого голоду та страшної бідності в певних країнах в певні часи. Ті ж равлики та жаби з'явилися у Франції в повсякденній їжі під час 100 річної та 30-річної війни. Тоді там був зовсім зашквар повний. Голод-це нічого не сказати. Пристосувалися. Он українці в голодомор жаб не їли.Не змогли. Паєлья,яку зараз усі їдять,це їжа бідних рибалок,які продавали  улов-що можна було продати.а залишки якоїсь мілкоти,чи крабів,чи криветок, чи малюсків,чи шо там залишалося -їли з рисом, також був і БУЯБЕС- суп з цієї мілкоти, така собі поганеька уха. Щоб це можна було їсти,додавали якісь трави,спеції і з часом воно якось стало навіть смачним,особливо коли подавати більш якісні продукти. Равлики з тієї ж опери.  Ті ж БУЯБЕСИ та паєльї зараз роблять вже з якісної риби, та й  ще додають чогось іншого...
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Кальмарчики смакота, на смак як шкварки, не люблю мариновані)))
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Багато різних ,скажимо так,делікатесів, народилося від жорсткого голоду та страшної бідності в певних країнах в певні часи.

В Украине это видимо сало и самогон
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Воно і не дивно...що майже більшість фупівських зрадойоbiв та піхвойюлєанців...по любляє це... :bueee:  збочення. Ну щож...Пишу на "правду" скаргу, зеленим...хє хє.. :)

Останнє редагування: 29 серпня 2018 18:52:08 від Лисогорець
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

я про равликов еще в 2006 г думал .. но меня бывшая жена запрессовала
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

я про равликов еще в 2006 г думал .. но меня бывшая жена запрессовала

Мужик  (tu)
   
Re: Кто любит равлики?  :pooh_go:

Мужик  (tu)

ну я потом с ней покончил
   

Цю тему переглядають:

0 Користувачів і 1 гість
 
Повна версія